353
1412959022.jpg
Steam | Hivatalos blog | Előrendelés |

A FlatOut készítőinek új projektje.
  • JohnBart
    Online nem nagyon, ott már évek óta csak egy pártucat fős keménymag van, amelyik elég tudathasadásos ahhoz, hogy egy Wreckfest című játékban csak ütközésmentes tiszta versenyeket toljanak. :D

Kár egyébként, mert a legutóbbi 2-3 peccs óta az irányítás és a törésmodell szerintem nagyon sokat javult (végre megint élvezni a versenyeket), a futamok után az XP- és pénzszámításnál pedig mintha végre a helyezést és az ütközéseket is figyelembe venné a játék, legalábbis kaptam már azonos mennyiségű pontot és lét tiszta első helyezésért és zúzásban gazdag közepes pozícióért is. Szóval végre nem hátrány, ha agresszívebben versenyzünk, bár ez az alkatrészjavítós rendszer még eléggé szúrja a szemem - felesleges klikkfesztivál az egész két verseny között, nem véletlenül szedték ki úgy ahogy van az egészet a multiplayer módból, szerintem szólóban sincs helye. Elég lenne szerintem csak az alkatrész-cserélgetős vonalat meghagyniuk, a pályáknak megfelelő felfüggesztés/váltó/difi kiválasztása legalább hozna egy kis agymunkát is a versenyekre való felkészülésnél (mondjuk ehhez elkelne egy térkép is mindegyik pályáról, hogy tudjuk milyen útviszonyokra és mennyi kanyarra/egyenes szakaszra számíthatunk).

Voltaképp játékmenetében lassan visszatér a progi oda, ahol 2015 nyara előtt volt, ami tök király, csak akkor tényleg nem értem, hogy mire volt jó az a szenvedős fizikai update-jük, azon túl, hogy cirka három évvel elcsúsztatta a játék kiadását. A Steam fórumon jelenleg ugyanis a kőrajongók között közszájon forog, hogy a fullos változat elvileg idén nyáron érkezik, a közeljövőben pedig jön egy, a kezelőfelületet átszabó frissítés, amit aztán egy optikai tuningos update, majd egy, a kész karriermódot behozó frissítés követ majd. Persze ki tudja, ezekből végül mi lesz. :)

A lényeg, hogy az utolsó (lenti) hozzászólásom óta szerintem sokat javult a játék, remélem most már tartják ezt az irányt, és idén végre tényleg kijön a "kész" játék, karriermóddal, Deluxe Edition tartalommal, kész pályákkal, optimalizálással, mindennel.
  • kesebaro
    Senki sem játszik ezzel?

:(
  • kesebaro
    Sziasztok!

Az lenne a kérdésem hogy van aki multiban játszik? és vannak még szerverek? Én főként multiban játszanék single nem érdekel annyira.

Volt már leárazva a játék?

Válaszotokat előre is köszönöm :)
  • Nyers
    Mióta ilyen széles a legelső pálya - talán Gravel 1 néven fut. Közröhely, mint egy autópálya ...
    Esetleg valahol mod formában még elérhető a régebbi verzió?
  • Piko888
    Semmi baj a Wreckfesttel, folyamatosan fejlesztették és adták ki hozzá a tartalmat illetve a javításokat.
    Ezerszer jobb, mint az elején, már két éve nyúzom.
    Lehet azért van hiányérzetetek, mert más, mint a korábbi Flatoutok.
  • b-type
    csináltam egy videót, nekem középkategóriás procim van alapon, egy GTX680-m, 8gb mem.
    23 AI-val megyek és 10 kört, ennyit bír jelenleg a replay, felvettem, hogy egy tiszta, mert ez annak számít Wreckfest alat, szal egy tiszta futam alatt is elég sok minden képernyőre kerül, de meg se röccen.
    a videó tudja az 1080-s HD-t.
  • b-type
    Mondom, kész van.
    Lehet azon lovagolni hogy mi hova van írva, de nem attól lesz egy játék kész, hogy le veszik a felíratot. Azzal te mint játékos nem lennél beljebb.
    Jól fut, sok AI-val is, nem bugzik, eltekintve a felboruló fűnyirók vezetőitől akik a lángoló roncs mellett/felett fél méterre lebegnek ülő pozícióban :))) ..de elgázolni őket sem tudod, mert eltűnnek pár másodperc múlva.
    Minden eleme működik, a megvásárolt alkatrészek javítják illetve rontják az autó teljesítményét, kopnak, az alkalmazottak fejlődnek, versenyeket és versenysorozatokat lehet nyerni, bukni, befejezni gond nélkül.
    Ahogy írtam nem attól lesz egy játék kész hogy leveszik a felíratot....talán üzleti oka van hogy kint van, talán valóban szeretnének még beletenni valamit,...de játékos szemszögből ez a játék kész.

ja, és karácsonykor érkezett hozzá frissítés, azaz még nincs másfél hónapja, megvan neked egyáltalán ez a játék?

Utoljára szerkesztette: b type free, 2017.02.04. 11:40:02
  • grebber
    Early Access Game = Nincs kész............. Soha nem is lesz.. Mondjuk ennek olymindegy már mert a kutya se veszi.. Ennek egy lökést egy bundle adna semmi más..
    Az meg ha ne adj isten valaha kiveszik örliből smemit nem fog jelenteni mert szerintem a fejlesztők is magasról szarnak már rá.
    De ha kell majd nekik a pénzt Humblen visszaköszön előbb utóbb úgyis azt a pár $-t meg megéri.
  • b-type
    Wreckfest kész van, és nem is rossz, csak nem az amit vártam/tunk.
    De egyébként jól el lehet vele lenni, vásárolni az autót, alkatrészt, alkalmazottakat fejleszteni és versenyezni, elég szép is.
    Összességében nem olyan rossz és elég elvetemült tábora van, elég sok cuccot csinálnak hozzá.
    Én elégedett vagyok vele, egyáltalán nem szim, katasztrófa AI, nehézkes beállítás (több USB-s pedál, kormány..stb)
    Nem jött össze,...de sztem simán fogyasztható kategória
  • Timbu
    Ha minden igaz, ezt is a Kylotonn csinálja (WRC 5). A videó alapján nem lesz a Wreckfesthez hasonló törésmodell, csak az alkatrészek eshetnek le. Nem is értem, hogy hogy válhatott ez a csapat a Bigben ház beszállítójává.
  • kekeN7
    Ez valami rohadt gyenge, bár ne kapták volna meg a FlatOut nevet...
  • grebber
    Ez max annyiba kihívó, hogy ez "kész" lesz egyből ez a Wreckfest meg soha.
  • Timbu
    Itt a kihívó:
  • broman191
    Főleg olyasmibe, ami anyagilag támogathatja az elsődleges projektet... ...és gondolom baromkodtak eleget a fejlesztők a szabadidejükben ahhoz, hogy rengeteg kész tartalom is adott a Stuntfesthez, külön kreálás és fejlesztgetés nélkül.
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.08.26. 20:14:04
  • kekeN7
    Igen, csak épp az engine a késztől még elég messze van
  • Timbu
    Persze az eredeti határidőt már rég túllépték, és tényleg szégyelljék magukat, de ez csak buta vagdalkózás, hogy "mi az, hogy másba is bele mernek fogni". Nyilván nem lehet a teljes csapatot egyenletesen terhelni. Ha az engine már kész van, akkor a programozók nyugodtan belevághatnak másba, amíg a designerek pályákat csinálnak...
    Utoljára szerkesztette: Timbu, 2016.08.26. 20:10:59
  • broman191
    Üdvözlendő a Stuntfest, mert olyan projektnek tűnik a változatosság kedvéért, amit be is tudnak fejezni...a Wreckfest a nagy ambíciózusságban lett ilyen tetszhatlott, nem rossz ötlet irányt váltani...
  • grebber
    Konzolos dolog nagyon jó ötlet talán azzal meglodul a büdzsé és kész lesz valaha.
  • kekeN7
    Jön konzolokra is

Közben új játékot fejlesztenek, Stuntfest

Mondjuk eléggé felbasz, hogy sehol nincsenek még ezzel a szarral, egy pre-alpha foshalmaz az egész évekkel később is, erre itt ujjonganak, és persze belevágnak még plusz 2 dologba. De legalább már elő lehet rendelni őket... hányok. (bár ne vettem volna meg anno, most csak röhögnék az egészen)
  • Maxtreme
    Korrekt írás köszi, innentől veszítettem el a teljes érdeklődésem a játék iránt..
    Nem ezt vártam, nagyon nem (én sem)
    Ezért nagy sz*pás basszus ez az a E.A. dolog. Az a jobbik eset ha egyáltalán befejezik a játékot és nem azt kapod amit vársz, rossz esetben sosem lép ki a korai hozzáférés stádiumból..
    Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2015.12.02. 20:05:03
  • JohnBart
    Örülök ha neked tetszik a játék, nekem sajna már nem azt nyújtja, amit korábban, és amit vártam volna tőle... :)
    Csak aztán fejezzék is be egyszer... ;)
  • Nyers
    Nagyon jó összefoglaló, elismerésem.

Ez tényleg nem a régi FlatOut vonal, ennek ellenére nekem jó szórakozás.
  • JohnBart
    Én is. Reménykedtem benne, hogy az új frissítéssel visszahozzák a nyári update előtti zúzós versenyeket, de helyette a nagy csendből csak az lett, hogy a free racinget lecserélő karriermóddal csak még jobban elcseszték a játékot. Ritkán írok Steam review-t (konkrétan eddig ez az egyetlen program, amihez összedobtam egyet), de a Wreckfestnél nem bírtam megállni hogy ne írjak egy értékelést, mert személy szerint úgy érzem, eléggé átvágott a Bugbear ezzel a játékkal. Egy FlatOut - Destruction Derby ihlette autós zúzdára adtam nekik pénzt, nem egy indie folkracer Forza-imitációra.

A csapat egyébként a mostani Steam Sale-es akciójával sem szerzett sok jó pontot, ugyanis többen is jelezték a Steam-fórumon, hogy szép csendben felemelték a játék árát 28-ról 35 euróra, mielőtt rárakták az 50%-os leértékelést.

Nagyot csalódtam a brigádban. A játékra ment az uninstall, én meg nyomom tovább a FlatOut 1-2-t...
  • Mike333 #209
    Én már régóta lemondtam erről, pedig az elején nagyon ígéretesnek tűnt :/
  • grebber
    Wreckfest - te láttál már fűnyíróderbit? (videó)

Ezért nem lesz ez kész soha ilyenekkel foglalkoznak ,nem mellesleg vér gagyi az egész.
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2015.11.28. 20:26:26
  • Nyers
    Jól sikerült a két új pálya, ami most jött a frissítéssel!

Klaviatúrával könnyebben kitör a hátsó fele a kocsinak, küzdeni kell rendesen vele.
    Kormánnyal milyen az irányítás?
  • JohnBart
    A Ridge Racer-es hasonlatoddal nem vagy egyedül, a Steam review-k között többen is az Unbounded-hez hasonlítják a Wreckfest-projektet. Egyrészt azért mert mindkét játékkal évekig szenvednek/szenvedtek a finnek (az RR:U a pletykák szerint hat évig készült, a Wreckfestet pedig állítólag 2012 óta fejlesztik, ehhez képest még mindig pre-alfa), másrészt pedig mert az Unbounded-hez hasonlóan sajna a Wreckfest is egy műfaji katyvasz a nyári peccs óta.

A BB Twittere szerint egyébként a hétre tervezett frissítés csúszik (surprise!), mert vannak még kiirtandó bugok és a törésmodellt is finomítani akarják. Kíváncsi vagyok, hogy még idén végeznek-e vele. :P

• Chocho
    Annyit tennék ehhez hozzá, hogy a Bugbear a FlatOut 2.0 óta nem tudja, mihez kezdjen magával. Ott volt ugye a sokat szidott Ridge Racer: Unbounded. Konzolon egy nagyon korrekt, hangulatos játék volt, ami viszont köszönőviszonyban sincs az RR-sorozat hagyományaival. Így a konzolos közönségnek nem jött be, bukott is keményen. A PC-s változat meg bugos szar volt, ezen felül a platformon senki sem ismeri az RR-t, és ezért - szintén - nem vették meg elegen. Xboxon szerettem - de ezzel kb. egyedül voltam. Szóval a Bugbear ismétli önmagát. Pedig én sokáig hittem bennük, a játékot is jó korán megvettem, a Guruba két előzetest is írtam róla. Csak épp minek.
  • JohnBart
    Szerintem a probléma a Wreckfestnél abból fakad, hogy a Bugbear nem tudja, mit is csináljon a játékkal (vagy valahol félúton elhatározták, hogy teljesen más játékot csinálnak, mint amit eredetileg ígértek). Ugye eredetileg egy FlatOut1 - Destruction Derby - Street Rod keveréknek lebegtették be a játékot, hangsúlyos derbivel és full-kontakt versenyzéssel (a hivatalos oldaluk még mindig ennek megfelelően írja le a játékot). Mióta azonban újraírták az engine-t, ettől eléggé eltávolodtak, valamiért sokkal komolyabbra, szimulátorosabbra vették a figurát.

A mostani build így kicsivel szebb a korábbiaknál, az tény, de a törésmodell visszafogottabb, a kocsik jobban sérülnek (ergo versenyen nem érdemes ütközni), az irányítás szerintem nehézkesebb, az egész programot lassabbnak érzem, mint amilyen a nyári update előtt volt. Nem értem ezt a váltást, mert így két szék között seggre estek a finnek, jelenleg ugyanis szimulátornak nem elég szimulátor a program, árkádnak meg nem elég árkád - valahol a kettő között van, de nem élvezetes formában. A Wreckfest címnek meg nem sok értelmét látom, ha az ütközéseket a játék a mostani fizika és vezetési modell mellett inkább bünteti, semmint díjazza.

A legutóbbi blogbejegyzésükön is nagyot néztem, ott már azt írják, hogy a játékot főleg a finn folkracing inspirálta. Oké, koccanás-karambol van azokon is, de a szándékos ütközéseket tiltja a versenyszabályzat, szóval ezt elég nehezen tudom összeegyeztetni a weboldalukon reklámozott zúzós játékmenettel.

A játék skizofréniájáról mindent elmond, hogy a program Steam fórumán jóformán már csak a "clean racing"-et, azaz az ütközésmentes tiszta versenyzést szervező játékosok aktívak, ami egy Wreckfest nevű, FlatOut-DestructionDerby örökösnek beharangozott játéknál több mint abszurd.
  • Nyers
    Kösz az infót!

Tavasszal néztem utoljára a hírblogjukat, akkor elég lehangoló volt, ment az egyhelyben pörgés, cooming soon.

Akkor ezek szerint elég pénzt kalapoztak ebből össze és marad a Wreckfest egy ilyen kis teszt környezet, miközben valami nagyobbra gyúrnak. Ettől független 3 havonta jöhetne egy új pálya vagy valami. Nem nagyon szakadnak meg.
  • Skypack
    Ezzel foglalkoznak most éppen.
  • Alexease
    Szerintem elsosorban az engine-t fejlesztik, gondolom multiplatformra, az elkovetkezo 5-6 evre. Az elsodleges cel az lenne, ha kapnanak valami zsiros megrendelest valami uj jatekra. Ez a Wreckfest, es a hozzatartozo tamogatas (Early Access) inkabb csak az engine fejlesztesi idoszakot "fedezne".
  • Nyers
    Nem értem, mert a játék alap mechanikája már régóta megvan és szórakoztató, jól be lett lőve.
    Csak a tartalmat kéne lapátolni bele minden erővel, csiszolni a pályákat, ahol kell, etc ...
    Valami biztos van a háttérben, mert ilyen ütem mellett sose készül el.
  • grebber
    Gyorsulnak a game-ek (legalábbis pár db biztosan) köszönhető a Win 10-be lévő WDDM 2-nek ami jobb memóriakezelést biztosít.
  • fery02
    Közben túlestem egy Win 10 upgrade-en és ezzel valamiért sokkal szebben fut a játék és kinézetre is nagyon fekszik.

Azt tudni kell mondjuk, hogy erre a rendszerre a régebben általam sokat használt FRAPS programot már nem telepítettem vissza, ugyanis hallottam, hogy az képes visszafogni a teljesítményt bizonyos esetekben (pár éve csak nem frissítik már a programot).
    Szóval nem tudom minek köszönhetem pontosan, hogy most nagyon jól fut a játék, de elégedettség van.

Illetve lehetne nagyobb elégedettség is, ha nem szarnák le ennyire a projektet a fejlesztők.
    Valami bűn sokat kell várni a frissítésekre, már rég készen kellene lennie a játéknak kb.

Ez a kickstarter-es dolog úgy tűnik nagyon elkényelmesíti a játékfejlesztőket (lásd Carmageddon esete is).
    Utoljára szerkesztette: fery02, 2015.09.30. 14:29:28
  • fery02
    Valamit kell nekik vele csinálniuk majd, mert nem egyedüli eset az enyém, külföldi fórumokat olvasva másoknál is megesik.
    Kár, hogy itt magyar fórumon nem ír senki sem véleményt, hogy nála hogyan fut, mert egyébként tudom, hogy többen megvették innen az Early Access-t.
  • Timbu
    Újraírták szinte az egész motort, ezért is nem jött update olyan sookáig. Azért csak optimalizálnak még rajta, a korábbi játékaik mindig igen jó sebességgel futottak.
  • fery02
    Nekem durván megnőtt a játék gépigénye a legutóbbi frissítés óta. :S
    Igaz teljesen fel lett újítva, jóval durvább grafikát tud tolni a játékos arcába, de amíg ment stabil 60 fps-sel korábban, most általában fix 30 fps-el fut (ez nekem zavaró).
    Néha ha olyan van, van ennél magasabb fps szám is, szóval nem arról van szó, hogy valami korlát be van állítva.

Az a gáz, hogy ha leveszem a grafikát olyanra, hogy randább lesz a régebbi állapotánál a játék (amikor vígan játszottam ugye vele 60 fps-sel), valamiért még akkor sem változik a helyzet.
    Pedig nagyon vártam a frissítést. :/

A kemény az az egészben, hogy közben lecseréltem a HD7870-esemet egy R9290X-re és így van közepes grafikán ez a 30 fps-eses mizéria. :D
  • grebber
    Azt hittem végre be lesz fejezve már a játék :(
  • Skypack

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    We're pleased to announce that the next update of Wreckfest is scheduled for this month, and it will mark an important milestone for our game. In the update we will be introducing our completely new tire and suspension simulation model that will provide for a much more immersive driving experience on both tarmac and sand. The update will also feature our next-generation DirectX 11 rendering engine that will make it possible to faithfully recreate realistic environments with advanced physically based materials and lighting (PBR).

Since we've been working hard with the physics and rendering features of the game this update will not contain much new content, but as a teaser of the great things to come the update will ship with the first iteration of the reworked Sandpit track to give you a glimpse of the level of quality and realism we're striving for with our next-generation environments. Not only that, but you will also get a chance to experience an early version of a new oval track that we have in production. Since the new tracks would be nothing without new toys to race around with, we'll be including two new cars as well. Both of them are still heavily in progress, mind you, but nonetheless you will get to take them for an early test drive. Needless to say, the update will also contain a huge number of other added features and improvements, many of which have been requested by you, our dear players and supporters.

As it is so often, when one journey ends another begins. The next update is a first, important step in realizing our dream for Wreckfest. Now with most of the heavy lifting done on the physics and rendering department of the game our development team will be working full-steam on new good stuff to come in the next months: a whole lot of new cars, new tracks, car customization, modding support as well as other features and content that in end will make Wreckfest THE definite game for anyone looking for rough, no-holds-barred racing experience.

A full changelist will be available with the update, but here are the most important changes:

New simulator-grade physics engine with advanced tire and suspension geometry simulation.
    New DirectX 11 rendering engine with realistic physically based materials and lighting.
    64-bit operating system support for optimal performance on modern computer systems.
    Hardware MSAA anti-aliasing with advanced foliage transparency antialiasing.
    Dedicated server for optimized multiplayer performance with command-line and remote configuration features.
    Steam leaderboards and player statistics for tracking and comparing performance with other players.
    Support for changing the track and the car in lobby as well as adding bots to multiplayer events.
    New game modes Team Race and Elimination Race, guaranteed to provide explosive racing action for 2-4 teams.
    One new track and another one completely overhauled.
    Two new cars, an American and a European one.

As always, thank you for your enthusiasm, dedication and support. See you on the track!