353
-
#273 Mi számít neked jobbnak is mi az a rossz irány amibe vitték? ARCADE-osabb lett vagy mi?
Utoljára szerkesztette: grebber, 2018.04.21. 14:49:44 -
#272 Most változott sokat, a tegnapi frissítéssel, sajnos nekem rossz irányba, nagyon sokat változtattak az irányításon, az én ízlésemnek túl könnyen lett irányítható :(
Továbbra is egy nagyon szórakoztató játék, de az előző verziókban nekem jobb volt az autó irányítása. -
JonasSandor #271 Mindig váltogatják a kiírást. -
mester1987 #270 Szerintem ebben az évben. Bár tavaly év végére ígérték. Mondjuk steamen az van a neve mellett, hogy April, márciusban, pedig March volt. Nem tudom mi lehet a jelentősége, de lehet csak a build miatt. -
JonasSandor #269 Mikorra várható ez a játék?,már eléggé régóta ígérik hogy kijön. -
mester1987 #268 Köszi a javaslatot, ahogy látom ovál, derby és a többi klasszikus na meg a legendás fűnyíró gépezet körül mozognak az eventek :) -
#267 Videók helyett inkább told a karriert pár órát, aztán eldől hogy beszippant-e vagy sem...engem sikerült egy időre minden kérdéses dizájn pontja ellenére. :) -
mester1987 #266 Üdv. játszik valaki ezzel? Én megnéztem kicsit a márciusi frissítéssel és hát elég rosszul van optimalizálva, maximumon talán 50 FPS @ 1080p-ben, egy olyan gépen, amin a DiRT Rally maximumon megy 60 fölött. És sajnos annyira szép sincs, mint mondjuk egy GRID 2. Ahogy olvastam lassan jön a végleges verzió, szóval ennél jobb grafika biztos nem lesz, és sajnos elég üresnek is néz ki a világ, mint írtam március végi build, viszont van egy-két FlatOut-os jellegzetessége, ez a pozitív oldala. Először az első kiadást próbáltam még 2013-ban, azután most 1-2 pályát néztem meg, de most nézem youtube-on milyen tartalom van a karrierben még, hogy egyáltalán érdemes neki adni egy esélyt is a tesztelés helyett.
Utoljára szerkesztette: mester1987, 2018.04.20. 17:53:45 -
#265 Majd kipróbálom, mert nálam már minden fullon van ennyi idő után összes autó A-Z-ig, xp meg mittomén, most kipróbáltam az egyik járgánynál ezt a váltó dolgot, talán nem volt a legjobb ötlet a Jaguar-nál, mert akár 4.-be is indulhattam volna ennyire rövid fokozatoknál :D
Számít, ott ahol drifttel sodorva megyek nagyobb váltóosztásnál, ott a legrövidebbnél szpok, meg lepörög hamar.
Majd még megnézem kisebb autóknál is, úgy is ki kellene nyomni a karriert is.
Az AI egy kcsög, nem tudom, lehet nálam moddolva van, elég komoly műhelytartalom érhető el a játékhoz, autók, pályák, gameplay, effektek, UI.
Úgy telibevert most is, lesodort az S bevezető szakaszán, azt telibevert oldalról hogy pörögtem a levegőbe. tolnak, löknek...igazi arcade kcsög AI, szoktam köpködni amíg el nem hagyom őket.
Két dolog jellemző amikor játszom, óriási vigyorgás és óriási káromkodás/köpködés. :) -
#264 A billentyűzet miatt "normal" driving beállítással és csupa "half" assist mellett őszintén az első két árkád Flatout is sokkal jobban szívatott az autód töréséért, mint ez. A kitört kerék az, ami nyilvánvalóan durván érződik és versenyképtelenné tesz, de az elhajlott kerék még nem húz idegesítően semerre, lehet hogy minimális húzást tettek rá, de akkorát nem, mint régebben, hogy egyenesekben határozottan húzta magát az autó a villanyoszlopok felé minden pillanatban. Az elfolyó fékolaj, bedöglött hűtő, tropa felfüggesztés is inkább csak beleélést segítő visszajelzés, hogy történt valami, egyébként rá nem jönnék. Az autó teljesítménye látványosan soha nem korlátozódik, akármennyire bucira is van törve, a felfüggesztés gallyra vágása is gyakorlatilag lehetetlen normál verseny körülmények mellett, amíg az első Flatoutban még ha nem volt dulakodás, akkor is érdemes volt vigyázni bizonyos domboknál, hogy ne menjen az ember túl határozottan bele, mert pár kör alatt úgy szét lehetett zúzi a felfüggesztést hogy folyamatos volt a 'bakkecskézés' és minden ugratásból földre érkezés miatyánkos hogy egyenesben maradjon az autó...ez ahhoz képest gondtalan sínautózás. Lehet hogy itt a kezdő C osztály is sokkal jobb tulajdonságú alkatrészekkel rendelkezik, mint az első Flatout elején elérhető kert végében rohadt gépek... :D
A tuningra el lehet szórni töménytelen mennyiségű pénzt, kiemelten az erősen túlárazott racing alkatrészekre, de csalódás, hogy többnyire csak a gyorsulás fog tőle változni, az autó kanyarodási képességeinek növelésén ingyér' lehet a legtöbbet javítani a versenyek előtti Tune menüben a diffi meg felfüggesztés beállításával. A váltó áttételezésénél kész vicc, hogyha a "rövid" opciót választjuk, akkor a végsebesség lecsökken, de a gyorsulás nem nő, viszont a "hosszúnál" egyik sem változik...legalábbis a visszajelző teljesítmény csíkokon nem. Bár a közepes és rövid között mintha a gyakorlatban sem lenne sok különbség, hosszút favorizáló pályát meg így max. B kategóriás autókig érve nem is láttam.
Sok-sok órás régi Flatoutos múlttal mögöttem nem riadtam vissza az ellenfelek letörésétől, de "hard" AI mellett nem fér bele töménytelen mindenkit úton-útfélen lezúzós ökörködés, inkább csak 1-2 gyors taktikus, autót óvós pit kipörgetés meg lassú kanyar előtti tisztességes féktáv helyett az ellen s3ggébe hajtás, hogy ő ne tudjon időben kijönni előttem, én meg pozíciót nyerve lelassulok ezzel a verzióval is az ideális sebességes, íves kihajtáshoz és időt sem vesztek. :D A legjobb esetben még az első kör folyamán az első helyet megszerezve lezáródik a darálás és megy szigorral a legjobb fékezési-kigyorsítási pontok megtalálása, folyamatos best lap javítás. Utóbbiban szerintem elég erős tud lenni a hard AI, általában 1 másodpercen belül voltak hozzám többen is a 2. bajnokság legtöbb versenyében, pár kör után 2-3 másodperc fenntartása meg már magabiztos előny...amíg nem sikerül valamit nagyon benézni...az meg ritka, mivel a minimap hiányában javallott minden pálya vonalvezetését minél előbb a retinánkba égetni, általában vagy 2 kör elég. :)
Ha a normál versenyekben nem is előnyös a nagy zúzás, a kifejezetten gyilokra kitalált műfaj számomra elég lassú és vontatott lett, mondjuk a Flatout 2-höz képest, ahol lehetett nagyokat gyorsulva oldalba vágni az ellent és pár ilyen akcióval vége is lett, itt meg érdemes valamilyen podcast adást hallgatni közben, hogy az ember ne unja el magát a folyamatos 5-10% károkozások nyomán...10+ százalékhoz már elég extrém dolgot kell alkotni és nem minden pályán van hozzá gyorsulási lehetőség. Az AI pedig nem túl agresszív, jól elfoglalják magukat egymással, túlzottan megkönnyítik a dolgunkat, mintha mindenki azért zúzná a másikat lelkesen, hogy a player az utolsó pár kifáradt szerencsétlent lezúzza és a legtöbb kiesést eredményező végkimenetellel nyerjen, az azt megelőző kötelező taktikai kímélős 5 perc ásítós körözgetés és alkalmankénti 1-2 zúzogatás után. :) A régi Flatoutokban kaotikus és pezsgő Crash Canyont is sikerült a hard AI-nak sorra annyira óvatosan játszani, hogyha a player beragad egy fix helyre az első körben, aligha fog sokat javítani a pozícióján, annyira esélytelen hogy bármelyik autós áttérjen szembe és lezúzzon bárkit...sikerült az egész pálya lényegét kiherélni és ellaposítani a túlzottan profi és elővigyázatos AI által. Egyedül a nyolcas működik, ott valahogy eszükbe sem jut lassítani, hogy ne essenek vissza egy potya T-bonetól vagy 10 helyet az első helyről... :D Valójában ott is inkább a hideg, kimért körözés melletti hülyeség dominál és nem az agresszivitás, amit gyakran hiányolok az AI-tól.
Én igazán szimesnek sem mondanám magam, inkább a félszimes műfajt komálom, bár nagyon tág kör és a szájízemnek megfelelően kevesen csinálják igazán jól. Amilyen dizájn döntéseket kifogásolok a játékban, abból rengeteghez nem is kell kikacsintani a műfajból és irreális elvárásokat támasztani...élvezem a cuccot felemásan is, mert annyira hiánypótló, de ha nagyon nyitott szemmel nézem, gyakran értetlenkedés lesz a vége, hogy mennyi dizájn döntésre nem figyeltek vagy elbaltázták. Olyan hosszú fejlesztési idővel, ahogy abból profik összeraknának egy AAA szerepjátékot nulláról, de közösségi finanszírozásból működő, létszámügyileg töredék, de szintén profik is egy tartalmas, koherens indie cuccból még vagy kettőt is. Csak azt tudom remélni, hogy rengeteg kód/asset/tartalom adott már és csak össze kell legózni, valamelyest bugmentesíteni, aztán minden ami furcsán működik, többnyire csak pre-alpha összeszedetlensége miatt olyan amilyen, de a véglegesre kiadja majd minden...nehéz elhinni ezt a verziót, de ki tudja... :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.01.15. 18:04:43 -
#263 Igaz is meg nem is.
Én kormánnyal vezetem, és érezni ha megtörik az autó, mivel alapvetően szimes vagyok persze sz@rrá tudnám kifogásolni, de ez más műfaj.
érezni ha elmegy a kormány, ha kiesik a kerék.
A versenyzés irgalmatlan szopás :D ..amíg meg nem értetettem mit akar a műfaj, ahogy írtam 10+ éves szimes vagyok ha lehet kerülöm a kontaktot, pláne a másik szándékos kiforgatását, de itt bizonyos versenytípusoknál másként nem működik, ráérezve nagyon lehet tervezni még a 8-s versenyeket is ami még így is szpás persze, nem kell élen menni csak a végén. Addig meg darálni,...és olyan típusú autó kell ami bírja, mert ropi autónál két kisebb kontakt is a verseny feladását jelenti.
Sztem qva jó a játék 2013-ban vettem meg ..nem most volt, pont nekem lehetne nagy szám, ha nem tudnék vele játszani, de tudok. Jelenleg két autós játékot nyomok Assetto-t rally-ban, meg ezt.
Utoljára szerkesztette: b type free, 2018.01.15. 13:41:48 -
#262 Még pár, egyben nem fért el:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#261 Részemről vagy 20 eurót megérne készen, bár nem is tudom hogy ennél a játéknál az mit is jelentene, de ami még rosszabb, hogy úgy tűnik a fejlesztők számára is elég ködös a fogalom... Kipróbáltam a 2017-12-24 pre-alpha buildet, a maga kategóriájában még mindig k*rva szórakoztató - mondjuk nem mintha lenne érdemi konkurenciája, mára a Burnout játékok is kihaltak, egyedül egy Paradise remake hírt hallottam tavaly. A vezetési modell komálható billentyűzettel is "half assist" beállításokkal, hard AI mellett.
Csak azt tudnám, hogy ki és miért találta ki az egymás után 3 ugyanolyan versenyt lejátszani kényszerítő bajnokságokat... Nem mintha az első két versenynek lenne különösebb jelentősége az első 12-be kerülésen és speckó feladat teljesítésén kívül...a legnagyobb WTF mégis az, hogy a játék a teljesítményünktől függetlenül random bedob a versenyek kezdetekor 1-24-ig valahová, így előfordul hogy az első versenyben betesz az 1. rajtkockára - aminek a végén ha 12. vagyok sem jelent többet annál, mintha első lennék - majd a 3. versenynél, aminél valóban számítana a végeredmény első hely, betesz az utolsó rajthelyre, ahonnan egy lassabb pályán lehetetlen nyerni, kivétel ha nagy verekedés van a mezőny elején...ami nagyrészt nem fordul elő, inkább csak középtájon, ahol meg nekem hátrány. Ezt a random kiindulási pozíció generálást a végleges verzióra remélem elfelejtik... Amikor 4 verseny van és 4 verseny különböző is - nem 4x3 fordulós sz0pórollerezés - akkor legalább taktikusan ki lehet lépkedni a főmenübe, majd visszalépve a bajnokságba újra generál egy másik random pozíciót a játék, aztán kis szerencsével a mezőny végéről áttesz az első 10 környékére, ahonnan általában az 1. hely is lőtávolban van...ha nem jönne össze, akkor meg 'lehet pörgetni a rulettet' amíg siker nincs. :)
Akármennyire is szórakoztató, nevetséges hogy csak ennyit sikerült összepakolni 6 év alatt, a grafika terén amit visszaléptek a 2 évvel ezelőtti szinthez képest, mára inkább az lenne az elvárható sztenderd. Bármit nyálcsorgatva sz4rrá lehet törni, csak az irányításra alig vagy sehogy nincs hatással, akármilyen bucira is van törve az autó, vagy a sofőr belesajtolva a padlólemezbe. A különféle alkatrészeket megoldhatták volna különállóan az utastérben is, látványosabb lett volna ha kipattan ez-az a helyéről, mosolyogtató ahogyan a kormány együtt deformálódik a tetővel/A-oszloppal. No és a bukócsöveket is mintha valami lenyúlós közbeszerzés keretein belül valósították meg valamelyik haver biliacél gyárának támogatásával, mert bizonyos ütközéseknél az is úgy görbül, mintha csak látványelemként lenne az autóban, valós funkcionalitás nélkül. (közben látom a #260 alapján, hogy javíthatták valamelyest)
Az autók változatosságának terén a 2. részt nem sikerül felülmúlni, a hasonló kategóriába szánt autók irányítása is néha indokolatlan mértékben különbözik és az egész felhozatal nem hat túl diverzifikáltnak a teljesítmény adataikon túli realitást tekintve. Az adott versenysorozatokba lépésnél is kiírhatnák, hogy pontosan milyen kritériumoknak megfelelő autókkal lehet nevezni, mert itt-ott néztem, hogy az indulók között van az én autóm fajtájából is 1-2, mégis indulhatnak, én nem...ja túl sokat modoltam, csak C-s autót engednek indulni, az enyém meg 2 ponttal átnyalta magát a B-be, egy jobb hajtókar által...nem mintha egy jól modolt B-s autó ellen sok esélye lenne, C-be meg már elvileg sok. Vicc.
A pályaválaszték az eddigiek alapján nagy kérdőjel, de valószínűleg elég repetitív lesz a 2 kipróbálható bajnokság utáni maradék 3, eddig lényegében minden FlatOut játékban az volt. Mindenesetre üdvözlendő lenne, ha ebben a részben változtatnának, mivel számos pálya túlnyomó részén kihasználhatatlan lesz egy A osztályos autó gyorsasága, esetleg a célegyenesben megy majd 200 felett, mindenhol máshol meg a pályavezetésből adódóan marad a B-s, C-s tempó. Csak azoknál még lendületből ment, A-ban meg önmegtartóztatásból, mert túltolva az idő nem lesz jobb, csak rosszabb.
Összességében akármennyi kifogásolható pontja is van, fun azt' kész, remélem összerakják tisztességesen még az éven valóban, nem csak ígérgetnek, mint az utóbbi fél évtizedben...
Pár kép loál törésekkel:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.01.14. 15:54:31 -
Fantasy18 #260 New update- Real Damage mod and smoke. race és 8 as verseny :)
-
Timbu #259 Amikor befejezik, akkor pedig utalnád a maradékot?
Ráérsz akkor megvenni, ha kész lesz. -
#258 Lesz ez még olcsóbb is.Várni kell meglesz a gyümölcse -
#257 túl vagyunk a téli leárazáson, most megint az egekben vannak az árak, nincs ebben semmi meglepő. -
kesebaro #255 :(
Legalább jobban megbecsülöm a játékot. :D
Multi milyen?
Számomra az nagyon fontos. -
Timbu #254 Késő, pont ma ért véget a Steam téli vásár :) -
Piko888 #253 Helló!
Single rész szuper lett, pedig még mindig ea. Fizika, vezetés rendben, karrier mód is van már. Én nem bántam meg, hogy megvettem.
Multit még nem próbáltam. -
kesebaro #252 Sziasztok
Tavaly év elején kérdeztem hogy milyen a játék és kaptam is rá választ akkor még úgy döntöttem hogy várok a vásárlással.
Most hogy kapott a játék decemberben egy új updatet megint felteszem a kérdésem.
Megéri a játék az árát? Milyen a multiplayer? vannak szerverek? lagg? több xp-t kapsz ha első vagy?
-
#251 Akinek bármi gondja van a frissítés után: én a helyetekben nyomnék egy fájlellenőrzést, meg kitörölném a profilt (természetesen elveszik minden, helye: Steam\userdata\*******\228380\local)
Korábban nekem is szarul futott, az update után sokkal jobb, pedig nincs erőművem
-
#250 én is most frissen töltöttem, de lehet kevés a masina hozzá -
Piko888 #249 Korábban szaggatott, de most már minden ok. Gigabyte GTX1060 6GB, Intel Core i5-6500, Kingston HyperX 8 GB a configom. -
#248 akkor valami gubanc van, sztem qva jól fut, lejjebb a 227-s hozszólásban van egy videó /nem pörög annyira a topik :D
Az lassan egy éves...és annál csak jobb lett, a jelenlegi állapotban sem röccen meg, de lehet összerakok egy videót megint. -
#247 nem unalmas, de legalább low-on már játszható -
#246 Ja most kapott játékosbarát keretet, nekem egyik kedvencem mert nem unalmasok a futamok még akkor sem ha egyedül mész AI-val. -
Piko888 #245 Ma újra letöltöttem és rohadt jó lett.
Carrier mód már működik, játékélmény szuper, lassan hozza a régi Faltoutos szintet.
Nem tudni mikor lépnek ki az ea-ból? -
#244 Nem az első....tonnányi EA cucc van amiről szimplán leveszik hogy EA és 1az1be ugyanaz marad... Mondjuk itt ettől most nem félek mert a THQ nem magát égetni vette meg (gondolom én) -
JohnBart #243 Akit esetleg érdekel még a játék: a Bugbear egyik twittje alapján könnyen lehet, hogy az év végi "éles" megjelenésig már nem lesz több early access update.
Tök jó, hogy az idei rendszeres(ebb) tavaszi és nyári frissítésekkel lassan újraépített renoméjukat megint aláássák ezzel a totál bekussolással. Mondjuk erős a gyanúm, hogy emögött a THQ Nordic állhat, gondolom ők nem vevők annyira a finnek early access töketlenkedésére, mint a játékot még nyúzó keménymag, és odaléphettek kicsit, hogy fejezzék be év végére a játékot, kerül amibe kerül.
Ezzel pedig lehet, hogy a Wreckfest lesz az első early access játék, ami négy évnyi pre-alfa állapot után azonnal retail verzióba lép, kihagyva az alfa és béta buildeket. :D -
JohnBart #242 Jó lett szerintem új update. :)
Az irányítást remekül belőtték (assistok mellett billentyűzettel is tökély), a Sandpit (meg a többi fejlesztés alatt álló map) sokat fejlődött-szépült, érzésre talán még a három AI szint is változott egy kicsit, Class A-n legalábbis mintha durvábbak lennének valamennyivel, mint C-n. A legfontosabb viszont, hogy nagyon-nagyon odavág a zúzás a versenyek alatt, szinte minden futamon van olyan durva ütközés vagy momentum amit szívesen visszanézek replayen.
Az új testreszabási vonalban van potenciál, persze a Bugbeartől megszokott módon még elég félkész az új feature. Az optikai tuning nem rossz, a vásárolható páncélzat meg akkor lesz érdekes, ha majd súlya is lesz az elemeknek, szóval lehet majd legózni, hogy teljesítményre vagy armorra gyúrjunk-e inkább a versenyek előtt. Ja, és pacsi a finneknek, hogy kivették végre a marha idegesítő és teljesen felesleges javítgatást a versenyek között, úgy tűnik mostanra rájöttek ők is, hogy egyáltalán nem passzol egy destruction racerbe.
Az új menürendszer színre nem rossz, de egyelőre elég bugos és kissé átláthatatlan, meg zavar is hogy lassabb-körülményesebb mint a korábbi placeholder elrendezés. Erősen gamepad-re gyúrták, így marhasokat kell oldalirányba lapozni, az nem igazán jön be egyelőre, remélem még finomítanak majd rajta. Az új build emellett érezhetően többet is eszik, az újabb mapokon kb. 10-15 fps mínusszal fut, holott nem néznek ki jobban mint a korábbi terepek. Ja, és murvás pályákon túltolták kicsit a poreffektet, nemhogy a mezőnyt, de még a pályát se látni a homokviharban, azt remélem visszább fogják majd. :) -
#241 Kapott június végén egy update-et
Dear Wreckers and Racers,
We just pushed out a hotfix for the June Update, addressing a number of critical and non-critical technical issues found in the latest update and generally improving the user experience based on the feedback we've received:
TECHNICAL/USER INTERFACE:
Leaderboards are back online.
Server Browser no longer crashes.
Server Browser is now more responsive and correctly displays server info.
Mod Manager does not glitch anymore when more than one page of mods is installed.
Selecting Game Mode in the Quick Race Options now works correctly.
In Team Race, points are now correctly awarded for crashing.
Reset is no longer disabled in single player after playing online on a server with reset disabled.
Reset Car and Reverse Limiter options are now shown on their own rows in Lobby and Server Browser.
After toggling V-Sync in the Settings a game restart is now required menu to apply the setting.
Number of max players is now shown correctly in Lobby.
Lobby chat is now more responsive.
Replay UI is now correctly displayed.
Scroll bars are now displayed correctly in Lobby and elsewhere.
Background is now displayed correctly when using ultra wide resolutions.
THQ logo is now properly centered.
VEHICLES:
Vehicles imported from old save data are now automatically given correct replacement parts in case parts are missing or invalid, fixing the red exclamation mark error in multiplayer.
Reduced tire dust effects so that they are less intrusive and cost less performance wise.
Ragdoll model is now shown correctly instead of grey cubes.
American 3 roll cage no longer gets detached too early.
TRACKS:
Added Mixed 4 Main Circuit Reverse layout
Improved Mixed 7 checkpoints to prevent outrageous cheating.
Speedway 2 white tire barrier now has a proper collision.
Fixed Gravel 1 missing texture.
Fixed Tarmac 2 missing textures + improved environment art.
Fixed Sandpit 3 start camera.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.07.02. 22:52:09 -
JohnBart #240 Senki sem tud. A karriermód még nincs kész, csak quick race-eket lehet tolni. -
Piko888 #239 Helló!
Tudtok careert kezdeni, mert nálam szürke a kocka -
#238 2013 szeptemberében követtem el az a hibát, hogy megvettem... azóta semmi nem változott, egy bughalmaz techdemo azóta több pályával és autóval. De most majd fél év alatt összerakják... oké. Bevehetik a brét. -
#237 igen, kb. -
#236 Már ők se bírták nézni ezt a szánalmas vergődést. -
#235 fény az alagút végén? -
#234 tudom töltötte a steam. :)
bár még nem próbáltam rá az új cuccokra -
#233 Dehogy van kész..épp most jött hozzá újabb tartalom LINK
kicsit lassan néha kicsit össze-vissza de fejlesztik