"Mi? Mindkét cég a legjobb éveit produkálja. A BMW konkrétan minden korábbi rekordját megdöntötte - nem értem miért kéne máshogy csinálniuk ha jól csinálják. Ugyanez igaz az apple-re is. Nonstop döntik a rekordokat tehát valamit jól csinálnak."
- Luxus autókról beszéltünk, márpedig mind a Bömös, mind a Merci, gyárt mondhatni tömegautókat, amiből a hasznát csinálja. A Merci hatalmasat bukott a Maybach kocsijaival, nem tudta gyártásban tartani őket, mert olyan szinten volt ráfizetéses.
"Mit nevezünk luxus márkának? Pont azért hoztam fel példának a BMW-t mert szerintem ő az autópiac appleje ha úgy tetszik. Nem kimondottan luxusmárka de prémium termék, jól pozícionálva, a legjobb supporttal, prémium minőségben. Ugyanazok jellemzők rá mint az applere - lehet, hogy van kocsi erősebb motorral, lehet hogy van nagyobb, szélesebb, stb. De ha az egész csomagot nézed, hogy milyen áron mit kapsz ÖSSZESSÉGÉBEN a szolgáltatásokkal együtt akkor nehéz jobbat találni - valószínűleg ezért van (és lesz) BMW-m és pont ezért tetszik iphone is."
Ezt máskor már kitárgyaltuk. Na most melyik Bömösre is gondolsz az 1-7, X1-X6 szériákon belül????
Az Apple egyáltalán nem hasonlít ezekre a nagy autógyártókra, mert ezeknek széles termékpalettájuk van!!!
Az Apple gyak egyenlő Smart. 1-2 kocsis termékpaletta, adott kategórián belül egy spec luxusmodell. Népszerű is, azok veszik akik a dizájnra hajtanak, stb.
A BMW, vagy a Merci, az sokkal inkább Samsung, Sony, LG, ha párhuzamokat nézünk.
"Az biztos viszont, hogy ha ebbe a folyamatba az Apple esetleg bele is bukik iPhone akkor is lesz, csak mondjuk a Samsung, vagy a Huawei fogja gyártani és a márkát is birtokolni!"
Azért egyelőre nem így néz ki a dolog. PC fronton is elmondta már néhány okos, hogy ki kéne adni az OSX-et és boldog boldogtalan hagy gyártson apple terméket, de azért csak jól döntött az apple, hogy ezt nem tette meg. Szerintem az a cég PC piacának végét jelentené."
Nem így néz ki, de a túl szűk piaci szegmensre történő specializálódásnak vannak előnyei és hátrányai is. Kb ugyan azok a hátrányok, mint ami az evolúciós rendszereknél is kitűnik. Egy jelentősebb piaci átrendeződés, pl. egy globális IT válság gyak biztos halált jelent.