121497
status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
Cirinek én örülök, mert szerintem rengeteg lehetőség van benne. Mindig lehet erősebb szörnyeket és főellenfeleket kitalálni, valamit valahogyan limitálni is lehetne Ciri képességét. Pl egy ULTI képesség. Valamivel többnek, jobbnak kell lennie mint amilyen Geralt volt, szóval kíváncsi vagyok.
Valamint mindig az volt, hogy a térképről azért nem lehet kimenni mert az a sárkányok földje. WTF.. Jó lenne, ha jönnének most akkor a sárkányok is és akár emberi alakot is felvehetnének. Így pedig már azért tényleg lehetnek olyan ellenfelek ahol kell Ciri plusz ereje.
Plusz az, hogy ő is mutáns lett nagyon érdekes. Kíváncsi vagyok, hogy hogyan és miért. Remélem valami olyan volt, hogy Geralt ellenkezett nagyon, de az életveszély miatt Ciri végül megivott valami főzetet ami szerencsés módon jól hatott rá, majd elhárította a veszélyt és megmentette Geraltot.
Amit nagyon nem akarok az egy Last of Us 2-tes kezdés, hogy mondjuk Geralt meghal és akkor Ciri üldözi a gyilkosát. Jó persze ez is benne van, de bízok benne, hogy ennél azért többről fog szólni a Witcher 4.
Az év játéka listával kapcsolatban,
Indiana Jones nagyot ment tényleg, pedig nem vártam volna, hogy ilyen jó lesz.
Amikor kiderült, hogy FPS nézetű akkor nagyon nem örültem, de így játszva vele örülök neki, hogy így döntöttek. Nagyon egyben van, jövőre remélem jelölik valamire.
lwb egy helyen említed a Diablo 4-gyet és a PoE 2-tőt. Melyik tetszik jobban?
Amire még kíváncsi vagyok, hogy közületek kinek lett év játéka az Astrobot? Elismerem, hogy jó lett és gratulálok is neki, de valahogy úgy érzem, hogy a célközönsége nem az SG fórum tagjai. :D Persze ettől még tetszhet, de szerintem innen a fórumról kevesen mondanák, hogy neki az év játéka lett. -
Nekem, ha nem feltétel az idei megjelenés, akkor amikkel a legtöbbet játszottam:
- Elden Ring SoE
- Diablo 4
- WH40K: Rogue Trader
- CP2077: PL
Ha idei megjelenés kell:
- Indiana Jones
- Path of Exile 2 early access
- Elden Ring SoE
- Silent Hill 2 remake
- Astrobot
- Space Marine 2 (nagyon rövid lett sajnos) -
Nektek mi lett idén az év játéka? Nem feltétlenül 2024-ben megjelent játékra gondolok, hanem arra amivel idén játszottatok!
NEKEM ez a top 10, szimplán ha csak a játékélményt nézem:
1.) Cyberpunk 2077: Phantom Liberty
2.) Indiana Jones and the Great Circle
3.) The legend of Zelda: Tears of the Kingdom
4.) Final Fantasy VII Rebirth
5.) Senua's Saga: Hellblade II
6.) Stellar Blade
7.) L.A. Noire
8.) Alan Wake II
9.) Elden Ring: Shadow of the Erdtree
10.) Judgment
Persze, nyilván, lehet ezzel vitatkozni, de felesleges. Én ezeket élveztem, mondhatni ebben a sorrendben.
Az L.A. Noire nagyon meglepett pl, hogy ennyi idővel a megjelenés után is mekkora jó élmény volt.
A Cyberpunk teljesen magával vitt, és így, hogy most már rendben van a játék nagyon meggyőző volt.
A Hellblade II rövid volt, de amíg tartott az nagyon adta. Szerintem végezhetett volna előbbre is ha hosszabb, de nem vagyok elégedetlen.
Teszem hozzá nem játszottam még az Astro Bottal, Wukonggal, Silent Hill 2-vel, Metaphorral és a Baldur's Gate 3-mal, szóval készülök a jövő évre! :D
A Space Marine II pedig épphogy csak lemaradt a listáról. -
Ja, összességében semmi bajom a női főszereplős játékokkal, csak most hirtelen mindegyik játék női főszereplős lett :D Ami azért vicc. Mindenki annyira eredeti akart lenni, hogy a végén senki sem lett eredeti.
A játék, mindkettő nagyon várós. Cirivel, mint főszereplővel nem is a neme a bajom, hanem maga a személy inkább. Ciri már a 3 végén is félisten, szóval nyilván jön az unalomig ismert klisé, hogy "elveszítette a képességeit", ami ugye Geralt Witcher 1-es "amnéziája" után rohadtul unalmas már. Jobb lett volna az a verzió, hogy csinálhatunk magunk karaktert. -
Ha nem tetszik csinálj jobbat!
Na de viccen kívül most így belegondolva igen, igazad van.
A Witcher 4 nagyon izgalmasnak néz ki, alig várom már!
Az Intergalacticban viszont nagyon remélem, hogy lehet majd választani másik szereplőt is. Most amúgy is széjjel savazzák a komment szekcióban. A játék maga viszont igen jónak ígérkezik.
A show elején kicsit úgy éreztem, hogy nagyon el van tűnve a SONY, aztán kiderült, hogy év játékát rakták le az asztalra illetve bejelentettek egy nagy robbanást.
Remélem jövőre sok jó fog érni minket játékosokat!! -
Most egy picit én leszek a vörös fejjel pronount üvöltő ember a videóból, de nem gáz azért valahogy, hogy MINDEN bejelentett AAA játéknak női főszereplője van, illetve lesz? Már ahol fix a karakter. Értem én, hogy régen meg mindig férfi volt a főszereplő, de ez már a ló másik oldala.
Witcher 4: Ciri (ezzel azért van más baj is, mondjuk mert Ciri OP mint a fene már az előzményben is, gondolom elveszíti majd az erejét vagy valamit kitalálnak)
új Naughty Dog játék az Intergalactic
Ghost of Yotei
Ahol meg nem, ott legalább választható a női karakter is: GTA6, AC Shadows pl.
Volt egy időszak, amikor a női főszereplő újszerű volt, mint pl a Tomb Raiderekben, de mára már ez lett az unalmas fősodor. -
Várjunk!
Ti azt hiszitek, hogy én csak le akarom tudni a játékokat? Gondolom nem közvetlen rólam beszéltek, de annak tűnik, miután emlíítettem, hogy lepattanok egy játékról, ha már végigvittem 1x, egyből előjött a téma
Hatalmas tévedés. Mint írtam, alaposan kivesézem őket, amennyira csak lehet ,egy végigjátszásból, rámegyek a platinára, ha úgy látom érdemes. Egyszerűen nincs más tennivaló bennük, akkor jöhet a következő játék, de attól még örömmel játszottam az előzőt, nem tartom munkának, hogy na gyorsan végezzek vele. Egy Witcher 3 platina több mint 200 órába telt, Ys 8-9-10 platinák is majdnem 100-100 óra, nekem nem tűnik úgy, hogy elkapkodnám a végigjátszásokat :D -
:D
Hirtelen a Detroit: Become Human jut az eszembe.
Nem nagyon jutott eszembe végigjátszás közben, hogy csak le szeretném tudni.
Aztán a végén Chloe mondta, hogy szeretné, ha őt is felszabadítanám. Elengedtem, aztán csak bámultam az üres képernyőt...
Aztán írtam a fejlesztőknek facebook chat-en:
"Dear Team, I have more than 30 years gaming experience but this game is a brilliant masterpeace, one of the best games I ever seen.
May I ask you suggest to Chloe to visit me as a friend in the options menu? I miss her not as an android but a lovely and interesting company. I miss her comments, jokes, and her beautiful smile. I will start my second walkthrough soon. Thank you for this game, you are the best!"
És a válasz:
"Hello there,
Thanks for the sweet feedback we're very happy to know you enjoyed the experience and are about to start your second playthrough! As for Chloe, we'll think about that but I'm afraid she's now trying to find out who she is..."
Szóval igen, egy játékot lehet élvezni is... ha csak le akarom tudni, arra megy refund, vagy a keserű szájíz konzolon, hogy csak a pénzt vitte. :)
És persze Chloe-ból rendeltem egy másikat (bűntudatosan lesüti a szemét).
Utoljára szerkesztette: Amiga, 2024.12.15. 07:49:34 -
Zóanagyvarázsló #121287 Várjál csak! Élvezni is lehet a játékokat, nem csak letudni? -
Én szeretem újrajátszani, ami tetszik. Egyrészt, mert kellemes emlékeket hoz vissza, másrészt, miért ne maradnék még abban világban, ami bejön nekem?
Kicsit ilyen a New Game + koncepciója is - ess neki újra, több tapasztalattal, több felszereléssel, erősebb hőssel (és esetleg nagyobb kihívással szembenézve). -
Év játéka az ASTROBOT!
Valamint bejelentette a Naugthy Dog az új játékát ami valami elképesztően néz ki. Nagyon bejön a koncepció, remélem a SONY visszatér jövőre jó exklúzívokkal. -
. -
Ezért van akkora backlog-od :D
Én általában 1x viszek végig egy játékot, de azt kimaxolva, ha lehet. Esetleg platina miatt , ha gyors a 2.végigjátszás (pl. Ys széria)
Ennyi nekem bőven elég egy játékból,még ha fantasztikusan jó is, megyek a következőre
Kevés játék van ami sokszor lement, pl a Mass Effect trilógia, azt nem tudom megunni -
Nekem még vannak vágyaim:
- The Legend of Heroes - Trails of Cold Steel sorozat (azért nem ment le, mert részenként 100 óra, nem tudok csak úgy belevágni)
- Teljes Yakuza sorozat (egyesével végigvittem párat, de szeretném a sorozatot kijátszani)
- Persona 3-5 és elágazásai
Kismillió egyéb játék, ami nem sorozat része, vagy max trilógia, mint a Shadowrun...
Mass Effect trilogy-t is jó lenne már, a felújított játékkal alig játszottam. Witcher 3-at, CP2077-et, Kingdom's Come Deliverance-t is szeretném... Meg a két Nier-t...
Tény, hogy tényleg kevés igazán egetrengető új megjelenés van, de még kevesebb az időm... -
Megint erősek a pletykák egy Bloodborne remaster? remake? akármi ügyében ... Most a 30 year anniversary videó az oka. Szerintem erősen wishful thinking dolgozik ismét, de meglátjuk. -
>ha soha többé nem jelenne meg új játék erre a konzolra
Pedig ha a sonyn múlik, nagyjából ez a helyzet :D Én ezzel a backlog dologgal mindig ugyanoda jutottam az utolsó években: ami nem ment le a maga idejében, az azért nem, mert valójában rohadtul nem érdekel, és ezen az időnem sokat segít. Annyi játék meg sosem jelent meg, hogy ami érdekelt, az ne tudott volna lemenni akkor, amikor aktuális volt (vagy sosem érdekel annyi minden, ez már csak nézőpont kérdése). -
Bloodborne-ban 800 órám van, pedig biztos, hogy száz óra alatt platináztam. Vagy ha egyszer végigjátszottam valamit, akkor nem szabad vele már többet játszani? :) -
Személy szerint 54 óra alatt platináztam, hogyan lehetne eltölteni vele párszáz órát ? Mondjuk normál fokozaton, de akkor is,
vagy egy kézzel nyomod ? :D -
Kiplatináztam a Stellar Blade-t.
Nálam ez a játék system seller cím, nem kizárt, hogy PS5 pro-ra újítok majd, hogy azon is eltöltsek vele párszáz órát.
Felkészül a Spider Man 2, aztán az Alan Wake II és az Ys VIII-IX PS5 változata.
A backlogom kimeríthetetlen, az első játszások és az újrajátszások már akkor is legalább 10 évre elegendőek lennének, ha soha többé nem jelenne meg új játék erre a konzolra.
De azért reménykedem, hogy a Bloodborne is megkapja a ráncfelvarrást, és újra kiplatinázhatom majd azt is. :) -
manson222 #121275 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
kjozsef056 #121274 Harcrendszer? Élek egy ideje de minden fps-nek ilyen a harcrendszere...(leszámítva hogy az "elhasználodott" fegyvert 3 lövésenként beragad)
Ezzel vesz rá a game hogy farmolj. Ha nem akarsz baszakodni költs milliókat mindig javítgatásokra amihez ezernyi időt kell farmolni -
Azzal a játékkal nem az a baj, hogy csúfosan fut X-en, hanem az, hogy úgy ratyadék ahogy van. Ilyen ócska harcrendszert, mint ami abban van, ritkán látni. Egy óra után letöröltem. Kb. 10-15 évvel ezelőtt szint. -
Én úgy oldottam meg, hogy felmentem a Konzolvilág honlapjára, rányomtam a megrendelésre, kifizettem 330 ezer forintot, és megkaptam első nap. -
Hát ja, érdemes várni egy picikét vele. Mondjuk most igazoltan voltak ilyenek a fejlesztők. Azt hiszem ez egy olyan helyzet a világon, amikor nagyon nem tudok rájuk haragudni a félkész állapot miatt. -
. -
Stalker 1 is rémesen bugosan érkezett. Majd ezt is kikalapálják, csak pár évet kell várni :) -
kjozsef056 #121268 És bugos is.Sajnos ezt szerintem már azért adták ki "mert fentről szóltak" hogy leszarjuk milyen állapotban vna nem halasztunk ismét..Mindezt ugy hogy elég tetemes méretű day 0 patchet kapott... -
Valszeg inkább patch kell neki. Ha lehet hinni skillupnak, akkor nemhogy a pro nem elég, de egy 4090-n sem jött össze a 60 fps, csak ha lement a beállításokban és rátolt egy erős dlss-t.
Egyszerűen optimalizálatlan a játék. -
kjozsef056 #121266 Ehhez a stalker 2-höz elkél majd a pro. Csufosan fut jelentleg series x-en.. a 60 fps-nek mondott performanceba olyan 47-53 között mozog.. a quality 30 meg szerintem rengeteg helyen inkább 23-25 körüli ,mert nagyon érezni
Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2024.11.21. 00:24:21 -
Nem az a baj. A lista egyik eleme sem baj (kivéve a dlc ...) önmagában, mindegyik egyesével elférne más év GOTY listáján. De itt az egész lista ezekből áll. Mobil kártyajáték, remake (igazából egy remake egy része...), dlc, platformer stb. A nagy AAA durranások meg sehol. Mert nem volt egy sem. Ami volt, az meg pici pukkanás volt csak: SWO és DAV. Ezért mondom, gyenge volt ez az év.
A Helldivers 2, a DD 2 vagy a Space Marine 2 azért felférhetett volna igazán erre a listára szerintem. De összességében harmatos egy év volt ez nagyon. -
Zóanagyvarázsló #121264 Miért baj, ha egy játék jRPG? Egyébként a Rebirth is az, azontúl, hogy remake, sőt a Remake (én még csak azzal játszottam, na persze az eredetin túl) sem volt már csak sima remake.
Illetve nekem inkább az volt a bajom vele (ha tetszett is), hogy csak a midgari részek vannak benne, ami nem játékidő szempontjából problémás, hanem hogy azt sok fillerrel dúsították fel, cserébe nem lehet eljutni olyan matériakombókig, mint azonos játékidő alatt annak idején. -
Néhánnyal közülük igen, játszottam. De azért ez eléggé gyengus felhozatal:
1. sony mario-klón platformere
2. egy kártyajáték, mobiljáték is egyben
3. egy boss rush soulslike ezúttal comrade Xi támogatásával :)
4. egy dlc
5. egy remake
6. egy jrpg
Tavalyi felhozatal: Alan Wake 2, Spiderman 2, BG3, RE4 remake, új Super Mario, új Zelda. Sehol egy kártyajáték, ami simán megy mobilról, sehol egy dlc (??? wtf). Remake van, de van mellette mainstream nagy AAA játék is, itt viszont nincs. Jrpg, a Commie Souls meg a sony 1st party marioja nem az.
És igen, az Astrobot egy nagyon jó játék, nem vittem még végig, de teljesen jó játék. Sőt, szerintem ez a GOTY ezek közül. Ettől még ez egy gyenge felhozatal. DLC mi a fészkes fenét keres a JÁTÉKOK között? Tettem bele vagy 100 órát legalább és imádtam, de ez akkor is csak egy dlc és nem egy játék. Az Elden ring már egyszer nyert, megérdemelten. -
Te játszottál ezekkel?
Szerintem meg jó címek, most így hirtelen nem is tudok választani 3 közül (bár én DLC-t nem engednék indulni).
Astro Bot
Balatro
Black Myth: Wukong
Elden Ring Shadow of the Erdtree
Final Fantasy 7 Rebirth
Metaphor: ReFantazio -
Elnézegettem az idei GOTY jelölteket ... Tényleg ennyire gyenge volt ez az év? -
Evoluti0N #121260 Mivel nekem a fő platform a PC, így nem sürgős váltani PS5 Pro-ra. Meglátom, h a jövőre megjelenő GTA 6 és Ghost of Yotei PS5 Pro verziói mit nyújtanak a sima PS5 verzióhoz képest és az alapján eldöntöm majd, h kell-e nekem. -
Abból következtetve, hogy most nem hiánytermék, nem tudnak a scalperek sem keresni rajta, én fenntartásokkal fogadom ezt a hírt. A pronak most nincs versenytársa, nincs one x a piacon, ezért az, hogy többet adnak el, mint ps4 proból, az semmit sem jelent. Nekem jobb mérce az, ha egy termék teljesen kifogy, annyira veszik. Mint a switchnél volt vagy az alap ps5-nél. Ott is látszott, hogy xbox series x bőven volt még a boltokban, ps5 már előrendelésben sem sehol. -
kjozsef056 #121258 Rengetegen váltottak prora.
Szerintem mindegy hogy most veszel prot a ps5 eladása után (120-ért még TALÁN el lehet adni a sima ps5-öt) és ráfizetsz 210-et még... vagy megvárod a PS6-ot amikor már kb 90-ért se lehet eladni a sima ps5-öt és a ps6 lesz vagy 400K...
Előbb utobb ugyis váltani fog az ember .. -
Én úgy oldom meg, hogy nem veszek pro-t. De nem annyira az ára miatt, inkább mert nem nagyon van értelme. Konzolt mindig is a játékok adtak el, de most nincsenek olyan játékok, amelyek miatt igényem lenne a pro-ra. -
. -
TomStorm #121255 Nekem most az a gondom hogy nemrég vettem slimet azt ugye el kell adnom ha vennék Pro-t,amin kapásból bukok 50-60ezret minimum.
Aztán hozzátenni egy valag pénzt,ki tudja mikor vinnék el ki tudja tudok e éppen akkor venni Pro-t.
Ti hogy oldjátok ezt meg?Azért nem úgy van mint régen hogy hozzátettél 60ezret azt megvolt a Ps4 Pro-d.