274
-
Csak tippelek:
nem tűntek el????
-
BladeW #33 Nem tudom, te mondd meg. -
A zufók meg nem egy tudománytalan blikk szintű jelenség, nem csak az.
Pl. az amcsi, vagy a brit kormányzat nem kevés erőfeszítést szentelt ennek a kérdésnek, és egyáltalán nincs az utolsó szó ezzel kapcsolatban kimondva! -
Leírtad, hogy "zufók"!
Nos akkor hova is tűntek?
-
BladeW #30 Kár belemenni a találgatásokba, mert a vége úgyis az lesz, hogy te sem tudod, ő sem tudja, tehát UFÓK voltak.
Olyan nehéz elfogadni, ha valamire nem tudjuk a magyarázatot? Miért kell a lehető legvalószínűtlenebb aygmenésekkel bombázni az embereket? (Ez már nem neked szól.)
Na és ha idegenek voltak, akkor tessék megmagyarázni, hogy hova tűntek, miért mentek el, és miért primitív népeket zaklattak akik Istennek hihették őket (biztos túlműködik a zufók egója). Most kéne jönniük látogatni, amikor már talán lenne is valami értelme nem? -
Őööö mi is az a misztikum?
Töredék információkból összerakott világkép?
Nos az a szitu, hogy az átlagembernek ilyen szempontból mindíg is misztikus a világképe, hitre alapul, akár istenekben HISZ, akár az ufókban, akár a tudomány mindenhatóságában! -
Macropus Rufus #28 "Valoszinuleg divatbol torzitottak, de pl. a Majaknal a tarsadalmi rang egyik kifejezese volt, mashol tobb intelligenciat tulajdonitottak a torzitott fejformanak."
ez így jól hangzik, de gondolj bele logikusan. Reggel xy felkel és elhinti a népnek, hogy a gyereket évekik kell kínozni mert okos lesz tőle? Ráadásúl sokan már a processz alatt meghaltak. Társadalmi rang? De akkor megint csak koppi volt valahonnan, ahhol ez a fajta fej egyfajta tekintély jelentett. Mert az emberi társadalmakban ez nem jelentett semmit. Más volt a tekintély. Ha ez miatt tették akkor egy lopott tekintély miatt, ami felül írta azokat a kritériumokat amik szerint egy emberi társadalomban a vezér vezér lesz. Nézd meg, milyen csoffatak ezek a deformált fejü emberek(?) Még harcra is alkalmatlanok voltak. Tehát a tekintélyt - mivel más nem volt - lehet tényleg a fej adta. De akkor viszont a fejnek volt egy jelentése, pl. egy istennek is ilyen feje volt.
Olyan nincs, hogy jön egy uralkodó család aki deformálni kezdi a gyere fejét, majd kijelenti, hogy ez a tekintéj jele. :o a nép miért hinné el? Ha viszont már látta a nép v. máshonnan nem a legendáiból ismeri az ilyen fej jelentését, akkor egészen más már a dolog. De akkor megint ott vagyunk, hogy ki volt az az első aki miatt két kontinensen is kialakúlt a fej fétis.. :o
-
Az isten nem tudományos kategória. Egy idegen, adott társadalomnál fejlettebb civilizáció hatása az, akár HISZED, akár nem!?

Szal ez bizony egy lehetséges TUDOMÁNYOS magyarázat. -
LOL Nem kell mindenben misztikumot latni. Jo, hogy nem a gyikemberekkel jossz! :D
Valoszinuleg divatbol torzitottak, de pl. a Majaknal a tarsadalmi rang egyik kifejezese volt, mashol tobb intelligenciat tulajdonitottak a torzitott fejformanak.
Ha a cikket a cimenel tovabb olvasnad, rajonnel, hogy a kettonek koze sincs egymashoz, a cim csupan ocska figyelemfelkeltes. "Idegenekrol" nincs szo a cikkben es a tudosokban sem merult fol effele. :)
-
Macropus Rufus #25 a válaszból következik, hogy te sem tudod a választ.
Vagy még is? :)
Mesélj mi okból deformálták a gyerekek fejét? Mi volt az ok?
Nekem teljesen mindegy, hogy mi az, de valami indok legyen.
Ha isten volt az ok, az is elfogadható, de akkor ugye valakinek látnia kellett az istent. Vagy legalább is eléggé megyőzően kellett tudnia magyarázni, hogy a fél világot "megfertőzze" a fej fétis.
Tehát engem érdekel az ok: szerinted mi vitte rá az embereket erre a dologra?
(mert ugye azért az emberek régen sem akartak felesleges szenvedést okozzni a gyereküknek, mint ahhogy lejjebb már kifejtettem... Tehát igencsak nyomós oknak kellett lennie. )
Amúgy a válaszod eléggé gyerekes: az UFO nem azonos az idegen lényekkel. Ha már ilyen szavakkal dobálozól akkor mondjuk az ufonauta is jobb, mint azonosítatlan repülő obiektumnak hívni egy lényt... :p
-
BladeW #24 Vártam már, hogy előkerüljetek. Az a szép bennetek, hogy ha valamire nem tudjuk a választ, akkor egyből jöttök a "CSAK UFÓK LEHETTEK!" lemezetekkel. -
A motor meg bírja ezt vagy 20 percig teljes élettartamra vetítve.
De nembaj mert rendelnek pótalkatrészt a netről!
-
Macropus Rufus #22 V8 + nitro.
ettől élveztek el.
-
csimmasz #21 Nin senkinek olyan érzése mintha egy tisztán kivehető bejelentés felé haladnánk?
Filmek, sorozatok, ismeretterjesztő filmek, stb, mintha mind azt sugallná, hogy egy nagy horderejü bejelentés előtt állunk, vagyis , hogy van földönkívüli élet.
Hogy ez most azért van mert a tudományos kutatások most érnek be, vagy mert a beavatottak lassamn adagolják, hogy ne legyen sokk amikor kiderül, ezt fene sem tudja.
Mondjuk én nem lepődnék meg, van egy két olyan rom ami megmagyarázhatatlan mint puma kumpu, ha erre értelmes magyarázatot ad valaki az előtt le a kalappal.
Szóval csak ésszel a fantáziálgatással, de én nem vetném el az istenek = idegenek elméletet sem bármilyen őrülten is hangzik.
-
Pares #20 Pontosan erről van szó. A mai napig léteznek ilyen cargo-kultuszok. Aki nem hiszi, az nézze meg ezeket a videókat:
-
Ráadásul nem totolya priuszosokkal száguldoztak, hanem olyan kocsikkal, amik többet zabálnak egy gázfröccsre, mint az enyém egy hét alatt.
-
Szefmester #18 Ez a medmeksz egy érdekes dolog, nagyon rég láttam, de nem nagyon emlékszem olyanra hogy benzinkút, olajfúrótorony, kőolajfinomító, vagy egyéb üzemanyag előállító berendezés. Csak az ment hogy autókáznak össze vissza egy kihalt terepen.
""Nem tudjuk, miért deformálódott ilyen jelentősen ennek a populációnak a feje" "
Tetsuo, te már megint okosabbnak akartál látszani mint egy ötödikes, de megint nem jött össze. A többi populáció motivációja megvan már? Megoszthatnád az ilyen jellegű infóid, mert nagyon úgy tűnik hogy többet tudsz mint amit mi. -
Pont ezt akartam írni!

Ja és úgy is összeomlik a világ és jön a Medmeksz. Illetve már össze is omlott, csak egy csomóan nem vették még észre!
-
Szerintem, ahogy Daniken is kifejtette minden vallás alapja egyfajta cargo-kultúra. Amikor az alacsonyabb technológiai szintű nép találkozik a magasabbal, majd a "kincsek", áruk elapadásával rituálékat kezdenek el játszani, hogy így idézzék vissza az eltávozott "isteneket".
Ennek jelei a bonyolult, látszólag funkció nélküli díszítőelemekkel teletűzdelt vallási épületek, tárgyak, jelképek. Vagy az olyan dolgok, amivel, ahogy a cikkben is szerepel az emberek hasonulni akarnak az istenekhez, öltözködés, vagy dúrvább dolgok.
Szal ez a bizonyos fejforma évezredek óta benn van az emberiség köztudatában, és a felsőbbrendűség, a másság, az idegenség jele.
Giger pont ezért kölcsönözte az alkotásaihoz, pont ezért jelenik meg ugyan ez a fejszerkezet az Alien filmekben!
És nem pedig fordítva, hogy az Alien filmek hatására gondoljuk azt, hogy ez idegenszerű. -
gombabácsi #15 biztos az ürt akarták meghodiccsani ilyen fejjel!
de buták voltak! ma már sokkal profibb módszerekkel deformálják az emberek agyát, és ők önként alá is vetik magukat a procedúrának XD -
hihy #14 Van aki csak a hülye címet olvassa el, és készen is áll a: naugyehogymondtam -
Pares #13 Esetünkben teljesen "mindegy", hogy ember vagy földönkívüli. A lényeg az, hogy Amerikában, Afrikában és Ázsiában is találtak ilyen vagy ehhez hasonló koponyákat. A kérdés az, ahogy Macropus Rufus is megfogalmazta, hogy miért. Az én válaszom pedig az, hogy az Isteneikre akartak hasonlítani. Fura módon szinte minden kezdetleges civilizációnak vannak égből jövő Istenekről szóló mítoszai... Véletlen? Hát hogyne. -
A cim, az tenyleg hatasvadasz, de az atlag sg-olvasonak egy szava sem lehet, mert a legtobb cim az sg-n ilyen! -
Termeszetesen a cikk is emliti, hogy nem egyedi es mar koztudott eset, csupan ennel a torzsnel talalgatjak, hogy miert... ezt neked mar megint oly k*rv@ nehez ertelmezni.
A furcsa az, hogy 1999-ben kezdodott a kutatas es most jutottak el addig, hogy kijelentsenek dolgokat, viszont meg mindig nem tudjak, miert... -
Macropus Rufus #10 igen, érdekes dolgok ezek, amiket nem kell minden esetben készpénznek venni, de ha csak a fele igaz azoknak amiket most a mainstream régészet nem tekint semminek, már bőven elég ok arra, hogy picit át gondoljuk a dolgokat, pl. mi késztette az embereket, hogy ugyan olyan formára torzítsák a gyerekeik fejét (ahhogy írtad te is) Ráadásúl egymástól több 10k kilóméterre, két különböző kontinensen.
Nagyon komoly ok lehetett, hiszen akár csak most, régen sem akartak azért rosszatt a gyerekeknek a szülők. Akkor azt hitték ez a jó, csak qurvára fájdalmas meg veszélyes. Ezért biztosan valami nagyon komoly meggyőződésből tették azt amit. -
csimmasz #9 Távol álljon tőlem, hogy elhiggyek mindent amit a tv ben látok, de van egy két érdekes elmélet, komoly bizonyítékokkal ami, hogy ugymond elgondolkoztat.
Ez is olyasmi bár ezzel kapcsolatban nem lennék biztos, de mindenképp érdekes hogy a földön egymással kapcsolatot nem tartó civilizációk is hasonló őrületnek tűnő dolgokat művelnek magukkal, mint a fejtorzitás ami azért fura mert mind hasonló alakúra és nem mondjuk az egyik lapos homlokúra a másik meg lepos fejtetőre voksol.
-
Irasidus #8 Balázs Richárd, azt már megszoktam, hogy angolul nem tudsz, és az újságíráshoz annyi közöd van mint egy orangutánnak. De ez a cím még téged is alulmúl! :(((
-1
-
Macropus Rufus #7 ez is benne van a pakliban ;)
-
csak nehogy kis idő múlva jöjjön a cikk hogy átverés volt. mint régebben mikor óriásokat kerestek, valaki elásott egy modellt aztán jól megtalálták, csak később vallotta be hogy fake. -
Macropus Rufus #5 ilyenkor mindíg a miért? ugrik be. Miért kellett egy ember fejét olyan szinten torzítan, hogy még a szemgödrei is deformálódtak. Feltételezem valakire hasonlítani akartak. Különcségnek nem nevezném, mert 25-ből 13 már nem különcség, hanem divat. Ha viszont divat akkor ki volt az az első akit majmolni kezdtek. Arról nem is beszélve, hogy már gyerekkorban kezdik ezt a processzt, tehát a szülők voltak azok, akik valam miatt ilyenné akarták tenni a gyerek fejét. Megint csak a kérdés, hogy miért?
Ha valakire akartak hasonlítani, akkor már volt valakinek ilyen feje. Ha neki is torzították, akkor ismét a feljebb vázolt rész jönn: a szülők...
Ha neki ilyen volt, akkor lehet genetikai hiba és ezért kiválasztott lett a törzsén belűl és a többiek őt majmolták. Nem genetikai hiba, nekik ilyen a fejük -> pl. idegen lények. Adja magát, hogy istenként kezdték tisztelni őket, és innen jönn a deformált fej fétis. Lehet egy már egy kihalt faj. Az ember egy változata, ami nem volt életképes, viszont ritkák voltak ezért tisztelték őket elődeink.
Bár szerintem itt valami komolyabb dolgoról lehet szó, mint sem szimpla fétis. Egyiptomban is ott van egy kistáska Akhnetanem. Annak is ugyan ilyen feje volt.
Sztem lesznek még meglepik. Egyre több az olyan lelet ami nem illik bele a tip-top kis világképbe, ami nem baj! Sőt! Lehet megtudunk valamit a tényleges történelmünkből. -
Szefmester #4 Kár hogy nem lehet a cikkeket minuszozi. Egy csillag helyett simán elvettem volna tőle előre is. :D
Ez a koponyadeformálós téma már 5x lejárt lemez. Születés után abroncsokkal deformálták a koponyát ilyen olyan okokból, és örültek ha megélték az óvodáskort. :) Ennyi, rejtély megoldva. Ha mégsem akkor vegyenek mintát oszt' uccu a DNS elemzés, ott majd kiderül hogy ACTG kombó vagy sem, ha ACTG akkor next step, és ember e vagy sem. -
goldmember #3 Mi az, hogy "Idegenszerű"? Mégis ki a faszom állítja, hogy így néznek ki az idegenek? -
Macropus Rufus #2 Live Science
-
Ez egy az egybe a blikkből copy paste :D