246
Chivalry : Medieval Warfare
-
#166 Őrületesen jó játék... Az ingyenes steam hétvége még mindig tart és amikor csak tehetem ezzel játszok... Nagyon gondolkodok rajta,hogy megvegyem. Ha jól tudom ez nem létezik dobozos verzióban? Csak a steamről tudom megszerezni? -
#165 Free weekend van a Steamne, ha valakit érdekel. -
#164 Ha látsz skilles játékosokat egymás ellen játszani, azok akár percekig is harcolnak. Minden fegyvernek megvan a maga taktikája. Íjász meg men at arms ellen segít ha belerúgsz. Az is jó taktika, hogy ha kitérsz előle, és úgy vágsz a karddal hogy közben fordulsz is. Ilyenkor csak súrolod, de ez elég lehet ahhoz hogy átvedd a kezdeményezést. Meg ha sikeresen parry-zed az íjászt, az jókorát vissza fog hőkölni, ami elég hogy például szúrj egyet a karddal. A FOV-ot ajánlatos felrakni 110-re. Elejében míg megszoksz egy-egy fegyver, addig időnként jó a 3rd person nézetre váltani, mert 3rd personban jobban fel lehet mérni a távolságokat. De az tényleg csak arra jó, mert védekezni nem lehet így mert a parry-hez célozni kell az ellenfél fegyverére. Szerintem csak egy OP fegyver van, az alabárd, da az ellen például egészen jó a pajzs, csak türelmesnek kell lenni. Amit te esetleg agyatlan vagdalkozásnak látsz, abban igenis lehet logika. Például lehet úgy vágni, hogy arra játszol, hogy a kard visszaútján kapd el. Ö azt hiszi, hogy elindítottad az mozdulatot ami nem találja el, bemozdul hogy ő is támadjon, és a kardod elkapja a visszalendüléskor. A legtöbb meccs tényleg nagy hentelés, de igenis van taktika és stratégia is a játékban. -
uwu420 #163 Hát ez nem egy észjáték, szerintem ez első ránézésre is egyértelmű, de nem értem miért baj ez.
Menni kell darálni azt annyi, ilyen is kell.
Tudom ajánlani a M&B Crpg modját, az nem ennyire arcade. Csak ott meg az lesz a bajod, hogy 1 évig kell gyakorolni mire eléred a többi playert skillben. Meg zavaró lehet a 10 éves grafika is. -
#162 Sajnos a Paradox nem foglalkozik eleget a WOTRal, ez meg egy FPS, melynek van TPS nézete.
Mindkettő jó ötlet volt, csak a megvalósítás nem az igazi. Ennél ennyi volt, a másiknál talán a paradox nyomására lehet valami. -
#161 Én abba untam bele, hogy olcsó trükkel élnek a játékosok.
Agyatlan klikkelgetéssel lehet nyerni benne, taktikát nélkülözve.
Ott van pl a vanguard aki kétkezes hosszúkardjával vagy a spear-el hadonászik ott ráhajolnak a mouse 1-re és az esetek 90%-ban nyernek.
A másik mikor gyors fegyvert választanak, általában másodlagos fegyver (man at arms, archer) odamegy hozzád beviszi az első találatot ami általábana szúrás, aztán azt spammeli.
Visszaütni nemtudsz mert ebben a fosban minden kapott ütés, lövés megakasztja az aktuális ütésed, lövésed. Tehát úgy halsz meg hogy cska állsz előtte mint egy darab fa, hátrálni kevés az eséyl, man at arms, dodge-a miatt, meg íjász se lassú. Parryval addig tudod kivédeni míg elfoyg a staminád, ha eleve kevés volt vagy semmi, akkor egyenes út a halálba.
A szervereken meg ezt látom 24/7.
Hát jó szórakozást nekik... -
#160 Én azt várom mikor lesz legalább egy magyar szerver. Haverral ketten toljuk majdminden este. Rég nem volt multiplayer ami enyire bejött volna. Esetleg valaki indíthatna egy Steam Groupot, hátha többen összejövünk úgy csapatoláshoz. -
#159 Meg vmi csapat is kellene hozzá. Egyedül randomokkal annyira nem jó. De tudtommal magyar csapat nem nagyon van. -
#158 update? épp ideje.
én megvettem, mikor kijött, rá is untam 3 hét alatt kb. objective modeban elég kevés map van, egyhangúvá vált. -
#157 Pedig egész jól támogatja a Steam platform nyújtotta lehetőségeket. Pl barát listából lehet csatlakozni ill a barátaidat látod mindig merre vannak a pályán.
Na meg szervezetten azért elég durván lehet irtani a népet. -
#156 Nagyon hasít a topic, ennyien nyomjátok? :)
Én az utolsó 10 percben vettem meg pár napja, mikor a végleges leárazások zárultak, nehezen szántam rá magam a hetek alatt :)
De mondom most azt a 2500Ft-ot megéri.
Mondhatnám azt, hogy jobbra számítottam, de mivel már hallottam róla ezt-azt, nem vártam csodákat ... nem is kaptam. Leginkább egy béta hatását kelti a játék ... és hiába a csili-vili pályák, ha egyébként full statikus az egész (fák, azok levelei, pallók, stb) ... egy kis 'életet' varázsolhattak volna a környezetbe :)
Láttam jön majd egy update januárban ... kiemelik benne, hogy ingyenes lesz. Remélem ez nem azt jelenti, hogy hamarosan már pénzért is akarnak adni valamit.
Akciósan még úgy ahogy megérte, full árat biztosan nem.
Jó kis játék lesz ez, hogy ha még finomítanak rajta :) -
#155 Szerintem mindenki csak úgy össze vissza tolja, nincs szervezkedés sajnos. -
#154 Van magyar szerver, illetve társaság aki csapatban tolja a játékot? -
#153 nekem úgy tűnt, hogy a scoreboard első helyezettje lesz a király. -
#152 Ezen a pályán amúgy random választja ki a játék hogy ki lesz a király akit meg kell védeni? Azt sosem értettem hogy működik. -
#151 Ide is! :)
Akinek DX11es kártyája van, javaslom ezt, amitSSnake linket az AC3 topikba feltenni.
Picit változik a kinézet. :)
-
#150 BTW, a WOTRnál a kezdetek óta van csata, van a szokásos TD és van a szokásos CTF is. Nem hinném, hogy ez kevés lenne és kevesebb, mint a Chivalrynál. -
#149 Chivalrynál nincs táncikálás, viszont hozzá se érek, de leszakad a fél teste. :D
Egyébként ez a tánciak már szerintem a múlté. Ahogy fejlődnek a playerek, tényleg kijön, hogy te most éppen mire raktál a lovagodnál. Nem biztos, hogy a baszott nagyot odacsapok nekik az jó. :) -
#148 Steam -
#147 "WOTRban keményen szenvedni kell, hogy tényleg megdögöljön az illető" Ez vajon bug, vagy feature?
WotR szerintem simán dupla pénzből épült dupla gárdával(mindkettő 2010-2012 között készült) épült, és egyfajta Mount and Blade spinoffnak szánták. A berhelési lehetőség tényleg bámulatos, mint egy jobb MMO-ban, azzal a pozitív különbséggel, hogy itt nem kizárólag egyszerű +1 vagy -1 értékek állítgatásáról van szó.
De a bonyolult harcrendszer rettenetesen idétlen tényleges közelharcba torkollik, rettenetes látni hogy a játékosok idétlenül előre-hátra táncikálnak egymás körül, hogy egyes ellenek a képedbe másznak és megraknak swordspammel(4 irányú blokkolás közvetlen közelben mi?), hogy sokadjára is instakillelnek a full páncélos nyilasok.
A Chivalry kvázi egyszerűbb, de amit csinál, azt kiválóan csinálja, és a kapásból küldetés alapú pályarendszerrel léényegesen jobb időtöltés tud lenni, mint a WotR vég nélküli deathmatch-je.
Vitákban gyakran előkerül hogy a WotR "realisztikusabb", de épp a nagyon hajszélhasogatós harcrendszer miatt(amit természetesen a népek úgy próbálnak rosszindulatúan kihasználni ahogy tudnak), a squad spawn miatt, a felélesztős rendszer miatt, sokkal inkább hasonlít a mai modern KDR istenítő military shooterekre, mint a Chivalry az egyszerűbb, mégis élvezetesebb csapat alapú játékmenetével.
Ezzel mások is egyetérthetnek, mert a Steamgraph szerint a Chivalry messze megelőzi a War of the Roses-t játékosszámban.
Persze gondolom az sem segít, hogy a Chivalry 18€, míg a WotR 30€ európában, de tosszák meg Paradoxék, hogy majd teljes áron dobták piacra. Egy indie multi játékot, aminek létfontosságú a nagy játékosszám.(Hány indie cím bukott meg kizárólag amiatt hogy nem játszották?) Persze 800 játékos bőven nem világvége(más játékok csak szeretnének ennyit), de azért érezni a trendet, 3600-ról azért el kellett ide jutni. -
#146 szia! te honnan szerezted be a WotR játékot? -
#145 *potenciál -
#144 War of the Rosest nyomom. Egy picit kiforrottabbnak érzem azt, mint ezt. Bár ebben is van 3rdP nézet, jobban szakadnak az "alkatrészek", a WOTRban több a potanciál, ráadásul sokkal változatosabb az egész karakter fejlesztő rész is. Ott a következő patchel új fegyverek, páncélok és térképmódok jönnek, tehát még jobb lesz.
Itt észre se vettem, hogy megöltem 5 ember, a WOTRban keményen szenvedni kell, hogy tényleg megdögöljön az illető. -
#143 Van vmi magyar társaság (klán, ilyenek), akik komolyabban játszanak a játékkal? -
#142 -
#141 Nekem sem mutat semmit. Majd talán megjavítják... -
benioh #140 Értem.. tahát ,ha te ffa-on meglátsz íjásszal 3 embert ,aki csépeli egymást
sac/kb 10 méterre tölled te nem lősz oda mer az "etikátlan"? :D Ffa-on íjjal örülök ha ölni tudok abba a káoszban. -
#139 Az achievement listát ti sem tudjátok steamen megnézni? Nekem azt írja 57 achi van de ha rámegyek egyet sem listáz ki. -
#138 épp az előbb unlockoltam a heavy crossbowt. elég brutálul néz ki, egy nagy fogaskerekes tekerővel kell felhúzni :D
na ha legközelebb elindítom a játékot, tuti megint lockolva lesz, szokás szerint... -
#137 Pontosan. Ha van két csapat, és viszonylag sok ember, akkor nincs is semmi bajuk velem. De amikor valakinek annyira telik, hogy 3 egymást csépelő emberre lövöldözzön messziről, az elég szánalmas. -
#136 objective modeban van is értelme, de aki ffa serveren is a potyakilleket lövöldözné, az meg is érdemli, hogy faszra húzzák... -
benioh #135 Mer az íjászoknak nem az a dolguk, hogy hátulról lövöldözzenek?(no offense) -
#134 Most találkoztam egy igazi idiótával. 4 emberes FFA szerveren játszott íjászt, és csodálkozott, hogy mindenki rá ugrik:D Csak hátulról nyilazgatott, és ha valaki a közelébe került, már futott is, mint a nyuszi. Ami nem volt véletlen, aki közel került hozzá, az megerőszakolta két mozdulattal. egyik alkalommal amikor kergettem, beledobtam a hátába két baltát, az első csíterezés meg is volt, mert hát miaz, hogy egy knight gyorsabb, mint egy íjász :D Viszont olyan szép ingyenkilleket szolgáltatott, egyszer sem nézelődött, hogy mivan merre, csak lődözött, úgyhogy hátulról futva fejbecsapást kapott sokat :D -
#133 A megszerzésben picit jobb a WOTR. -
#132 nem csak te. bár néha én is szoktam archer lenni, most például a 2. javelint próbáltam unlockolni már sokadjára. melee archer :D
mondjuk az tiszta röhej, hogy ha dobod a dárdát, akkor azt nem számítja bele az unlockba, csak ha döfködsz, pfff.
mellesleg a dagger unlockolása lesz még vért hugyozós feladat... -
#131 Nem vagy ezzel egyedül. Direkt az olyan alkalmakat várják amikor épp harcolsz valakivel és ők meg vígan hátba nyilaznak. -
#130 Íjászokat csak én rühellem kurvára? Amikor 4 emberből 2 az, kb semmit sem lehet csinálni ellenük. Persze közelharcban meg elvérzik az összes. Legalábbis nagy részük. -
#129 na éjfélkor már ment a dolog. voltak lagok de azért már játszható volt. -
#128 Ennyivel nagyobb eséllyel indulok a holnapi zh-n :D -
Snipa #127 talan holnap ;-)