233
-
#33 "Ne haragudj de a luxusautókat te hoztad fel, én BMW-ről beszéltem és appleről. (Azért halkan jegyzem meg, hogy a BMW viszont a Rolls Royce-ból tavaly többet adott el mint az előző két évben összesen - idén várhatóan még többet fog). Azonban tény, hogy ne keverjük ide a luxusautókat. Az iphone egy prémium termék alá BMW és nem luxustermék alá Vertu."
"Szerintem tévedsz. Mert az apple csak iphonet gyárt? Nem. Ha úgy tetszik akkor BMW 1-3 kategória Iphone, Ipad Mini, 5-6 kategória Ipad, X termékcsalád Macbook, M-es termékcsalád = Macbook Pro és iMac Pro, stb stb. Nagyon leragadtál a telefonnál."
Szerintem meg nem tévedek. Egyrészt a BMW nyugateurópában gyak Suzuki szinten van elterjedve, helyesebben ott nem találsz egyetlen Suzukit sem, de mondjuk az autók meg 10% Bömös.
Én most csak a telókról beszélek, mert a számítógépek, laptopok piaca teljesen más, a tableteké szintén, ezért nem értelmezhető a termékpalettaúgy ahogy te gondolod, az Apple-nek gyakorlatilag nincs ilyen. És ezért él rá, hogy a Smarttal egyezik meg piaci szerep tekintetében.
"Tévedés. A globális IT válság mindig a standard tömegterméket gyártó vállalatokat érinti. (Lásd apple szárnyal, HP, Dell, stb szenvednek). Ugyanis mindig a tömegek érzik meg elsőként (vagy egyedüliként) a válságot, és ők azok akik gyorsan adnak le az igényeikből). A kibaszott drága (és jó) éttermek most is virágoznak - míg sok középkategóriás étterem (amiből kurvasok van), problémába van mert az ő célközönségük érezte meg előszőr a válságot."
Ha ez így lenne akkor a luxusautógyárak is még ind az alapítók tulajdonába lennének. Csakhogy ez nem így van, a Jaguar, Lotus, Lamborghini már mindenfajta "nemzetidegen" befektetők kezében van. -
Papichulo #32 Ha a feleseged menni akar, akkor biztos, hogy menni is fogtok :)
Nekem sem helyfuggo munkaim vannak, ezert is tudtam a vilag tobb pontjan is elni... mint mondtam - bar nem ismerem a pontos helyzetedet - en nem gondolkoznek a helyedben, siman elindulnek. -
#31 Hát a jól ismerem az országot az erős túlzás ezt max 1-2 év folyamatos kint élés után merném mondani, de elég jó videókat csináltam már a különböző tájakról ha ez számít :D :D
A fő indok egyébként, hogy feleségem mikrobiológus és hát ott Zürich környékén vannak elég jó ilyen cégek ahol tárt karokkal fogadnak Magyarországon doktorált kutatókat - meg hát él már ott 1-2 barát és pont ezaz, hogy közel van. Én gép előtt dolgozom nekem meg egyelőre mindegy, hogy itthonról Svájcból vagy éppen USA-ból csak internet legyen :) -
Papichulo #30 "Wow, és kint is laksz?"
Isten ments! Bar igy is tobb idot toltok kulfoldon (igaz nem csak ott), mint MO-on, de 7-8 ev Latin-Amerika utan meg ez is sok, nemhogy konstans Svajc! ;)
"Nagyon gondolkodunk mi is a kiköltözésen."
Gondolom akkor mar jol ismered az orszagot es az allapotokat, tehat ketlem, hogy sok meglepetes erhetne. Ha ugy gondolod, hogy ott boldogabban tudnal elni (es nem csak az olcso Apple termekek miatt :) ), akkor szerintem mindenkeppen vagjal bele! Onnan meg konnyen haza is tudsz jonni, ha nem ugy alakulnak a dolgok, ahogy tervezted. -
#29 Wow, és kint is laksz? Vagy itthonról meló? Nekem haver Zürich-ben él (vagyis Zürich mellett valami kisváros mindig elfelejtem a nevét - de konkrétan egybe van épülve és Zürich-ben van a meló.) Nagyon gondolkodunk mi is a kiköltözésen. -
Papichulo #28 "Mert az nem azt jelenti, hogy akkor itthon kellene utána adót befizetnem?"
Azt... ;)
Ez amugy szinte teljesen kockazatmentes, de ha te meg ennyit sem akarsz reszkirozni, akkor adjal hozza 8%-ot az arhoz. Meg ugy is a legolcsobb egesz Europaban.
btw: En is programozokent dolgozom svajci cegeknek, azert vagyok ennyire kepben... en hordom a barataimnak az Apple cuccokat :) -
#27 Jah és ilyenkor vicces drágának nevezni az iphonet amikor svájcban 3000-4000 CHF-et símán keres az átlag jómunkásember, haver meg ennek majdnem dupláját programozóként. -
#26 Ezt a visszaigénylést én soha nem értettem. Mert az nem azt jelenti, hogy akkor itthon kellene utána adót befizetnem? Nah megpróbálom kiokoskodni :) -
Papichulo #25 "Ha szerzodes nelkul akarod venni, akkor megeri kiugrani Svajcba erte. Ott 629chf az ara, melybol meg visszajon 8% mwst, magyarul forintban olyan 135ezer korul ki fogj jonni egy uj es fuggetlen iPhone 5 ;)" - http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1347483057&order=reverse&index=4 (#3)
Sajnos itt ugyan elneztem, mivel nem 629CHF (az a 4S), hanem 729CHF az ara, de a vegosszegre jol emlekeztem 150-160k kozott jon ki igy: http://store.apple.com/ch-de/browse/home/shop_iphone/family/iphone5
MwST az annyi, hogy a hataron le kell pecseteltetni egy papirt es bedobni egy postaladaba. A penzt a vasarlaskor megadott kartyara utaljak ra, mellyel meg csak fizetned sem kell, hasznalhatsz keszpenzt is.
Nem egy nagy varazslat... ;) -
#24 "mar a multkor is kifejtettem, hogy egy svajci kirandulas alatt, hogy tudsz vadonatuj, fuggetlen iPhone5-ot venni 150k HUF kornyeken ;)"
Kifejthetnéd, mert Svájcban szilveszterezünk :)
(Itthon a tmobile hűséggel akarja ennyiért adni ha jól nézem) -
#23 "- Luxus autókról beszéltünk, márpedig mind a Bömös, mind a Merci, gyárt mondhatni tömegautókat, amiből a hasznát csinálja. A Merci hatalmasat bukott a Maybach kocsijaival, nem tudta gyártásban tartani őket, mert olyan szinten volt ráfizetéses."
Ne haragudj de a luxusautókat te hoztad fel, én BMW-ről beszéltem és appleről. (Azért halkan jegyzem meg, hogy a BMW viszont a Rolls Royce-ból tavaly többet adott el mint az előző két évben összesen - idén várhatóan még többet fog). Azonban tény, hogy ne keverjük ide a luxusautókat. Az iphone egy prémium termék alá BMW és nem luxustermék alá Vertu.
"Ezt máskor már kitárgyaltuk. Na most melyik Bömösre is gondolsz az 1-7, X1-X6 szériákon belül????"
Mindegyikre természetesen. Szerintem mindegyikre igaz amit leírtam.
"Az Apple egyáltalán nem hasonlít ezekre a nagy autógyártókra, mert ezeknek széles termékpalettájuk van!!!"
Szerintem tévedsz. Mert az apple csak iphonet gyárt? Nem. Ha úgy tetszik akkor BMW 1-3 kategória Iphone, Ipad Mini, 5-6 kategória Ipad, X termékcsalád Macbook, M-es termékcsalád = Macbook Pro és iMac Pro, stb stb. Nagyon leragadtál a telefonnál.
"A BMW, vagy a Merci, az sokkal inkább Samsung, Sony, LG, ha párhuzamokat nézünk."
Szerintem nem - lásd fent.
"Nem így néz ki, de a túl szűk piaci szegmensre történő specializálódásnak vannak előnyei és hátrányai is. Kb ugyan azok a hátrányok, mint ami az evolúciós rendszereknél is kitűnik. Egy jelentősebb piaci átrendeződés, pl. egy globális IT válság gyak biztos halált jelent."
Tévedés. A globális IT válság mindig a standard tömegterméket gyártó vállalatokat érinti. (Lásd apple szárnyal, HP, Dell, stb szenvednek). Ugyanis mindig a tömegek érzik meg elsőként (vagy egyedüliként) a válságot, és ők azok akik gyorsan adnak le az igényeikből). A kibaszott drága (és jó) éttermek most is virágoznak - míg sok középkategóriás étterem (amiből kurvasok van), problémába van mert az ő célközönségük érezte meg előszőr a válságot. A heti kajálásból előszőr havi majd kéthavi lett és vannak vendégek akik átpártoltak egy olcsó kifőzdére mert már csak az fér bele). Ez mindennel így van. Ha már autós példánál tartunk. A válságot legjobban a Toyota, Szuzuki és hasonló gyárak érezték meg és nem a BMW vagy a Merci. (Bár ez utóbbit én annyira nem ismerem nagyon messze vagyok a célközönségüktől) -
Papichulo #22 "- Egész pontosan ez a kijelentés minden ilyen fórumon előkerül almafanok szájából."
Tehat ismet szelmalmokkal harcolsz. Te mit szolnal ha egy masik forumrol vagy threadbol hoznek valami eszement androidos szajabol (pl. Arrakistor) valami rettenetes baromsagot (pl. X8 uber alles) es ezt extrapolalnam rad is?
"reverse-engineeringel leszedték a BIOS-t, az összes többi hw és sw viszont nem az IBM terméke volt"
De ha ezt esetleg megis megtennek, akkor az Apple lenne a szemet, hogy mar megint pereskedik :)
"A brand PC-klón gyártókat meg az olcsó alkatrészekből házilag barkácsolható sufnipécék nyomták le, ez megint nem jellemző veszély a mobil piacon."
Nem tunt fel, hogy ugyanezt csinaljak az olcso kinai gyartok? Ezek kozul a Huwai vagy a ZTE meg mindig a jobbak koze tartozik.
Amugy az Applenel is megfigyelheto az arspektrum lefele valo megnyulasa, mar $599-ert van desktop Mac, mig hordozhato mar $1k alatt. Igen, meg mindig nem erdekel sem engem, sem az Applet, hogy MO-on elsz... mar a multkor is kifejtettem, hogy egy svajci kirandulas alatt, hogy tudsz vadonatuj, fuggetlen iPhone5-ot venni 150k HUF kornyeken ;) -
#21 "Mi? Mindkét cég a legjobb éveit produkálja. A BMW konkrétan minden korábbi rekordját megdöntötte - nem értem miért kéne máshogy csinálniuk ha jól csinálják. Ugyanez igaz az apple-re is. Nonstop döntik a rekordokat tehát valamit jól csinálnak."
- Luxus autókról beszéltünk, márpedig mind a Bömös, mind a Merci, gyárt mondhatni tömegautókat, amiből a hasznát csinálja. A Merci hatalmasat bukott a Maybach kocsijaival, nem tudta gyártásban tartani őket, mert olyan szinten volt ráfizetéses.
"Mit nevezünk luxus márkának? Pont azért hoztam fel példának a BMW-t mert szerintem ő az autópiac appleje ha úgy tetszik. Nem kimondottan luxusmárka de prémium termék, jól pozícionálva, a legjobb supporttal, prémium minőségben. Ugyanazok jellemzők rá mint az applere - lehet, hogy van kocsi erősebb motorral, lehet hogy van nagyobb, szélesebb, stb. De ha az egész csomagot nézed, hogy milyen áron mit kapsz ÖSSZESSÉGÉBEN a szolgáltatásokkal együtt akkor nehéz jobbat találni - valószínűleg ezért van (és lesz) BMW-m és pont ezért tetszik iphone is."
Ezt máskor már kitárgyaltuk. Na most melyik Bömösre is gondolsz az 1-7, X1-X6 szériákon belül????
Az Apple egyáltalán nem hasonlít ezekre a nagy autógyártókra, mert ezeknek széles termékpalettájuk van!!!
Az Apple gyak egyenlő Smart. 1-2 kocsis termékpaletta, adott kategórián belül egy spec luxusmodell. Népszerű is, azok veszik akik a dizájnra hajtanak, stb.
A BMW, vagy a Merci, az sokkal inkább Samsung, Sony, LG, ha párhuzamokat nézünk.
"Az biztos viszont, hogy ha ebbe a folyamatba az Apple esetleg bele is bukik iPhone akkor is lesz, csak mondjuk a Samsung, vagy a Huawei fogja gyártani és a márkát is birtokolni!"
Azért egyelőre nem így néz ki a dolog. PC fronton is elmondta már néhány okos, hogy ki kéne adni az OSX-et és boldog boldogtalan hagy gyártson apple terméket, de azért csak jól döntött az apple, hogy ezt nem tette meg. Szerintem az a cég PC piacának végét jelentené."
Nem így néz ki, de a túl szűk piaci szegmensre történő specializálódásnak vannak előnyei és hátrányai is. Kb ugyan azok a hátrányok, mint ami az evolúciós rendszereknél is kitűnik. Egy jelentősebb piaci átrendeződés, pl. egy globális IT válság gyak biztos halált jelent.
-
#20 Azért ez sem véletlen (és valahogy ez is az apple-re hasonlít)
"In June 2012, BMW was listed as the #1 most reputable company in the world by Forbes.com" -
#19 "- Az a gond viszont, hogy a luxus autók gyártása soxor a BMW-nek, Mercinek is ráfizetéses!"
Mi? Mindkét cég a legjobb éveit produkálja. A BMW konkrétan minden korábbi rekordját megdöntötte - nem értem miért kéne máshogy csinálniuk ha jól csinálják. Ugyanez igaz az apple-re is. Nonstop döntik a rekordokat tehát valamit jól csinálnak.
"Másrészt nagyon kevés luxusmárka maradt meg az eredeti tulaj kezében."
Mit nevezünk luxus márkának? Pont azért hoztam fel példának a BMW-t mert szerintem ő az autópiac appleje ha úgy tetszik. Nem kimondottan luxusmárka de prémium termék, jól pozícionálva, a legjobb supporttal, prémium minőségben. Ugyanazok jellemzők rá mint az applere - lehet, hogy van kocsi erősebb motorral, lehet hogy van nagyobb, szélesebb, stb. De ha az egész csomagot nézed, hogy milyen áron mit kapsz ÖSSZESSÉGÉBEN a szolgáltatásokkal együtt akkor nehéz jobbat találni - valószínűleg ezért van (és lesz) BMW-m és pont ezért tetszik iphone is.
"Amilyen uton most halad az Apple az könnyen vezethet egyre kisebb/specializáltabb piaci szegmenshez."
Ez összességében miért lenne baj? Ne kövesd el azt a hibát mint sokan itt SG-n akik azt hiszik, hogy sokat olcsón gyártani a legjobb és lefedni az egész piacot. Elég sok ilyen cég dölt már be - nem ok nélkül.
"Az biztos viszont, hogy ha ebbe a folyamatba az Apple esetleg bele is bukik iPhone akkor is lesz, csak mondjuk a Samsung, vagy a Huawei fogja gyártani és a márkát is birtokolni!"
Azért egyelőre nem így néz ki a dolog. PC fronton is elmondta már néhány okos, hogy ki kéne adni az OSX-et és boldog boldogtalan hagy gyártson apple terméket, de azért csak jól döntött az apple, hogy ezt nem tette meg. Szerintem az a cég PC piacának végét jelentené.
"Azonban az autóipari párhuzamokat folytatva koránt sem elképzelhetetlen."
Igen, de ha megnézed akkor a BMW még mindig önálló vállalat :) -
#18 "Az hogy elötte használhatatlan xarokat csináltak és ez megváltozott nem annyira az Apple érdeme, mint inkább azoké a cégeké akik kifejlesztették a szükséges teknolódzsit."
Lehet hogy az apple fanok kicsit túlbecsülik de te meg abba a hibába esel, hogy alulértékeled az apple ezeken a területeken kifejtett érdemeit. Sokan jönnek azzal, hogy ha az apple nem csinálja meg akkor más megcsinálta volna. Ez koránt sincs így - ez már sokszor bebizonyosodott, hogy attól, hogy adottak technológiák attól azt még egy sikeres termékbe kell belegyúrni rengeteg ötlettel, bátorsággal - én azt mondom, ha nem jön az iphone akkor a telefon piac még most is úgy nézne ki ahogy eddig."
- Ezt azért aláírom. Az iPhone tényleg összesített egy csomó akár nagyon drága technológiát, amit más külön/külön megjelentetett, vagy kidolgozott, de a drágasága miatt nem merte piacra dobni. Tipikus ilyen technológia bevezető csúcstermék volt. Kb hasonló a Ps3-hoz, ahol a HD felbontás, a BD lemezformátum, meg egyéb technológiák kerültek a piacra bevezetésre. Mára ezek a technológiák elterjedtek és olcsók, a Sony viszont most tud igazán profitot termelni belőlük, a PS3 elő generációja pont az újdonsága, a drágasága miatt majdnem bukás volt.
Az Apple-nek is rá kéne gyúrnia arra, hogy olcsón terítse a saját platformját.
"Pl olyan érintőképernyőt, ami rendesen pozícionál, és nem gondolkozik még ráadásul fél percig egy érintés után."
Viszont ebben nagyon nagy szerepe van az apple-nek is. Mert ez konkrétan ugye két lépésben történt, egyrészt az apple felvásárolta a fingerworks nevű céget ami ennek az úttöröje volt - másrészről Jobs annak ellenére, hogy azt mondták neki (már sokadjára) hogy ilyen jó érintő képernyőt nem lehet csinálni / csináltatni - azért csak addig kilincselt itt-ott (és kölött el több millió dollárt) amíg csak meglett amit szeretett volna."
Nagy szerepe volt az Applenek ebben, de talán nem egyedülállóan nagy:
Lásd!
"Szerintem nincs itt hiba. Sokkal nagyobb hiba lenne az utóbbit elkövetni szerintem. Így megvan a megfelelő piaca, jelenleg egyre több készüléket ad el, a haszon is megfelelő - mi értelme lenne belépni egy piacra ahol kisebb a haszon, több a gond, benne van a presztízs veszteség, stb stb. Nem hinném, hogy ez lenne a járható út. A ferrari sem akar népautót gyártani, meg a BMW is jól pozicionálja magát oda ahova kell - Suzukival versenyezni öngyilkosság volna, és nincs is értelme."
- Az a gond viszont, hogy a luxus autók gyártása soxor a BMW-nek, Mercinek is ráfizetéses! Másrészt nagyon kevés luxusmárka maradt meg az eredeti tulaj kezében. Ezek a márkák csak azért maradtak meg, mert a brand önmagában érték. Az új tulaj hülye lenne megszüntetni egy a piacra sok munkával drága pénzért bevezetett brandet, pl ki venne Lotus, vagy Jaguár sportkocsi helyett Tatát!?
Amilyen uton most halad az Apple az könnyen vezethet egyre kisebb/specializáltabb piaci szegmenshez. Az biztos viszont, hogy ha ebbe a folyamatba az Apple esetleg bele is bukik iPhone akkor is lesz, csak mondjuk a Samsung, vagy a Huawei fogja gyártani és a márkát is birtokolni!
Hú micsoda eretnekség mi!?
Azonban az autóipari párhuzamokat folytatva koránt sem elképzelhetetlen. -
#17 "jön egy kijelentés, hogy az Apple-t mindenki csak másolja."
Egesz pontosan melyik volt ez a kijelentes?"
- Egész pontosan ez a kijelentés minden ilyen fórumon előkerül almafanok szájából.
"Elfelejtettek áttérni a kettes fázisra: a tömegeknek készülö volkphonra."
Nem tunt meg fel neked, hogy errol mar regen leszokott az Apple. Amikor probalkozott ilyesmivel - termeszetesen nem a telefon, hanem a PC vonalon - akkor majdnem csodbe ment a ceg."
" az Apple hosszútávú sikdrének a kulcsa, ha leszakad a sznobpiacról és jóárasít."
Ami mar az IBM-nek is annyira bejott az x86 vonallal... Vagy az osszes brand PC gyarto ezert olyan sikeres... Oh wait!"
- Az IBM nem tudta megőrizni az uralmat a platform felett, reverse-engineeringel leszedték a BIOS-t, az összes többi hw és sw viszont nem az IBM terméke volt. Hasonló helyzet az iPhone-nal nem fordulhatna elő.
A brand PC-klón gyártókat meg az olcsó alkatrészekből házilag barkácsolható sufnipécék nyomták le, ez megint nem jellemző veszély a mobil piacon.
Szal valszeg a Samsung , vagy a Sony csak összehozza a maga kis profitját az olcsóbb kategóriájú telókból, különben nem gyártaná őket. És habár a butafonok forgalma csökken és az okosoké nő, azonban az okosok között is van jó pár kategória. Az Applenek a csúcsmobilok között sem termékpalettája van, hanem gyártásban tart több generációt. Szal az alacsonyabb teljesítményű régebbit, azért néha legalább átdizájnolhatná, ha már amúgy is ez a fő profilja. -
#16 "Csak hogy hatalmasat hibáztak!
Elfelejtettek áttérni a kettes fázisra: a tömegeknek készülö volkphonra. Erre a kínálkozó hatalmas piacra rabolt rá a Google. Én sem szeretném, ha csak egy maradna, mint a hegylakóban, de az Apple hosszútávú sikdrének a kulcsa, ha leszakad a sznobpiacról és jóárasít."
Szerintem nincs itt hiba. Sokkal nagyobb hiba lenne az utóbbit elkövetni szerintem. Így megvan a megfelelő piaca, jelenleg egyre több készüléket ad el, a haszon is megfelelő - mi értelme lenne belépni egy piacra ahol kisebb a haszon, több a gond, benne van a presztízs veszteség, stb stb. Nem hinném, hogy ez lenne a járható út. A ferrari sem akar népautót gyártani, meg a BMW is jól pozicionálja magát oda ahova kell - Suzukival versenyezni öngyilkosság volna, és nincs is értelme. -
#15 "Jó, de a kérdés nem úgy merül fel, hogy ki csinálta az első SIKERES érintőképernyős telót, hanem egyszerűen jön egy kijelentés, hogy az Apple-t mindenki csak másolja. "
Azért ez valahol így van. Persze ha kizárólag technológiákra koncentrálsz akkor nem, de ugye a technológia önmagában egy semmi.
"Az hogy elötte használhatatlan xarokat csináltak és ez megváltozott nem annyira az Apple érdeme, mint inkább azoké a cégeké akik kifejlesztették a szükséges teknolódzsit."
Lehet hogy az apple fanok kicsit túlbecsülik de te meg abba a hibába esel, hogy alulértékeled az apple ezeken a területeken kifejtett érdemeit. Sokan jönnek azzal, hogy ha az apple nem csinálja meg akkor más megcsinálta volna. Ez koránt sincs így - ez már sokszor bebizonyosodott, hogy attól, hogy adottak technológiák attól azt még egy sikeres termékbe kell belegyúrni rengeteg ötlettel, bátorsággal - én azt mondom, ha nem jön az iphone akkor a telefon piac még most is úgy nézne ki ahogy eddig. Mint ahogy a PDA technológiánál is meg lett volna lehetőség minőségi készülékeket csinálni, csak az abban szereplő cégek nagyon nem értették, hogy mi kellene az embereknek ezért gyártották a nagyobbnál nagyobb bukásokat.
"Pl olyan érintőképernyőt, ami rendesen pozícionál, és nem gondolkozik még ráadásul fél percig egy érintés után."
Viszont ebben nagyon nagy szerepe van az apple-nek is. Mert ez konkrétan ugye két lépésben történt, egyrészt az apple felvásárolta a fingerworks nevű céget ami ennek az úttöröje volt - másrészről Jobs annak ellenére, hogy azt mondták neki (már sokadjára) hogy ilyen jó érintő képernyőt nem lehet csinálni / csináltatni - azért csak addig kilincselt itt-ott (és kölött el több millió dollárt) amíg csak meglett amit szeretett volna.
"Ez az iPhone sikerének a titka és nem az, hogy lekerekített dobozba rakják, vagy hogy milyen az ikonkészlet a kezelőfelületen."
Az apple mindig az innovációjáról volt híres. Aki ebbe beleköt az szimpla apple hater troll. Ezt a világon mindenhol mindenki (kivéve az antifanokat) mindenki elismeri. Innováció alatt nem csak egy technológia felfedezését kell érteni a meglévő technika jó és ötletes felhasználása legalább ekkora innováció. Hány de hány jó találmány megy a süllyesztőbe megfelelő ötletek és felhasználás nélkül. Aztán egyszer csak jön egy ember akinek bevillan egy szikra és csinál a 10 éve szunnyadó technológiából egy világsiker terméket. És ekkor szoktak jönni a mindenféle trollok és nem az ötletet dícsérik hanem lopást emlegetnek, stb stb. Fel lehetne itt millió példát hozni, de szerintem te is tudsz egy csomót. -
#14 Egy nyugati országban miért lenne sok egy ilyen telefon? ne magyra minimálbérhez nézzük már a dolgokat...
és annyira forradalmi volt h a konkurencia csak 3 év után tudta elérni ugyanazt a szintet.
de ez a múlté van most már konkurencia is olyna tulajdonságokkal amiben jobb az iphone-nál de van az iphone-nak is nem kevés funkcioja ami mainapig konkurenciánál hátrány. Mindenki maga dönti el mit akar venni. Trollkodás egyik alapja itt az unatkozás..
Egyébbként meg nem egy cég fizet egymásnak licencet, lásd MS-nek az összes androidos.. -
Papichulo #13 "Helyesen a gazdag fiatal felnőtt teknolödzibuzikat célozta meg"
Mivel az azelott kaphato PDA-k (foleg GSM modullal), annyira a tomegeknek szoltak. Gondolom ezert is fogytak szazmillios tetelben...
"Elfelejtettek áttérni a kettes fázisra: a tömegeknek készülö volkphonra."
Nem tunt meg fel neked, hogy errol mar regen leszokott az Apple. Amikor probalkozott ilyesmivel - termeszetesen nem a telefon, hanem a PC vonalon - akkor majdnem csodbe ment a ceg.
Talan, ismetlem talan, Cook - nagyon ovatosan - meg fog probalkozni valami hasonloval, de en nem tennek ra penzt. Igy sem tudnak annyi keszuleket eloallitani amennyit el tudnak adni es igy is ovek a legnagyobb profit a mobil uzletagban es az OSX is iszonyat mertekben terjed nemcsak az USA-ban, de tobb helyen a vilagon.
" az Apple hosszútávú sikdrének a kulcsa, ha leszakad a sznobpiacról és jóárasít."
Ami mar az IBM-nek is annyira bejott az x86 vonallal... Vagy az osszes brand PC gyarto ezert olyan sikeres... Oh wait! -
Papichulo #12 "jön egy kijelentés, hogy az Apple-t mindenki csak másolja."
Egesz pontosan melyik volt ez a kijelentes?
"Ez az iPhone sikerének a titka"
Meg talan az is, hogy az OS-t teljes mertekben a touch paradigmahoz igazitottak es nem egy desktop jellegu OS-t probaltak takolni egy PDA-n, tobbek kozt. Imadtam a PDA-ket, a kilencves evek ota folyamatosan volt ilyen-olyan, de ezekhez kepest az iPhone tenyleg forradalmi volt. -
#11 És ha az üzletet nézzük, akkor az Apple nagyon jó volt abban, hogy bevezetett egy technológiát. Helyesen a gazdag fiatal felnőtt teknolödzibuzikat célozta meg, akik bármi pénzt hajlandók megadni ejó kis kütyüért.
Csak hogy hatalmasat hibáztak!
Elfelejtettek áttérni a kettes fázisra: a tömegeknek készülö volkphonra. Erre a kínálkozó hatalmas piacra rabolt rá a Google. Én sem szeretném, ha csak egy maradna, mint a hegylakóban, de az Apple hosszútávú sikdrének a kulcsa, ha leszakad a sznobpiacról és jóárasít. -
#10 Jó, de a kérdés nem úgy merül fel, hogy ki csinálta az első SIKERES érintőképernyős telót, hanem egyszerűen jön egy kijelentés, hogy az Apple-t mindenki csak másolja.
Azért ez különbség!
Az hogy elötte használhatatlan xarokat csináltak és ez megváltozott nem annyira az Apple érdeme, mint inkább azoké a cégeké akik kifejlesztették a szükséges teknolódzsit. Pl olyan érintőképernyőt, ami rendesen pozícionál, és nem gondolkozik még ráadásul fél percig egy érintés után.
Ez az iPhone sikerének a titka és nem az, hogy lekerekített dobozba rakják, vagy hogy milyen az ikonkészlet a kezelőfelületen. -
#9 JAh csak áldottad a világot ha nem kellett olyat használnod. Mi HP PDA-kat kaptunk annó céges használatra, hát nem volt olyan munkatárs aki nem utálta volna mint a szart. Borzasztó volt az egész - ezért munkán kívül nem is használta senki mindannyiunknak volt mellé inkább normál telefonunk. -
sanyicks #8 nem tudom minek magyarázod. Egy apple fanboyt soha nem érdekelnek a tények. Az van amit az apple bemutatón mondanak. Nekik az a valóság. -
#7 aham.. -
Vol Jin #6 Ráadásul egy mai okostelefon, az egy PDA, amivel lehet telefonálni. A Compaq PDA-i meg még korábban voltak, és a kezdetekkor lehetett bele kapni GSM-modult a bővítőkártya helyére. -
Vol Jin #5 Nem igaz. Voltak olyan érintőképernyős mobilok, ahol a képernyő foglalta el szinte a teljes felületet, és csak két-három gomb volt alatta billentyűzet nélkül. -
#4 Volt csak teljesen más stilusu, iphone után meg jöttek sorra a hasonloak..
MS licence drágább, pár betütipusért fizet mindennki..
tavalyi bevételének 80% a mobil szférában csak ebből volt.. -
Vol Jin #3 Nem azért, de érintőképernyős telefonokat sokkal korábban árultak, mint az apple megjelent volna a piacon. PDA-k meg pláne előbb voltak. Ehhez képest botrányos, hogy mindenkit lehúz. -
#2 Mi bajod van? a mobil telefonokon óriási haszon van, ez az összeg csak számok törévénye alapján tünik nagynak de megse kottyan nekik. -
torcipepe #1 basszák meg az anyjukat. ők minden fejlesztésükért perelnek és jogdíjat követelnek, de fel vannak háborodva azon, ha számon kérik rajtuk, miért használják mások találmányait ingyen.