Bunkó futár.Kinek mi a tapasztalata?
  • Kata
    Pont most olvastam mint hírt, hogy nálunk a futárok (főleg étel- és pizzafutárok) matricákkal kampányolnak a jattért, mondván, hogy a futárok a jattból élnek, és a fizetésüket is úgy kalkulálják, hogy majd kapnak jattot. Csakhogy. A mai drágaság mellett az ember örül ha ki tud fizetni valamit, és amikor rendelsz valamit abban benne van az étel, a csomagolás és a kiszállítás díja is. A jatt pedig opcionális, de a kedves futárok úgy állították be a cikkben, mintha az egy kötelező összeg lenne. Ráadásul a cikkben azt nyilatkozta, hogy ha kap is jattot, sok esetben csak 100-150 Ft-ot. A kampányoló matricáikon 10% jatott kérnek. Na most még egy gyenge matekos is kiszámolhatja, hogy ha rendelsz egy pizzát 1000-1500 Ft között, akkor annak a 10%-a pont 100-150 Ft. Vagy azt szeretnék, hogy a megrendelt étel árának a felét jattként adjuk oda? Másrészről meg nem a megrendelőknél kéne kampányolni a jattért, hanem ha már ilyen válságos időszakot élünk, kampányoljanak a főnökeiknél, hogy ne úgy számolják a bérüket, hogy a jattot is beleszámolják. Mellesleg, ahol a jattot is figyelembe veszi a főnökség, ott is csak a havi átlag jatt 50%-át számítják.
    Másrészről nekem is sok rossz tapasztalatom van főleg étel- és pizzafutárokkal, amikor odahozza a kaját jéghidegen, vagy 1,5 - 3 (!!!) óra múlva, vagy esőtől átázott dobozban, vagy a rendelés felét lehagyva. És akkor még elvárja a jattot? A jatt tudtommal egy opcionális összeg, ha elégedett vagyok a szolgáltatásával és anyagilag megengedhetem magamnak, akkor adok egy kis plusz borravalót. De nem hinném hogy ez kötelező lenne, nem tudom egyes futárok melyik bolygón élnek, akik ezt a jattkampányt most elindították.