274
-
Tau Tang Wou #74 Lentebb linkeltem egy videót. Láttad már?
Ott pl. mikroszkópos képeket faragtak egy nehezen megmunkálható ásványba. -
csimmasz #73 Szóval én csak válaszokat szeretnék akár mi is az.
Lehet az öseink csinálták és valami olyan egyszerű módon, hogy nem is gondolunk rá mert alapból túlkomplikáltan állunk neki, nem számít, nem lennék csalódott, csak azon röhögnék, hogy menyivel okosabbnak képzeljük magunkat azt mégsem oldottuk meg a feladatot.
Szóval mindegy mi a megoldás engem nagyon érdekel.
Kép1
Kép2
Kép3 -
csimmasz #72 Én arra gondolok amik például Puma kumpu nál talált kövek megmunkálásánál figyelhető meg.
Kövek amik tökéletesen illeszkednek egymásba mint kulcs a zárba, egyenes bemarások azokban néhány miliméteres lyukak.
Olyan módon mint valami legó.
A köveket meglehetne ma is munkálni de a sarkokban rettentő vékony marószárakra lenne szüksőg.
De nem a ma a lényeg hanem a régiek hogy a rákba csinálták?
Vagy azok a kőfalak amikben a kövek mintha össze lennének olvasztva, lehet egyessével csiszolták minden darab követ olyanra hogy tökéletesen illeszkedjen de szerinted hányszor kellett volna egymáshoz próbálni a köveket, hogy olyan tökéletesen illeszkedjen?
-
A1274815 #71 Valaki definiálja már a pontosságot egy régészeti lelet esetén.
A mai pontosság, abból áll, hogy a tervrajzhoz képest mekkora az eltérés. Viszont egy talált bronz eszköz esetén kétlem, hogy meglenne a tervrajz. Két talált eszköz esetén meg kétséges, hogy a környezeti hatások egyformán érték, így megint csak nem igazán ismerjük a gyártás kori méreteket.
Amúgy meg ne becsüljük le a mai pontosságot se. Fémipari gyártásnál 10 mikronos pontosság lazán elérhető és úgy a dilatáció tartományában van. De az első amerikai atombomba gyártásánál a 0,1 mikronos pontosság kellett. Emiatt az összeszerelésnél meg kellett várniuk, míg kihül a plutónium-gömb, hogy a helyére tudják illeszteni.
Ami a mai gyártásoknál komoly fejfájást okoz, pontosság szempontjából, azok a műanyag szutykok. -
Tau Tang Wou #70 "Miért vezeti ki valaki a húgycsövét a pöcse alá hobbiból?"
A fogamzásgátlás egy új módja?
-
Miért? Miért? Ma miért tágítja a fülét kóláskupak méretű tágítóval? Miért vágatja ki valaki a herezacskóját, hogy egy sörösdoboz is átfér rajta? Miért vezeti ki valaki a húgycsövét a pöcse alá hobbiból? Miért rakat valaki szarvakat a fejbőre alá? Gyökérségből. Úgyhogy simán értelmes magyarázat valamilyen vallási, vagy azzal kapcsolatos megkülönböztetés. Simán el tudom képzelni, hogy vagy nem tudták, hogy ebbe bele lehet halni, vagy nem is volt szempont, hogy megéri-e a felnőttkort. Olyasmi lehetett, mint a még napjainkban is létező nyaknyújtás.
Vagy csak simán fel akartak kerülni a testmodositas.blog.hu-ra :) -
csimmasz #68 Sajnos ezek az ősi idegenekben hívő "tudosok" minden apró marhaságban "UFO"-t látnak és ez azoknak a tényeknek az elbagatelizálásával jár aminél lehet az ő teoriájuk áll közelebb a valósághoz.
Én nem törnék pálcát sem amellett, hogy hülyeség de amellett sem, hogy ez így volt, deha valakinek van csöpp esze azért nem gondolja, hogy olyan technologiákat alkalmaztak azok az őseink akik még írni is alig tudtak és a bronz eszközökkel olyan pontosságot értek el ami még ma is komoly kihívás jelent akkor annak azért csak megkérdezi, hogy mégis, hogyan csinálták?
Sajna a régészek között is sokan elintézik azzal, hogy idejük volt rá elég!
-
fszrtkvltzttni #67 http://blog.bauerbela.ro/2012/06/koponyaszukuletek-koponyadeformitasok.html
http://www.matud.iif.hu/07mar/12.html
Az első linkben van egy kép, amin szintén erősen deformálódott koponyát ábrázol, pedig itt nem alkalmaztak külső nyomást, csak a koponya varratok közül néhány jobban csontosodott és abban az irányban nem nőtt a koponya. (Ez az egész születés utáni dolog.) -
noland #66 Csontból meg tudják állapítani az összes elszenvedett betegségét, étrendjét vagy hogy a Szíriuszról jött e, mindent. Én a legkézenfekvőbb magyarázatot választanám! -
ezt tudom de nagyon ritka betegség, főleg akkor populációm se volt nagy, ha tényleg találtak párat akkor ezt én kizárnám. valahogy csontból meg tudják állapítani hogy volt-e? úgy értelmeztem hogy igen. -
noland #64 Léteznek hormonális betegségek, melyek ilyen tünetekkel járnak.Gigantizmus
Az lenne a kérdés hány ilyen csontvázat találtak? -
de csak szerintem nem lehetséges hogy ilyen magasra nőjön akárhogy is szorították? ok hogy meg lehet hegyezni valamennyire, de akkor is abnormálisan magas. -
fszrtkvltzttni #62 "Ha isten volt az ok, az is elfogadható, de akkor ugye valakinek látnia kellett az istent."
Elég sok istenábrázolás létezik, a te logikád alapján ezeknek az isteneknek létezniük kellett, mert csak úgy az ember nem talál ki ilyeneket... vagy talán mégis?
A szülők -
torreadorz #61 Hülyének hülyék az egyszer már biztos. Ugyanakkor azért mégis van némi furcsaság abban hogy egymástól távoli, eltérő földrészeken lévő civilizációk pont ugyanolyan dolgokat kezdtek csinálni. Persze lehet hogy csak simán véletlen. -
Ezekről a több különböző elzárt helyeken felbukkanó dolgokról a véleményem:
Ez szerintem egyszerűen az emberi gondolkodással függ össze. A történelem folyamán többször is volt rá példa hogy viszonylag kis idő különbséggel találtak fel tudósok ugyanolyan megvalósításokat(pl: dinamó). Látszólag semmi nem köti össze ezeket az embereket, de valójában van kapocs. A példa esetében az hogy mindketten tisztában voltak a legfrissebb kutatások eredményeivel.
Az hogy valaki a fejét vagy a gyermeke fejét torzítja, szintén nem egyedi, sokszor előfordul, de ne csak ezt az "egy" torzítást emeljük ki. Sok kultúrában a mai napig az emberek a nyakukat nyújtják, máshol a lábaikat zsugorítják össze.
Ezek valószínűleg arra vezethetőek vissza hogy az adott térségben él valamilyen élőlény amit különlegesnek hisznek és hozzá akarnak hasonlítani, vagy azt hiszik hoz ez jó, de lehet hogy csak szimplán valakinek a saját hülyesége ami divatként terjed. Elég meg nézni a mai világunkat: öltözködés, ékszerek, testékszerek, hajfestés, smink, tetkók, sőt manapság már a bőr alá ill. a szembe ültetett ékszerek sem kivételek. Sokan vannak akik mindenféle ésszerű ok nélkül a felismerhetetlenségik alakítják magukat.
Semmi érdekes nincs ebben. Egyszerűen hülye az Ember! -
"Ez a medmeksz egy érdekes dolog, nagyon rég láttam, de nem nagyon emlékszem olyanra hogy benzinkút, olajfúrótorony, kőolajfinomító, vagy egyéb üzemanyag előállító berendezés. Csak az ment hogy autókáznak össze vissza egy kihalt terepen."
Akkor nagyon rosszul emlékszel, nézd meg újra :) -
Már csak a dogon törzset kéne beilleszteni a képbe:
link -
Tau Tang Wou #57 21:30 környékén van szó a koponyákról. Jobb állapotban vannak, mint a fenti ásatásból származók. -
Tau Tang Wou #56 Már régen foglalkoznak ezekkel a dél-amerikai furcsa koponyákkal egyes régészek, csak a hivatalos tudomány eddig nem nagyon vett tudomást róla.
-
Pares #55 Bep-Kororoti üdvözöl Titeket, Földlakók:
-
Szefmester #54 Idéznéd hogy hol emlegettem misztikumot, isteneket, vagy UFOkat? kérlek. Elég ha a mondattöredéket emeled ki, nem kel az egész mondatot. ;) Rossz embert kóstolgatsz ilyen téren. Nem én vagyok aki azt hiszi hogy az ufók ideszórták ki a genetikai kísérleteik végtermékét a petri csészéikből aztán néha visszajönnek nagyítóval megskubizni a fejlődést " Jééé ez még nem pusztult ki?!" jelegű kommentjeikkel.
De nem is az az ember vagyok aki egy kaporszakállú rejtélyes öreg művének hiszi azt.
Én az a fajta vagyok aki ha isteni teremtésű is a föld, hamarabb elhinné hogy csak isten egyik segédje teremtette a földet amikor a főnöke nem figyelt oda, mintsem maga a nagybetűs ISTEN! Ha pedig a földönkívüliek teremtették az életet akkor tuti hogy ez inkább csak egy baleset szerűség volt, mintsem normális kutatás. Mert a normális kutatásokat ellenőrizni szokták, és egy idő után leállítják. Pláne ha már nem mutat semmi újat, vagy beleuntak, vagy csak simán elfogyott a kutatásra szánt elerium 115. ;)
Szóval, összegzésképpen. Idézz nekem tőlem olyat ami egyértelmű utalás mások számára is a misztikum, UFO, Isten témakörében! -
Interstate 95 #53
-
Vol Jin #52 "a válaszból következik, hogy te sem tudod a választ.
Vagy még is? :)
Mesélj mi okból deformálták a gyerekek fejét? Mi volt az ok?"
Az ok, hogy miért mindig egyforma a fejtorzítás, az anatómiai. Csak így lehet deformálni a fejet. Mivel csak a koponya felső része lágy. Van is benne diletáció, vagy találj ki más megnevezést rá. A koponya nem egybefüggő egész, hanem felül vékony repedés van benne. Ahogy nő az agytérfogat, a diletáció kezd benőni, és kitölti a keletkező rést. Tehát csak ott lehet deformáltatni. Hogy miért is csinálták? A kínaiak miért torzították a nők talpát apróra? A maszály nők nyakát miért növelték gyűrűkkel? (a maszályoknál van ez a hosszú nyak-fétis?) Mert azt tartják szexuálisan vonzónak. Egyszerű divat. A Közel-keleten fitymát nyisszantanak, aminek vallási-egészségügyi okai vannak. Nyílván nem azért csinálják, mert pár UFO-nak kilógott a fityma mentes pöcse. -
BladeW #51 Csak számunkra földi halandók, és nem tudósok számára ez a "halandzsa" az atomokról, meg elektronokról ugyan olyan kézzel-foghatatlan, mint a középkori/ókori embernek az isteni dolgok
Örülök, hogy ezt nem én mondtam ki, most már világos mindenki számára miért ennyire népszerű Daniken és tsai "munkássága"? -
csimmasz #50 Én attól tartok, hogy nagyon komoly gondok lesznek a jövőben.
Mintha a birkák civilizációjába beférkőzött volna a farkas és szaporodni kezdett volna.
Olyan törvényeket, szabályokat hozunk, az emberségre meg egyébre hivatkozva ami csak érdekeinkel ellentétes.
Eljutottunk egy olyan korba amikor a legjobbakat akaró emberek hozzák el a civilizáció végét.
Nem ők okozzák, csak megteremtik azokat a körülményeket amit kihasználva a farkasok elpusztítják a birkanyáj nagyrészét, amit aztán ők sem élnek túl.
-
Kryon #49 A különböző korokban élő népeknél is megjelenik ez a fejtorzítás az egész történelem során, tehát ha idegeneket utánoznának, akkor azoknak több hullámban kellett volna idelátogatniuk sok ezer éven keresztül. Ráadásul mindig ugyanannak a fajnak. Tehát ez esetben felmerül a kérdés, hogy most miért nem jönnek? Pedig ha érdekelték őket a sárkunyhókban élő fejletlen emberek, akkor egy iparosodott civilizációt is bizonyára megnéznének. Ha pedig valami hasznot akartak húzni a bolygóból, erre is megsokszorozódtak így a lehetőségeik.
Ha történt látogatás akkor az valamikor az indiai szanszkrit írások/Mahábhárata illetve az annak alapul szolgáló szájhagyomány/történetek keletkezése és a sumer civilizáció idején lehetett, egy nagy hullámban, globális érintettséggel. -
Hát igen. Csak számunkra földi halandók, és nem tudósok számára ez a "halandzsa" az atomokról, meg elektronokról ugyan olyan kézzel-foghatatlan, mint a középkori/ókori embernek az isteni dolgok.
A vallásnak meg elég kis része maga a világkép, fontosabb funkciója az, hogy az adott civilizációnak egy működési, etikai szabályrendszert adjon. A mai tudásunk jelentős része szintén ezt szolgálja, csak mi a természeti és társadalmi törvényeket szeparálva értelmezzük. Persze ez sem mindig igaz, a jogrendszerünk, a törvényeink gyakorlatilag valami szocio-darvinista filozófiát tükröznek.
A kommunisták próbálták lebontani a tudomány és a társadalmi szabályok közötti különbséget.
A kapitalizmusban azonban ez mondhatni tabu. Nincs senkinek joga a nép akaratával szemben, akár racionálisnak tűnő új szabályokat bevetni.
Hogy ez jó, vagy rossz annak az lesz a próbája, hogy túléli-e a nyugati típusú civilizáció a köv 100 évet. -
csimmasz #47 Én valami olyasmire gondoltam mint mondjuk a villámlás, egy rettentő egyszerű fizikai jelenség az alapja de régen ha el is magyarázta volna valaki az akkori embereknek akkor is irracionális lett volna számukra, mivel a tudás hiányzott az elfogadásához vagy megértéshez.
A racionális az volt, hogy isten haragja mert az akkoriban egy sokkal kézzelfoghatóbb dolog volt mint atomokról meg elektronokról hallani valami halandzsát.
Ugyan így minden, amiről foggalmunk sincs lehet, hogy nekünk irracionálisnak tűnik a megoldása de egy sokkal nagyobb tudással rendelkező egyénnek igen is racionális.
-
Jó csak épp ez meg Amerikában volt, nem Egyiptomban, ráadásul olyan időben, amikor tudomásunk szerint NEM volt kapcsolat a két civilizáció között. Miért képzeli így az ember tehát több civilizációban is az isteni, magasabbrendű lényeket?
Pl a hidrokefália az agykoponya minden oldalú növekedésével járhat, a homlok is nagyobb domborúbb. Ilyen fajta fejtorzítás viszont általánosnak mondható elég sok népnél, pl gepidáknál, vagy hunoknál is. -
tomboy013 #45 Ez Balacau a Ragadozó 3-ból =D -
Kryon #44 Az nagyon valószínű, hogy hasonlítani akartak valakihez azért csinálták, de nem feltétlenül kellett idegennek lennie az illetőnek.
Ahogy valaki írta is, volt egy ilyen fejformájú fáraó Egyiptomban. Ott azért alakulhatott ki, mert az uralkodó családokban divat volt a rokonok közötti házasság, a beltenyészet miatt pedig létrejöttek az ilyen torzulások. Ha ez máshol is megtörtént egy nagy hatalmú családban, vagy épp ezen különös jellegzetesség segített valakit hatalomhoz, akkor nem csoda, hogy majmolni kezdték, hátha az ők gyerekeiknek is segít előbbre jutni.
Persze ott van egyéb lehetőségnek, hogy az "isteneik" néztek ki így, de ha azok idegenek voltak akkor vagy gépek lehettek vagy valamilyen védőöltözetet viseltek. Tehát az akkoriak lényegében az idegenek sisakjának a formáját utánozták, nem a lény igazi fejét. Ráadásul a sokk még torzíthatta is az emlékeket, mert valószínűleg összefosták magukat félelmükben, ha egyszercsak lejöttek az égből az "istenek". -
Őööööö én nem azt mondanám, hogy egyre racionálisabb, hanem hogy a rendszerezett, általánosan elfogadott információhalmazban (régebben vallás, ma tudomány) egyre több a funkcionális információ. Az egy ember által befogadható info mennyisége véges, lévén az agy korlátai miatt, ebben több manapság a mindennapi élethez nélkülözhetetlen infó és kevesebb a "legenda".
Azonban a mi társadalmunk által generált infok nagyrésze csak a mi társadalmunkban igaz!
Az hogy Gyözike megdugta VV Brigittát egy tényszerű adat (lehet), de a mi társadalmunkon kívül tökre irreleváns.
És valójában az átlagemberek fejét ilyen infók töltik ki.
A tudósok pedig akár marha racionálisan és logikusan felépíthetnek egy szép kerek gondolati rendszert, ha az egyáltalán, vagy csak részben igaz. Az 1000 év múlva rendelkezésre álló tudományos ismeretekhez képest jó ha ez utóbbi igaz.
A tudás, a racionalitás tehát igen csak relatív.
-
csimmasz #42 A topik elején belinkelt filmben két féle embert lehetett látni, az egyik elfogadja azt, hogy nem tudjuk, vagy azt amit a sámán mond a másik viszont mindíg keresi a választ, mégha olykor a megoldása egy problémának totális képtelenségnek tűnik!
Na kitaláljátok a kerítés melyik oldalán voltak azok akik szerint nem kell mindent tudni?
Mindenre van racionális magyarázat, viszont ahogy haladunk a megismeréssel az irracionalitások egyre racionálisabbá válnak.
Én amúgy sem nevezném UFO-k nek, de mi van ha a mi civilizációnk nem az első?
Mi van ha volt egy első civilizáció ami eltűnt de hátramaradt a tudásánakl egy része?
-
sanyicks #41 Szerintetek él ilyen fejformájú ember aki nem alien? :D -
culas25hc #40 Amúgy tényleg elég gáz, hogy ilyen cikkek jelennek meg itt SG-n. Legalább is maga a cím elég szánalmas...vagy inkább Blikk szerű -
BladeW #39 Hádde a tudósok unalmas, fantáziátlan, földhözragadt emberek. És még pénzt is kapnak mindezért... -
Akkoriban olyan 6 gyerekből 1 élte meg a felnőttkort, de volt is 6 gyerek. -
culas25hc #37 "a koponya torzításának gyakorlata gyakran végződhetett tragédiával"
Azért az elég kellemetlen lehetett, mikor a felsőbbrendűnek szánt gyerek koponyája egyszer csak megrepedt :S Jobban járt volna, ha inkább egyszerű parasztnak születik Európába (bár utóbbi sem volt garancia a hosszú életre) -
"Olyan nehéz elfogadni, ha valamire nem tudjuk a magyarázatot?"
Igen. És az ilyen embereket, akik hivatásosan nem tudják ezt elfogadni, tudósoknak nevezik. Gondolom hallottál már róluk.
(lényegében csak erre a mondantra ment...) -
BladeW #35 Kitűnő végkövetkeztetés!