274
  • fszrtkvltzttni
    Egészen biztos vagy benne?
  • kabelrobi
    ufo ide ufo oda, ha ez a koponya letezik akkor az is latja aki csak elemit vegzett hogy ez nem emberi koponya.es pedig nem a koponya hosszusaga vegett.minimum van rajta ketto dolog ami vegett nem emberi. aki szeret talalgatni,az jobban vegye szemugyre. udv mindenkinek
  • ancsil
    a cím elolvasásakor már biztos voltam abban, hogy csak idő kérdése, és megjelenik az összes ufóhívő, és ezerrel kezdik bizonygatni, hogy naugye!
    elmaradt a világvége, oszt' most unatkoznak az ápoltak :)
  • Tau Tang Wou
    "Meg persze gondolom ... "

Rosszul gondolod, de téged ismerve, szerintem te ilyenekben hiszel.
    Hiába, aki ufómagazint olvas, azon nem lehet eléggé csodálkozni.
  • Szefmester
    Itt senki sem mondta, eddig. De téged ismerve simán elképzelhetőnek tartanád. Meg persze gondolom te a fenőkövet is már lecserélted egy pramismodellre, mert majd a piramisenergia megélezi a borotvát, nem hagyja megromlani a tejet meg a kaját, és persze az aksis elemeid is úgy töltöd hogy csak bepakolod alá...

Ezt a zenével lebegtetős dolgot valami régi ufó magazinban olvastam (egy időben beleuntam a viccmagazinokba és efféle áltudományos vicceket olvastam. Mostanában a tévében próbálkoznak az ősi idegenekkel ilyen Londo Molari frizurával rendelkező őrült tudósok. :)

#107: Valamelyik ismeretterjesztő csatornán volt egy ilyesmi műsor. Ott egy csapat egyetemista, meg pár kirendelt katona (az izom) állítottak fel akkortájt ismert és feljegyzett módszerekkel nagy köveket, sőt még a keresztköveket is felrakták.
    (Szerettem volna belinkelni a videót vagy a címét de most csak azt nem találom, ellenben ezt a fickót akiről feldobtam a videót állandóan, bezzeg amikor ezt a vidit kerestem... :P )
  • fszrtkvltzttni
    bvalek szerintem arra próbált célozni, hogy egy problémát nem vallásalapítással kellene megoldani, mert ez az egész ismeretlen lények/civilizációk alapján történő magyarázat az. Majd ha valami közvetlen bizonyíték lesz ezekre, vagy a következő pár száz évben sem tudjuk másként megmagyarázni, akkor el lehet gondolkodni ilyeneken addig viszont nem érdemes. Ez a fajta konzervativizmus szükséges ahhoz, hogy két lábbal állj a földön.
  • Tau Tang Wou
    "...körbeállták ötvenen és kalimpáltak meg fütyörésztek a 700 tonnás kavics meg csak megformálódott és odalebegett ahova kellett. Azért ezt senki épeszű nem hiheti el."

Nem tudom, ki mondta itt, hogy ez történt?
    Kitalálsz egy orbitális marhaságot, majd cáfolod.
    Mit mondjak, nem nagy kunszt.
  • Macropus Rufus
    akár ez is lehet egy magyarázat. Ezt a köves cuccot én is láttam. Egy cgi animációban egy dokumentum filmben. Én azokat a kőkemény videókat hiányolom ahhol az ilyen technológiákat élőben, valós 40-50tonnás kövekkel mutatják be a tudósok.
    Elméletben minden szép, de gyakorlatba átűlétetve nem biztos, hogy járható út lenne pl. ez a köves dolog.

• Tau Tang Wou
    "Miért építenek egyre nagyobb tankhajókat mikor több kisebbet egyszerűbb megépíteni és javítani?"

Na, hát ez egy hülye példa.
    Nyilván a nagyobb tankhajó a gazdaságosabb.
  • Szefmester
    Most fel fogod húzni a szemöldököd az tuti. (már ha van és nem borotváltad le a hited szerint egy pufis nejlonkezeslábast hordva)

Miért építenek egyre nagyobb tankhajókat mikor több kisebbet egyszerűbb megépíteni és javítani? Meglehet hogy még így is egyszerűbb és gazdaságosabb volt elszállítani egy db 700tonnás kockát mint 10db 70 tonnásat?

A hogyanjára meg egy gyors ötlet. (lehet láttam valahol, vagy olvastam róla nem emlékszem..) ha az alábbi módszerrel meg tudsz mozdítani egy nagy kavicsot akkor már menni fog a dolog, mert csak egy kerékké kell alakítani, azaz építesz rá egy abroncsot és amikor az kész van az egészet csak el kell gurigázni a célállomásig. Oké hogy nem egy sétagalopp, de kivitelezhető! Egy olyan érában pedig ahol egyes uralkodók "istenek" voltak akiknek a kérésére megölték volna magukat az alattvalók.. hááát.. szerintem határozottan lelkesek voltak az építkezés alatt.

A kemény munkával és leleményességgel felépített "csodákat" még mindig jobban értelmezhetőnek és feldolgozhatónak tartom mint azt hogy körbeállták ötvenen és kalimpáltak meg fütyörésztek a 700 tonnás kavics meg csak megformálódott és odalebegett ahova kellett. Azért ezt senki épeszű nem hiheti el. Még akkor sem hogy ha ezek csak a gesztusvezérlések voltak az ufoknak. :D
  • BladeW
    Ugyanmár tessék visszaolvasni, egyértelműen meg lett magyarázva! link
  • csimmasz
    Még is mond el akkor nagyvonalakban mi a jóisten a lényege a kereszténységnek, én nem tudom, nem is nagyon érdekel de számomra az maradt meg, hogy jézust isten fiának képzelték és lejött megváltani a bűneink alól, de pilátus a zsidók akaratának engedve keresztre feszittette.
    És öregapám mindíg azt mondta a 7. égben lakik az úr isten(igazi keresztény volt állandó templomba járással)

Szóval mi az amiben olyan nagyot tévedek?

Amúgy tudod mi az a karikatúra? A leírásomat értelmes ember annak fogná fel, aki meg kötöszködni vagy okoskodni akar az meg lovagolhat a szavakon meg linkelgethet, mindenki másnak leesett mit akartam kihozni9 a mondókámból.

De egy ilyen témánál esély sincs az értelmes konstruktív commentelésre, a kérdésemen töprengene már valaki és na azon gondolkodna , hogy tüntesse nevetségessé a másikat ha valami olyan témát feszeget ami számunkra kényelmetlen vagy csak halvány fingunk sincs.

Amúgy meg nem szégyen nem tudni, ezért kell kérdezni, de válasz helyett valami érdektelen marhaság jönálltalában, és már most összemosnak az agyhalott UFO ujságot rendszeresen bújó naív tömegekkel.

• Macropus Rufus
    meg is lehet fordítani: hol van az a technológia amivel ilyenek lehet készíteni szted? :)
  • bvalek
    Továbbra is csak a magad által összefantáziált kereszténységröl beszélsz. Most mondhatnám, hogy nézz utána hogy miröl beszélsz, de úgysem fogsz... lehordhatnálak a tudatlanságodért, de úgy is lepereg rólad... bocs hogy megszólaltam...
  • csimmasz
    Na látod te is csak egy szerencsétlen vagy máris megbélyegzel holott csak anyit mondtam nem zárnám ki ezt a lehetőséget sem.
    Senki sem bizonygatta azt, hogy ezek tények lennének!
    Elméleti síkon lehet vele foglalkozni

Pont ez az nem találtunk semmi ilyesmit, de hol vannak azok a szerszámok vagy megoldások amivel a Lyukakat fúrták a gránitba az őseink!

Azok sincsenek akkor most patt helyzet?
    A romok ott vannak, valahogy megcsinálták ezek tények, a többi csak találgatás.
  • A1274815
    Akkor csak egy elméleti kérdés: hol a bújkálnak az UFO isteneid vagy au UT-és (UFO Technológia) megmunkáló gépeid, szállítóeszközeid?
  • csimmasz
    Ja ezt mág senki nem tudta megmagyarázni, miért a lehető legbonyolultabb módon kell építeni valamit amikor sokkal egyszerűbb megoldások is vannak.
    Tudjuk a tartósség, de akkor is egyszerűbb 10-20 tonnás kövekből megépíteni mint száz+ tonnásakat.

Homokkal, ásókkal, vízzel, kötelekkel és farönkökkel csodákat lehet véghez vinni de én azt hiszem mindennek van egy határa.
  • csimmasz
    Csak érzékeltetni akartam, hogy a kereszténység sem éppen arról szól, hogy logikus és megdönthetetlen bizonyitékok állnak a rendelkezünkre.

Mint mondtam lentebb én el tudom képzelni az ősi civ lehetőségét is mint a földönkívüliek létét is, amíg nincs egyértelmű bizonyíték valamelyikre nem tenném le a voksomat, de azt utálom amikor ha valami bizonyítékra nincs magyarázat, valaki csak egy legyintéssel elintézi.
    Ezek az építmények bizonyitó erőben simán jobb mint akár a biblia, mégis idiótának bélyegzik aki csak elméletben el mer gondolkozni ezen a lehetőségen is.

• Macropus Rufus
    bazinagy kövek

a videó egy dologra nem tért ki:, hogy vitték pl. az 700tonnás köveket pl. 680km-el arrébb. Ez még ma is baszott nagy meló lenne.

A templomok és hasonló épületek kis kövekből állnak. Legalább is nem sok a 10-15tonnás monolit, amit 600-700km-ről vittek oda.
    A mai modern épületeink méretei mellett elbújhatna minden régi komplexum, de mi kis építőelemekből rakjuk össze őket. Sarkosítva: ők egy SzPéter bazilikát 4db 6000tonnás faragott kőből raknának össze :) míg mi nem.

• Szefmester

Csak mielőtt a nagy kövek megmozgatásához sípok meg dobok meg lebegtetés kellett is előjönne. ;)

Valamint ahhoz sem kellene nagy értelmi képesség hogy belegondolj abba hogy míg ma egy házat sok mérnök csak tervezőprogikkal képes megtervezni addig a régi szakik olyan épületeket álmodtak meg és csináltak meg amik még ma is nagy műsor lenne. Lásd a legtöbb templom, palota, egyik másik műemlék... És akkortájt sem voltak toronydaruk, meg lézeres vízszintmérők. Nem kéne a régi embereket hülyébbnek tekinteni csak azért mert nem írásos feljegyzések alapján tanulták a szakmát.
  • Macropus Rufus
    hát legalább is egy jó részük lehet tényleg létező lény volt.
    Most is élnek primitív emberek a földön és ugye itt vagyunk mi is.

Régen is lehetett ilyen minden további nélkül. Elég ha a kettő tlaálkozott, és már is a primitívnél kialakúlhatott valamiféle isten hit. (ami nem zárja ki azt, hogy Isten tényleg létezik). Lásd: Cargo kúltusz.

• Macropus Rufus
    ez is egy magyarázat: a hülyeség.
    Biztos, hogy sok esetben ez is a magyarázat. De vannak esetek amikor mindent nem lehet azzal magyarázni, hogy hülyeség.
    A miértek sokasága azért van mert nem minden esetben magyarázható azzal, hogy simán hülyék voltak.

• A1274815
    Addig további jó Danikenizmust!
  • A1274815
    Majd meglátjuk, ha eszükbe jut azokat is jó alaposan átvizsgálni.
  • Tau Tang Wou
    Miért kellene ámulnom és bámulnom?
    Nem a liditből készült tárgyakról derült ki, hogy hamisítványok.
  • bvalek
    Ha te a kereszténység helyett a saját kitalációdat nevezed kereszténységnek, és utána azt gyülölöd teljes erödböl, az a szíved joga, de ezután nem nevezheted magad racionálisnak, és egyetlen müvelt ember sem fog komolyan venni...
  • A1274815
    Látszik nem ismersz, mert én ezt ugyan abba az ökörség kategóriába sorolom, mint a vallásokat. Úgy hogy igen, nekem mind a kettő egyforma nagy ökörség.
  • noland
    Ha te mondod...egyetlen ősi építmény sem tagadhatja le a korát, ki gondolta volna, hogy a mikroszkopikus spirálok, tekergőző vonalak, meg-megszakadnak.
  • csimmasz
    Ebben tévedsz!

Miért nagyobb ökörség azt hinni hogy az istenek amikről a régi írások szólnak ugyan olyan lények mint mi csak vagy régen éltek egy letűnt kultúrában vagy egy másik bolygón mint az, hogy hogy a 7. égben uralkodik a mindenségf teremtője akinek a fia lejött közénk és mi jól keresztre feszítettük, de ez pont király dolog volt mert ezáltal nem hogy begurult volna az öreg ehelyett megváltódtunk, és bármilyen kegyetlenségeket is csinálunk életünkbe a halál előtt elég megbánni, amiért a papok elmondatnak pár miatyánkot és már minden rendben is van!
  • A1274815
    Ámúlj s bámúlj!
  • Tau Tang Wou
    "Sokról bebizonyosodott, hogy a legrégibb 50-éves és némi folysavval tűntették el a megmunkálás nyomait."

Ezt mivel tudnád alátámasztani?
  • A1274815
    Abban szerintem a történelem vasfogának a műve is benne van. Esetleg illesztés után egy kicsit munkáltak rajta rásegítve az idő vasfoga rágására.
  • A1274815
    Sokról bebizonyosodott, hogy a legrégibb 50-éves és némi folysavval tűntették el a megmunkálás nyomait. A maradék viszont nem igazán lett még rendesen bevizsgálva.

A lentebb idézett mondásban, hogy két féle ember van, hibás: mert mind a kettő hiszékeny. A különbség az, hogy az egyik másnak hisz, a másik a meg saját tapasztalatainak/rációjának/világképének. A helyzet viszont, az hogy egyesek földönkívűli inteligens idelátogató lényekben hisznek az ugyan az a dolog, mint a példában valaki me mondta neki, hogy mit mondjon/gondoljon. Csak itt indirekt módon megmondja neki (rávezeti), hogy azt mondja/gondolja, amit ő, a rávezető akarja, hogy gondoljon.
  • noland
    Nem, a piramisokat fehér gránitlapok borították, amit a helyi lakosság évezredek alatt széthordott. Helyenként még látszanak. Érdekesség, hogy a piramisok csúcsára egy arany vagy aranyozott fedőkúpot helyeztek, ami elképzeléseim szerint, messziről csodás látvány lehetett a lemenő napban. :)

Ami az egymásra helyezett összecsiszolt köveket illeti, ha nem tudnák hogy különálló kövekről van szó, azt hihetnénk egyetlen sziklába véstek "fúgákat".

• A1274815
    Milyen régiek? Elég jól látszik rajtuk az errózió nyomai. Egy 500 év biztos megvan. A piramisok, amik mészkőből készültek a belsejük a több ezer év ellenére jó állapotban van. A külsejüket a homok viharok megtépázták már.

Amúgy több tonna alatt a gránit megmunkálás után maradó finom recéi is szépen szétnyomódnak. Viszont az is jól látható, hogy sokkal keményebbek mint egy tégla.

A szétnyomódással kapcsolatban a "Kép2"-ről beszélek. A díszes részeket meg egyértelműen símították, mint a kőszobrokat, vagy mint a márvány/gránit díszítéseket.
  • Tau Tang Wou
    A most tudósított ásatásokon is olyan koponyákat találtak, amik a filmben is szerepelnek. Ezek a cuccok ott múzeumokban vannak. Nem hiszem, hogy hamisítványok lennének.
    De, ha gondolod nézz utána a guglin.
  • noland
    Mert nyilván volt annyi eszük hogy nem körömreszelővel állnak neki a többtonnás kőnek. Mert ők is volt deadline-ra dolgoztak. :)
  • noland
    Ezek a kövek keményebb kőből vannak, és nem olyan régiek hogy maguktól szétnyomódjanak :)
    Viszont, a vasat ismerték, így el lehet képzelni, hogy tucatnyi kőfaragó szerszámot készíthettek, vésők, kalapács, stb...akár fűrészlapot is, ha
    épp eszébe jutott egy szerszámkészítőnek-szobrásznak. Mert ezek komoly szobrászmunkák.
  • A1274815
    Csak aztán ki ne derüljön, mint a kristály koponyáról, hogy a megtaláló régész csináltatta.
  • A1274815
    Miért képzeljük azt, hogy új korukban tökéletesen illeszkedtek?

Ma jól láthatóan a történelem erősen megváltoztatta a köveket. Továbbá ha több száz évig állnak nagy súlyú kövek egymáson, az apró különbségek bizony szétnyomódnak. Ha valami puhább anyagból (mészkő, homokkő) vannak sokkal korábban is bekövetkezhet.