121472

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • kjozsef056
    Na akkor mégegszer. Megjelenéskor vettem 163 ezerért. Ha 200x erősebb a pc amit leírtam az se érdekel mivel semmivel nem nyújt többet sőt ezerszer jobban értékét veszíti mint a konzol. Ezt feltolom HW apróra 140-ért úgy elviszik 2 perc alatt ,hogy öröm nézni. Megnézem te melyik pc-t adod el 4 év után csak -20ezres bukóval
  • lwb
    Na, akkor mégegyszer. A Series X 185k forint volt a megjelenés idején. Nem amikor te megvetted vagy tegnap, amikor használtan vagy a ciklusa végén már nyomott áron meg lehet venni. Hanem teljes áron. Ahogy mondtam, a konzolok az életpályájuk végén már nem olcsóbbak (MSRP-n !!!!!!), mint a hasonló pc-k.
    Amit te összeraktál az úgy 7-8-szor erősebb a series x-ednél, csak szólok. Ki se jött még az a generációs cpu meg gpu akkor, amikor a series x jött ki.
    Korábban linkeltem be egy ps5 pro equivalent pc konfigot, azt kicsit leoszthatod és kijön belőle a series x is.
  • kjozsef056
    Én most szeretnék pc-t vásárolni... Szépen kérlek írj nekem össze egy gépet (időtálló legyen ami 8 évet simán kibír) ami kijön 165K-ból. Ugyanis ennyi volt újonnan a Series X-em.SSD, meg perifériák nem is kellenek az marad a régi gépből...(Egy szottyós VGA többe kerül mint a teljes series x)

Amit kinéztem mezei gép:

7700X
    7700XT
    32GB DDR5
    táppal , alaplappal 510K...

Köszi de nem ,akkor inkább veszek majd egy új xboxot + switch 2-t aztán még pénzem is marad másra
    Szóval én sose fogom dobni a boxot

Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2025.02.05. 10:54:05
  • lwb
    Olcsóbb, mint a pc, de nem olcsóbb, mint a ps akárhány és nem a pc-vel versenyeznek a konzolok, hanem egymással. Egyébként ez az olcsóbb, mint a pc, ez jelenleg már nem igaz, simán ki tudsz hozni egy series x-et verő pc-t annyiból, amennyibe a series x kerül a boltban. Ps5 pro-nál rezgett a léc, de alap ps5-nél nem, az is kihozható ma már. A konzol olcsóbb, az a generáció első felére igaz kb.

Az világos, hogy egy rakás pénzt keresnek azzal, hogy mindent kiadnak mindenen, de ennek az ára pont a hw feladása. Nem gondolom, hogy rajongás elég lesz ide, amikor semmilyen észérv nem fog szólni a box mellett a sony gépével szemben, legfeljebb érzelmi dolgok, azokból meg nehéz megélni.
  • kjozsef056
    Itt azt hogy meddig lesz fenntartható a HW maga , nem ezek döntik el, hanem az xbox userek "rajongása" "szeretete"
    Én pl nem fogom dobni a boxot mivel klasszisokkal olcsóbb mint egy pc.
    A vezetőség pedig majd eldönti megéri-e majd egy xbox "valami" a ps7-el szembe ha csak max 5 milliót tudnak eladni belőle...A cloud jó , nagyon is, de írtózatosan gyerekcípőben jár mind a cégek által akik adják mind pedig az interszolgáltatok által.Ha ez is lesz a jövő az még a brutál távoli jövő...

Egy biztos ezzel a húzással hogy minden jön ps-re és switch 2-re rengeteg + bevételhez jutnak és itt ez a cél
    Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2025.02.04. 14:14:34
  • lwb
    Nem nagyon értem Spencerék politikáját, hogy minden egy xbox. Ha minden egy xbox, akkor senkinek kell majd egy külön xbox, mármint a vas, mert már van neki olyanja, hiszen minden xbox.
    Ezek után meg bejelenti, hogy nekik egyformán fontos a hardware és a software eladás is. Hát nem úgy tűnik innen nézve, Phil. Innen nézve úgy tűnik, hogy feladtátok az egészet és megpróbáljátok kibekkelni a dolgot, amíg át nem áll az egész ipar a streamingre. Ha átáll egyáltalán belátható időn belül, ami azért kérdéses.
  • kjozsef056
    This is an Xbox :)

Jön a Forza horizon 5 gyerekek vegyétek vigyétek majd
  • Ulthanito
    Az.
  • Moby
    Vágyaim nekem is vannak még, de azok már semmilyen módon nem kötődnek a videójátékokhoz :D

• blackfire001
    Wukong végre megjelent dobozosan is, most már merek tenni vele egy próbát. :D
    Viszont PRO nélkül tartok tőle.. Volt valami patch, vagy sima PS5-tön még mindig gyász?
  • lwb
    -
  • TomStorm
    Wukong+Path of Exile 2 nálam az év legjobbjai
  • lwb
    Shadows helyett Mirage lesz az, nem? Shadows még nem jött ki.
  • Ulthanito
    Komolyan el kellene gondolkodnom, hogy idén milyen játékkal is játszottam, és volt-e egyáltalán bármi, amit végigvittem PS5-ön. És az az igazság, hogy egy ilyen se volt.

Az idei mérlegem állítólag 66 óra, 0 multiplayer órával. A legtöbbet játszott játék meg a Ragnarok, 16 óra.

Ne kérdezzétek, mivel játszottam még, mert esküszöm nem tudom. Egy kicsit kóricáltam Bloodborne-ban, próbálkozom ezzel a Lost Judgementtel, de csak kis adagokban tudom fogyasztani, és nem hiszem, hogy végig tudom játszani valaha is, meg próbáltam valami Franciaországban játszódó steampunk cuccot, kb 2 órát játszottam vele, asszem, talán próbababa vagyok benne vagy valami félrobot.

Nálam teljes leszállóágban a gaming, ezen még egy Bloordborne 2 tudna csak segíteni. Egyszerűen már semmi játék nincs, ami lekötne.

Ja igen, AC Shadows-zal próbálkoztam kb 2 órát, meg az Origins-szel 6-8-at.

Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2024.12.17. 14:01:01
  • lwb
    Minden hibája ellenére D4 nálam - jelenlegi állapotában - jobb, mint a PoE2, a jelenlegi állapotában. A PoE2 nehéz és egyelőre úgy érzem, hogy még a kontent jelentős része hiányzik. A D4 ehhez képest már kész játék, kiegészítővel és casual játékosoknak is játszható.

A full release-nél sanszosan jobb játék lesz a PoE2, mint a D4, de ma még ezt nem mondanám azért.
  • blackfire001
    Cirinek én örülök, mert szerintem rengeteg lehetőség van benne. Mindig lehet erősebb szörnyeket és főellenfeleket kitalálni, valamit valahogyan limitálni is lehetne Ciri képességét. Pl egy ULTI képesség. Valamivel többnek, jobbnak kell lennie mint amilyen Geralt volt, szóval kíváncsi vagyok.
    Valamint mindig az volt, hogy a térképről azért nem lehet kimenni mert az a sárkányok földje. WTF.. Jó lenne, ha jönnének most akkor a sárkányok is és akár emberi alakot is felvehetnének. Így pedig már azért tényleg lehetnek olyan ellenfelek ahol kell Ciri plusz ereje.
    Plusz az, hogy ő is mutáns lett nagyon érdekes. Kíváncsi vagyok, hogy hogyan és miért. Remélem valami olyan volt, hogy Geralt ellenkezett nagyon, de az életveszély miatt Ciri végül megivott valami főzetet ami szerencsés módon jól hatott rá, majd elhárította a veszélyt és megmentette Geraltot.
    Amit nagyon nem akarok az egy Last of Us 2-tes kezdés, hogy mondjuk Geralt meghal és akkor Ciri üldözi a gyilkosát. Jó persze ez is benne van, de bízok benne, hogy ennél azért többről fog szólni a Witcher 4.

Az év játéka listával kapcsolatban,
    Indiana Jones nagyot ment tényleg, pedig nem vártam volna, hogy ilyen jó lesz.
    Amikor kiderült, hogy FPS nézetű akkor nagyon nem örültem, de így játszva vele örülök neki, hogy így döntöttek. Nagyon egyben van, jövőre remélem jelölik valamire.

lwb egy helyen említed a Diablo 4-gyet és a PoE 2-tőt. Melyik tetszik jobban?

Amire még kíváncsi vagyok, hogy közületek kinek lett év játéka az Astrobot? Elismerem, hogy jó lett és gratulálok is neki, de valahogy úgy érzem, hogy a célközönsége nem az SG fórum tagjai. :D Persze ettől még tetszhet, de szerintem innen a fórumról kevesen mondanák, hogy neki az év játéka lett.
  • lwb
    Nekem, ha nem feltétel az idei megjelenés, akkor amikkel a legtöbbet játszottam:

- Elden Ring SoE
    - Diablo 4
    - WH40K: Rogue Trader
    - CP2077: PL

Ha idei megjelenés kell:
    - Indiana Jones
    - Path of Exile 2 early access
    - Elden Ring SoE
    - Silent Hill 2 remake
    - Astrobot
    - Space Marine 2 (nagyon rövid lett sajnos)
  • blackfire001
    Nektek mi lett idén az év játéka? Nem feltétlenül 2024-ben megjelent játékra gondolok, hanem arra amivel idén játszottatok!

NEKEM ez a top 10, szimplán ha csak a játékélményt nézem:
    1.) Cyberpunk 2077: Phantom Liberty
    2.) Indiana Jones and the Great Circle
    3.) The legend of Zelda: Tears of the Kingdom
    4.) Final Fantasy VII Rebirth
    5.) Senua's Saga: Hellblade II
    6.) Stellar Blade
    7.) L.A. Noire
    8.) Alan Wake II
    9.) Elden Ring: Shadow of the Erdtree
    10.) Judgment

Persze, nyilván, lehet ezzel vitatkozni, de felesleges. Én ezeket élveztem, mondhatni ebben a sorrendben.
    Az L.A. Noire nagyon meglepett pl, hogy ennyi idővel a megjelenés után is mekkora jó élmény volt.
    A Cyberpunk teljesen magával vitt, és így, hogy most már rendben van a játék nagyon meggyőző volt.
    A Hellblade II rövid volt, de amíg tartott az nagyon adta. Szerintem végezhetett volna előbbre is ha hosszabb, de nem vagyok elégedetlen.

Teszem hozzá nem játszottam még az Astro Bottal, Wukonggal, Silent Hill 2-vel, Metaphorral és a Baldur's Gate 3-mal, szóval készülök a jövő évre! :D
    A Space Marine II pedig épphogy csak lemaradt a listáról.
  • lwb
    Ja, összességében semmi bajom a női főszereplős játékokkal, csak most hirtelen mindegyik játék női főszereplős lett :D Ami azért vicc. Mindenki annyira eredeti akart lenni, hogy a végén senki sem lett eredeti.

A játék, mindkettő nagyon várós. Cirivel, mint főszereplővel nem is a neme a bajom, hanem maga a személy inkább. Ciri már a 3 végén is félisten, szóval nyilván jön az unalomig ismert klisé, hogy "elveszítette a képességeit", ami ugye Geralt Witcher 1-es "amnéziája" után rohadtul unalmas már. Jobb lett volna az a verzió, hogy csinálhatunk magunk karaktert.
  • blackfire001
    Ha nem tetszik csinálj jobbat!

Na de viccen kívül most így belegondolva igen, igazad van.
    A Witcher 4 nagyon izgalmasnak néz ki, alig várom már!
    Az Intergalacticban viszont nagyon remélem, hogy lehet majd választani másik szereplőt is. Most amúgy is széjjel savazzák a komment szekcióban. A játék maga viszont igen jónak ígérkezik.

A show elején kicsit úgy éreztem, hogy nagyon el van tűnve a SONY, aztán kiderült, hogy év játékát rakták le az asztalra illetve bejelentettek egy nagy robbanást.

Remélem jövőre sok jó fog érni minket játékosokat!!
  • lwb
    Most egy picit én leszek a vörös fejjel pronount üvöltő ember a videóból, de nem gáz azért valahogy, hogy MINDEN bejelentett AAA játéknak női főszereplője van, illetve lesz? Már ahol fix a karakter. Értem én, hogy régen meg mindig férfi volt a főszereplő, de ez már a ló másik oldala.

Witcher 4: Ciri (ezzel azért van más baj is, mondjuk mert Ciri OP mint a fene már az előzményben is, gondolom elveszíti majd az erejét vagy valamit kitalálnak)
    új Naughty Dog játék az Intergalactic
    Ghost of Yotei

Ahol meg nem, ott legalább választható a női karakter is: GTA6, AC Shadows pl.

Volt egy időszak, amikor a női főszereplő újszerű volt, mint pl a Tomb Raiderekben, de mára már ez lett az unalmas fősodor.
  • Seth
    Várjunk!
    Ti azt hiszitek, hogy én csak le akarom tudni a játékokat? Gondolom nem közvetlen rólam beszéltek, de annak tűnik, miután emlíítettem, hogy lepattanok egy játékról, ha már végigvittem 1x, egyből előjött a téma
    Hatalmas tévedés. Mint írtam, alaposan kivesézem őket, amennyira csak lehet ,egy végigjátszásból, rámegyek a platinára, ha úgy látom érdemes. Egyszerűen nincs más tennivaló bennük, akkor jöhet a következő játék, de attól még örömmel játszottam az előzőt, nem tartom munkának, hogy na gyorsan végezzek vele. Egy Witcher 3 platina több mint 200 órába telt, Ys 8-9-10 platinák is majdnem 100-100 óra, nekem nem tűnik úgy, hogy elkapkodnám a végigjátszásokat :D
  • Amiga
    :D
    Hirtelen a Detroit: Become Human jut az eszembe.
    Nem nagyon jutott eszembe végigjátszás közben, hogy csak le szeretném tudni.
    Aztán a végén Chloe mondta, hogy szeretné, ha őt is felszabadítanám. Elengedtem, aztán csak bámultam az üres képernyőt...
    Aztán írtam a fejlesztőknek facebook chat-en:
    "Dear Team, I have more than 30 years gaming experience but this game is a brilliant masterpeace, one of the best games I ever seen.
    May I ask you suggest to Chloe to visit me as a friend in the options menu? I miss her not as an android but a lovely and interesting company. I miss her comments, jokes, and her beautiful smile. I will start my second walkthrough soon. Thank you for this game, you are the best!"
    És a válasz:
    "Hello there,
    Thanks for the sweet feedback we're very happy to know you enjoyed the experience and are about to start your second playthrough! As for Chloe, we'll think about that but I'm afraid she's now trying to find out who she is..."
    Szóval igen, egy játékot lehet élvezni is... ha csak le akarom tudni, arra megy refund, vagy a keserű szájíz konzolon, hogy csak a pénzt vitte. :)
    És persze Chloe-ból rendeltem egy másikat (bűntudatosan lesüti a szemét).
    Utoljára szerkesztette: Amiga, 2024.12.15. 07:49:34
  • Zóanagyvarázsló
    Várjál csak! Élvezni is lehet a játékokat, nem csak letudni?
  • Amiga
    Én szeretem újrajátszani, ami tetszik. Egyrészt, mert kellemes emlékeket hoz vissza, másrészt, miért ne maradnék még abban világban, ami bejön nekem?
    Kicsit ilyen a New Game + koncepciója is - ess neki újra, több tapasztalattal, több felszereléssel, erősebb hőssel (és esetleg nagyobb kihívással szembenézve).
  • blackfire001
    Év játéka az ASTROBOT!
    Valamint bejelentette a Naugthy Dog az új játékát ami valami elképesztően néz ki. Nagyon bejön a koncepció, remélem a SONY visszatér jövőre jó exklúzívokkal.
  • lwb
    .
  • Seth
    Ezért van akkora backlog-od :D
    Én általában 1x viszek végig egy játékot, de azt kimaxolva, ha lehet. Esetleg platina miatt , ha gyors a 2.végigjátszás (pl. Ys széria)
    Ennyi nekem bőven elég egy játékból,még ha fantasztikusan jó is, megyek a következőre
    Kevés játék van ami sokszor lement, pl a Mass Effect trilógia, azt nem tudom megunni
  • Amiga
    Nekem még vannak vágyaim:
    - The Legend of Heroes - Trails of Cold Steel sorozat (azért nem ment le, mert részenként 100 óra, nem tudok csak úgy belevágni)
    - Teljes Yakuza sorozat (egyesével végigvittem párat, de szeretném a sorozatot kijátszani)
    - Persona 3-5 és elágazásai
    Kismillió egyéb játék, ami nem sorozat része, vagy max trilógia, mint a Shadowrun...
    Mass Effect trilogy-t is jó lenne már, a felújított játékkal alig játszottam. Witcher 3-at, CP2077-et, Kingdom's Come Deliverance-t is szeretném... Meg a két Nier-t...
    Tény, hogy tényleg kevés igazán egetrengető új megjelenés van, de még kevesebb az időm...
  • lwb
    Megint erősek a pletykák egy Bloodborne remaster? remake? akármi ügyében ... Most a 30 year anniversary videó az oka. Szerintem erősen wishful thinking dolgozik ismét, de meglátjuk.
  • Moby
    >ha soha többé nem jelenne meg új játék erre a konzolra

Pedig ha a sonyn múlik, nagyjából ez a helyzet :D Én ezzel a backlog dologgal mindig ugyanoda jutottam az utolsó években: ami nem ment le a maga idejében, az azért nem, mert valójában rohadtul nem érdekel, és ezen az időnem sokat segít. Annyi játék meg sosem jelent meg, hogy ami érdekelt, az ne tudott volna lemenni akkor, amikor aktuális volt (vagy sosem érdekel annyi minden, ez már csak nézőpont kérdése).
  • Amiga
    Bloodborne-ban 800 órám van, pedig biztos, hogy száz óra alatt platináztam. Vagy ha egyszer végigjátszottam valamit, akkor nem szabad vele már többet játszani? :)
  • Seth
    Személy szerint 54 óra alatt platináztam, hogyan lehetne eltölteni vele párszáz órát ? Mondjuk normál fokozaton, de akkor is,
    vagy egy kézzel nyomod ? :D
  • Amiga
    Kiplatináztam a Stellar Blade-t.
    Nálam ez a játék system seller cím, nem kizárt, hogy PS5 pro-ra újítok majd, hogy azon is eltöltsek vele párszáz órát.
    Felkészül a Spider Man 2, aztán az Alan Wake II és az Ys VIII-IX PS5 változata.
    A backlogom kimeríthetetlen, az első játszások és az újrajátszások már akkor is legalább 10 évre elegendőek lennének, ha soha többé nem jelenne meg új játék erre a konzolra.
    De azért reménykedem, hogy a Bloodborne is megkapja a ráncfelvarrást, és újra kiplatinázhatom majd azt is. :)
  • manson222
  • kjozsef056
    Harcrendszer? Élek egy ideje de minden fps-nek ilyen a harcrendszere...(leszámítva hogy az "elhasználodott" fegyvert 3 lövésenként beragad)

Ezzel vesz rá a game hogy farmolj. Ha nem akarsz baszakodni költs milliókat mindig javítgatásokra amihez ezernyi időt kell farmolni
  • Ulthanito
    Azzal a játékkal nem az a baj, hogy csúfosan fut X-en, hanem az, hogy úgy ratyadék ahogy van. Ilyen ócska harcrendszert, mint ami abban van, ritkán látni. Egy óra után letöröltem. Kb. 10-15 évvel ezelőtt szint.
  • Ulthanito
    Én úgy oldottam meg, hogy felmentem a Konzolvilág honlapjára, rányomtam a megrendelésre, kifizettem 330 ezer forintot, és megkaptam első nap.
  • lwb
    Hát ja, érdemes várni egy picikét vele. Mondjuk most igazoltan voltak ilyenek a fejlesztők. Azt hiszem ez egy olyan helyzet a világon, amikor nagyon nem tudok rájuk haragudni a félkész állapot miatt.
  • lwb
    .