Bunkó futár.Kinek mi a tapasztalata?
-
nIsTv4n #18 Erről van szó. Pincér esetében még megértem a jatt intézményét, mert ott szolgáltat valamit, "törődik" veled, jobb esetben figyeli, mikor mit szeretnél. Ezért az ember mondhatja, hogy adok jattot. A beépített jattot pedig azért nem szeretem, mert van olyan pincér, aki egy forintot sem érdemelne.
De egy futár mit csinál nekem? Kihozza, becsenget, átveszem. A problémákat nem említem, mert nem mind a futár miatt van (hideg, átázott, stb), de a cégnek, ahonnan hozza az ételt kifizetem a kaját, a csomagolást, a szállítást. Ebből jusson azért a futár srácnak is, úgy gondolom. Ha nem jut, akkor a főnök autóját tessék telematricázni és felszólítani.
Mikor kimegyünk cégekhez rendszert telepíteni, akár hónapokig ott vagyunk, segítünk amiben tudunk, mégsem kapunk jattot, el sem várjuk. Mint még sok más szolgáltató ágazatban sem.
A nem kaja futárokkal egyelőre sosem volt gondom, mondjuk a kért szállítási időt nem mindenki tartja be, ha odaírom, hogy csak délután (és odaírhatom, mert az oldal lehetőséget ad rá), akkor miért kell már délelőtt felverni azokat, akik otthon vannak - de nem kompetensek a csomag átvételében?