121454

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • davidka003
    Bár nem játszottam még a játékkal de én is úgy látom, hogy Ubi részéről full öngól volt a néger szamuráj. Eleve azért kapta a legnagyobb hate cunamit. Lett volna egy fix lopakodós női főhös és simán elment volna ebből is pár millió darab.
  • lwb
    A legnagyobb bajom a játékkal, hogy nem értem, minek bele Yasuke. Azon túl, hogy harcban egy autowin gomb a csávó, semmi értelme. Elég lett volna Naoe vagy férfi-női Naoe mint Odyssey-ben. Azok a shinobi-ninja dolgok, amiket Naoe csinál belepasszolnak az AC sztorijába és a GoT egyáltalán nem adja vissza ezt az élményt.
    Ha valaki nekimegy, akkor Naoe-vel játsszon amikor csak lehet, ez a tanácsom.
  • Moby
    Hát szerintem az a cusima is igennagy fozsvót gameplayben :D
  • TomStorm
    AC Shadow 15óra után:
    Prológ megfogott ott már felkaptam fejem na egy AC ami jó is lesz?
    Aztán jött a keserű valóság.A gyönyörű graf az Immersive audio a filmszerű átvezetők után a szokásos(bár AC részektől modernebb)Harcrendszer:(
    Tsushima után kösz nem.

Próbáltak meríteni GOT-ból és álcázni na azok a részek nem sikerültek(aki tudja észre fogja venni).
    Az ART se sikerült a legjobban.
    Szerintem egy új IP mentette volna meg őket bár sokakat bevonzott az AC titulus lehet bejött nekik
  • Moby
    Ezek mennek billegérrel a konzolokon is. Fortnite, roblox, minecraft, izé...minden is. Ráadásul a Fortnite SeriesS-en még 120Hz-et is tud, szóval egy gémingmonitorral, billegérrel ilyen ultrtalowcost minipc :D
  • lwb
    Ez igaz, series s-szel nem lehet árban versenyezni. Akinek fortnite meg roblox kell és nem gáz, hogy kontrollerrel kell célozni (mint a gyerekek, aki eleve így tanulják, nekem sose sikerült rendesen megtanulni), annak az a legjobb választás.
    A GPU árak is elmentek az égnek megint, ez is igaz. Volt egy 1-2 éves rövid időszak, amikor földközelben voltak az árak, de ma megint minden csillióba kerül.
  • Moby
    Ez nem indok. PC-re minden kijön, maximum kicsit várni kell rá.
  • TomStorm
    Ps5-öt én nem adnám el.
    Nemsokára Death Stranding 2 és 2 cím még idén Ghost of Yötei+Gta6.
  • kjozsef056
    Mint már írtam de vettem 163-ért mivel telekom adta ennyiért. De mivel visszatérek pc-re eladom a Series X-em 4+ év után 140-ért. Szerintem lesz vagy 5 perc amíg elviszik :)
    De amint lejár a premiumom már nem szavazok több bizalmas a sonynak így a ps5 is megy eladásra totál felesleges megtartani kb 3/4-éve be sincs kapcsolva mert a sony szarik a premiumra :(
  • Moby
    >Ezeket mind figyelmbe véve nem gondolom, hogy itt Magyarországon ma a konzol lenne az olcsóbb opció, ha valaki játszani akar.

A többség számára ez a helyzet. A HC arcoknál sok év alatt talán ki lehet hozni közel egálra, de ahhoz nyakig kell túrni a témába (kb mint az itteni topiklakók úgy 10 éve), és sokat kell játszani. Kurvasokat.
    Ha a kölkeimet nézem, meg az ő generációjukat, ők főleg fortniteot, minecraftot, robloxot meg ilyeneket tolnak, merthát ma ez a géming. Arra meg a legjobb vétel egy Series S, mert annyiból semmilyen pc-t nem lehet venni, és a f2p multijátékokhoz konzolon sem kell előfizetés. Egy fortnite meg egy 150k-s laptopon is úgy fut, hogy az ember bele fordul ki, nemhogy ezeken a bármire alkalmatlan sulipécéken, amiket a tanulókhoz vertek. Mi sem kértük, inkább vettem nekik normálisabbat, azt legalább nem kell nyáron visszaadni az iskolának :D
    De a HC arcok is szopóágon vannak, mert kb olyan szintek száltak el megint a pc alkatrészárak, mint a bányászláz kezdetén.
    Megint ott tartunk, hogy a konzoloknál érezhetően jobb pc ilyen 700K. Agyrém.
  • lwb
    Magyarországon szerintem nem igaz az, hogy a konzol az ilyen budget-opció lenne a játékra. Az alapgép árán lehet vitázni és valóban nehéz azt PC-vel pariba állítani, de nem az alapgép az egyetlen költséged. Sőt, nem is az a legnagyobb. PS-re meg xbox-ra nincs, de PC-re rendszeresen vannak pályázati pénzek diákoknak, iskoláknak. A laptop-vásárlás a legismertebb, de nem az egyetlen. Egy PC-t munkaeszközként (legalábbis részlegesen) le tudsz költségelni, a ps5 pro-t már nehezebben nyomod át a vállalkozásod számlái között a NAV-on. És akkor a warezolásba bele se mentem. Konzolon kötve vagy a 20-30 ezer forintos játékokhoz, pc-n alapból olcsóbb a többség, meg mindig vannak akciók vagy féllegális kulcsvásárlós megoldások, ahol jelentős százalékokat tudsz spórolni, illetve ott a kalózkodás is, ami tökéletesen működik és szakértelem se kell hozzá. A multiért sem kell fizetned egy vasat sem. Egy rakás ingyenes játék is elérhető, indie-k és egyéb megoldások, amelyek töredék része kerül csak át a sony vagy ms store-jába. A moddolás is korlátok nélküli PC-n.

Ezeket mind figyelmbe véve nem gondolom, hogy itt Magyarországon ma a konzol lenne az olcsóbb opció, ha valaki játszani akar.
  • Ulthanito
    Szerintem csak 70 ezer, annyi volt az Xbox 360, amikor megvettem. Miért nem annak az árát nézed?

Nem vettél 163 ezerért új XSX-et, mert már akkor sem annyiba került. Most meg sermmilyet se veszel, mert nem kapható már nálunk. :-D
  • lwb
    Igaz, előfizetési díjakkal nem is számoltam. Game Pass még lehet opcionális, de a ps plus már nem, ha multizni is szeretnél. Vagy multi feature-t használni amúgy nem multi játéknál (pl. elden ring).
  • Zóanagyvarázsló
    1998 óta a főplatformom a PC, talán másfél PS3-as prioritású évet leszámítva (az XSX volt egy időben még majdnem egyenrangú platform), de ezzel csak ezért én sem vesződnék, inkább fölé lőnék, több okból is. Ugyanakkor mivel PS-en a felhőmentés és a multi is fizetős extra, az azért átírja anyagilag is a helyzetet. Nekem addig volt PS Plusom, amíg "opcionális" volt, de akkor a beetetés ment, gyakorlatilag havi ezresért pakolták bele a jobbnál jobb játékokat is, és ugye fél év szünet után is elő lehetett venni bármit, ha volt (újra) előfizetésed, nem húzták ki előled, hogy "hopp, kikerült". Game Pass is volt jó ideig PC-n is, konzolon is, csak nekem akkor jön be ez az előfizetős módi, ha a sárga földig le van árazva, túl sok a kötöttség.

Most is van konzolom, de offline retró szintjén kezelem a currentgent is. Régen valóban relatíve olcsóbb bulinak tűnt a konzol, ezt ma már nem igazán érzem.
  • lwb
    Az tény, hogy nem egyszerű összerakni ilyen árban egy gépet, de nem is lehetetlen. A baj inkább az, hogy amikor árban behozható már a konzol, akkor már nem tudod rendes boltban megvenni a megfelelő pc-alkatrészeket, csak használtan vagy spéci helyeken. Így meg elég nehéz az összehasonlítás árban.

A konzol általában jobb bolt játékra, bizonyos játékra, de leginkább a generáció elején. A végefelé már nem annyira.
  • Amiga
    Elég sok PC megfordult már a kezem alatt és elég sok konzol is.
    A rosszullét kerülget a gondolatától is, hogy konzol-árban rakjak össze PC-t. Abból mindig csak szívás van. Állandóan valami szűk keresztmetszet, erős kompromisszumokkal futó játékok.
    Olvasgatok itt mindenfélét és az jut eszembe, hogy "most kinek hiszel, nekem, vagy a szemednek?!". Sajnos (?) az én személyes tapasztalatom az, hogy játékra jobban megfelel a konzol (nyilván nem egy rts-re gondolok).
    Persze, mindig lehet ellenpéldát mondani, hogy egy multiplatform cím jobb állapotban jelent meg PC-n, de általában nem ezt látom.
  • Zóanagyvarázsló
    2021-ben egyszerre vettem XSX-et és középkategóriás VGA-t (a proci és a többi már akkor is többéves volt benne, azóta is maradt), egyelőre még meglepetésemre tartja vele a lépést (persze ez igényszint kérdése is, de a szájízemnek így jobbra be tudok lőni egy játékot). Ha cserélném, nem azért cserélném, mert nem, hanem mert jobbat akarnék.

Jöhet még játék 8 éves konzolra, de arra építeni már elég múltban ragadás. Az ellen persze nincs kifogásom, 12 éves alsó-középkategóriás VGA-n is játszom (ugyanakkor 20 év körüli játékokat is játszom újabb vason a 4K és a 120 fps kedvéért), és a PS3 is kéznél van még. Teoretikusan mindent lehet használni sokáig (amíg nem purcan ki), de 8 évesen az XSX, a PS5 és a PS5 Pro is szuboptimális lesz (az újgen vagy az újabb félgen lenyomja, és örülhetsz ha a 30 fps megvan valami felskálázott felbontáson low detailben), legfeljebb retróra nem.

A generáció elején jobb vétel volt a konzol, mint most, én is azért vettem (az se rossz, hogy kontroller jár hozzá, én kétkontrellerest vettem direkt), de később kevésbé. Ellenben PS3-at és Xbox 360-at még eléggé olcsón lehetett már kapni a végstádiumhoz közel, volt értékvesztés.
    Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2025.02.07. 14:06:19
  • lwb
    .
  • TomStorm
    PC-n moslék az optimalizálás?
    Akkor mostanában milyen jelzőt használjunk a konzolra?:D
    Egy jól összerakott Pc sokáig kiszolgál.Sok évig.
    DE igen,ki kell adni érte egy "nagyobb" összeget.Kis-középkategoriás Pc-ket gamingre nem szabad venni
  • lwb
    Nem kell kétszer gpu-t cseréli, ha veszel egy jó középkategóriát. A konzolon se cseréli senki neked az integrált gpu-t. Ha oda is jó, akkor jó lesz pc-re is. Nyilván ha a legújabb technikát akarod,akkor cserélsz, de az meg konzolon eleve nem opció.

Optimalizálatlanság meg nem pc probléma. Egy rakás játék van, ami pc-n sokkal jobb, mint konzolon a sokadik peccsig. Legjobb példa a CP2077 volt erre.
  • kjozsef056
    Én nem vagyok HW nepper. A konzolt megveszem az elején és minden szarság nélkül kiszolgál addig amíg el nem engedik a kezét és már nem jön rá game ez olyan 8 év..163 ezerért.
    Amilyen moslék pcn az opatimalizáslás 8 év alatt min 2x cserél vgat az ember KONZOLnál drágább áron.

• lwb
    Akkor ügyes vagy, mert MSRP alatt vetted a konzolt, az ugyanis 185 000 Ft volt megjelenéskor. Ezzel az erővel kifoghatsz egy jó videokarit is, a minap láttam 100k alatt 6700 XT-t jófogáson, ami jobb, mint amivel a series x-et szerelték (az inkább alap 6700).
    Nem nagyon tudok neked linkkel összerakni series x egyenlő pc konfigot, mert az a generáció cpu meg gpu már nincs a boltokban, max használtan vagy spéci helyeken tudod megvenni őket. 16 gb ram, amin osztozik a rendszer ÉS a videokari is, az édeskevés pc szinten. Nem is nagyon tudok ilyen kis konfigot megcsinálni olyan hardware-rel, ami az elmúlt 10 évben készült.

A pc-t nem eladod, hanem fejleszted. Az benne az üzlet, hogy folyamatosan teszed bele az új cuccokat és mindig van valamid, ami tökéletesen működik. Én nem befektetésnek veszem a kütyüket, ez olyan, mintha autókereskedővel vitáznék, hogy mi a jó autó, aki vesz egy két éveset és fél év után eladja, aztán vesz egy másikat. Nyilván annak nem érv, hogy 5 év után is jó az autó, ha úgyis eladja fél év után. A legtöbb user nem így gondolkodik: vesz egy konzolt és max akkor adja el, ha generáció váltás van. Akkor viszont tuti nem 140-ért fogod eladni, ha kint lesz a ps6 200-ért mondjuk.

Lejjebb összeraktam még tavaly 450-ért egy olyan gépet, ami sanszosan verni fogja a ps6-ot is. Ennek az ára ma már kevesebb, mert közben jött új generáció a cpu-ból és az nvidia is kiadta az 50xx szériát. 400 alatt meg tudod venni azt, amivel két generációra jó vagy, jobb, mint konzolon. Pl path tracing dlss-sel simán megy a 4070-en 1440p-n a cyberpunkok. Ez olyan, amit a ps5 pro se tud, de elég komoly pénzben fogadnék, hogy a ps6 is max 30 fps-en fogja ezt tudni.

A konzol rendszerint a generáció első felében jó befektetés, de ahogy elérünk a végéhez, legalábbis teljes bolti áron, már nem akkora üzlet. Én nem adnék ma 185 ezret se series x-ért, se ps5-ért. Főleg hogy a kanyarban az új generáció és főleg, mert ennyiből össze lehet rakni jobbat is már.
  • kjozsef056
    Na akkor mégegszer. Megjelenéskor vettem 163 ezerért. Ha 200x erősebb a pc amit leírtam az se érdekel mivel semmivel nem nyújt többet sőt ezerszer jobban értékét veszíti mint a konzol. Ezt feltolom HW apróra 140-ért úgy elviszik 2 perc alatt ,hogy öröm nézni. Megnézem te melyik pc-t adod el 4 év után csak -20ezres bukóval
  • lwb
    Na, akkor mégegyszer. A Series X 185k forint volt a megjelenés idején. Nem amikor te megvetted vagy tegnap, amikor használtan vagy a ciklusa végén már nyomott áron meg lehet venni. Hanem teljes áron. Ahogy mondtam, a konzolok az életpályájuk végén már nem olcsóbbak (MSRP-n !!!!!!), mint a hasonló pc-k.
    Amit te összeraktál az úgy 7-8-szor erősebb a series x-ednél, csak szólok. Ki se jött még az a generációs cpu meg gpu akkor, amikor a series x jött ki.
    Korábban linkeltem be egy ps5 pro equivalent pc konfigot, azt kicsit leoszthatod és kijön belőle a series x is.
  • kjozsef056
    Én most szeretnék pc-t vásárolni... Szépen kérlek írj nekem össze egy gépet (időtálló legyen ami 8 évet simán kibír) ami kijön 165K-ból. Ugyanis ennyi volt újonnan a Series X-em.SSD, meg perifériák nem is kellenek az marad a régi gépből...(Egy szottyós VGA többe kerül mint a teljes series x)

Amit kinéztem mezei gép:

7700X
    7700XT
    32GB DDR5
    táppal , alaplappal 510K...

Köszi de nem ,akkor inkább veszek majd egy új xboxot + switch 2-t aztán még pénzem is marad másra
    Szóval én sose fogom dobni a boxot

Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2025.02.05. 10:54:05
  • lwb
    Olcsóbb, mint a pc, de nem olcsóbb, mint a ps akárhány és nem a pc-vel versenyeznek a konzolok, hanem egymással. Egyébként ez az olcsóbb, mint a pc, ez jelenleg már nem igaz, simán ki tudsz hozni egy series x-et verő pc-t annyiból, amennyibe a series x kerül a boltban. Ps5 pro-nál rezgett a léc, de alap ps5-nél nem, az is kihozható ma már. A konzol olcsóbb, az a generáció első felére igaz kb.

Az világos, hogy egy rakás pénzt keresnek azzal, hogy mindent kiadnak mindenen, de ennek az ára pont a hw feladása. Nem gondolom, hogy rajongás elég lesz ide, amikor semmilyen észérv nem fog szólni a box mellett a sony gépével szemben, legfeljebb érzelmi dolgok, azokból meg nehéz megélni.
  • kjozsef056
    Itt azt hogy meddig lesz fenntartható a HW maga , nem ezek döntik el, hanem az xbox userek "rajongása" "szeretete"
    Én pl nem fogom dobni a boxot mivel klasszisokkal olcsóbb mint egy pc.
    A vezetőség pedig majd eldönti megéri-e majd egy xbox "valami" a ps7-el szembe ha csak max 5 milliót tudnak eladni belőle...A cloud jó , nagyon is, de írtózatosan gyerekcípőben jár mind a cégek által akik adják mind pedig az interszolgáltatok által.Ha ez is lesz a jövő az még a brutál távoli jövő...

Egy biztos ezzel a húzással hogy minden jön ps-re és switch 2-re rengeteg + bevételhez jutnak és itt ez a cél
    Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2025.02.04. 14:14:34
  • lwb
    Nem nagyon értem Spencerék politikáját, hogy minden egy xbox. Ha minden egy xbox, akkor senkinek kell majd egy külön xbox, mármint a vas, mert már van neki olyanja, hiszen minden xbox.
    Ezek után meg bejelenti, hogy nekik egyformán fontos a hardware és a software eladás is. Hát nem úgy tűnik innen nézve, Phil. Innen nézve úgy tűnik, hogy feladtátok az egészet és megpróbáljátok kibekkelni a dolgot, amíg át nem áll az egész ipar a streamingre. Ha átáll egyáltalán belátható időn belül, ami azért kérdéses.
  • kjozsef056
    This is an Xbox :)

Jön a Forza horizon 5 gyerekek vegyétek vigyétek majd
  • Ulthanito
    Az.
  • Moby
    Vágyaim nekem is vannak még, de azok már semmilyen módon nem kötődnek a videójátékokhoz :D

• blackfire001
    Wukong végre megjelent dobozosan is, most már merek tenni vele egy próbát. :D
    Viszont PRO nélkül tartok tőle.. Volt valami patch, vagy sima PS5-tön még mindig gyász?
  • lwb
    -
  • TomStorm
    Wukong+Path of Exile 2 nálam az év legjobbjai
  • lwb
    Shadows helyett Mirage lesz az, nem? Shadows még nem jött ki.
  • Ulthanito
    Komolyan el kellene gondolkodnom, hogy idén milyen játékkal is játszottam, és volt-e egyáltalán bármi, amit végigvittem PS5-ön. És az az igazság, hogy egy ilyen se volt.

Az idei mérlegem állítólag 66 óra, 0 multiplayer órával. A legtöbbet játszott játék meg a Ragnarok, 16 óra.

Ne kérdezzétek, mivel játszottam még, mert esküszöm nem tudom. Egy kicsit kóricáltam Bloodborne-ban, próbálkozom ezzel a Lost Judgementtel, de csak kis adagokban tudom fogyasztani, és nem hiszem, hogy végig tudom játszani valaha is, meg próbáltam valami Franciaországban játszódó steampunk cuccot, kb 2 órát játszottam vele, asszem, talán próbababa vagyok benne vagy valami félrobot.

Nálam teljes leszállóágban a gaming, ezen még egy Bloordborne 2 tudna csak segíteni. Egyszerűen már semmi játék nincs, ami lekötne.

Ja igen, AC Shadows-zal próbálkoztam kb 2 órát, meg az Origins-szel 6-8-at.

Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2024.12.17. 14:01:01
  • lwb
    Minden hibája ellenére D4 nálam - jelenlegi állapotában - jobb, mint a PoE2, a jelenlegi állapotában. A PoE2 nehéz és egyelőre úgy érzem, hogy még a kontent jelentős része hiányzik. A D4 ehhez képest már kész játék, kiegészítővel és casual játékosoknak is játszható.

A full release-nél sanszosan jobb játék lesz a PoE2, mint a D4, de ma még ezt nem mondanám azért.
  • blackfire001
    Cirinek én örülök, mert szerintem rengeteg lehetőség van benne. Mindig lehet erősebb szörnyeket és főellenfeleket kitalálni, valamit valahogyan limitálni is lehetne Ciri képességét. Pl egy ULTI képesség. Valamivel többnek, jobbnak kell lennie mint amilyen Geralt volt, szóval kíváncsi vagyok.
    Valamint mindig az volt, hogy a térképről azért nem lehet kimenni mert az a sárkányok földje. WTF.. Jó lenne, ha jönnének most akkor a sárkányok is és akár emberi alakot is felvehetnének. Így pedig már azért tényleg lehetnek olyan ellenfelek ahol kell Ciri plusz ereje.
    Plusz az, hogy ő is mutáns lett nagyon érdekes. Kíváncsi vagyok, hogy hogyan és miért. Remélem valami olyan volt, hogy Geralt ellenkezett nagyon, de az életveszély miatt Ciri végül megivott valami főzetet ami szerencsés módon jól hatott rá, majd elhárította a veszélyt és megmentette Geraltot.
    Amit nagyon nem akarok az egy Last of Us 2-tes kezdés, hogy mondjuk Geralt meghal és akkor Ciri üldözi a gyilkosát. Jó persze ez is benne van, de bízok benne, hogy ennél azért többről fog szólni a Witcher 4.

Az év játéka listával kapcsolatban,
    Indiana Jones nagyot ment tényleg, pedig nem vártam volna, hogy ilyen jó lesz.
    Amikor kiderült, hogy FPS nézetű akkor nagyon nem örültem, de így játszva vele örülök neki, hogy így döntöttek. Nagyon egyben van, jövőre remélem jelölik valamire.

lwb egy helyen említed a Diablo 4-gyet és a PoE 2-tőt. Melyik tetszik jobban?

Amire még kíváncsi vagyok, hogy közületek kinek lett év játéka az Astrobot? Elismerem, hogy jó lett és gratulálok is neki, de valahogy úgy érzem, hogy a célközönsége nem az SG fórum tagjai. :D Persze ettől még tetszhet, de szerintem innen a fórumról kevesen mondanák, hogy neki az év játéka lett.
  • lwb
    Nekem, ha nem feltétel az idei megjelenés, akkor amikkel a legtöbbet játszottam:

- Elden Ring SoE
    - Diablo 4
    - WH40K: Rogue Trader
    - CP2077: PL

Ha idei megjelenés kell:
    - Indiana Jones
    - Path of Exile 2 early access
    - Elden Ring SoE
    - Silent Hill 2 remake
    - Astrobot
    - Space Marine 2 (nagyon rövid lett sajnos)
  • blackfire001
    Nektek mi lett idén az év játéka? Nem feltétlenül 2024-ben megjelent játékra gondolok, hanem arra amivel idén játszottatok!

NEKEM ez a top 10, szimplán ha csak a játékélményt nézem:
    1.) Cyberpunk 2077: Phantom Liberty
    2.) Indiana Jones and the Great Circle
    3.) The legend of Zelda: Tears of the Kingdom
    4.) Final Fantasy VII Rebirth
    5.) Senua's Saga: Hellblade II
    6.) Stellar Blade
    7.) L.A. Noire
    8.) Alan Wake II
    9.) Elden Ring: Shadow of the Erdtree
    10.) Judgment

Persze, nyilván, lehet ezzel vitatkozni, de felesleges. Én ezeket élveztem, mondhatni ebben a sorrendben.
    Az L.A. Noire nagyon meglepett pl, hogy ennyi idővel a megjelenés után is mekkora jó élmény volt.
    A Cyberpunk teljesen magával vitt, és így, hogy most már rendben van a játék nagyon meggyőző volt.
    A Hellblade II rövid volt, de amíg tartott az nagyon adta. Szerintem végezhetett volna előbbre is ha hosszabb, de nem vagyok elégedetlen.

Teszem hozzá nem játszottam még az Astro Bottal, Wukonggal, Silent Hill 2-vel, Metaphorral és a Baldur's Gate 3-mal, szóval készülök a jövő évre! :D
    A Space Marine II pedig épphogy csak lemaradt a listáról.