147
Bunkó futár.Kinek mi a tapasztalata?
  • RAZOR27
    ez mennyire igaz. Néhány hete tartottunk egy kisebb összejövetelt barátaimmal akikkel rég nem találkoztam, kitaláltuk hogy rendelünk pizzát. Már ott kilógott a lóláb, hogy visszahívtak 20perc(!) múlva hogy nincs minden alapanyag meg és hogy akkor mégis mit szeretnénk rá helyette. Most komolyan 20percel a hívás után kezdték el csinálni, na mind1 a futár ki is ért vele röpke 2órával a rendelés után a pizzériából ami kb 5perces út kocsival. A suzuki swift ajtaján nem fért ki a pizza, faszán megtörve a dobozt kiszedte nagynehezen úgy hogy ott álltunk előtte (gondolom hasonló módon is tették be) Természetesen a másodjára megbeszélt pizzákon így is olyan dolgok voltak amiket nem kértünk, de gondoltam üsse kavics nemvagyok finnyás, meg már rohadt éhes is voltam. Ott kezdtem ideges lenni amikor az ajándék üdítő szóba került a csávó dadogva, lesütött szemekkel közölte hogy ő nemtud ilyenről aztán meg még próbált úgy csinálni mintha nemtudna visszaadni hogy jattoljunk neki... hihetetlen. Higgadt ember vagyok, de ott elszállt az agyam, elküldtem az anyjába hogy mégis hogy képzelik ezt. Varázsütésre meglett a visszajáró és már elis viharzott. Jobb is, lehet meglett volna ruházva. Többet se rendelek ilyen görény emberektől.
  • Dobronski
    Azt imádom amikor anyám egyedül van otthon, jön a futár hogy elvigye fater cuccát amit éppen eladott, van vagy 30 kiló, de a futár srác 2500ftért nem képes segíteni a csöppnyi nőnek :)
  • Dobronski
    antifideszes? jeesus :DD
  • Interstate 95
    Ezt az antifideszes propaganda dumát szerintem itt inkább hanyagold.
  • pett3rson
    Ez ember és annak tolerancia szintje függő. Van aki normális, úgy gondolkozik, hogy mi lenne ha Én kapnám ezt, mit várnék el ilyen esetben és van aki már rohadtul unja és szarik bele az egészbe.

Vagyonőrként Én sem keresem magam halálra, jattot sem kapok semmilyen plusz "szolgáltatásért", de még akkor sem ha alapból megcsinálom azt ami a munkám. Mégis bejövök és elvégzem azt amivel megbíznak, a főnök előtt pedig nem vágok pofákat és csak a háta mögött anyázok :)

Az Élet szép :)
  • st3ve
    Én is hallottam már a postárol ezt azt, csomagot megdézsmálják, összetörik a mi benne van ...... :D
  • pett3rson
    ott is lehet bunkó a kiszolgáló :)

• Rockynhooo
    Lemész a boltba/étterembe és megveszed magadnak amit akarsz és akkor nincs gondod :D
  • immovable
    Eddig egy futárral sem volt gond, kivéve a posta futár szolgálatával, de azzal mindig. Hiába, ami állami az szartelep.
  • nIsTv4n
    Erről van szó. Pincér esetében még megértem a jatt intézményét, mert ott szolgáltat valamit, "törődik" veled, jobb esetben figyeli, mikor mit szeretnél. Ezért az ember mondhatja, hogy adok jattot. A beépített jattot pedig azért nem szeretem, mert van olyan pincér, aki egy forintot sem érdemelne.

De egy futár mit csinál nekem? Kihozza, becsenget, átveszem. A problémákat nem említem, mert nem mind a futár miatt van (hideg, átázott, stb), de a cégnek, ahonnan hozza az ételt kifizetem a kaját, a csomagolást, a szállítást. Ebből jusson azért a futár srácnak is, úgy gondolom. Ha nem jut, akkor a főnök autóját tessék telematricázni és felszólítani.
    Mikor kimegyünk cégekhez rendszert telepíteni, akár hónapokig ott vagyunk, segítünk amiben tudunk, mégsem kapunk jattot, el sem várjuk. Mint még sok más szolgáltató ágazatban sem.

A nem kaja futárokkal egyelőre sosem volt gondom, mondjuk a kért szállítási időt nem mindenki tartja be, ha odaírom, hogy csak délután (és odaírhatom, mert az oldal lehetőséget ad rá), akkor miért kell már délelőtt felverni azokat, akik otthon vannak - de nem kompetensek a csomag átvételében?
  • st3ve
    Csak azért tippeltem erre mert, ezt most viszik mint a cukrot. :D
  • ntex
    Nem volt nehéz kitalálni mert szinte csak az van ebben az árszegmensben :P
  • st3ve
    A lottó ötös lenne ilyen biztos
  • ntex
    De az :D
  • st3ve
    csak nem 7770?
  • ntex
    Amúgy ez a topic most pont jókor jött, épp egy 40.000 forintos monitort és egy 30.000-es VGA kártyát várok a futártól hétfőre :D
  • ntex
    Ezért kell értékbiztosítással postázni :)
  • Zsolti9014
    Nekem eddig többnyire pozitív tapasztalataim vannak. Szoktam adni borravalót, persze a % attól függ, mit rendeltem.

Mert rendeltem már számítógép alkatrészeket, ott nyilván nem fogok 10%-ot, adni, de talán valami 300-500-ra végződött a végösszeg, és az utolsó ezresből nem kértem vissza.

Érdekes a téma, mert ugye lehet nézni onnan is, hogy miért ne adnánk, de lehet nézni onnan is, hogy ugye azért kapja a fizetését, hogy kihozza, amit rendeltem - és akkor miért nem jár más foglalkozásnál is a borravaló.

Eddig én nem kaptam sérült árut, viszont a nagy értékűeket a futár előtt szeretem kibontani, hogy ha valami nem okés, akkor már mehessen is vissza. De erre sem volt még példa.

Pizzásnál szokott lenni inkább negatív tapasztalat. Volt olyan, amikor nyáron, de hétköznap este rendeltünk haverokkal. 3 óra volt mire kihozta (pedig kisváros). Aztán amikor legközelebb ugyanezt eljátszotta, akkor haverom megkérdezte tőle, hogy aztán elég lesz-e ha a pizza felét kifizeti. A srác csak hebegett-habogott. Persze kifizettük rendesen.

Illetve nem a futár hibája, de volt olyan eset, amikor rossz címet kapott szegény srác, és egy 10 km-rel arrébb lévő településre vitte a cuccot, úgy hogy a mi városunkat előtte már megjárta. Tehát a központ miatt rosszul tervezte az útvonalat is.
  • Fabio Capello
    Ha minden rendben van, én odaadom a 10%-ot. Szerencsére 90%-ban értelmes futárral van dolgom, egyszer volt egy kifejezetten suttyó, de volt olyan is, aki egy lemaradt üdítő miatt még egyszer visszajött hozzánk.
  • COOLancs
    :D
  • st3ve
    Idehaza is van UPS :D
  • Kata
    Pont most olvastam mint hírt, hogy nálunk a futárok (főleg étel- és pizzafutárok) matricákkal kampányolnak a jattért, mondván, hogy a futárok a jattból élnek, és a fizetésüket is úgy kalkulálják, hogy majd kapnak jattot. Csakhogy. A mai drágaság mellett az ember örül ha ki tud fizetni valamit, és amikor rendelsz valamit abban benne van az étel, a csomagolás és a kiszállítás díja is. A jatt pedig opcionális, de a kedves futárok úgy állították be a cikkben, mintha az egy kötelező összeg lenne. Ráadásul a cikkben azt nyilatkozta, hogy ha kap is jattot, sok esetben csak 100-150 Ft-ot. A kampányoló matricáikon 10% jatott kérnek. Na most még egy gyenge matekos is kiszámolhatja, hogy ha rendelsz egy pizzát 1000-1500 Ft között, akkor annak a 10%-a pont 100-150 Ft. Vagy azt szeretnék, hogy a megrendelt étel árának a felét jattként adjuk oda? Másrészről meg nem a megrendelőknél kéne kampányolni a jattért, hanem ha már ilyen válságos időszakot élünk, kampányoljanak a főnökeiknél, hogy ne úgy számolják a bérüket, hogy a jattot is beleszámolják. Mellesleg, ahol a jattot is figyelembe veszi a főnökség, ott is csak a havi átlag jatt 50%-át számítják.
    Másrészről nekem is sok rossz tapasztalatom van főleg étel- és pizzafutárokkal, amikor odahozza a kaját jéghidegen, vagy 1,5 - 3 (!!!) óra múlva, vagy esőtől átázott dobozban, vagy a rendelés felét lehagyva. És akkor még elvárja a jattot? A jatt tudtommal egy opcionális összeg, ha elégedett vagyok a szolgáltatásával és anyagilag megengedhetem magamnak, akkor adok egy kis plusz borravalót. De nem hinném hogy ez kötelező lenne, nem tudom egyes futárok melyik bolygón élnek, akik ezt a jattkampányt most elindították.
  • st3ve

• Frosty01
    hát ez kész :D
  • st3ve
    Elirtam, tükröt! :D
  • st3ve
    Összetörve érkezett vissza a küldemény

Összetört a csomag tartalma, mire ideért.

Még egy videó, egy bizalomgerjesztő fedexesről, amint éppen valószinüleg pc-t szállit ki.

De ha már kivisz mi az anyjának töri össze???
  • st3ve
    Bizonyára mindenki rendelt már valamit, amit futár szállitott ki, kinek milyen tapasztalati vannak?

Videó kedvcsinálónak: