Torment: Tides of Numenera
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sine Mora fejlesztési költségeivel kapcsolatban tud esetleg valaki valamit? Csak kíváncsiság.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
(Plusz a rajzok és animációk az dupla munka, azt nem cseréled ki szövegszerkesztõvel. 😊 ).
A többire... Túl gyanakvó vagy. 😊 Az A-kategóriás minõségi játékok nem jönnek ki millió$ alatt, de inkább eggyel nagyobb nagyságrend. Itt bele kell kalkulálni, mekkora lesz a vásárlóréteg és annak alapján kérnek pénzt, hogy mennyit tudnak eladni és kit mit kér még extraként. Ami fennmarad, azt felhasználják további elemekre. Ennyi, nem kell túlmisztifikálni.
Én most megemeltem a pledge-emet 25-rõl 45-re, és a Wasteland 2-t is megkapom vele.
Adj egy 2000 oldalas begépelt angol szöveget, amiben he/his és tsai vannak, 20 perc múlva visszaküldöm she/her-el. A word csodákra képes ;-)
Szeretném azt hinni, hogy valóban drámai különbségek lesznek a dialógusok terén, de eddig egyetlen játékkal sem találkoztam ahol apró, szinte jelentéktelen eltéréseken kívül más komolyabb hatása lett volna annak, hogy férfi vagy nõi karakterrel játszok. Ez szomorú.
Ha te mondod én elhiszem, hogy most 44 millióba ez másképp fog menni.
"A magasabb összeget további helyszínek, követõk, és világ-elemek beépítésére fordítják (pl. szekták, új helyszínek, új történetszálak), meg ebbõl finanszíroznak olyan extrákat, mint pl. a szimfónikus zenekari soundtrack, vagy az art book."
Azt szerintem mindannyian sejtjük, hogy itt a 3 millió USA dollár is lazán teljesülni fog. Sokan vagyunk akik forintban tudnak könnyebben gondolkodni, az õ kedvükért írom csak le, hogy akkor alsó hangon is ~660.000.000 millió HUF, de nem lepõdnék meg a 4 millió dolcsin sem, ami meg ugye valahol már 895.000.000 millió HUF.
Artbook, szekták, új helyszínek és történetszálak, epic zene, etc.
Természetesen tisztában vagyok vele, hogy kint más világ van, másképp fog a ceruza, de a tervezett cél 900.000 dolcsi volt és hiszem, hogy abból is csodát és legendát kreáltak volna.
Biztos szükséges az a további fél milliárd HUF-nak megfelelõ összeg ahhoz, hogy még jobb legyen a játék? Tényleg ettõl lesz jobb, még szebb, még nagyobb? Ettõl szebb lesz a zene ami alatta szól?
Nem szokásom elõre pénzt adni semmiért, de a 900k eléréséért adtam volna örömest, így ez most elmarad. Természetesen majd fizetek az elkészült produkcióért, ha az számomra képes lesz PS:T, BG magasságokba repkedni.
"egy magyar/kínai egy marék rizsért megcsinál valamit"
Mely munka néha értékesebb, aprólékosabb, tökéletesebb, mint a szuperprodukciók, amiket megmérgez a zöldhasú bankó szaga.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
A magasabb összeget további helyszínek, követõk, és világ-elemek beépítésére fordítják (pl. szekták, új helyszínek, új történetszálak), meg ebbõl finanszíroznak olyan extrákat, mint pl. a szimfónikus zenekari soundtrack, vagy az art book.
Alapvetõen a játék moduláris jellegû: van egy fõszál, amelyrõl leágaznak modulok. Ezeket a modulokat adják ki az íróknak, akik kibõvítik, kitágítják a részleteket. Több pénz = több bevonható író = több elágazó történetszál.
Végezetül: az, hogy egy magyar/kínai egy marék rizsért megcsinál valamit, nem azt jelenti, hogy egy USA-központú fejlesztésben is annyiba fog kerülni. 😛
A #28-ban linkelt képpel kapcsolatban aztotat szeretném kérdeni, hogy az 1M és az 1.2M közötti 200.000 dolláros különbséget magyarázza el nekem valaki, mert csak most engedtek ki Lipótmezõrõl és hamarosan indulok is vissza.
Tehát a kérdésem az volna, hogy miért kell 200.000 dollár ahhoz, hogy választhassak férfi és nõi karakter között, sõt bónuszként még egyes NPC-k másként is fognak majd reagálni a választott nemtõl függõen?
200.000 dollár = ~44.000.000 HUF - igen, 44 millió magyar forint, csak ebbõl pl. a Digital Reality úgy érzem elég ütõs IG 3-at tudna összekaparni ;-)
További kérdésem az volna, hogy a kitûzött cél ha 900.000 dollár volt, akkor jól értelmezem, ha csak ennyi gyûlt volna össze, akkor nem lett volna választható a karakter NEME?
Sõt, akkor értelemszerûen az NPC-k sem reagáltak volna a nemünknek megfelelõen?
EHHEZ KOMOLYAN 44 MILLIÓ HUF-nak megfelelõ összeg szükséges!?
Még egy utolsó kérdésem lenne: Ha összegyûlik teszem azt 3 vagy esetleg 4M dollár, akkor mi van? Nyilván ebben az esetben némi felesleg is termelõdik, az csak úgy lesz a levegõbe, vagy kék színû Ferrarira is futja majd belõle?
Kérdem mindezt BiS, Interplay, BioWare játékok elkötelezett híveként.
Bomlott elmém pedig arra kényszerít, hogy még ezt is leírjam: A Planscape Torment-be a töredékét ölték még is legenda lett. Nem attól lesz egy játék hall of fame dobogós, hogy belebaxnak 4 milliót (Toonstruck?) ;-)
Pá-pá.
Gyorsabb biztos nem lesz (Én a jövõ téli megjelenést is fenntartással kezelem), inkább több pénz - több content szokott lenni a kickstarter projekteknél, és úgy tûnik itt is azt az utat követik.
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
Most majd jönnek a dungeon levelek 1-100-ig...
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Lassan meg kell toldani ugy kb 4 milláig...<#vigyor3>#vigyor3>
az mondjuk jó kérdés, hogy a Planescape: Torment világ kitalált karakterei (Nameless One, Ignus, Morte, stb) kihez tartoznak jogilag..
bár ha tippelnem kéne, akkor az Interplay-nél, lévén a Black Isle-t annó "bezabálták", nemrégiben újra megnyitották (bár csak 2 ember van benne az eredeti gárdából)...
btw Monte Cook ügyebár segített a Planescape világ megalkotásában..
viszont a wiki szerint a fõ designer David "Zeb" Cook volt..
a nevük alapján rokonságban állhatnak, bár utalást nem találtam rá sehol.. errõl tud valaki valami pontosabb infót?
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Most, este 7-kor: 1,8 millió dollár!
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
A következö év mindenesetre megint talán visszahozza a crpg-s fényes múltat mert igény az ugy nézz ki van rá.
Legyen valami új és friss amit még nem láttunk - ha hozza ugyanazt a színvonalat akkor szerintem még jobb is lesz mintha egy újabb planescape kaland lenne.
Szóval jön egy játék, amit megpróbálnak az eredeti nevével eladni, ugyanakkor valójában semmilyen köze nem lesz hozzá. 😊 Ennek ellenére megtámogattam õket én is (25 dolcsival), mert Colin McComb is ott van, aki szerintem jobb, összeszedettebb író, mint Cook, és mert a játék kifejezetten egy karakterre van írva, ami szorosabb történetvezetést feltételez majd.
Nekünk meg itt a kickstarter 😊 És ne aggódj ezek jók lesznek
Ráadásul még ott van a Lost journey folytatása is!!
Nem igazán összehasonlítható ezzel - vagy a Project Eternityvel, ráadásul így, hogy a Kickstarterrel elérték a játékok kültségeit (de még hogy), nekik minden eladott példány már gyakorlatilag tiszta hasznot jelent.
Most már csak legyen is olyan a végsõ produktum mint amilyennek ígérik 😊
Persze egyenlõre ez is a "nagyon sok jól hangzó dolog de ki tudja mi sül ki majd belõle" fázisban van, de szerintem én ezt is backelni fogom a Project Eternity mellett.
Planescape világ érdekelt volna. Így annyira nem...
A címet mondjuk nem értem. Miért Torment: Blablanumera, miért nem Planescape: Blablanumera?
Egyébként a Planescape: Torment nagy kedvencem volt, kíváncsian várom.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak