"Idegenszerû" koponyák egy mexikói ásatáson

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Még mindig nem értem, hogy neked mi abban a misztikus, hogy az emberek kövekbõl épületeket emelnek, és hogy ezért megmunkálják a köveket.
Ja, tévedések elkerülése végett, nem vagyok elvakult UFO hívõ nem ez a lényeg, hanem az, hogy azért nem vetem el a még oly baromságnak tûnõ letünt civilizáció elméletet mert a hivatalos magyarázatok legalább akkora sületlenségnek tûnik.
Mert az akkori emberek akik a tudosok szerint ott éltek se a fémeket sem a kereket nem ismerték, a homokköveken kívül dioritot is találtak megmunkálva ami gránit keménységû hogían és mivel?
Minek egy ilyen anyagba ilyen bonyolult lyukakat furni, a kövek összekapcsolására kialakított vályatok egyértelmûek de sok olyan van amit nehéz megmagyaráznio.

Persze tudom te egy kézlegyintéssel elintézed, arról nem beszélve hogy 60km re találták meg a kõfejtõt, ember legyen a talpán aki legnagyobb közel 1000 tonnás követ elvitt oda.

Te tévedsz.

16. oldal, lapalja. <#wink>

Ez tévedés. A beton, egy mesterséges kõzet. Ha nem merevített vasbetont, vékony födémeket, hanem egy az egyben nagy téglalapokat öntenél ki belõlük, nem lenen különbség. Egy kõbõl és egy betonkockákból épített vár, piramis, templom között.
"Engem az zavar azon felül, hogy nagyon bonyolult látszóladg öncélu lyukak és egyéb mértani alakzatok lettek kialakitva és összeillõ rendszerré állították ezeket az egymáshoz illeszkedõ részeket."

De mi zavar benne? Az épületeket akkorának építik, amekkorának akarják. Mi a bonyolult neked a mértani alakzatokban?
NEXUS6
Höhöhö. És mekkora tükör? Zsebtükör?

Csak mert vannak anomáliás felvillanások a Holdon mióta alaposabban csak vizsgálják!!!

Ezek közül melyik az igazi? Hova van betájolva, mert az égitestek prdcesszióját figyelembevéve viszonylag gyorsan használhatatlan lesz.

De tudod van egy különleges anyag a földön. Töb ezer évet is kivír, ha felállítanak belõle valami komolyabb dolgot.

Ezt az snyagot úgy hívják, hogy KÕ!
😉

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Tau te nagyon hülye! Kérlek idézd már nekem azt hogy itt írta valaki hogy síppal dobbal csinálták, vagy azt hogy én komolyan vettem azt amit abban az ufo magazinban olvastam.

NEM SZAVANKÉNT SZELEKTÁLVA KELLENE OLVASNI A MONDATOKAT MERT AKKOR CSAK OLYAN ELBASZOTT RETARDÁLTAK JÖNNEK LÉTRE MINT AMILYEN TE IS VAGY!!!!

Tipikusan az a személy vagy akinek ha komoly bizonyítékokat mutatnak akkor azt nem veszi észre, ellenben ha valami csak kicsit is kérdéses pl 0,00001%ban akkor te máris megkérdõjelezed és hülyeségnek tartod. De tudod mit? Nézzük Occam beretváján át a dolgot.
Vagy volt egy földön kívüli civilizáció, vagy akár földi civilizáció ami így nézett ki és azt majmolják. (és fura hogy egyikkel sem találkozott senki azóta sem) Vagy pedig valamiféle divat alakult ki, vagy netán büntetés amit a gyermek koponyájának torzításával kívántak elérni.

Melyik tûnik egyszerûbbnek és könnyebben kivitelezhetõnek? Netán a fültágítós, szarvimplantos emberkék is valami letûnt civilizációra akarnak hasonlítani? Ennyire még te sem lehetsz hülye, vagy mégis?
"Na, erre nekem nincs idõm!"

Nekem se. Untam is rendesen.

A példa párbeszéded se úgy játszódott le, ahogy írtad.

Te értetlenkedtél.

Holott csak be kellett volna vállalnod egy "Igen"-nel a feltételeimet.

Én ezt a helyedben nyugodt szívvel megtettem volna, mert ha nem kapok választ a kérdésemre vagy már máshol hallottam ezt a választ, vagy gyenge a válasz, akkor nem kell betartanom az ígéretemet.

De te féltél ezt megtenni.<#awink>

globint
Engem minden érdekel, csak az ilyen
"mondjam?"
"mondjad"
"nem is tudom mondjam-e"
"na mondjad már"
"nem mondom, csak ha"
"ugyan már, mondjad"
"á, nem"
"naaa, mondjad már"
"talán majd ha..."
Na, erre nekem nincs idõm! Megyek vissza az üzembe, mert sok a munka.

http://www.tradeximp.com/

Volt feltétele annak, ha be kell tartanod az ígéretedet.

Ez pedig akkor van, ha megválaszolom a nagy kérdésedet.

globint
<#nemtudom> mit vársz! Elõre még a miniszterelnöknek sem ígérek semmit.

Azt hittem eléggé egyértelmû az az egyetlen kérdés, amit a #208 -asban feltettem.

globint
Akkor mondjad, mit mondjak, hogy mondjad, ami választ ígértél?

A "Na, mondjad!" az nem válasz a kérdésemre.

Kb elõrevetíti, hogy már eleve hülyeségnek tartod amit mondani fogok.<#wink>

globint
Na, mondjad!

Most az Ufóidra nem térnék ki.

"Mivel lehet magyarázni, hogy sem a Földön, (sem egy hegytetõn, sem egy kietlen sivatagban), sem a Holdon egyetlen egy "emlékoszlop", némi technikával fûszerezve nem találtatik. Kövek, kövek, kövek, na meg torz koponyák........ "

Ha válaszolok erre kérdésedre egy megfelelõt, akkor dobod a szkepticizmusodat?
(Egy olyat, amilyet még sose hallottál és nagyon is lehetséges.)

globint
Igen, pl. a tükrök a holdon. Ilyesmit hiányolok azoktól a fránya UFO-któl. Ha már eljöttek a földig, miért csak itt a porban motoszkáltak? Nem akartak volna esetleg üzenni a jövõ embereinek? Az emberiségnek pl. szokása, hogy úgynevezett "idõkapszulákat" rak le mondjuk egy - egy építkezésnél. Na, ilyent lehetett volna rakniuk pl. a Holdra, de az ûrbe is. Hiszen ha "tudtak" olyan jármûvet építeni, ami fényéveket kiállt, miért nem hagyta egy puccos kis ûrszondát valami stabil pályán? Hmmmm? <#nemtudom>

A másik lehetséges megoldás, így szimulálnak minket (akinek a szimuláltja elõb megfejti a relytvény , két hét teljes ellátás a Szíriuszon).
Az idegeneknek igen fejletteknek kellet lenniük,ha még gombabácsi ûrjét is meghódícsották, elég lett volna pár darab tükör a holdra.
radic
Ez a kérdés bennem is sokszor felmerült. Miért van az, hogy bár majd minden kultúrában létezik utalás istenekre, tanítókra, valamilyen elsüllyedt civilizációra, mégsem találunk semmit? Aztán láttam ezt:
http://index.hu/nagykep/2012/12/22/huszonot_evig_volt_viz_alatt_villa_epecuen/

Félelmetes milyen pusztítást képes végezni a természet 2-3 évtized alatt. Ha létezett is valamilyen szuperfejlett civilizáció a bolygón anno, de elpusztult, ahogyan azt írják, akkor annak a technológiai maradványait már rég megette a rozsda, vagy pedig annyira kevés maradt, hogy egyszerûen nem találjuk.
Ezért is felesleges ilyesmin vitatkozni. Egyszerûen se nem igazolhatóak, se nem cáfolhatóak ezek az elméletek. 😊

NEXUS6
Ajjjajajajaj. Nem kéne ebbe belemenni, mert jönnek mindjárt a konteók, az meg nem a cikk témája!
Értem?

(Félreértés ne essék, válasz van, de olyan amit te is elfogadsz nincs. Téma lezárva.)

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

globint
Olvasgatva a hozzászólásokat, egyrészt mulatságos, hogy mennyire komolyan tudják venni egyesek a véleményüket, még "ölni" is képesek lennének talán érte!
Egy dolgot megkérdezek azoktól, akik hajlanak az UFO szemléletre. Mivel lehet magyarázni, hogy sem a Földön, (sem egy hegytetõn, sem egy kietlen sivatagban), sem a Holdon egyetlen egy "emlékoszlop", némi technikával fûszerezve nem találtatik. Kövek, kövek, kövek, na meg torz koponyák........
Elismerem, izgalmas a hogyan tudták kifaragni, mozgatni kérdéskör, talán a torz koponya is érdekes lehet egy kicsit, (viszont ma már a génvilzsgálat rendesen helyre teszi ezt a kérdéskört), de valódi (értsd mûszaki) UFO utalást soha nem találtak! Így talán bánatos szívvel ugyan, de leszögezhetjük, találtak a régszek sok izgalmas, érdekes dolgot, de ezek egyike sem valószínû, hogy UFO-kra utalnak.

NEXUS6
"Ha ez neked csúsztatás, akkor retardált vagy."
Hmmmm ez is egy válasz.<#papakacsint>
Te meg szerintem csak simán <#kocsog><#lama>vagy.
Éljen a kulturált beszélgetés.
<#hehe>

"Elõbb még azt mondtad bizonyíthatóan vannak ilyen kulturális elemek, most meg, hogy ehhez többet kell tudni az emberrõl... gratulálok.."
Köszi!
De szövegértés megvan?
Ahhoz hogy eldöntsük hogy mely elem származik külsõ forrásból, és belsõbõl, gyak "spontán" alakul ki, ahhoz kell a nagyobb tudás. Ha ismered az összes olyan "archetipust", ami 90% hogy megjelenik az adott kultúrában elõbb utóbb, illetve van egy hosszabb idõszakot lefedõ képed az adott kultúráról, akkor tuti, hogy ki tudod szûrni az új/külsõ elemeket.
Azt hittem érthetõ.

A tuskóságodat a vereség jelének érzem, de megkegyelmezek.
<#nyes>

radic
"Gratulálok, megnyerted a Darvin díjat."

Az Darwin-díj és van egy fontos feltétele: a jelöltnek halottnak kell lennie. 😊

radic
"Olyan nincs, hogy nekem kellene bizonyítanom, hogy valamit nem lehet megcsinálni."

Ezt hívják cáfolatnak. 😊

Neked kellene bizonyítanod, hogy lehetséges a koponya ilyetén deformálás mesterségesen, mert te ezt az álláspontot véded.

Közben meg az derült ki a próbálkozásul berakott linkjeidbõl, hogy a koponya csontjainak szorítása súlyos egészségügyi károkat okoz.

Emiatt szerintem kivitelezhetetlen.
Olyan nincs, hogy nekem kellene bizonyítanom, hogy valamit nem lehet megcsinálni.
Bizonyítani mindig annak kell, aki szerint az lehetséges.

Itt van ez a cikk. Te azt mondod, hogy ezt ubereli egy MTA szerû cikk. Varom.
Ugyanis te vagy az akinek bizonyítania kell, hogy az itt idézett tudós valótlan állít. Tévedés, hogy én állítottam volna bármit.
Neked meg olyan értelmes a képed.
Nagyon frappáns vagy...<#wilting>

Ne okoskodj, hanem olvass. Tudom hogy ahhoz agy is kellene...
Én szoktam venni a fáradtságot, de most nem errõl van szó.

Az a helyzet, hogy te állítottál valamit és nem tudod semmi konkrét dologgal alátámasztani. (ja, a fenti cikk egy mondatán kívül, ami minden bulvárújságban megjelent)

Viszont a próbálkozásaidból úgy látom, hogy a mesterséges koponyadeformáció súlyos egészségügyi következményekkel jár, tehát nem mûködõképes.

Semmi sem véletlen.

A trollozás a looserek utolsó menedéke.

Megmutattam, hogy hol tudsz tudományos cikkeket keresni. Nem olvashatom el helyetted.
Az a szörnyû, hogy a legminimálisabb fáradságot se veszed, hogy bárminek utánanézz.
Szóval nem tudsz megjelölni semmi konkrét bizonyítékot, csak elém veted a Google-t, hogy keressem ki magamnak.

Ez aztán a bizonyítási mód.<#nevetes1>

Ugy latom ennyi volt. Uh. megyek szilveszterezni...
Egyébként olyan értelmesen nézel. Süt a szmájlidról az az intelligencia.
De sikerült bebizonyítani, hogy skizofrén vagy, hiszen:
Elfogadod a hivatalos tudományos oldalra vonatkozó linket.
Egyben elutasítod, mert nincs megcáfolhatatlan bizonyítékuk.
Gratulálok, megnyerted a Darvin díjat.
Látom nem érted.
Olvasgass!
http://scholar.google.hu/scholar?q=deformed+skull&btnG=&hl=hu&as_sdt=0&as_vis=1
És ennek a Morenonak akire itt hivatkoznak miért nem hiszel?
Látom már párszor megkaptad. Valószínûleg nem véletlenül. 😊
Mi van, most bevetetted a "trollozás" fegyvert?

Ezzel akarsz jól kijönni a vitából? <#vigyor2>

Az "MTA" csak példa volt, hogy megértsd a válaszom, de látom nem így se sikerült...<#wilting>

Vagy tényleg egy troll vagy, mert nem mondasz semmit, csak mindent támadsz...
Majd szólj, ha az MTA ismeretlen nyújtott fejû civilizációkról ír. 😊
Nem gondolod, hogy skizofrén, ha nem fogadod el a tudomány jelenlegi válaszait, de az MTA-linket igen?

"Apropó, mondták már neked, hogy egy troll vagy?"

Lehet, hogy te mondtad egy másik név alatt.<#wink>

Unalmas már az örökös terelésed.
Csak válaszoltam egy bugyuta kérdésedre.

Válts át angolra, az alján találsz hivatkozásokat.

Vannak akik logikusan gondolkodva képesek elkülöníteni a valószínût a valószínûtlentõl. Latom már, hogy te nem ilyen vagy.
Ha mégis tévednék, rád fényes jövõ vár, mint a tudomány megreformálójára. Hajrá?
Apropó, mondták már neked, hogy egy troll vagy? Talán komolyan kellene venned.
Hát persze, mert te itt MTA-s hivatkozásokkal dobálózol...
Mennyivel hitelesebb az MTA, mint az SG?<#fejvakaras>

Ha a két példa egymásnak ellentmondót állít, te melyik verzióra kötnél nagy összegben fogadást?