233
  • Papichulo
    "Mégpedig azért mert a google szart rá és alig alig fejlesztette"

Ezt annyiban javitanam ki, hogy magat a GoogleMaps alkalmazast azt mindig is az Apple fejlesztette iOS-re, a Google csak az adataihoz adott hozzaferest. A gond ott kezdodott, hogy nem minden adatbazist tettek elerhetove az Apple szamara, ezert is nem volt peldaul turn-by-turn navigacio ebben a valtozatban es ez vezetett vegulis a szakitashoz.
  • narumon
    "így egyre többen látnak át a lila ködspray-nken!"

Node ezt mire alapozzátok? Ha köd ha nem köd, egyre többen vesznek apple terméket, akkor mi bizonyítja, hogy egyre többen látnak át a "ködön"? Mi folyamatosan ezt kérdezzük és erre nem jött még konkrét válasz. Az, hogy TE meg itt még néhány apple utáló így gondolja az nem tükrözi a valóságot.
  • narumon
    Mondjuk itt "kivételesen" M2-nek van igaza. Az apple kidobta a google mapset az iOS-ből. Mégpedig azért mert a google szart rá és alig alig fejlesztette. Most, hogy kidobta az apple érdekes módon egyből fontos lett felfejleszteni mai szintre, és soha nem volt róla szó, hogy az apple store-ban ne jelenhetne meg - mint ahogy mindenféle térképet találsz ott. Tudtommal azonban az iOS-nek már soha nem lesz a része.
  • levente68
    Elképzelem, hogyan történik ez a te fejedben:

- Főnök! Kevesebb, mint két hónap alatt 700$-ról 500-ra esett a részvényünk ára! Mindenkit bepereltünk és mindenki haragszik ránk, élezik a késeiket. Találnunk kellene valakit, aki kiválthatná a Samsung-ot, mint beszállítót, de kurva kevés az esély rá, ők meg egyre komolyabb eredményeket érnek el és az Android is nagyot fejlődött, így egyre többen látnak át a lila ködspray-nken!
    - Nyugi, bukaresti emberünk, M2 megmondta, nem kell aggódni, minden rendben lesz, mert mi akkora és olyan jó cég vagyunk, hogy nem eshet bajunk....
  • levente68
    Nézzük csak, mi is a gáz?

"a The Wall Street Journal számolt be: a Google Maps hamarosan visszatérhet az iPhone és az iPad készülékekre"

Itt olvashatod:

http://www.sg.hu/cikkek/93495/kiegyezhet_az_apple_es_a_google

Ugye, milyen kényelmetlen, okoska?

A "wishful thinking" fogalmát pedig sokkal inkább a ti elbaszott reményteli gondolkodásotok meríti ki arról, hogy Apple útja annyira ki lenne zsírozva, hogy minden úgy mehet sokáig, ahogy manapság. Azért vagytok nevetségesek ennek kapcsán, mert évek óta ugatjuk, hogy ez nem megy így sokáig és mára nagyon komoly változások vannak. Szerencsére nem az itt trollkodó applezombik irányítják a céget, így vezetőik megmenthetik a gyors leépüléstől és kudarctól. Ahogy látjuk, meg is próbálják. Ti persze mantrázhatjátok a hülyeséget itt.

"Mindegy kivel áll össze, azt fel tudja hozni sikeres cégnek."

Na, ez a "wishful thinking".

A valóság ezzel szemben az, hogy bármi bekövetkezhet, így én nem játszom a te szereped és nem jósolok inkább, jó?

http://pcforum.hu/hirek/14384/Rejtelyes+lathatatlan+szigetet+talaltak+a+Google+Maps-en.html

Érdemes beleolvasni: "Ugyanakkor a kutatások kiderítették, hogy a sziget többek között a Bing, a Yahoo és még az Apple térképén, sőt, egy atlaszban is megtalálható - csak éppen a valóságban nincsen neki semmi nyoma."

Na, ülj le, ez megint egyes...
  • M2 #68
    " egy Nokia 6310i volt, ami a mai napig szerintem a legjobb telefon"

És a legszebb is, nekem is megvan még, gondoltam is, hogy veszek neki új aksit.

"Frissen tanultál egy újabb ökörséget"

Szerinted egy tipikusan angol kifejezésnek nem ismertem az angol megfelelőjét? Direkt feladott labda volt. Azért kerül elő mindig, mert ilyen gyakran illik rátok.

"A wish jelentése óhaj, remény."

Ne szedj szét egy kifejezést, angolban meg pláne ne, mert elveszted az igazi jelentését.
    Az Apple csődbe mehet, mutatói beleállhatnak a földbe, de az nem ma lesz, hanem talán 10 év múlva. Aki ma siratja őket, az nem a realitás talaján mozog, mert a legjobb helyzetben lévő céget temeti.

Mindegy kivel áll össze, azt fel tudja hozni sikeres cégnek.

Milyen visszalépés a Gmaps felé? Megint ott tartunk, hogy beszélsz valamiről amiről fingod sincs? Annyira gáz! :-)

Nemlétező sziget a Google térképén???
  • levente68
    Ritka esetek egyike ez, teljesen egyetértünk.
  • levente68
    Muris, mert szerintem akkor menőztem volna, ha fordított sorrendben történik mindez. Nem szoktam metrózni, sőt telefonálni se sokat, de akkor valamiért telefonálnom kellett. Csak ezért vettem elő bármit is. Az egy Nokia 6310i volt, ami a mai napig szerintem a legjobb telefon. Nem volt benne a szám, ezért kellett elővennem a másikat. Erre került elő a menőzés az ő részéről. Amit valóban lezártam. Ha én menőzni akartam volna, talán azzal kezdek, nem? Na, mindegy. Szerintem nem ez a téma itt.

Nézzük, mi marhaságot írtál még?

"wishful thinking"...

Ha egyikőtök elkezd valamit, azt folytatnotok kell? Benne van a szektautasításban? Nevetséges vagy...
    Frissen tanultál egy újabb ökörséget ( #51 ) és tíz hsz-szel később már tolod is? ÓÓÓÓ, kis bohóc...

Amúgy, senki nem temeti az áldott cégedet, csak azt ugatjuk, hogy torpanás lesz a vége, aztán a hullámok elültével szépen kiegyenlítődnek a dolgok.

A wish jelentése óhaj, remény. Marhaságot beszélsz, én nem kívánok semmi ilyesmit, egyszerűen azt ugatom, ami nyilvánvaló. Azért is tévedsz, mert az, hogy jó az Apple, illetve bárki a piacon, az csak segíti a fejlődést és ezt én személy szerint igenis kívánom. Az egy másik kérdés, hogy amint az első szifon esetén mondtam, ebből az lesz, hogy Apple-t a saját fícsöreivel fogják lenyomni és ez be is jött, ha tagadod, ha nem.

Nem temette senki értelmes az Apple-t, csak esetleg szívesen látná, mert rühelli a hozzáállását, no meg a hozzátok hasonlókét, akiket kitermelt...

Sok cég volt már világelső és sok közülük már messze nem az, ha esetleg ezt nem tudtad volna... Tehát, a jövő ma épül, de a jelen nem biztosíték semmire, fogod? Biztos, sőt példát is tudnál rá...

Na, kanyarodjunk tehát vissza, te írtad:

"Egy kapitalista álom."

Erre én:

"Aha, és az álom most szövetségre lépett a valamikori legjobb gyártóval, aki most talán a Nokia utáni legnagyobb lúzer...

Ezen felül meg friss hírek szerint egy kis visszalépést is kénytelen megtenni a Gmaps felé...

Én meg nem figyeltem jól és shorton jött kis pénz Apple-ből...

Jó kis cég ez, de amíg a vezetői kissé visszacsípnek manapság, addig kár nektek itt szőnyeg alá söprögetni az aggályokat."

Szokás szerint ezen átlibbenve inkább engem támadsz, a tények ízlelgetése helyett. No, persze, szar ízű tényeket nem szívesen ízlelget az ember, még ha zombi, akkor se...

• narumon
    Köszi már nézem is!
  • Papichulo
    Offline terkepnek - persze nem navigaciora - nekem nagyon bejott a City Maps 2GO A nevevel ellentetben nem csak varosterkepek vannak, hanem a vilag minden orszagarol, regiojarol es persze iszonyat sok varosrol is kulon terkep, rengeteg POI-val, wikipedia cikekkel, stb..., ezeket elore le lehet tolteni, zero adatforgalmat general ezutan. Ez kulonosen kulfoldon hasznos, mondjuk varosnezesnel, ha nem navigalni akarunk csak ugy setalgatunk. Raadasul rendszeresen update-elik is a programot.
  • narumon
    :)))

A legviccesebb ez, hogy ezen szórakoznak népek amikor szerintem az ÖSSZES teljesen használhatatlan az applemaps a googlemaps a Nokiahere és mindegyik. Ha navigálni akarok arra ott vannak a jobbnál jobb navi szoftverek, ha meg hirtelen csak valamit meg akarok nézni a térképen arra kb mindegyik alkalmas. Ez megint olyan szerintem, hogy a média kelti a cirkuszt a népek meg benyalják és elhiszik, hogy most a térkép a legnagyobb gondjuk.....
  • M2 #62
    Mellesleg kijött a Nokia térképe iOS-re, van is nagy vidámság miatta. :-)
    Ezek is másolják az Apple-t: kijönnek egy használhatatlan térképpel...

A neve: HERE Maps

Egyik értékelés:
    "HÁT EZ VALÓBAN HERE BAZMEG!!!"
  • M2 #61
    "Imádtam egy jelenetet anno2007: metró, telefonálnom kellett, előveszem a 6310i -t, nincs benne a szám, előveszem a 7650-est, keresem benne. Nagyarc szemben menőzne, P800-at virítja, rámosolygok és előveszem a HTC Uni-t. Azt az arcot látni kellett volna..."

De ugye vágod, hogy itt bizony Te is menőztél?
    Nekem valahogy fogalmam sincs, ki milyen telefont tart a metrón, mert nem is érdekel. A sajátom is tokban van, nem is látszik, hogy almás.

Amit egyébként itt művelsz, annak szép angol neve is van: 'wishful thinking'. Jellemző az Apple-haterekre. Temetik a világ legjobb helyzetben lévő cégét - LOL! :-)
  • Papichulo
    Newsflash:
    Az HTC CEO-ja kozolte, hogy hatalmas bullshit volt ez a $6-8-as ar... ;)
  • levente68
    Aha, és az álom most szövetségre lépett a valamikori legjobb gyártóval, aki most talán a Nokia utáni legnagyobb lúzer...

Ezen felül meg friss hírek szerint egy kis visszalépést is kénytelen megtenni a Gmaps felé...

Én meg nem figyeltem jól és shorton jött kis pénz Apple-ből...

Jó kis cég ez, de amíg a vezetői kissé visszacsípnek manapság, addig kár nektek itt szőnyeg alá söprögetni az aggályokat.

Nekem mindegy, ki gyártja a legjobb cuccot, az érdekel, meg tudom-e venni. Eddig sikerült. Egyszerű tengelyen: Nokia - HTC - Samsung. Nem az alap gépek. Félek, soha nem lesz Apple cuccom és hidd el, nem rajtam múlik. Egyre jobbakat gyárt pedig Apple is, de az én igényemet nem elégíti ki, közben csúnyán a fejükde nőnek páran. Menőzni nem akarok vele, sőt, mára a menőzni kívánók közül is sokan Samsung-ot vesznek, hiszen alakul a presztizse és mindegy, mihez nem ért szerencsétlen, de mutogatni jó...

Imádtam egy jelenetet anno2007: metró, telefonálnom kellett, előveszem a 6310i -t, nincs benne a szám, előveszem a 7650-est, keresem benne. Nagyarc szemben menőzne, P800-at virítja, rámosolygok és előveszem a HTC Uni-t. Azt az arcot látni kellett volna...

Szóval, jampizni ma jó már Samu is, sajna sok majom azért veszi, de már talán egy névjegy szerkesztése se megy.

De, ahogy sokan mondják, csúszik az a gyeplő más kezébe. Látja ezt Apple, nyugi, ezért változik a politikájuk, keresik az árulót szövetségesnek és keresik a Google-vel is a hangot...

Na, szóval az az álom éppen REM fázisban van ;)
  • M2 #58
    Vicces, mert jelenleg az Apple a legjobb helyzetben van, a legjobb kilátásokkal. Egy kapitalista álom.

Tömegcikket gyárt, amit extra nagy profittal tud értékesíteni és nagyobb az érdeklődés, mint amennyit gyártani tud. Zsebben pedig ott az óriási tőke, bármilyen bővítéshez.

Ha még azt is hozzáadod, hogy a piaca növekvő és a rendszere magához rögzíti az eddig vásárlóit, szaladsz részvényt venni. :-)
  • Papichulo
    Koszonom ;)

"Az, hogy szőr van a hurkában onnan is kiderül, hogy elég rendes átszervezések voltak az Apple-nél"

Ezt a hasonlatot nem kellett volna... szerintem soha eletemben fogok tudni hurkat enni ezekutan :)

Etszervezesek amugy Steve alatt is voltak, ez nem egyedi. Ennek ellenere persze ez negativ hatassal is lehet a cegre, de akar pozitivval is. Meglatjuk.

Egyebkent en evekkel az iPhone megjelenese elott is elegedett Apple felhasznalo voltam, meg a PPC idoszakban. Bizonyos szinten sajnalom is ezt az egesz oruletet, amit a mobil szegmens ilyen aranyu megerosodese okozott. Annyival nyugalmasabbak voltak azok az evek, legfeljebb az uj PowerBook es OSX verziokat vartuk es nem volt minden mass-media tele az Apple koruli dolgokkal, pletykakkal. Ebbol ugye azt is lathatjuk, hogy ha szerintem teljes mertekben foldbeall az egesz iOS mizeria, az engem a legkisebb mertekben sem fog erdekelni, addig amig megkapom a magam Mac-jet a rendszeres OSX frissitessel. Talan meg orulnek is neki, hogy a ceg a teljes energiajat ujra ebbe a szegmensbe koncentralna.
  • NEXUS6
    Röviden?

IGEN:)

De a jövő akkor sem olyan rózsás. Az, hogy szőr van a hurkában onnan is kiderül, hogy elég rendes átszervezések voltak az Apple-nél, és nem azért mert központilag átszervezték a nyugdíjrendszert.:)
  • narumon
    "Javaslom, hogy azért gyakorold még a hasraütés módszerével történő becslést.:)
    Ha jól látom az előző cikkhez kapcsolódóan a Bada 3. negyedéves eeladásai 5 millió körül alakultak, amivel pl. megelőzik a WP eladásokat is. Szal azért a darabszámok és a százalékok azért összefüggnek és egymásba átválthatók, ha a teljes számot ismerjük."

Húha akkor most jó mellé lőttem a kevés és a még kevesebb közé.

"Abban a cikkben egy nagyon finom csúsztatás ott volt, hogy az Apple 30%-os növekedéséről szólt a korábbi eredményeihez képest, miközben ugye a teljes eladásokból a részesedése csökkent!"

És ebben mi a csúsztatás? Attól, hogy a komplett mobilpiacon a részesedése csökkent (hiszen 50 gyártóval hasonlítod össze), attól még símán nőhet az eladása 30%-al. Ebben semmi csúsztatás nincs, és ráadásul ez utóbbi a lényeg.

"Az iOS-t viszont lehelletnyivel talán jobb helyzetűnek mutattad."

Hát nem leheletnyi a különbség.

"Igen az iOS-nek van egy 300-400 milliós installációs bázisa, a kérdés az, hogy ez mekkora valós bázist jelent, amikor évente jelenleg olyan 100 millió készüléket adnak el."

Jó lesz az 100 milliónál többnek évente, ne csak a telefont nézd.

"Csak mert ki használ egy 3-4 éves készüléket, alkalmas-e ez a készülék új APP-ok telepítésére?"

Az 1-2 éves készülékeken gond nélkül, de ami szintén nagyon jó az apple.nél, hogy elég hosszú ideig támogatott 1-1 készülék. Ugye jelenleg még a 3GS is támogatott ami aztán végképp nem mai kölök.

"Ha más gond nem jelentkezik, pl a képernyő felbontása miatt."

Ezzel semmi gond nincs apple-nél, így is különböző felbontások vannak iphone, ipad, stb esetében.

"Persze a bada ehhez képest marginális 5-10 millió közötti installációs bázissal rendelkezik, de később is indult, mint az iOS."

Meg nem is látszik rajta, hogy olyan nagyon jönne előre.

"A példa szerintem inkább úgy jó, hogy az eddig az utcában egyedül zsömlét áruló pékmester egyszercsak azt látja, hogy prosperál a város (mert épült egy mercigyár) egyre több a kuncsaftja, csak azt nem látja, hogy a mercigyár mellé épült egy Android nevű pláza is, ahol egyre több ember vásárol, és ahol szintén van olyan bolt, ami csúcszsömit árul a TECSÓS mellet."

Teljesen mindegy, magvas zsemléje (iOS) NINCS. És ezért lenne hülye a magvas zsemle receptjét odaadni másnak is, aki kispóról belőle ezt azt, már nem olyan, nem olyan az íze.

"Ma még van egy biztos vásárló köre, de hogy az emberek lustaságból egyszercsak elfelejtenek hozzá benézni, pláne ahogy az utcában megy tönkre a többi bolt is, azt már ős sem tudhatja."

Erre az én példám a hifi (ha már hifibuzi vagyok), a plázában és a médiamarktban is van "hifi" osztály, de azért ha normális komoly hifit akarsz akkor nem ide mész be, nem itt vásárolsz. Ezért mindig is voltak és lesznek hifi boltok.

"Erre kéne figyelnie a pékmesternek, az idők szavára! ;)"

Egyet értek csak ez nem a te véleményeddel egyezik :)
  • Papichulo
    Magyarul elismered, hogy pillanatnyilag az Apple modszere sokkal jobban mukodik, sokkal tobb penzt termel es raadasul azzal, hogy nem probalnak olyan agressziven terjeszkedni, ahogy a Google, meg a vasarlok is jobban jarnak a diverzitassal es a konkurenciaval, de szerinted a jovoben talan, esetleg, ha minden jol megy, akkor ez kifizetodo lehet a big G-nek...

Eleg messze kerultunk onnan, hogy az Apple helyzete nem irigylesremelto es konkagtni kene a veszharangokat... ;)
  • NEXUS6
    "Ipsofacto Google is not winning any war that matters."

Én meg azt mondanám, hogy nem nyerhetsz háborút erőfeszítések, veszteségek nélkül. A Google most abban a pozícióban van, hogy ugyan nem sok pénze van az Androidból, de azt látja, hogy minimális erőfeszítéssel az egész széles értelembe vett mobil platform az ölébe hullhat. Te megállnál, ha tudod hogy akár a piac 90%-át is megkaparinthatod 1-2 éven belül és majd ráérsz akkor gondolkodni, hogy mit kezdj a birodalmaddal? Vagy megpróbálsz már most minnél több pénzt kitermelni és iszapbírkózásba menni a konkurenciával?

Én az előbbire szavazok. Ha az M$ a 90-es években kevésbé agresszív és nem küldi padlóra az Applet, meg a kisebb platformokat, Commodore-t, Atarit, akkor nem lett volan 2 jó évtizede, amikor csak róla szólt a számtek, és annyi pénze volt hogy nem tudta hova rakni.
  • NEXUS6
    "Megint elveszel a számokban. A Bada meg a WP nem ott hiádzik, hogy pár százalék a részesedése, hanem, hogy az eladott darabszámok is kicsik. Néhány százezres max 1 milliós a piac. iOS készülékből van eddig több mint 300 millió!! forgalomban és ez a szám napról napra növekszik. Hülye az a fejlesztő amelyik nem fejleszt rá. (és semmelyik fejlesztőt nem fogja érdekelni ha az OPERÁCIÓS RENDSZER!!! részesedése néhány százalék de ez több mint fél milliárd készüléket jelent!)"

Javaslom, hogy azért gyakorold még a hasraütés módszerével történő becslést.:)
    Ha jól látom az előző cikkhez kapcsolódóan a Bada 3. negyedéves eeladásai 5 millió körül alakultak, amivel pl. megelőzik a WP eladásokat is. Szal azért a darabszámok és a százalékok azért összefüggnek és egymásba átválthatók, ha a teljes számot ismerjük. Abban a cikkben egy nagyon finom csúsztatás ott volt, hogy az Apple 30%-os növekedéséről szólt a korábbi eredményeihez képest, miközben ugye a teljes eladásokból a részesedése csökkent!
    Szal a Bada arányaiban azért nagyságrendileg nem tér el olyan vészesen, mint írtad. Azonban ez már elég arra, hogy a bada APP ellátottságával gondok legyenek.
    Az iOS-t viszont lehelletnyivel talán jobb helyzetűnek mutattad. Igen az iOS-nek van egy 300-400 milliós installációs bázisa, a kérdés az, hogy ez mekkora valós bázist jelent, amikor évente jelenleg olyan 100 millió készüléket adnak el. Csak mert ki használ egy 3-4 éves készüléket, alkalmas-e ez a készülék új APP-ok telepítésére? Ha más gond nem jelentkezik, pl a képernyő felbontása miatt.
    Persze a bada ehhez képest marginális 5-10 millió közötti installációs bázissal rendelkezik, de később is indult, mint az iOS.

"Megpróbálom egy tök más példával szemléltetni hátha így jobban megérted. Tegyük fel, hogy Pék vagy és kitalálsz egy spéci magvas zsemle receptet. Az emberek szeretik és folyamatosan nő az igény a zsemlédre...."
    A példa szerintem inkább úgy jó, hogy az eddig az utcában egyedül zsömlét áruló pékmester egyszercsak azt látja, hogy prosperál a város (mert épült egy mercigyár) egyre több a kuncsaftja, csak azt nem látja, hogy a mercigyár mellé épült egy Android nevű pláza is, ahol egyre több ember vásárol, és ahol szintén van olyan bolt, ami csúcszsömit árul a TECSÓS mellet.
    Ma még van egy biztos vásárló köre, de hogy az emberek lustaságból egyszercsak elfelejtenek hozzá benézni, pláne ahogy az utcában megy tönkre a többi bolt is, azt már ős sem tudhatja.

Erre kéne figyelnie a pékmesternek, az idők szavára!
    ;)
  • Papichulo
    Wishful thinking? :)
  • M2 #50
    "Szerintem egy olyan változtatás amit te sürgetsz az a cég halálát jelentené."

Pontosan ezért szeretné a kis ravasz.
    (vágyelvű gondolkodás - de angolul jobban hangzik)
  • Papichulo
    Mekkora bajban is van az Apple? Mennyire all vesztesre a Google ellen?
    Ez ugyan egy forumhozzaszolas, de erdemes elolvasni, plusz minden adat remekul ellenorizheto benne:

"So let's tease this out shall we. Android is winning in smartphone unit sales which Google needs to get eyeballs looking at their ads and consumers buying their advertiser's products, correct?

Google also needs to get lots of developers writing apps for Android in order to get lots of consumers downloading lots of apps and viewing lots of ads, correct? For this to happen, developers need to make lots of money on the platform, don't they?

Now let's see if that is working for them.

Rich Relevance reports that 90% of all mobile e-commerce is generated by iOS users. 84% of mobile games revenue comes from the iOS platform according to New Zoo. Distimo reports that iOS developer revenue is 6x greater for iOS than Android and 8x greater for the top 200 apps on iOS compared to Android.

AppStore HQ reports that there are over 4x more developers writing for iOS as there are Android developers.

The average web browser share as reported by Net Applications, AT Internet, W3Counter, WikiMedia, StatCounter GlobalStats, StatOwl, WebMasterPro, Clicky WebAnalytics etc for iOS is well over double that of Android.

In terms of viewings of actual ads, Android is far below iOS with Opera reporting that iOS has 46.53% of ad traffic and a massive 61.41% of ad revenue. In contrast, Android only accounts for 24.43% of traffic and 26.56% of revenue.

The actual value of those clicks on ads is far higher for iOS with an eCPM of $3.96 for iPad users, $2.85 for iPhone users and only $2.10 for Android.

So what do we discover?

Despite Google's business model needing lots of eyeballs, lots of apps, lots of developers and lots of ad revenue, it turns out that despite Android's large smartphone sales numbers, it is not delivering in these metrics.

For investors, actual profit is of course the most important figure in all of this and Apple's iPhone delivers more profit in just one quarter than ALL of Google's products do (mobile and desktop) in an entire year.

Piper Jaffrey reports that Google brings in 40% of their mobile profits solely thru the Maps app and search within Safari on iOS devices. With Apple's new Maps app kicking out Google and Siri taking away lots of Safari searches and the possibility of Google being replaced as the default search engine, Google's business model in mobile is even more threatened.

Ipsofacto Google is not winning any war that matters."
  • narumon
    "Jó csak éppen, ha egy szint alá esnek ugyan olyan marginális rendszert fognak képviselni, mint ma a Bada, vagy a WP. Ez nem másból, csak olyan "apróságok", mint pl. a rá készülő APP-ok fejlesztése szempontjából számít."

Megint elveszel a számokban. A Bada meg a WP nem ott hiádzik, hogy pár százalék a részesedése, hanem, hogy az eladott darabszámok is kicsik. Néhány százezres max 1 milliós a piac. iOS készülékből van eddig több mint 300 millió!! forgalomban és ez a szám napról napra növekszik. Hülye az a fejlesztő amelyik nem fejleszt rá. (és semmelyik fejlesztőt nem fogja érdekelni ha az OPERÁCIÓS RENDSZER!!! részesedése néhány százalék de ez több mint fél milliárd készüléket jelent!)

"5 év alatt mélypontra juthatnak. Azt hogy oda is jutnak, az határozza meg, amit ma csinálnak."

Igen de ők pontosan ezt képviselték 10 éve is meg 20 éve is és ezzel jutottak a csúcsra. Továbbra sem értem miért kéne ezen változtatni. Szerintem egy olyan változtatás amit te sürgetsz az a cég halálát jelentené.

"A HTC jó példa arra, hogy hova juthat az Apple is, de a HTC helyzete még súlyosabb lenne egy speckó csak ő általa használt OS esetében. A kis cégeknek a saját OS legalább olyan csapda, mint lehetőség, lásd Nokia, RIM."

Így van, de az apple azért messze nem kis cég. És ott az ellenpélda a legnagyobb cég (Nokia) is megzuhant hiába volt saját rendszere. Valahogy azt a részét nem akarod látni a dolognak, hogy az apple felfele ível jelengleg. Nem tudnak annyi készüléket gyártani mint amennyit el tudnának adni. Akkor miért kéne ezen a pozíción változtatni?

Megpróbálom egy tök más példával szemléltetni hátha így jobban megérted. Tegyük fel, hogy Pék vagy és kitalálsz egy spéci magvas zsemle receptet. Az emberek szeretik és folyamatosan nő az igény a zsemlédre. Újabb boltokat nyitsz, annyira megy a szekér, hogy nem is tudsz minden rendelést teljesíteni nem tudsz annyi magvas zsemlét sütni mint amennyit a boltok kérnek szerte az országban. Egyre többet és többet gyártasz nagyon jó haszonnal, azon küzdesz, hogy minél több megrendelést ki tudj elégíteni, ezért újabb és újabb malmokkal, lisztbeszállítóval spéci mag szállítóval kötsz szerződést. Majd jön egy ember és azt mondja neked, hogy TE PÉK! Te hülye vagy, valamit rosszul csinálsz, hiszen nézd meg mennyi hagyományos zsömlét adnak el a boltok! Minden eladott magvas zsemlédre jut 100db hagyományos zsemle eladás. Az sokkal nagyobb buli. CSAKHOGY! És itt jön az a rész amit valamiért nem értesz. A tízszer több hagyományos zsemlét nem 1 pékség adja el, hanem 50 másik, azaz a legtöbb hagyományos zsemlét szállító pékség kevesebbet ad el a hagyományos zsemléből, sokkal kevesebb haszonnal mint te a magvas zsemléből. Ha ezek után azt mondod, hogy igaza van és leállsz a magvas zsemle gyártásáról azért hogy áttérj a hagyományos zsemle gyártására akkor komoly problémák vannak a fejedbe. A vége az lesz, hogy te leszel az 51. pékség aki hagyományos zsemlét árul, és bár korábban eladtál a különleges magvas zsemlédből naponta 100.000db-ot, jó haszonnal, most hagyományos zsemlét gyártasz minimális haszonnal (hiszen 50 másik pékséggel versenyzel), és mégsem tudsz eladni csak nap 2500db-ot. Háááát nem hiszem, hogy ez egy jó stratégia lenne.
  • narumon
    "egy kisebb cég viszont pillanatokon belül eléri azt az alacsony volument, amikor adott terméket már nem éri meg tovább gyártani."

De valahogy azt nem akarod észrevenni, hogy eladott darabszámok alapján az apple a nagyobb cégek közé tartozik. Melyik része nem világos neked ennek?
  • Papichulo
    "Csakhogy az asztali gépek eladásai látványosan esnek, a mac-ek esetében is. Darabszám szerint -13%, értékben -19% éves szinten!!!"

El is olvastad a linkelt cikket, vagy amikor lattal egy negativ szamot, mar elegedetten hatradoltel es linkeltel - mely utobbi amugy udito ujdonsag az esetedben ;)

"desktop sales [...] were down 13 percent year-over-year while laptops were up 8 percent, resulting in some fairly flat growth overall."

Ennek oka, hogy az Apple haromszor tobb hordozhato szamitogept ad el, mint desktopot!

Mindazonaltal felhivnam a figyelmedet az FQ4-re is, melynek adatai mar hetek ota nyilvanosak. A q2q Mac eladasok, tobb, mint 20%-kal emelkedetek, de meg a y2y is nott, bar szerenyen, mely tobbek kozt a regota esedekes - es pont az FQ vegen bekovetkezo - termekfrissiteseknek is betudhato:
    "Apple sold 4.9 million Macintosh computers, a unit increase of 1 percent over the year-ago quarter" - http://www.macrumors.com/2012/10/25/apple-records-q4-2012-earnings-of-8-2b-on-36b-in-revenue-tops-150b-in-sales-for-fiscal-2012/

"Andoridos piac még gyorsabban bővül, növekszik a rés, gyak esik vissza a piaci részesedésük."

Ennek ellenere meg mindig az Apple profitja a legnagyobb a szegmensben es folyamatosan novekszik, csakugy, mint az eladott darabszamok.

Szoval nem annyira sotet a helyzet, mint amilyennek te latod... sot! ;)
  • NEXUS6
    "Továbbra sem értek egyet. Az apple-nek ez a legjobb pozíció amit most fog és ez akkor is így lesz ha ha az iOS részesedése akár 3%-ra esik. Nekik egy dolgot kell figyelni, hogy mindig egyre-több és több telefont adjanak el - azaz az üzlet bővüljön vagy legalábbis ne essen látványosan. Ezért csalóka egy oprendszer részesedés - folyamatosan esik az iOS részesedése, de az apple adja el a második legtöbb okostelefont (bizonyos feltételeket nézve meg a legtöbbet)."

Jó csak éppen, ha egy szint alá esnek ugyan olyan marginális rendszert fognak képviselni, mint ma a Bada, vagy a WP. Ez nem másból, csak olyan "apróságok", mint pl. a rá készülő APP-ok fejlesztése szempontjából számít.
    Nem azt mondom, hogy jövőre lőttek a az Apple-nek, hanem hogy ahogy 5 év alatt a csúcsra jutottak, ugyan úgy
    5 év alatt mélypontra juthatnak. Azt hogy oda is jutnak, az határozza meg, amit ma csinálnak.

"Amit nagyon rosszul gondolsz az az, hogy nézd meg mondjuk a HTC-t - elvileg azon a piacon van amin szerinted lenni kell - android kurva nagy részesedéssel, cserébe gondokkal küzd és negyed annyi telefont sem ad mint az apple. Miért kéne ez az apple-nek?"
    A HTC jó példa arra, hogy hova juthat az Apple is, de a HTC helyzete még súlyosabb lenne egy speckó csak ő általa használt OS esetében. A kis cégeknek a saját OS legalább olyan csapda, mint lehetőség, lásd Nokia, RIM.
  • NEXUS6
    "De miert lennenek bajok? Indokok?

Az OSX piaci reszesedese is vilagszinten az alatt van mar az indulasa ota, 10 eve es remekul megvannak vele. Nyereseges uzletag."

Igen ez jól hangzik, de a desktop "PC" piac folyamatosan bővült az utóbbi 20 évben, ez jó alap. Az Apple először szembe ment ezzel, mert nem IBM PC kompatibilis gépet gyártott és a piac nem volt rá vevő. Aztán addig csak életben maradt, hogy stabilizálta magát itt is egy ilyen elit terméket jelentő piaci szegmensben.

Csakhogy az asztali gépek eladásai látványosan esnek, a mac-ek esetében is. Darabszám szerint -13%, értékben -19% éves szinten!!!
    Egy nagyobb cég egyszerűen csökkenti a gyártás volumenét, egy kisebb cég viszont pillanatokon belül eléri azt az alacsony volument, amikor adott terméket már nem éri meg tovább gyártani.

Iphone, mobil termékek esetében ugyan arányaiban hatalmas, 30% körüli a bővülés, azonban darabszám tekintetében az Andoridos piac még gyorsabban bővül, növekszik a rés, gyak esik vissza a piaci részesedésük.

Az Apple egyáltalán nincs olyan megnyugtató helyzetben, mint azt gondoljátok. És ennek az egyik fő oka a cég viszonylagos kicsinysége.
    Link
  • narumon
    "Az iOS részesedése a béka segge"

JAVÍTÁS; AZ OSX részesedése...
  • narumon
    "Én a legótelónál arra gondolok, hogy TE rakod össze. Érted, mint a PC-t!"

Azért jó ha tudod, hogy a legóPC a globális PC piac igen kicsi százaléka és nem fordítva. A vezető gyártók több Pc-t adnak el mint legóPC-t összesen a világon. Csak jó ha tisztában vagy vele.
  • narumon
    "Az iOS mobil piaci részesedése jelenleg 30%-körüli. Ha leesik 10% alá bajok lesznek. Ennyi."

Ezt miből gondolod? Mi köze az oprendszer piaci részesedésének a bajokhoz? Főleg, hogy hardverben minden területen az első 5-ben vannak. Az iOS részesedése a béka segge alatt van folyamatosan mégis mint gyártók az első 5-ben vannak notebook eladásokban - elég sok cég cserélne velük. Semmi köze a kettőnek egymáshoz.

"Persze, hogy ne essen le ahhozjelenleg tenni kéne valamit, pl rá kell menni a szélesebb néprétegekre, csak mert a csúcskategóriákban is iszonyat kemény ellenfelei vannak azért az Apple-nek."

Továbbra sem értek egyet. Az apple-nek ez a legjobb pozíció amit most fog és ez akkor is így lesz ha ha az iOS részesedése akár 3%-ra esik. Nekik egy dolgot kell figyelni, hogy mindig egyre-több és több telefont adjanak el - azaz az üzlet bővüljön vagy legalábbis ne essen látványosan. Ezért csalóka egy oprendszer részesedés - folyamatosan esik az iOS részesedése, de az apple adja el a második legtöbb okostelefont (bizonyos feltételeket nézve meg a legtöbbet).

Amit nagyon rosszul gondolsz az az, hogy nézd meg mondjuk a HTC-t - elvileg azon a piacon van amin szerinted lenni kell - android kurva nagy részesedéssel, cserébe gondokkal küzd és negyed annyi telefont sem ad mint az apple. Miért kéne ez az apple-nek?
  • Papichulo
    "- PocketPc telefonok?"

Volt nekem sokfele abbol is, mint mondtam jobb hijjan sokat hasznaltam a platformot - meg ingyen kaptam a keszulekeket - de ilyet en sem nagyon tudnek mondani. Szoval konkret tipus?

" Aha! Ez most akkor egy objektív mérhető fícsör?"

Nem, ez egy reviewer velemenye. De gondolom te is tudsz olyan cikket mutatni, ahol azt fejtegetik, hogy ez csak egy PPC v. WinMo clone es semmi ujdonsag nincs benne, a build-qualityn kivul.

"Én a legótelónál arra gondolok, hogy TE rakod össze. Érted, mint a PC-t!"

Ertem, persze, hogy ertem es ilyenrol en sem tudok. Bar szerintem mar nincs olyan messze, hogy valaki megvalositsa... :)
    De mar nem is emlekszem, hogy mibol jutottunk el ide? Miert is fontos ez?
  • NEXUS6
    "Miert, ugyanolyanok voltak? Szines, capacitive (NEM stylus-based!) smartphone-ok, gyari appstore-ral, zene/video-vasarlasi lehetoseggel es rendszeres OS frissitessel? Melyik volt ilyen peldaul?"
    - PocketPc telefonok?

"Nezzuk, hogy mit mond errol a gsmarena.com: "Actually, to get a feel of that, you must have held the handset in your hand and tried it for real. It's nothing like anything you've seen."
    - Aha! Ez most akkor egy objektív mérhető fícsör?
    Csak mert hasonló telók elötte is voltak. Ez meg jól össze volt rakva, ennyi.

"Legótelóról meg még nem hallottam, de érdekel, ha tudsz valami ilyenről.;)"
    A Samsung tulajdonkeppen ezt csinalja. Nehez olyan CPU/RAM/Display/stb... combot mondani, ami ne lenne a kinalatukban :)"
    - Jó, jó, köszi, okos poén volt;) Én a legótelónál arra gondolok, hogy TE rakod össze. Érted, mint a PC-t!
    Miért is fontos ez? Munkadíj, összeszerelő üzem, nagyker/kisker költség stb, ilyen költségek kiesnek, ezért olcsóbb a barkácspécé. Telóban ilyet nem tudsz csinálni, mert azok nem moduláris hanem integrált rendszerek!
  • Papichulo
    "Az iOS mobil piaci részesedése jelenleg 30%-körüli. Ha leesik 10% alá bajok lesznek. Ennyi."

De miert lennenek bajok? Indokok?

Az OSX piaci reszesedese is vilagszinten az alatt van mar az indulasa ota, 10 eve es remekul megvannak vele. Nyereseges uzletag.
  • NEXUS6
    Nincs öszefüggés. A luxusautógyártás folyamatos harc a fennmaradásért válságtól függetlenül.
    Az iOS mobil piaci részesedése jelenleg 30%-körüli. Ha leesik 10% alá bajok lesznek. Ennyi.

Ha leesik.

Persze, hogy ne essen le ahhozjelenleg tenni kéne valamit, pl rá kell menni a szélesebb néprétegekre, csak mert a csúcskategóriákban is iszonyat kemény ellenfelei vannak azért az Apple-nek.
  • narumon
    "Ha ez így lenne akkor a luxusautógyárak is még ind az alapítók tulajdonába lennének. Csakhogy ez nem így van, a Jaguar, Lotus, Lamborghini már mindenfajta "nemzetidegen" befektetők kezében van."

Miért lenne a kettő között összefüggés? Ráadásul ezek a cégek sem a mostani "válság" miatt kerültek eladásra / felvásárlásra.
  • Papichulo
    "Volt csak teljesen más stilusu, iphone után meg jöttek sorra a hasonloak.."

Miert, ugyanolyanok voltak? Szines, capacitive (NEM stylus-based!) smartphone-ok, gyari appstore-ral, zene/video-vasarlasi lehetoseggel es rendszeres OS frissitessel? Melyik volt ilyen peldaul?

Nezzuk, hogy mit mond errol a gsmarena.com: "Actually, to get a feel of that, you must have held the handset in your hand and tried it for real. It's nothing like anything you've seen."

Egyebkent ez a kijelentes csak eros szemuvegen keresztul jon at ugy, hogy "az Apple-t mindenki csak másolja"

"Legótelóról meg még nem hallottam, de érdekel, ha tudsz valami ilyenről.;)"

A Samsung tulajdonkeppen ezt csinalja. Nehez olyan CPU/RAM/Display/stb... combot mondani, ami ne lenne a kinalatukban :)
  • NEXUS6
    "- Egész pontosan ez a kijelentés minden ilyen fórumon előkerül almafanok szájából."
    Tehat ismet szelmalmokkal harcolsz. Te mit szolnal ha egy masik forumrol vagy threadbol hoznek valami eszement androidos szajabol (pl. Arrakistor) valami rettenetes baromsagot (pl. X8 uber alles) es ezt extrapolalnam rad is?"
    - Nem vívok szélmalomharcot lásd #4. Szal hasonló kijelentés "szerencsére" már itt is elhangzott, ahogy mindíg is jön valaki határtalam almaöntudattal.;)
    Vol Jin "Nem azért, de érintőképernyős telefonokat sokkal korábban árultak, mint az apple megjelent volna a piacon. PDA-k meg pláne előbb voltak. Ehhez képest botrányos, hogy mindenkit lehúz."
    fergusonpapa "Volt csak teljesen más stilusu, iphone után meg jöttek sorra a hasonloak.."

"A brand PC-klón gyártókat meg az olcsó alkatrészekből házilag barkácsolható sufnipécék nyomták le, ez megint nem jellemző veszély a mobil piacon."
    Nem tunt fel, hogy ugyanezt csinaljak az olcso kinai gyartok? Ezek kozul a Huwai vagy a ZTE meg mindig a jobbak koze tartozik."
    - Hát azért itt nem egészen ugyanarról van szó. Ez kb a Compaq szint, aki végül szintén feladta a harcot. Bemész egy PC boltba és gyak anyagárban összeraknak neked egy akármilyen PC-t, na ezzel nem tudott még a Compaq sem versenyezni. Legótelóról meg még nem hallottam, de érdekel, ha tudsz valami ilyenről.;)