1756
  • Gary
    Igen, van benne tartalom. De, jöhetne már a következő fejezet, A Huntress and a Hag! :Đ
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Amióta kinyitottam a zsilipet, már az utcán is fölbukkannak a Drowner-ek. A korábban elárasztott terület airdrop ládáit, így most, szopóroller volt megszerezni.
    Ez az egyik értelmetlen dolog, amit választhat az ember. Egy másik, a játék végén, Lawan megmentése.

Nos, viszlát a DL 3-ban! :Đ
  • militavia
    Frank halt meg egyedül. Őt is meg lehetett volna menteni, úgy, hogy a város is túléli és Hakoon és Lawan is?
  • militavia
    Nah, hát ez mókás. A secret endinget sikerült kijátszanom végül.
  • militavia
    Nem, igazából már a főbossharcnál vagyok, mert kb. úgyis meguntam az egészet.
    Eszementen sok opciós tartalom van benne, ami nem kell ahhoz, hogy letold a játékot.
    Kb. eddig kötött le.
  • Gary
    Gondolom, már sikerült.
    Néztem, de ha már kitakarítottam, nem lehet visszamenni.

Videó:

Utoljára szerkesztette: Gary, 2022.08.14. 13:29:21
  • Kancsalborz
    Azért, mert nem mindenki ugyanazokat a mod-okat használja. A data2,meg a data3 is már mod file, a játék csak egy pack filet (01) használ eredetileg, úgy nézem.
    Ha nem ugyanazon script-eket módosítod, akárhány pack file-t létrehozhatsz, lehet akár data99, meg 999 -is.

Ha viszont azonos script-ekbe nyúlnak bele, akkor vagy egyesíteni kell a két mod-ot (merge),vagy manualisan kell beirnod a data03 pack-ban lévőket a data 02-be,hogy ha még azonos értékeket is írnak felül, ne üssék ki egymást.

Mert van olyan játék amelyikben ha sorba rakod a mod-okat működnek együtt is, van amelyikekben nem, mert felülírják egymást.
    Úgy nézem a DL 2-ő felülírja. Az a nagyobb szopás.

De belenyúlhatsz ilyen egyszerű értékmódosítások esetén a játék pack file-jába is, egyszerűbb, ezért felesleges mod file-t szerkeszteni csak mondom, ments mindíg.

Megnyitni a filet mondjuk egy winzip-el tudod, utána látni fogsz egy könyvtárfát, azokon belül lesznek a game file-ok. Megkeresed ami neked kell, kimásolod vágólapra, szerkeszted, elmented, visszateszed, felülírod az eredetit, és kész is. ;)
  • NiGhTM4R3
    És ezt a data2.pak fájlt mivel tudom szerkeszteni?

A mód amit linkeltél ott meg a data3.pak van szerkesztve, hogyhogy nem ugyanazt a fájlt szerkesztették?
    Utoljára szerkesztette: NiGhTM4R3, 2022.08.13. 19:19:15
  • militavia
    A Houndfield metrónál merre kéne lefele menni? 10 perc keringőzés és mindenfelé benézés után sem találtam utat lefelé.
  • Kancsalborz
    Ezzel nem játszom, de más jatekokban rendszeresen moddolok, illetve íeom át a scripteket bennük.
    Ez nem tűnik bonyolultnak, csak a "densitiesettings.scr"-ben átírod a group és a radius értékeket kisebbre, az "aipresetpool.scr"-ben meg a "presetweighted" értékeket csökkented, és ennyi.

De itt egy másik mod : more bandits less zombies
    Egy gyors kereséssel találtam, azonos scripteket ír át, hasonlítsd benne össze a file-okat, hogy lásd mit változtattak.

Eredetiről természetesen ments biztonságit. ;)
  • NiGhTM4R3
    Ért valaki a fájl módosításhoz?

Csomó mód van ahol nehezebbé teszik a játékot (több ellenfél, gyorsabb spawn, stb.) de nekem pont kevesebb ellenfél kellene... viszont nem tudom mit kell átállítani ehhez, az egyik srác adott segítséget de még így is bonyolult milyen értékeket kell megadni

Ha valaki beleolvasna:
    https://www.nexusmods.com/dyinglight2/mods/524?tab=posts
  • militavia
    Azt most tűnik fel, hogy igazából van egy wpn dmg és mellette felfelé mutató nyíl és kisebb érték. Az lenne a bónusz?
    Majd lecserélem a ruháimat, hogy lássam a hatás az íj és kézifegyvernél.
  • militavia
    Most felfejlesztettem, majd ki is próbálom. Amikor 4 szintű voltam vagy mi, akkor vert le 4. szintű vol. De azt leszámítva pusztán a főszálat nézve nincs rá szükség. Simán leverhető erőlködés nélkül mindenki. A molotovot tegnap este húztam fel addig, hogy már kettőt gyárt le és 250 alapsebzése van.
    Viszont akkor már a játék vége felé vagyok.
  • Gary
    Látom, nem sikerült meggyőznöm a Toughness boosterrel. Gondolom, UV flare-t sem használsz. Így is lehet nehezíteni a játékot! :Đ
    Az ellenfeleket a szintedhez állítja be. Nem kell semmi extra a végigjátszáshoz.
    A fegyverek sebzésének kijelzésekor, nem számolja rá a ruhákból jövő bónuszt. Az összes módosító százalékát, a 'Z' vagy a bal kar lenyomásával lehet előhozni az Inventory képernyőn.
    Hakon és a katedrális, az a 18-adik fő küldetés, a túlélők szálon. Összesen, 22 van.
  • militavia
    Oh, én semmiféle boosterre nem pazaroltam időt és erőforrásom. :)
    400 körüli HP-m van és 300+ STM. 11 és 9 LVL asszem, amire felnyomtam a két statot.
    A skillekből vagy mikből a gyémántban levő számom 5.

5. szintű íjam van, ami 88-as sebzésű, a talált kézifgyverek egykezesben 130+ sebzéstől fefelé pimpelés nélkül.
    Kétkezes 280 vagy 300-as is van.

Még nagyon sokkal ezelőtt találtam banditák által őrzött ládában egy egykezes kardot, amit csak nagy ellenfeleknél és tömegben kaptam elő. Két pimpelés után is az állapota 60%-a megvan még. Ennek sebzése 280 tája.

A ruháim az egykezes fegyverre adnak vagy 20-30% körüli + sebzést. De ezt összeegezve nem tudom hol írja ki. Ha be van téve egy fegyver, akkor automatikusan rászámolja és a kijelzett sebzés már bónuszokkal értendő?

A fegyvernél a durability van 3. szinten, a villámos 3. vagy 4. szintem. A healing 4. vagy 5. és a molotov 5. szinten. Semmi más nincs fejlesztve.

Nem nagyon farmolgattam ki a nem gyakori mutagéneket. Ami útbe esik és leverhető könnyen, abból szedtem össze ezeket.

A főszál végigtolásához ilyen durva dolgok kellenének? Mert szinte már az összes skill unlockolva van nálam, nem lehet messze a vége.
    Most árult el Hakon és kell levernem a katedrálisban.
    Utoljára szerkesztette: militavia, 2022.08.11. 09:35:01
  • Gary
    Nekem, a 9-es szintű Yardstick íj 359-et sebez.
    Ha 4-es szintre húzod a PK frakciót, akkor egy sorozatlövő számszeríjat kapsz. Nekem ez most, 994-et sebez.
    Igen, a metrókat is csak nappal! Bár, ha renegátok vannak lent, mindegy.
    Hányadik szinten vagy?
    Nekem úgy rémlik, hogy a toughness booster, hatásos volt ellenük. Maxra fejlesztve, -50% sebződés. Lehet, hogy bug, de engem így, a 9-es szintű volatile-ok, meg sem tudnak karcolni.

Én jobbára a Crit MOD-okat fejlesztettem. Nézd meg, maxra húzva az elementális sebzéseket, időtartam x sebzés/mp:
    Elektromos: 5x50, Tűz: 8x25, Méreg: 20x20, Jég: 8x24, Vérzés: 16x25, robbanás: 320
    A maxra húzott sebzés MOD, +42-t rak a sebzésre. Így most, 633-as a Barbarian, legendás hosszú kardom.
    Pár 630+ sebzésű fegyver elbuktam, mert nem figyeltem a kopásra a nagy pofozkodásban.
  • militavia
    A többi fejleszthető dolognak és kb. semmi értelmét nem láttam.
    Az, hogy az elektromos dolog bénít, igen hasznos. Mivel azt kezdtem ez húzni, ezért a fagyasztásost meg se néztem, a toxic nem érdekelt, a fire ennek fényébe nem tűnt hasznosnak.

A molotov csendben működik az akna, gránát és minden mással szemben. Ergo, azokkal sem foglalkoztam.
  • militavia
    Amikor használható íjam lett, akkor onnantól könnyű volt észjaka farmolni a mutagéneket, de addig...
    A és a GRE karanténban én is mentem nappal és metróba is. 4-5 tierben vagy min levőként a LVL2 volatile és több nem ellenféle, viszont mutagén hegy.
    De a 3-4. szintű Vol. egy ütéssel ölt meg 400 HP és 30 páncéllal.
  • Gary
    Jaja, ilyen nekem is volt. Miután fölküzdöttem magam, akkor látom, hogy a tető másik oldalán, ott a kampó...
    Utoljára szerkesztette: Gary, 2022.08.09. 14:42:13
  • Gary
    Játékmódtól függ, hogy ki mit fejleszt.
    A molotovot én is kimaxoltam, majd pár alkalom után, mikor közelharcban valamelyik dög keresztezte a röppályát és túl közel robban, megsütve engem is, már csak magasból használom.
    Az UV flare is az elsők között lett maxolva. Érdemes. Én is elektromos és toxikus MOD-dal tápolt fegyvert használok többnyire. Megtoldva a sebzésnövelővel. A Korek Charm miatt, szinte öröké tart.
    A Volatile Tyrant nagyobb kihívás. Néha tetőkön, jól látható vörös fényű tűz körül ugrándozik. Harper elite küldetésének a végén, szintén ez a főellenfél. Nem nagyon hatja meg az UV flare és akkora maflásokat oszt, hogy lerepülsz a tetőről. A toughness booster hatásos, hogy ne ess le, a muscle booster, hogy hamarabb lefeküdjön.
    A főszál küldetései, a történet miatt vannak. Attól függően, hogyan játszod, lehet kihívás. Majdnem mind, de a kritikus részek, többnyire megoldhatók lopakodással is. Ahol kötelező a lopakodás, mert az emberek nem vehetnek észre, azt nem szerettem. Hiába dobáltam pénzt, összevissza mentek utána, vagy rá se hederítettek. Persze, mikor rájössz a megoldásra, útvonalra, már gyorsan megy. A tapasztalatot nem adják ingyen! :Đ
    Jobban szeretem lepofozni a dögöket. A GRE karanténba is csak nappal megyek be! Legyenek otthon a volatile-ok is! :Đ
    Én egy percig sem érzem, hogy terhemre lenne gyűjtögetni a trófeákat a fejlesztésekhez. Ha így nézzük, akkor Harper cuccai, küldetései is egy orbitális grind-feszt. Elfogadtam, hogy ez az áruk és meg kell termelnem hozzá a fedezetet. Max. az elején, mikor még szűkös a készletem, feleslegesnek ítélt dolgokra nem költök.

Aláírom, elfogult vagyok a DL világával. Én szeretek benne "létezni".
  • militavia
    Végül felmentem a videón látható irányba, ami egy magas kábeles felrántó helyig visz, amit máshonnan nem is látni. Mert technikailag oda is elég ernyővel elmenni, csak ez nem látszik máshonnan...
  • Gary
    Én már nem emlékszem hogy mentem föl oda.
    Az első végigjátszásban még nem volt "butítva" a grappling hook. Elképzelhető, hogy azzal ugrándoztam föl. :)
    A második, hard végigjátszásnál már "butított" volt, de az első alkalommal upgrade-eltem, a grappling hook-ot és ahol lehetett, levágtam a kapaszkodásokat. Megoldható, ha nem is olyan könnyen, mint az elején.
  • militavia
    Nem nyavajogtam sehol. Pusztán az elcseszett konzról átheftölt szarokbele irányítás okozott problémát.
    Ezen felül a játék fejlődési rendszere nem tetszik, mert totál egysíkú lett az egész.
    Viszont nagyon lekorlátoz, mert annyit kell grindolni hozzá, felesleges erőlködés.
    Meg nincs is rá szükség.
    A főszálban levő questneknek perpill nincs kihívása, mert hard fokozaton is túl tápos vagyok. Az egyetlen valamirevaló ellenfél a Volatile...

Nekem az elektromos fegyver tip van felhúzva, a medikit és a molotov. A többi meg sehol.

Ez egy OK+ játék.
    Utoljára szerkesztette: militavia, 2022.08.08. 09:58:04
  • Sunrider924
    En a te helyedben elengednem ezt a jatekot, amennyit sirankozol teljesen atlagos dolgok miatt annyit nem er az egesz, szerintem. Vagy szorakozol vagy nem, te pedig lathatoan folyamatosan nyavalyogsz valami miatt meg hogy az elso jobb volt, nem problema, nyugodtan porgessed az elsot van benne tartalom dogivel, ha ennyire nem tetszik ez a masodik resz nem tart senki stukkert a fejedhez hogy itt tepjed a hajadat...
  • militavia
    Aki a lawanos cipős quest végét írta megérdemelne egy agyalapi taslit.

Háromszor másztam már fel, de nem sikerült elérni azt a helyet.
    Más irány is van, az meg kb. magától ki találná meg?
  • militavia
    Oh, köszi.
  • Gary
    Ha megcsinálsz minden küldetést, akkor csak a kihívások maradnak. :Đ
    Bug lehet, hogy 1-1 fegyveres kihívásnál, nem tűnik el a kérdőjel.
    A konvoj, loot source (Dark Hollow, Forsaken Store) többször kirámolható. Ezek, nem lesznek kipipálva, nem is tűnnek el.
    A GRE Anomaly és a GRE karantén épületek lesznek kipipálva, ha teljesíted őket. Inhibitor csak az első körben, utána valamilyen kristály lesz a loot.
    A GRE Anomaly, Revenant-jai csak egyszer csaphatók le. Utána Goon vagy Demolisher lehet a helyükön.
    Ruha, fegyver csak Normálon jó loot, mert drágán adható el. A barkácsoláshoz szükséges anyagok, mindig hasznosak. Persze, csak a 10k-s limithatárig.
  • militavia
    A játéktéren levő sok tartalom egyébként egy ponton túl nekem már nyomasztó. Mindenhol egy challenge, mindenhol egy sidequest. Mindenhol egy lootolható helyszín stb.

Amúgy a katonai konvoj, éjszakai helyeknél mikor tűnik el valaha jelzés? Hogy ki van lootolva? Egybe bementem és nem jöttem rá mi lett volna a nagy loot...
  • militavia
    Ja, akkor OK. :)
    Az egyszerűbbeket megpróbálom majd, hogy legalább az első szint meg legyen.
  • Gary
    Ő Harper! :Đ
  • militavia
    Nem tudom mi a harper token. A fish eye-nál van valami fickó ilyen challange quesettekkel, de olyan nehezeknek tűnnek, hogy nem éri meg. A sztorival haladok, az érdekel inkább. A farmolás nem.
  • Gary
    Az uncommon-ból kell a legtöbb. Így, az fogy a legjobban.

Elméletileg, a viral, howler, spitter dobja az uncommon-t.
    Azt megfigyeltem korábban is, hogy egy farmolós helyen, üldözés közben, csak viral és volatile volt az áldozat, mégis összevissza adott, mind a három típusból.
    Most pl. egy howler-ből, rare jött... 1071 uncommon és 1279 unique trophy-m van. Rare-ből csak 561, mert az kell a Korek Charm-hoz.

A Fish Eye közelében van Harper. Nála tudsz venni uncommon trohy packot. Csak el kell érned az első szintet és kell 1 Harper token és 100 mutation sample.
    1000 RP-t kell gyűjteni minden egyes szintlépéshez. Minden szinten, kapsz 1 tokent.
    Nah, kipróbáltam. NEM ÉRI MEG! 8 db-ot adott. WTF?
    Inkább egy falka viral. :Đ
  • militavia
    A játék azon része, hogy mennyi mutagén izé kell a fejlesztéshez eszméletlenül irritáló az első részhez képest.
    Alig pár dologra koncentrálva is emiatt nagyon csiga az egész.
    Onnantól fogva, hogy lett 4. szintű íj és az új résznél a szigetnél a hídra simán odafutnak a viralok vagy mik, nem lehetett nagy mennyiségben szerezni őket. Ott meg simán leöltem mindenkit...

Ja, és mindig uncommonból van kevés. A fejlettekből hegyekben áll nállam, az uncommon messze a szűk km...
  • Gary
    VNC!
    #1627 (utolsó mondat)
    Utoljára szerkesztette: Gary, 2022.08.02. 22:47:22
  • militavia
    Grappling hookom még nincs.
  • Gary
    Amióta megváltoztatták grappling hook-ot, azóta nem. Lehet "mászni" vele, de nem olyan egyszerűen, mint korábban. Most ha sikerül, akkor földobod, majd ha fölránt, akkor szaladsz fölfelé a falon, majd megint földobod, fölránt, megint szaladsz a falon... Aztán, vagy nem sikerül olyan helyet találni magad fölött, ahová beakadna és szépen visszacsúszol, vagy a stamina fogy el a kritikus pillanatban és akkor már ernyő sincs...

Amúgy, ha vannak a falon kívül létrák, antenna szerű dolgok, vékony vízszintes, ferde "pallók", akkor föl lehet mászni rá. Ha nincs, akkor...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

majd a VNC-s sztori küldetés után tudsz átsiklani ezekre az épületekre. Van ahová érdemes és nagyon ajánlott átmenni! Ez a Techland HQ. Itt lehet fölvenni a Korek charm-ot. Ez +500-at ad a fegyver tartósságához. Persze, az eredetit (általában 250), sajnos nem lehet túllépni. Viszont, ha figyelsz rá és nem hagyod elhasználódni a fegyvert, akkor örökké megtarthatod, följavíthatod. A patch-ekkel, a harmadik "árnál" járunk, amibe ez a Korek charm használata kerül. Most 1db Infected trophy (Rare) a tarifa.
  • militavia
    Tegnap tesztelgettem. Hol sikerül emelkedni vele, hol nem. Ha adott lendületed van már a süllyedés miatt, akkor lehet picit vissza emelkedni, ha jól láttam.

A második zónában van pár nagyon magas épület, aminek néhány szintem pár oldalablaka törött. Fel lehet mászni oda?
  • Gary
    Megnéztem és tényleg azt írja, ha van elég sebességed, akkor az 'S' megnyomásával tudsz emelkedni. Ez szerintem, nettó f@szság!
    Én azt írtam, amit tapasztaltam.
    Valaki cáfoljon meg, de szerintem, csak a korábban említett módokon lehet emelkedni. Siklás közben, mindig csökken a magasság. Az 'S' és a kar hátra, csak kitolja a siklás idejét, de nem emeli a magasságot.
    Ha leugrom valahonnan, vagy a földön, tetőn lévő áramló levegőt használom, akkor is rögtön húzom hátra a bal kart a kontrolleren (bill+egérnél az 'S'-t nyomva tartani). Ha a nyitás után, pár pillanattal, jó időben nyomom le a bal kart (bill+egérnél a Shift-et), akkor emelkedik a stamina rovására. Ez után, marad a hátrahúzott kar, lenyomott S és a második hintázásnál, újra lehet bal kar / Shift le és megint emelkedik a stamina használata közben.
    Ez addig mehet, míg van staminád, és ha már fejlesztetted az ernyőt!
  • militavia
    A leírás szerint az S betű megnyomásával lehet emelkedni, de hogy ez egyszer kell vagy lenyomva kell tartani nem világos.
    Hol sikerül emelkedni, hol meg süllyedek, mint a nyeletlen balta.

Az átáramlő levegő tiszta sor, a tutorial részében a Lawannal ezt megmutatja. A távolra siklás az, ahol sok sikerül emelkedni kicsit vissza vagy csak messzire siklani, hol nem...
  • Gary
    Emelkedni kétféleképpen lehet:
    1. fejleszted az ernyőt és majd a stamina rovására a megfelelő pillanatban nyomott Shift-tel (bal kar lenyomással kontrollernél).
    2. a szellőzőkből, a fölfelé áramló levegő segítségével, ami a staminát is visszatölti.
    A VNC torony környékén, az épületek között, vannak légáramlások, amik visszatöltik a staminát, de el is sodornak.

Kipróbáltam az egeret siklóernyőzés közben. Nekem úgy tűnik, hogy a nézés irányán kívül, semmi mást nem befolyásol. Mint a jobb kar a kontrollernél.
  • militavia
    Egyszerűen nem érteni a fizikát., hogy mikor tudok emelkedni azzal a vacakkal és mikor nem.
    Ha van elég lendület, akkor nyomd le az S-t. De mintha számítana még azon felül is, hogy húzom -*e az egeret sem vag ymittomén.