"Idegenszerű" koponyák egy mexikói ásatáson
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Sejtettem, sõt, biztos voltam benne.<#ravasz1>#ravasz1>
Vagy a NASA végzett ilyen irányú kutatást? <#nevetes1>#nevetes1>
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
elmaradt a világvége, oszt' most unatkoznak az ápoltak 😊
Rosszul gondolod, de téged ismerve, szerintem te ilyenekben hiszel.
Hiába, aki ufómagazint olvas, azon nem lehet eléggé csodálkozni. <#nyes>#nyes>
Ezt a zenével lebegtetõs dolgot valami régi ufó magazinban olvastam (egy idõben beleuntam a viccmagazinokba és efféle áltudományos vicceket olvastam. Mostanában a tévében próbálkoznak az õsi idegenekkel ilyen Londo Molari frizurával rendelkezõ õrült tudósok. 😊
#107: Valamelyik ismeretterjesztõ csatornán volt egy ilyesmi mûsor. Ott egy csapat egyetemista, meg pár kirendelt katona (az izom) állítottak fel akkortájt ismert és feljegyzett módszerekkel nagy köveket, sõt még a keresztköveket is felrakták.
(Szerettem volna belinkelni a videót vagy a címét de most csak azt nem találom, ellenben ezt a fickót akirõl feldobtam a videót állandóan, bezzeg amikor ezt a vidit kerestem... 😛 )
Nem tudom, ki mondta itt, hogy ez történt?<#csodalk>#csodalk>
Kitalálsz egy orbitális marhaságot, majd cáfolod.
Mit mondjak, nem nagy kunszt.<#wink>#wink>
Elméletben minden szép, de gyakorlatba átûlétetve nem biztos, hogy járható út lenne pl. ez a köves dolog.
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
Na, hát ez egy hülye példa.
Nyilván a nagyobb tankhajó a gazdaságosabb.
Miért építenek egyre nagyobb tankhajókat mikor több kisebbet egyszerûbb megépíteni és javítani? Meglehet hogy még így is egyszerûbb és gazdaságosabb volt elszállítani egy db 700tonnás kockát mint 10db 70 tonnásat?
A hogyanjára meg egy gyors ötlet. (lehet láttam valahol, vagy olvastam róla nem emlékszem..) ha az alábbi módszerrel meg tudsz mozdítani egy nagy kavicsot akkor már menni fog a dolog, mert csak egy kerékké kell alakítani, azaz építesz rá egy abroncsot és amikor az kész van az egészet csak el kell gurigázni a célállomásig. Oké hogy nem egy sétagalopp, de kivitelezhetõ! Egy olyan érában pedig ahol egyes uralkodók "istenek" voltak akiknek a kérésére megölték volna magukat az alattvalók.. hááát.. szerintem határozottan lelkesek voltak az építkezés alatt.
A kemény munkával és leleményességgel felépített "csodákat" még mindig jobban értelmezhetõnek és feldolgozhatónak tartom mint azt hogy körbeállták ötvenen és kalimpáltak meg fütyörésztek a 700 tonnás kavics meg csak megformálódott és odalebegett ahova kellett. Azért ezt senki épeszû nem hiheti el. Még akkor sem hogy ha ezek csak a gesztusvezérlések voltak az ufoknak. 😄
És öregapám mindíg azt mondta a 7. égben lakik az úr isten(igazi keresztény volt állandó templomba járással)
Szóval mi az amiben olyan nagyot tévedek?
Amúgy tudod mi az a karikatúra? A leírásomat értelmes ember annak fogná fel, aki meg kötöszködni vagy okoskodni akar az meg lovagolhat a szavakon meg linkelgethet, mindenki másnak leesett mit akartam kihozni9 a mondókámból.
De egy ilyen témánál esély sincs az értelmes konstruktív commentelésre, a kérdésemen töprengene már valaki és na azon gondolkodna , hogy tüntesse nevetségessé a másikat ha valami olyan témát feszeget ami számunkra kényelmetlen vagy csak halvány fingunk sincs.
Amúgy meg nem szégyen nem tudni, ezért kell kérdezni, de válasz helyett valami érdektelen marhaság jönálltalában, és már most összemosnak az agyhalott UFO ujságot rendszeresen bújó naív tömegekkel.
Általános relativitáselmélet kézikönyv: http://valek.webs.com/ chatszoba a Freenode-on: #generalrelativity
Senki sem bizonygatta azt, hogy ezek tények lennének!
Elméleti síkon lehet vele foglalkozni
Pont ez az nem találtunk semmi ilyesmit, de hol vannak azok a szerszámok vagy megoldások amivel a Lyukakat fúrták a gránitba az õseink!
Azok sincsenek akkor most patt helyzet?
A romok ott vannak, valahogy megcsinálták ezek tények, a többi csak találgatás.
Tudjuk a tartósség, de akkor is egyszerûbb 10-20 tonnás kövekbõl megépíteni mint száz+ tonnásakat.
Homokkal, ásókkal, vízzel, kötelekkel és farönkökkel csodákat lehet véghez vinni de én azt hiszem mindennek van egy határa.
Mint mondtam lentebb én el tudom képzelni az õsi civ lehetõségét is mint a földönkívüliek létét is, amíg nincs egyértelmû bizonyíték valamelyikre nem tenném le a voksomat, de azt utálom amikor ha valami bizonyítékra nincs magyarázat, valaki csak egy legyintéssel elintézi.
Ezek az építmények bizonyitó erõben simán jobb mint akár a biblia, mégis idiótának bélyegzik aki csak elméletben el mer gondolkozni ezen a lehetõségen is.
a videó egy dologra nem tért ki:, hogy vitték pl. az 700tonnás köveket pl. 680km-el arrébb. Ez még ma is baszott nagy meló lenne.
A templomok és hasonló épületek kis kövekbõl állnak. Legalább is nem sok a 10-15tonnás monolit, amit 600-700km-rõl vittek oda.
A mai modern épületeink méretei mellett elbújhatna minden régi komplexum, de mi kis építõelemekbõl rakjuk össze õket. Sarkosítva: õk egy SzPéter bazilikát 4db 6000tonnás faragott kõbõl raknának össze 😊 míg mi nem.
Csak mielõtt a nagy kövek megmozgatásához sípok meg dobok meg lebegtetés kellett is elõjönne. 😉
Valamint ahhoz sem kellene nagy értelmi képesség hogy belegondolj abba hogy míg ma egy házat sok mérnök csak tervezõprogikkal képes megtervezni addig a régi szakik olyan épületeket álmodtak meg és csináltak meg amik még ma is nagy mûsor lenne. Lásd a legtöbb templom, palota, egyik másik mûemlék... És akkortájt sem voltak toronydaruk, meg lézeres vízszintmérõk. Nem kéne a régi embereket hülyébbnek tekinteni csak azért mert nem írásos feljegyzések alapján tanulták a szakmát.
Most is élnek primitív emberek a földön és ugye itt vagyunk mi is.
Régen is lehetett ilyen minden további nélkül. Elég ha a kettõ tlaálkozott, és már is a primitívnél kialakúlhatott valamiféle isten hit. (ami nem zárja ki azt, hogy Isten tényleg létezik). Lásd: Cargo kúltusz.
Biztos, hogy sok esetben ez is a magyarázat. De vannak esetek amikor mindent nem lehet azzal magyarázni, hogy hülyeség.
A miértek sokasága azért van mert nem minden esetben magyarázható azzal, hogy simán hülyék voltak.
Nem a liditbõl készült tárgyakról derült ki, hogy hamisítványok.
Általános relativitáselmélet kézikönyv: http://valek.webs.com/ chatszoba a Freenode-on: #generalrelativity
Im beginning to have less and less interest in what you think is possible or impossible. (Dr. Strangelove)
Miért nagyobb ökörség azt hinni hogy az istenek amikrõl a régi írások szólnak ugyan olyan lények mint mi csak vagy régen éltek egy letûnt kultúrában vagy egy másik bolygón mint az, hogy hogy a 7. égben uralkodik a mindenségf teremtõje akinek a fia lejött közénk és mi jól keresztre feszítettük, de ez pont király dolog volt mert ezáltal nem hogy begurult volna az öreg ehelyett megváltódtunk, és bármilyen kegyetlenségeket is csinálunk életünkbe a halál elõtt elég megbánni, amiért a papok elmondatnak pár miatyánkot és már minden rendben is van!
Ezt mivel tudnád alátámasztani?
A lentebb idézett mondásban, hogy két féle ember van, hibás: mert mind a kettõ hiszékeny. A különbség az, hogy az egyik másnak hisz, a másik a meg saját tapasztalatainak/rációjának/világképének. A helyzet viszont, az hogy egyesek földönkívûli inteligens idelátogató lényekben hisznek az ugyan az a dolog, mint a példában valaki me mondta neki, hogy mit mondjon/gondoljon. Csak itt indirekt módon megmondja neki (rávezeti), hogy azt mondja/gondolja, amit õ, a rávezetõ akarja, hogy gondoljon.
Ami az egymásra helyezett összecsiszolt köveket illeti, ha nem tudnák hogy különálló kövekrõl van szó, azt hihetnénk egyetlen sziklába véstek "fúgákat".
Im beginning to have less and less interest in what you think is possible or impossible. (Dr. Strangelove)
Amúgy több tonna alatt a gránit megmunkálás után maradó finom recéi is szépen szétnyomódnak. Viszont az is jól látható, hogy sokkal keményebbek mint egy tégla.
A szétnyomódással kapcsolatban a "Kép2"-rõl beszélek. A díszes részeket meg egyértelmûen símították, mint a kõszobrokat, vagy mint a márvány/gránit díszítéseket.
De, ha gondolod nézz utána a guglin.
Viszont, a vasat ismerték, így el lehet képzelni, hogy tucatnyi kõfaragó szerszámot készíthettek, vésõk, kalapács, stb...akár fûrészlapot is, ha
épp eszébe jutott egy szerszámkészítõnek-szobrásznak. Mert ezek komoly szobrászmunkák.
Ma jól láthatóan a történelem erõsen megváltoztatta a köveket. Továbbá ha több száz évig állnak nagy súlyú kövek egymáson, az apró különbségek bizony szétnyomódnak. Ha valami puhább anyagból (mészkõ, homokkõ) vannak sokkal korábban is bekövetkezhet.