246
Chivalry : Medieval Warfare
  • Malakai
    GameStop, GamersGate, hivatalos oldalon elő lehet rendelni. Steamen is lesznek hamarosan.
  • LasDen #45
    előrendelés vagy valami....??? a béta nem indokolja hogy ne legyen sehol....
  • flashpointer
    még béta
  • LasDen #43
    az hogy a francba van, hogy sehol sem találkozni a Chivalryval??? kerestem steamen, webshopokban, de sehol egy említés se....erősen gondolkodom rajta, hogy megvegyem, mert tetszik, sokkal intenzívebb mint a war of the roses és élvezhetőbbnek tűnik majd 2 órányi videó után...
  • bardocz
    Amit linkeltem videót, abban nagyjából átjön az irányítás. A támadások irányítása szeritnem sokkal jobb módszerrel van megoldva, mint pl a mount&blade-ben. Ott még mindig szenvedek, és ne az jön össze, amit szeretnék. De ez, hogy a görgővel kell, elég jó.
  • s1lkforrent
    Jó lett volna bekerülni a bétájába, mert demó biztos nem készül a játékból.
    Igazából meglepett hogy Kickstarter után nem nyitották meg a bétát azonnal, és próbáltak volna minél nagyobb zajt csapni körülötte, War of the Roses híre így viszonylag sok emberhez eljutott.
    És éppen ezért lett volna jó a béta, mert a WotR bétája alapján arra biztos egy fillért nem költök, de ebben a különböző feladatok, és az esetleges csapatközpontúság azért érdekelne, de videók alapján a Chivalry irányítását(ami nagyon fontos), és problemáit nem tudom kitapasztalni, vakon meg nem szívesen adnák ki rá pénzt.
  • PrasCo
    Ha már itt tartunk, nekem is fizethetne valaki pár korsó lelkesítő beszédet. :D
  • Aquir
    miért, vedd úgy hogy az illető benne van a vanguardban és a harc előtt megvolt a lelkesítő beszéd is :D
  • Fbn Lx
    meg alapvetően nem az lenne, hogy respawn után rohanok bele az ellenséges csapat közepébe, mert már kaszabolni akarok valakit, hátha összejön
    azért nehéz egy játékban a halálfélelmet mint motivációt megvalósítani :D
  • bardocz
  • LasDen #36
    nincs...csak FPS van...
  • Snipa
    hmm, eddig osszes videon belso nezetet lattam 3d personos nem is lesz benne?
  • Palinko
    kicsit gagyinak tűnik most valamiért ezzel az instant respawnal :D a mount and blade rendszere jobb volt.
  • bardocz
    Ez már jobban néz ki. Bár valószínű ezt is kipróbálom majd, tetszik ez a középkori csatás dolog.
  • LasDen #32
  • tutituti
    úgy rémlik nem ilyen nézet volt:D
    De lehetséges.Én inkább pikás vagy kétkezes katona voltam.
  • Aquir
    ez ilyen nézem-a-haveromat-balra-tőlem-ahogy-lő nézet:)
  • twi452
    miért? bal kézzel tartja és jobb kézzel átnyúl a válla fölött, izomból tartja ujjal a nyilat egyenesen a végénél és kifeszíti könyökből xD alternatív :D
    de vicces az biztos :D
  • Aquir
    milyen nézet ez az íjnál, ilyen nem is lehetne :D
  • tutituti
    belső vérzés

Ebben a tekintetben a war of the roses jobb.ott sajátos páncél perkek és felépítések(light medium heavy)sok féle kaszt,costum lehetőség és seb bekötözés.A revive-ért sok sok pont jár de könnyebben leölnek téged közben.A beta alatt nagyon megszerettem azt is.
    A kivégzés meg hihetetlen látványos!!
  • bardocz
    Azért a nem tudom mennyire realisztikus, hogy amikor karddal rácsap a full platemailbe öltözött csókára, akkor az megmurdál. Max megkarcolná a ruhát, de hogy nem tudja átvágni, az biztos, max kivételes esetekben.
  • a.carkey
    Viszont 8,74 euroért meg lehetett venni az összeset steamen kb. egy héttel ezelőtt. Nem tudom még van-e akció, de az összes ennyit megér(t). :D
  • Pluskast
    Még annyival kiegészítenélek, hogy multi esetén javasolnám a 22nd szervert:) Óóó azok a jó öreg koponyazúzások... :)
  • PrasCo
    Már a sima is így nyomta, de ha eldöntötted, hogy ránézel, feltétlenül a Warband-et javaslom; ami nem is annyira kiegészítő, mivel önállóan is futtatható.
    Érdekes lehet még a With Fire and Sword, ha érdekel a korszak, de inkább csak azért, mert más játék nem nagyon akad a témában, ez a rész viszont - sajnos - elég gyenge lett szerintem.
  • PrasCo
    Hjaa, értelek. Mea culpa, ezzel nem tudok és nem is áll szándékomban vitatkozni.
  • Malakai
    Ezzel nem ígéretekre céloztam, hanem azt akartam mondani, hogy nem a fejlesztők állítják be igazán realisztikusnak a játékot, inkább a közönség ugrott erre a témára, és az is igaz, hogy az íjászat meg pont olyan, mint ezer másik játékban.
  • Aquir
    és ez a sima m&b, a többi csak kiegészítő hozzá?
  • PrasCo
    Természetesen, én is így állok hozzá, azért is írtam, hogy esélyesen vásárlás lesz belőle! :)

A problémám mindössze annyi, még mielőtt bárki rámsütné azt, hogy Dwarf Fortresst akarok csináltatni a játékból (:D), hogy ahogy a SimCity-ről senki nem feltételezi, hogy városrendező mérnököket képez, úgy erről sem szerencsés videóban áradozni, hogy a középkori hadszínterek szimulátora.
    ...mert nem az. Közel sem. Nagyjából, ami eddig valósan elfogadható benne, az annyi, hogy a kardok kard alakúak.
    Ha nagyon szigorúan venném, azzal kezdődne a játék, hogy a fél teamet elviszi a kolera. :D

(Néhány állat biztosan erre is vevő lenne mondjuk, elvégre a WWIIOnline-nak is vannak előfizetői.)
  • Pluskast
    A M&B-nél jobbat nagyon úgy sem tudnak csinálni, max akkor ha a készítői csinálnak egy 2. részt :) Szóval minden egyéb játékhoz ehhez képest kell viszonyulni. Nekem tetszik és bár nem egy M&B azért azt hiszem kellemesen el fogok szórakozni vele;)
  • PrasCo
    Nézd, a regisztrációd időpontjából úgy tippelem, hogy messze nem ez az első játék, amivel játszol/játszani fogsz. Tehát talán nem rosszindulatként fogod elkönyvelni azt, amikor azt mondom, hogy játékfejlesztőtől én már sokszor, sokfélét hallottam... még azon felülemelkedve is, hogy a valami "közé" lövik be, ez egy marha jó "nesze semmi, fogd meg jól"-helyzet. Az érdemjegyeimet én is az elégtelen és a kiváló közé szoktam belőni.

Igazat kell adnom neked abban, hogy a célkereszt mérete nem jelent semmit _önmagában_, de megintcsak mindketten láttuk a videót, tehát egy-egy szón lovagolni, azt hiszem, fölösleges. Csak ismételni tudnám önmagamat lentről, aminek a konklúziója: ennél gyengébb már csak a lézeren vezetett nyílvessző volna. Hozzáteszem azonban, hogy nem kerülte el a figyelmem a játék béta-jellege.

Pusztán összehasonlításként, ha már Aquir azt írta, a Mount&Blade-et még nem nézte. Ott úgy néz ki az íjászat, hogy kezdő szinten az ember gyereke kb. semmit sem talál el. A feszítés közben a célkereszt összezsugorodik, majd - ahogy a mókus kitartja az íjat - azonmód el is kezd széttartani. A nyílvessző esése az íj típusától és az erejétől függ, a szórás a kitartás idejétől (ami amúgy meglepően realisztikus), a mozgástól, a távolságtól és nagyon-nagyon erősen a karakter képzettségétől, tapasztalatától. Ha egy kifeszített íjjal elkezd a csávó rohangálni, pláne, ha - eleinte - lóra száll vele, az ólajtót nem fogja eltalálni. Azt zárójelesen rakom csak ide, mert egy MM gémben ennek semmi értelme nincsen természetesen, de M&B-ben az erősebb íjakat eleinte egyáltalán nem is képes használni a karakter.

...és akkor megint visszatérek oda, hogy ez még csak az íjászat, nem a közelharc.
    Engem mondjuk különösen az utóbbi marhára nem kéne, hogy zavarjon, mert így legalább a páston le lehet mosni azokat a friss kezdőket, akik ilyen "realizmusra" nevelődtek hosszúkarddal, csak aztán amikor sportágválasztón az ember szembesül a megdöbbentő mennyiségű hülyeséggel, akkor utána nehezen bírja tartani a száját.
    Pedig azt kéne tenném, mert úgysem változik tőle semmi. :)
  • Malakai
    Mondjuk pont a készítők mondják azt, hogy az arcade és a szimuláció közé lövik be. A célkereszt mérete meg mondjuk nem jelent semmit.
  • Palinko
    Thief >D legjobb
  • PrasCo
    Megnéztem a videót, és általában nem vagyok ilyen frusztrált nyugdíjas-hozzáállású, de ahogy emberünk a kifeszített, nyolcvan-kilencven kilogramm feszítőerejű longbow-val rohangál hangyafing méretű célkereszttel, arra nem tudok mást írni, mint azt, hogy ennél rosszabbul egyedül úgy lehetett volna megvalósítani ezt, ha még a vessző esésével sem számolnak.
    A közelharcra már csak azért sem írok semmit, mert kötekedjen tovább a radai rosseb. Valószínűleg vásárlós lesz a projekt, mert korrekt _játéknak_ tűnik, de ahányszor erre, vagy a War of the Rosesre meghallom, hogy a középkor "szimulátora", görcsök fognak el. :D
  • tutituti
    Ami tetszik a leszakadó testrészek,de ott ahol eltalálod.
    illetve a pajzs is.
  • flashpointer
    ejha első ránézésre nagyon bejön. Unreal motort használ, vajon milyen lehet a gépkövetelmény? Valami összehasonlítás ilyen szinten más játékkal? Csak hogy elmegy e majd a gépemen vagy fölöslegesen várom:)
  • Panzeradler #11
    Ilyenre én is kíváncsi lennék:)
  • Aquir
    jah, nem néz ki rosszul
  • Aquir
    na és pl. milyen FPS van még, amiben jó maga az íjászat? :)
  • LasDen #8
    engem ez a videó győzött meg, hogy megkéne venni...
  • tutituti
    nagyon jó.már egy rakat videót néztem róla!
    pl.