1756
  • Gary
    Háát, ezt nem tudom. Kontrollerrel tolom. Már az elsőt is azzal...
    Itt is külön gomb van a nyitásra. Zárás pedig... én az ugrással (RB), vagy a "B"-vel szoktam, de van még egy gomb (RT), amivel egy dropkick-hez hasonló, páros lábbal előre ugrást csinál a levegőben ha megnyomom. Ha nyomva tartom, akkor akkor a szokásos ground pound történik siklóernyőzés megszakítása után.

Az 'S', ugyan az, mint kontrollernél a bal kar lefelé húzása. Nyomva tartva / lefelé húzva, lassabban csökken a magasság siklás közben. Minden második "hintázásnál", lehet boost-olni a SHIFT-tel. Persze, majd fejlesztés után!

Nekem, több mint 400 órám van benne. Ez a harmadik végigjátszásom, de nem mindig szoktam kilépni, ha otthagyom a játékot pl. kaja miatt. Az első normálon volt. Nem siettem, minden küldetést és versenyt megcsináltam. Második hardon, Ekkor csak a fő szálat és 1-2 mellékest a kapott cucc, jobbára MOD miatt. Ja, itt semmi plusz inhibitort nem használtam, csak ami a történet miatt kellett. Tartalékoltam a 2 achievement-hez. Helyenként, volt szívás miatta! :Đ
    Most a normál NG+.
    Jó pár random coop-ba csatlakoztam, mert elhagytam 2-3 fölszedhető emléket. Lawan halállistája még mindig nincs meg, Az NG+ miatt, most remélem sikerül fölvennem. (+1 achievement). Majd a 960km is meglesz valamikor és örülök a 100%-nak. :Đ
  • militavia
    Aki viszont a parglidert kitalálta, az megérdemelne egy orrbaverést. Mi fasznak van open és stab. billentyű külön..??????
    Meg kb. érthetetlenül viselkedik az egész hiába nyomom az s-t.
  • militavia
    Mindkét játékban a fegyverbőséget érzem, pedig hardon játszom. Már megérkezett Ms Rosario és W. 30 óra után tartok még csak itt a történettel.
    Utoljára szerkesztette: militavia, 2022.07.30. 22:07:28
  • Gary
    Szerintem, a húha érzést megkaptuk az első résszel. Itt már ismert a recept, így csak az eltérések okoznak örömöt / bosszúságot.
    Nekem, nem csalódás. Az első nyomdokain, egy korrekt, zombis parkour játék.
    Tudod, hogy az első részben is a gyenge, gyorsan elkopó fegyverek okoztak elégedetlenséget. Pláne hard-on.
    Ugyanígy van itt is. De, mint az első részben, itt is bőven szórja a játék az utánpótlást.
    A bazár, első craftmaster-es küldetését (a kecskéset), érdemes megcsinálni, az elektromos MOD miatt. Az tud segíteni, mert több, egymáshoz közeli dögöt megállít egy kis időre, és még sebez is közben.
    A csali tervrajza, itt is - mint az 1-ben - egy küldetéshez kötött. Lesz még pár ilyen.

Mától indult a Hyper Mode. Zúzó fegyverrel könnyebben, de vágóval is, szép messzire lehet röptetni az ellent. :Đ A dropkick is hatásos!
  • militavia
    Ráéreztem a játéka, majdnem hozza az első részt. Nem a húha érzés, de ez minimum egy ok+ játék.
    Meg persze sokat segít, hogy találtam két 200 feletti sebzésű fegyvert. A nagy monsztákat és a futkorászó hülyéket úgy ütöm le spróolósan is, hogy ihaj.
  • militavia
    Amit szintén nem értek, a lehetőségek hiánya. Az DL1 már az elején lehetővé tette a csali készítését stb.

Itt meg van kézifegyverem és ennyi. A pénzdobálásra füle botját sem mozdítja egy zombi sem.

Nekem eddig nagyon elmaradt a húha érzés DL1-hez képest. Amikor ott felmásztam egy antenna toronyra vagy az autópályán logó szerkezeten, az már valami volt.
    Utoljára szerkesztette: militavia, 2022.07.25. 09:31:20
  • militavia
    Valami 4 meg 10 pénzért ment el ruhadarab, a szutyok fegyverek valóban 1-ért.

Évek óta nem játszottam vele, de még mindig fejben ott van, hogy merre kell menni a város egyes részeiben. Itt meg amikor 30 sec alatt 1:1-ben ugyanazon elrendezésű tér, buszmegállós rámpánál ugrok fel, akkor azért pislogok...
    Utoljára szerkesztette: militavia, 2022.07.25. 09:28:23
  • Gary
    Hmm... akkor benéztem! Vagy csak simán vénülök és nem emléxem jól. :Đ
    Tény, hogy nem akartam senkit félrevezetni, de a frissebb tapasztalataid alapján is látszik, hogy HARD-on, ruhakereskedésből nem lesz milliomos senki! Aki mégis, háát...

Igazad van, tényleg sok a hasonlóság. Nem csak épületen belül, de kívül is!
    Most, hogy mondod, az 1-ben, elég volt körülnézni és tudtad hol vagy. A Slums-ban biztosan.
  • militavia
    HARD-on tolom, de többet adtak a ruhákért. Nem sokkal, de 10-es tájon volt az áruk.

Nekem eddig a fő problémám az, hogy jellegtelen az egész. Nem vicc, a város egyes részei annyira copy paste elemek, hogy azt sem tudom hol vagyok, csak markert követem. A DL1 első helyszíne ehhez képest iszonyatosan karakteres volt.
  • Gary
    Azt hiszem, sejtem melyik küldetésről van szó. Egy udvarban lesz egy csapóajtó a földön, ugye? Ott császkál egy csomó zombi, valóban.
    Érdemes lehet pár csalit használni. Normálon lepofoztam őket, hardon kicsit viccesebb volt. :Đ
    Éjszaka, érdemesebb a tetőket használni és nem megriasztani a howler-eket. Bár, nappal is jobb, mert a sok ugra-bugra hozza az XP-t.
    A hajsza 4 fokozatát nem tudod legyűrni. Ahonnan eddig a viral-ek jöttek, onnan a volatile-ok fognak (csapóajtók, autók alól, pinceablakok, szellőzők, stb.). Vagy véget ér az éjszaka és vége a hajszának vagy elkapnak és úgy ér véget. Ez nem túl hasznos kimenetel, az XP vesztés miatt.
    Ha mégis elkezdődik a hajsza, elbújhatsz az áthúzott szemmel jelzett helyeken. Ez nekem nem igazán sikerült, minden üldöző jobban tudta, mint én, hogy hol vagyok...
    Lehet menekülni, de grappling hook, siklóernyő nélkül, jobban tudnak követni.
    Az én módszerem az UV fáklya. Ledobom a howler elé, ha már riasztott és lecsapom, a trófea miatt is. Ha jönnek a viral-ek, kapnak ők is fáklyát és pofont. Szintén csak a trófeák miatt. 1-2 viral hullám és a fáklya miatt, megszűnik az üldözés. Ha nem ütöd őket, akkor is kiszenvednek.
    A szívás az, hogy most már sokkal több spitter van a howlerek közelében. Persze, köze lehet a NG+-hoz is.
    Sz'al, itt már nincs éjszakai volatile járőrözés, mint az 1-ben volt. Erősségtől függően, nappal zárt, sötét helyeken lehetnek. GRE karantén épületekben, éjszaka is lehet. Főleg, ha fészek is van az aljában. Harper küldetései miatt előfordul, de azt a 'Q', azaz a túlélő érzék használata megmutatja.
    A hajsza harmadik szakaszában előkerül 1-1, a negyedikben özönlenek. Ha UV fénybe menekülsz vagy fáklyát használsz, akkor hamar vége lehet az üldözésnek, a negyedik szakaszban is. Ez akkor kellemetlen, mikor azt a Harper küldetést csinálnád, amikor 2000 XP-t kell egy éjszaka alatt összegyűjtened. Kétségtelen, 1-2 goon, demolisher lecsapása jövedelmezőbb, de kevesebb a trófea is! :Đ
    Ja, hogy a kérdésre is válaszoljak: a 4-es fokozatú hajszát nem kell mindig eljátszani! A hajszát Te indítod, ha észrevesz egy howler és addig maradsz a látóterében, míg el nem kezd riasztani.
    Ha majd lesz grappling hook-od (spoiler: VNC torony küldetésnél kapod), és majd fölfejleszted, akkor igazi bosszúállás lesz őket odarántani és a fejükben páros lábbal, szétzavarni a gondolatokat. :Đ
  • Ironman2
    A volatilok nem zavartak ennyire,mint ezek a dögök,vagy ugyanazok? Nem,mert ezek fix helyen állnak,és nem mozognak a városban,mint anno a volatilok.A q jelzi őket.
    Másik kérdés,hogy mindig el kell majd játszani ezt a 4-es fokozatú hajszát éjjel? Mert akkor igen gáz ez a játék.
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2022.07.21. 22:55:55
  • Ironman2
    Hakan küldetése,jussunk el a toronyig,pont alattunk a metrolejáró ami persze zárva van,picklock kell hozzá,ráadásul egy csomó zombi mászkál rajta,és az idióta howlerek körbe lesnek,amik ha észrevesznek,elkezdődik egy még idiótább hajsza,amit le kell gyürni,négyes fokozatú hullámot.
    Na menjenek a picsába! Lehet az a megoldás,hogy hagyni kell a metrólejárót a fenébe,és a háztetőkön kell eljutni oda?
  • Gary
    Loot - amivel teleguberálod a hátizsákod.
    Hardon, az összes ruhának, fegyvernek 1 a piaci értéke. Normálon, jól lehet a rongyokkal kereskedni. Dől a lé! :Đ Még NewGame+-on is. Több, mint 2 millióm van. Pedig, ha boltot látogatok, minden craft összetevőt megveszek. Kivéve az ócskavasat, az majdnem mindig tele van. Hullarablás, csak viral és attól fölfelé. A zombi trófeák miatt.
    A Harper-től vásárolható, Nightrunner cuccok is megvannak. Az Elite küldetése brutál, legalábbis, nekem. Gondolom, a játék nehézségéhez adja a küldetésbe vihető fegyvereket, cuccokat.
    "Meztelenül" mész be (azaz, a ruháid módosítói nem játszanak), Nightrunner claws és nyílpuska a fegyver. Nekem 1db lövedéket ad, 2 fáklyát, 2 DIY gránátot és 2 Muscle boostert. Így, egyedül még nem sikerült. Kértem segítséget. Szerencse, hogy multiban csak nekem kell kifizetnem a belépőt. Voltunk hárman, nem előszörre sikerült... :Đ
  • militavia
    Hetek óta nem toltam a játékkal.
    Mitől megszabadulni?
  • Gary
    @militavia:
    A loot-tól megszabadulni, tök szívás hard fokozaton!
    Nem próbáltam, de gondolom, az 1.4-es patch sem verte föl az eladási árakat!
  • militavia
    Köszi. Én is hardon tolom.
  • Gary
    Lesz hatása, hogy mit választasz. Jobbára ugyan oda jutsz, csak más úton. Az út pedig, meghatározza a befejezést.
    Hülyeségek mindenben voltak, vannak, lesznek.
    Immunitás nincs, megcsócsálták Aident. Átváltozásig hátralévő idő van, ami inhibitorok használatával növelhető. Majd megszokod. Használj fáklyát. Életet menthet! :Đ Persze, ez is kicsit más, mint az elsőben volt.
    Majd fejlődsz és 2 perc alatt lefutod a GRE karanténokat. Amúgy, ha egy kicsit is tovább időzöl egy szinten, a többin respawnolnak. Ha átcsúszol nappalra, vicces lesz, mert lesznek volatile-ok is!
    Persze, aki az első részen szocializálódott, csak nappal megy be, mint az elsőben is fészkeket takarítani! :Đ
    Jaja, ha meghalsz, bukod a nyitott ajtókat. Mást is, de majd úgy is megtapasztalod.
    Amúgy, nem tudsz véglegesen kitakarítani épületeket! Csak az anomáliák revenant-jait. Azok nem nem éledtek újra.
    Használd a booster-eket! A toughness és a muscle jól jön pofozkodáskor. Az endurance pedig, ha több kitartás kell.
    Hardon toltam végig úgy, hogy csak a sztori miatt szükséges inhibitorokat használtam el. Megcsináltam a rádiótornyokat is!

Kétségtelen, hogy jócskán akadnak bugok. Vannak mókásak, vannak dühítőek. Nekem tetszett, hogy a grappling hook-kal szinte bárhová föl lehetett jutni. Az egyik patch-csel korlátozták. MOD-dal visszaállítható.
    Harper küldetésében, az egyik részen pl. ki tudnak pofozni a pályáról. Vagy 3x szívtam meg.
  • militavia
    A párbeszéd rendszernek lesz majd funciója? A játék elején vagyok, de eddig full lineáris az egész.
    Az egyhez képest hiába van több opció koncepcionális szinten vannak benne sajnos hülyeségek.
    Az, hogy immunitás és időkorlát van, nekem iszonyatosan zavaró.
    Az egy GRE kilootolható helyen mire eljutottam az alsó szintre véget ért az este. Másnap visszamegyek és minden szörny a helyén. OK...
    De az, hogy a függőleges, kinyitott rövidítő útvonalat ajtók NEM MŰKÖDNEK, amikor korábban kinyitottam.

Az, meg hogy cirka 4+ hónappal a kiadás után még mindig olyan grafikai bug van benne, hogy zárt térben részecskéket fúj a szél... Hát izé...

Kicsit bughalom szaga van.
  • Ironman2
    Arra rájöttem,ez csak akkor jön elő,ha valami grafikai beállításon változtat az ember,és nem inditja ujra a játékot.
  • Ironman2
    Valami érdekes dolog történt a grafikával,a kórházas küldetésnél vagyok,mikor leszakad a lift,meg lopakodni kell a bitek elől,idáig ez nem volt,vagy lehet én állitottam el valamit,dx 11-12 mindegy mert előjönnek ezek a szines kockák a levegőben,és rohadt idegesitő tud lenni.Legújabb nvidia driver fent van :

Ezt hogy tudom megszüntetni? (klikk a képekre)

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2022.06.22. 22:26:21
  • Gary
    Én eddig, csak fegyverben találtam legendásat. NG+ normálban vagyok.
    Az egyiket - figyelmetlenségből - elhasználtam. A másik kevesebbet sebez, mint ugyan azokkal a MOD-okkal megtömött artifact fegyver.
    Vannak helyek, ahol 3 banshee rontja a levegőt. Ezeket lecsapkodva, kaptam legendás fegyvert. Nekem, mindkétszer fejszét adott.
  • Gary
    Nem voltam képben az antennával kapcsolatban. Elkezdtem az NG+-t és megvilágosodtam. :)
    Igen, az még jócskán az eleje. Nagy flash volt találkozni Spike-kal! :Đ
    Mókás, hogy az NG+ küldetéseiben csak az ellenfelek skálázódnak a szintemhez, a jutalmul kapott fegyverek nem! Egy random láda/ellenfél, jobbakat ad.
  • Sunrider924
    Na errol lemaradtam, olvastam nagyjabol hogy event meg new gear de azt nem lattam sehol, hogy ez egy uj tier az artifact felett. Mostmar mehetek grindolni hogy full legendas legyek...
  • Ironman2
    Durva itt az elején már hogy egy ütéstől mekkorát repülnek a zombik.Az antennához tartok,ez még a prológ? DL2
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2022.05.22. 15:58:54
  • Gary
    Akkor, nem volt derűs heted!
    Én majd kb. 30-a után tudok csatlakozni, mert addig folyamatosan lesznek programok.
    Addig is, gyors probléma megoldást és jó játékot!
  • Ironman2
    Egy hétig nem volt netem,szerelőt kellett hivni a vodafone-tól,mert szoftverfrissités volt náluk,és már elavult lett a kábelem ami volt.CSerélni kellett újra.Talán szombaton ha leszek,de az se biztos még.
  • Gary
    Jaja, minket (most) nem érint a Techland jófejsége.

Tényleg csak egy kicsit vártál! 14 perc... :Đ
    Látom, már el is kezdted. Na, hogy fut? Remélem, tetszeni fog! Ha kipróbálnád a coop-ot, szívesen csatlakozom. Pláne, hogy rám férne egy kis segítség.
    1 összegyűjthető dolgot nem tudtam fölvenni. Próbáltam csatlakozni random emberekhez, de mivel a küldetés végén adná a tárgyat, legtöbbször el sem jutottunk addig. Kiléptek, kirúgtak, nem volt ott... Főleg, hogy a játékon belüli döntéseid alapján, másik küldetésben, másik helyen vehető föl.
    Sajnos, a text chat-et kivették a DL 2-ből.
    Utoljára szerkesztette: Gary, 2022.05.07. 23:24:03
  • Ironman2
    Na megvettem,mert nem bírtam már ki,nekem csak 45 ájró volt az Enebán,remélem jól fog futni.Azért occsóbb mint 60 ájró!
  • Ironman2
    Minket akkor az nem érint,mert mi az Enchanced-el játszottunk.Amúgy még várok kicsit,aztán beruházok a DL2-re,már nagyon várom
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2022.05.07. 22:04:52
  • Gary
    A Steam-en, az alap Dying Light 1-et a Techland, ma Enhanced Edition-re upgrade-elte!

Forrás: https://store.steampowered.com/news/app/239140/view/3182366778716056151
  • Ironman2
    A két városrész közt van fast travel a tornyokban!
  • Gary
    A DL1-ben, nincs fast travel a menedékek között! Mese nincs, futni, ugrabugrálni kell! Vigasztaljon, hogy ezekért is kapsz pontot! :Đ
    Gondold el hard vagy nightmare fokozatban, ahol minden sokkal jobban csökkenti a staminádat.
    Ha viral üldöz, mássz föl egy magasabb pontra. Elég egy furgon is és mikor fölkapaszkodik, rúgd le. Ha megvan már a stomp, akkor vége is.
    Én nem nagyon használtam, de a csali is jó ellenük. Eldobod és nem állsz le pofozkodni.
    Lényeg, ha nem csapsz zajt, akkor ritkábban rohannak le a viral-ek. Amúgy, ezeket is bele lehet lökni a tüskékbe. Megint csak pontot kapsz érte! Persze, a loot-ról se feledkezzünk el! :Đ
    De jó is volt, coopban a hidat oda-vissza kitakarítani! Főleg, hogy mindenki fölszedheti a loot-ot! :Đ
    Utoljára szerkesztette: Gary, 2022.04.16. 19:04:50
  • Sunrider924
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ki kell abranditsalak az ncore nem a "tiszta" crackelt software mekkaja, es altalaban le vannak mardva mindennel jo boven, amugy meg volt mar ncore-os "cucc" amit utolag toroltek a benne levo "meglepi" miatt de addigra mar jo sokan letoltottek, mert hat ncore...
    Valamikor elindult egy iranyba hogy ne is legyen mar kaloz oldal hanem afele fizetos szolgaltatas ahonnan kedvre toltogetsz a havidijas szolgaltatas ertelmeben, afele netflix utanzat csak itt ugye mas is van nemcsak filmek, aztan egyelore hamvaba holt a dolog
  • lonvard
    Nálam az ncore hitelesíti a tört verziókat, szóval amíg ott nem jelenik meg, úgy veszem, hogy nem készült el. Mert ugye felmerül a kérdés, hogy ha már készen van a törés, akkor miért nincs fenn az ncore-on?
  • Gary
    Az igazság az, hogy csak most, a kérdésed után kerestem rá.
    Azokon az oldalakon, ahonnan már te tudnám tölteni a 100% törést, ott ki kell kapcsolnom a reklám blokkolót vagy a vírusirtó dobja el az oldalt. Ez utóbbit, nem feszegettem. :Đ
    A másik részen, a reklámblokkolóval szépen blokkoltattam a reklámblokkolóra figyelmeztető dolgokat, de nem volt értelme, eredménye. Keresztbelinklés, reklámblokkolóra panaszkodás, hajtsam végre az alábbi lépéseket...

Azok az oldalak (ahonnan nem kaptam riasztást, hogy valami ártalmas dolog akar rámászni a gépemre vagy nem egyből megnyitáskor),
    Not cracked státuszúnak mutatják X napja. A mai a 72.
    Pl. a gamestatus.info oldal. Találtam egy Steam Cracked Games, Discord csatornát is. Ide nem néztem be.

Gondolom, még mindig számít, hogy melyik csapat töri föl először a játékot. A megjelenés napja lehet a non plus ultra... Így, az idő sem a barátjuk. Előbb-utóbb valaki megtöri a DL2-t is. Hiszen, a presztízs fontos, azon kapaszkodnak föl bigmekelni a Cracker-Valhallába! :Đ
  • coolpet
    A DL1-ben van fast travel a safe house-ok között?
    Nincs még meg a kampó, sokat kell ugrabugrálni egyes területek között.
    Van hogy pont belefutok egy-egy futóba, akik jól letolják a HP-mat, van el is tesznek láb alól.
  • lonvard
    :-D Tehát akkor nincs konkrét infó, hogy mégis mi várható. Úgy nagyságrendileg érdekel csak, hogy napok, hetek, vagy hónapok kérdése.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2022.04.16. 09:14:31
  • Gary
    Gondolom, még mindig farigcsálják a védelmet. Denuvo Anti-(p/t)amper(s) nagyon sok cracker-munkaóra óra verejtékét képes magába zárni.
    Így, csak a tiszta (v)érzés... Eh, ez a történet már a fejemben sem áll össze! :Đ
    Esetleg, éppen a crack file-ba tömik bele a sok malware-t, miner-t?!
    Utoljára szerkesztette: Gary, 2022.04.15. 23:24:36
  • lonvard
    Bizonyára a Sátán sugallatára, de felteszem az sg.hu látogatóhoz méltatlan istenkáromló kérdést, mely sajnálom de hónapok óta foglalkoztat és idáig nem mertem leírni de nem bírom tovább:

Tud arról valaki valamit, hogy mért nincs ez még fenn ncore-on, és hogy mikorra várható?

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2022.04.15. 19:37:21
  • coolpet
    Alakul a tudásom :)

Épp a falut fosztottak ki fejpénz ügyében a rosszfiúnak :)