Bunkó futár.Kinek mi a tapasztalata?
-
Nekem eddig többnyire pozitív tapasztalataim vannak. Szoktam adni borravalót, persze a % attól függ, mit rendeltem.
Mert rendeltem már számítógép alkatrészeket, ott nyilván nem fogok 10%-ot, adni, de talán valami 300-500-ra végződött a végösszeg, és az utolsó ezresből nem kértem vissza.
Érdekes a téma, mert ugye lehet nézni onnan is, hogy miért ne adnánk, de lehet nézni onnan is, hogy ugye azért kapja a fizetését, hogy kihozza, amit rendeltem - és akkor miért nem jár más foglalkozásnál is a borravaló.
Eddig én nem kaptam sérült árut, viszont a nagy értékűeket a futár előtt szeretem kibontani, hogy ha valami nem okés, akkor már mehessen is vissza. De erre sem volt még példa.
Pizzásnál szokott lenni inkább negatív tapasztalat. Volt olyan, amikor nyáron, de hétköznap este rendeltünk haverokkal. 3 óra volt mire kihozta (pedig kisváros). Aztán amikor legközelebb ugyanezt eljátszotta, akkor haverom megkérdezte tőle, hogy aztán elég lesz-e ha a pizza felét kifizeti. A srác csak hebegett-habogott. Persze kifizettük rendesen.
Illetve nem a futár hibája, de volt olyan eset, amikor rossz címet kapott szegény srác, és egy 10 km-rel arrébb lévő településre vitte a cuccot, úgy hogy a mi városunkat előtte már megjárta. Tehát a központ miatt rosszul tervezte az útvonalat is.