1936
Reiza fórum I Automobilista I Automobilista módok I Automobilista 2 I Automobilista 2 módok I Formula Truck I
-
#1936 Egy kis adalék/érdekesség, hogy néha mennyire szokott találkozni a játékos mag a valóság egy szimben.
-
#1935 Bármelyik szimes topikban elférne, de mostanában leginkább itt van aktivitás. Nyilván nem egy reprezentatív dolog, csak egy szubjektív vélemény. Reggel jött szembe velem a YT-on.
-
#1934 Az a legkisebb baj, de úgy tűnik esőben az AI még mindig totálisan játszhatatlan... Összevissza megy, extra rövideket fékez, extra tapadások vannak némely kanyarokban .... -
#1933 Furán néz ki egy kicsit a vizes aszfalt és a vízátfolyások, valamint a tócsák teljes hiánya. Kíváncsiságból néztem videót Project CARS 2 videót vizes körülmények között és valahogy nedvesebbnek tűnt az aszfalat, a 13-as 19-es kanyarok tövében állt a víz, ami nem biztos, hogy itt a legindokoltabb, de tök mindegy, most az AMS2-ben egyáltalán nem láttam. Lehet nem véletlenül, mert lehet továűbbra sem tudják megoldani, hogy az AI elkerülje ezeket a helyeket és hogy hasson rá a is az összegyűlő víz, ne csak a versenyzőre. Amennyiben hatna az AI autókra de következetesen áthajtanának ezeken, úgy minden esetben lassulnának, esetleg megpörögnének, amennyiben pedig nem hat, úgy az AI ellen versenyző játékos érezheti igazságtalannak, hogy erre csak neki kell odafigyelnie és figyelembe vennie.
Ez persze csak spekuláció a részemről, őszintén megmondva, azt sem tudom a jelenlegi verzióban hogy működik most ez :) -
#1932 -
#1931 Nem neked írtam ,de jah, neked is jó ! :P
De ki tudja , lehet nekem is jó lesz ! :) -
#1929 Nekem bármi jó :D
Olyan ez mint a rossz pálinkás vicc :D
Ha nem ismernéd...
- Oszt bátyám, ivott e már rossz pálinkát?
- Ittam fiam, igen.
- És milyen volt?
- Hát jó!
:D :D :D
:(én legalábbis ebben a verzióban ismerem): -
#1929 Nekem bármi jó! :D -
#1928 Nekem ez ugyanolyan gagyi mindenhol sodródó de nem melegedő guminak tűnik .... ahogy tempot akar menni előjön a pcras féle négy kerekes sodródás ... Nincsenek nagy reményeim. Neked jó lesz ! :D -
#1926 -
#1926 Ebben igazad lehet, a "p" valószínűleg valóban a Physical rövidítése, nem pedig a Power-é. Nekem valamiért a Puwer Unit jutott eszembe, bár ennek a tárgyaltak tekintetében kb. semmi jelentősége, de igen valószínű úgy a helyes ahogy Te írod :) -
#1925 :)))) -
#1924 LOL!
Van nekik jobb. Összetettebb. Az 1.6-ban tovább fejlesztett SETA lesz amitől még az eddigieknél is jobb lesz a gumifizika. És ráadásul van fejlettebb, gyorsabb grafika, Live track, dinamikus időjárás, jobb AI, stb... És mindezt pikk-pakk betölti, nem kell fél évet várni. Az 1.6-tól kezdve az LFM felületén, rendezett online környezetben is lehet versenyezni.
Az rF2 jó és még mindig az egyik lejobb szimulátor, ami a fizikát illeti, de eljárt felette az idő. Már régóta nem érkeznek az rF2-ről fejlesztési hírek, nagy valószínüséggel azt elengedték már. Ha az LMU-t sikerül nekik végre 21.századira fejleszteni, akkor az rF2 végleg felejtős lesz.
Ja! És ez nem az rF topik. Lehet odamenni fanboykodni! :D:D:D
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2024.11.18. 09:18:58 -
#1923 ISI ide vagy oda, a világbajnok gumimodellt tuti nem kapták/vették meg... :) -
#1922 Ne találgass! A pMotor a physical engine. Power... :D
A gMotor a gaming engine és egyben ez lett az egészet összefoglaló fantázia neve is. ;)
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2024.11.17. 19:22:28 -
#1921 Szerintem az ISI motoron belül, a pMotor, a Power-re vonatkozhat, a gMotor, pedig a grafikára. Az elmondottak szerint a Madness Engine-hez, a pMotort vették alapul, ami nem csak a tapasztalatok felhasználását vagy újrahasznosítását jelentette, hanem konkrét részeit és ez még Ian Bell és Renato sem tagadta. Igen, megoldottuk (megoldottam), annyi, hogy kicsivel más megvilágításban mint ahogy Te állítottad :)
Javaslom tegyünk itt pontot a dolog végére, és váruk együtt és lássuk, hogy mi sül ki az 1.6-ból. Én lac coo-val ellentétben bizakodó vagyok, még ha feltehetően töredék annyit szimulátorozok mint amennyit Ti :)
PACE, sőt World Peace :D :D :D
Utoljára szerkesztette: Danecay, 2024.11.17. 16:38:20 -
#1920 Igazad van. :)
A fizikai motor egyes elemei átkerültek a Madness engine-be. De ez nem azt jelenti,hogy a gMotor a Madness alapja. A pMotor is csak egy része gMotornak, tehát a pMotor nem alapja egyiknek sem. És ebből is csak részeket emeltek át. Szóval megoldottuk a próblémát. ;) -
#1919 Tudom, én még próbáltam anno ! De azóta ez már ürtechnika lett ... -
#1918 Nagy segítség ez a játékosoknak. :D -
#1917 Ez már nagyon régen piacon van, szerintem még az rF2 előtt is létezett már a Pro. -
#1916 Rfactor2 motor azóta már az egekben jár, igaz nem publikus.... https://rfpro.com/ -
#1915 Sajnos a gumit nem vették át ..... -
#1914 Itt nem azt mondja Renato, hogy az ISI motoros tapasztalatokat felhasználva lett a nulláról megírva a Madness Engine, hanem éppen az ellenkezőjét, miszerint az ISI Engine alatt lett kifejlesztve és annak néhány elemét, ha jól értem akkor a fizikáért felelős pMotor elemeit vették át a Madness motor fejlesztése során. Én sem azt állítottam, hogy A Madness Engine 1:1-ben az ISI Engine vagy Motor ha úgy tetszik, viszont mivel, hogy konkrét elemeket vettek át az ISI Engine-ből, ahogy Renato is írta, nem csak a korábbi tapasztalatukat használták fel, így mégis csak úgy gondolom, hogy az én állításom áll közelebb a valósághoz mint a Tied. Ha nem akkor valószínűleg Renato haverod is rosszul tudja. Valamint feltételezem, hogy azoknak a bizonyos elemeknek az átvétele nem az után történt, hogy az SMS szépen lefejlesztette a saját fizikai engine-jét, majd kukázták azt és így került a képbe az ISI engine pMotor része, hanem alapból erre építkezve fejlesztettek, így nem gondolom túlzásnak azt az állítást, hogy az az alapja.
Forrás
Ez pedig végezetül egy interjú Ian Bell-el, nem kell keresgetni, időzítéssel van beszúrva, csak el kell indítani és meghallgatni a következő kb. fél percet, és ez is pont azt támasztja alá, hogy semmi köze egyiknek a másikhoz, na jó nem :)
Utoljára szerkesztette: Danecay, 2024.11.17. 14:15:37 -
#1913 A Shiftek is már Madness Engine-nel futottak, ha úgy tetszik az 1.0-val. Az AMS2 alatt kb. 3.0 fut, de ez csak találgatás. A gMotornak a licensze a SimBin-nél maradt. A GTR2-nél Ian Bell már nem volt a SimBin tagja, mivel akkor már Blimey! Games Studios-ként(későbbi SMS) vettek részt a fejlesztésben. Az hogy mennyit használtak fel a korábbi gMotoros tapasztalatukból az egy dolog, de ez nem jelenti azt, hogy a gMotor volt az alapja a Madnessnek. Mint írtam ez licensz problémákat vetett volna fel. A két Shift, a Test Drive Ferrari, a három Project Cars és az AMS2 épül a Madnessre. Ja és volt a World of Speed és egy Red Bull repülős játék is, amik alapjában véve működtek, de nem futottak be nagy karriert. Ja és a Fast anc Furious játék is. :) Ezek mellet van egy PRO verzió is, ami üzleti felhasználásra van.
Néhány olvasni való a témában:
Ebből is látszik, hogy nem csak a Reiza kapta meg a Madness Licenszet:
Engine:Madness Engine
Automobilista 2: A nagy interjú - 1. rész
-
#1912 "Azt a szeptember dolgot engedd már el! Többször le lett írva, hogy az a szeptemberi dev update és a 2. része a Road tov1.6-nak. Tényleg, miért olyan nehéz ezt megérteni? Ha ez szeptemberi kiadás akart volna jelenteni, akkor kiadták volna szeptemberben, ahogy korábban is megtették az aktuális frissítésekkel. Most meg kiadtak egy dev update-et az autókról, hogy mik lesznek a v1.6-ban"
Ezt nem értettem én sem és éppen Te magyaráztad meg a most leírtaknak az ellenkezőjét.
A gMotoros dologban csak az emlékeimre támaszkodom, de majd utána fogok nézni. Volt ugye az SMS-nek egy NFS: Shift 1 és egy NFS: Shift 2-je. Én úgy tudom, hogy abból fejlődött a Madness Engine, vagy már akkor is úgy hívták, ami legjobb tudomásom szerint gMotor alapokra épül, aminek a folytatását ismerjük, így tehát az rFactorral ellentétben, az AMS2-t nem is számítva, 5 játék során is volt lehetőség.
A CoD-nak is nagyon sokáig, lehet a mai napig is a Quake Engine volt az alapja, mégsem úgy hívták egyik részben sem, úgy mint ahogy a CryEngine-t sem CryEngine-nek hívta a későbbiekben a Ubisoft miután felvásárolta a Crytek-tő al Engine-t és nyilván alakított is rajta, hanem Dunia-nak. -
#1911 -
#1910 Nem. A Madness Engine-nek nem a gMotor az alapja. Ha az lenne, akkor úgy is kellene hívni. Tudod van a szellemi tulajdon aminek licenszét meg kellett volna venni. Azért gondolja mindenki mert a GTR 1-2 a gMotorra íródott, de azt ott hagyták a SimBinnél(RaceRoom). A Madness az teljesen az SMS sajátja, még akkor is ha már az EA-é. És mielőtt lac coo belekötne az AMS2-ben az EA/CM üzlet előtti verziója van a Madness-nek, tehát teljes hozzáférésük van a teljes motorhoz, a SETA-hoz és Live Track 3.0-hoz. Sőt mivel a Reiza és a Straight4(volt SMS) stratégiai megállapodást kötött, így még a Madness eredeti szerzője is további segítséget nyújt a motor használatához.
Azt a szeptember dolgot engedd már el! Többször le lett írva, hogy az a szeptemberi dev update és a 2. része a Road tov1.6-nak. Tényleg, miért olyan nehéz ezt megérteni? Ha ez szeptemberi kiadás akart volna jelenteni, akkor kiadták volna szeptemberben, ahogy korábban is megtették az aktuális frissítésekkel. Most meg kiadtak egy dev update-et az autókról, hogy mik lesznek a v1.6-ban.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2024.11.16. 21:06:03 -
#1909 -
#1908 Ne csináljátok már légyszi! Max. 4-en vagyunk még akik írkálunk ide és képesek vagyunk dedósok módjára veszekedni egy szaros játékon?
Egyébként én hajlok arra, hogy van igazság abban amit lac coo mond, és több jel is arra mutat, hogy nem létező megjelenési dátum ide vagy oda, hónapra legalább belőtték, ami a szeptember volt. Ez benne van az Update nevében, amit már szerintem ők maguk is megbántak, de szeptemberbe jöttek sorban a developer update-k, a v1.6 Developement Preview videók, az említett OverTake_gg-s Preview videó, stb. így elég sanszosnak gondolom, hogy szeptemberben ez ki akarták hozni, de elképzelhető, hogy valami nem klappolt, hülyét meg nem akartak magukból csinálni a nagy várva várt updat-el. Na meg hát marketing szempontból is, milyen indokolt logika lehet egy olyan megjelenés aktív promózására mellett, esetünkben szeptemberben, amiről még novemberben sem biztos, hogy megjelenik. Ez azért nem így szokott történni a valóságban.
Nem is lenne ezzel gond, de talán tisztább lenne, ha a Reiza is kiállna és elmondaná, hogy nézzétek srácok, ezt és ezt akartuk, nagyságrendileg ebben vagy abban az időszakban, de közben fényderült pár javítandó hibára aminek a javítása nélkül nem adjuk ki a frissítést. Megértésetekre számítunk és előre is köszönjük, ahelyett a bullshit helyet ami most már itt is rendre vissza van mondva, hogy de hát nincs és nem is volt konkrét megjelenési időpont. A szeptemberre egyébként én is emlékszem, írtam is szeptember közepén viccesen, vagy annak szánva, hogy az könnyen lehet akár szeptember 30 is :)
Két játékot ütköztetni pedig megint csak értelmetlen mert úgy is mindkettőnek meglesznek az erényei és a hátrányai is, de ezt Ti is pontosan jól tudjátok, mert ez eddig is így volt és feltehetően így is lesz. Az ilyenekből max. olyan koppanások lehetnek mint pár évvel ez előtt volt, ha jól tévedek a Battlefield és a CoD rajongók között, amikor a nemsokára érkező Battlefield 2042 játék tábora átjárkált a CoD topikba és irkáltak, hogy milyen csúnya alázás lesz az új BF a CoD számára, aztán pedig tudjuk, hogy mi történt, hatalmas zakó lett a Battlefield 2042, miután már minden bizonnyal a BF-esek nem jártak át a CoD topikba kekeckedni.
"több mint 20 év rF2 fejlesztgetés után elvárható lenne egy épkézláb progi. :D :D"
20 éves lenne már az rF2? Ja. hogy Te az rF1-től számolva gondoltad, ami idén augusztusban volt valóban majdnem 20 éves, igen, ahogy mondják 19, 1 híján 20. Na de akkor ne vonatkoztassunk el teljesen ilyen szempontból a Madness Engine-től sem, hiszen ne feledkezzünk meg arról, hogy ennek is a gMotor az alapja. Viszont úgy gondolom, hogy mindkettő esetében a megfelelő paraméterezésen múlik sok esetben sok minden.
Utoljára szerkesztette: Danecay, 2024.11.16. 20:02:11 -
#1907 LOL! Kipróbáltad már az 1.6-ot? Ha olyan jó az LMU, akkor mi keresni valód van itt? Bár én úgy hallottam, hogy ott sincs minden rendben. Pedig több mint 20 év rF2 fejlesztgetés után elvárható lenne egy épkézláb progi. :D :D
A Close Enough szoftver fejlesztésben eléggé tág fogalom. Lehet egy hónaptól két év is. Főleg ha nem nyomasztja őket határidő se. :D -
#1906 szeptember:
We’ve now close enough to release that we can start sharing a little more....
Mondjuk nekem mindegy, kutyából sehogy se lesz szalonna, LMU-ból átülve úgy is nevetséges az egész :DDDDDDDD
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2024.11.16. 18:02:33 -
#1905 Nem olvasgatod, de bele beszélsz. Okos. Igen ezt mondta, hogy "soon". Ebben hol a fix időpont?
Szerinted az utóbbi egy hétben egyre-másra megjelenő videókon az látszik, hogy valami kurvára szar? Vagy csak a végső simitások tartanak tovább, mint ahogy egy átlag júzer gondolná. ;)
És ha azt akarod, hogy ne nézzenek hülyének, akkor ne adj rá okot. :D :D :D -
#1904 Én is találgattam. És? Bejött? Nem.
Az, hogy én és más júzerek találgatnak nem kötelezi a Reizát semmire. Halad tovább a maga útján a dolog. ;) -
#1903 Ne nézz már debilnek mindenkit.... Nem olvasgatom az AMS forumot, mert nem izgat, de fb elém rakta nem egyszer s kétszer az AMS mesmondó/fjlesztő nyilatokozatát, hogy nagyon közel a megjelenés.... De szepzemeberben tuti mondta arra emlékszem. ...Ok, nincs dátum ,de azért ne nézzünk már hülyének az embereket..
Valami kurvára szar ott, azért tologatják, foltozgatják .... -
#1902 #1816, #1816 Te magad voltál az egyik legnagyobb találgató, most pedig éppen az ellenkezőjét akarod megmagyarázni. Ezen teljesen felesleges és értelmetlen vitatkozni. Jön amikor jön, csak érzek némi ellentmondást a Te megközelítésedben is.
-
#1901 A roadmap-ek továbbra is arról szólnak, hogy út az v1.6-hoz. Soha nem hangzott el dátum konkrétan. Az valóban igaz, hogy minden egyes menet közbeni bejelentés felcsigázta a júzereket, de a soon-nál közelebbi dátum soha nem lett beígérve. Ugyanúgy ahogy a legújabb dev update se tartalmaz megjelenési dátumot. Automobilista 2 V1.6 Development Update - The New Cars Másrészről az 1.6 nem valami kötelező frissítés, azért csinálják mert szeretik csinálni és van is rá igény. A tűzijátékos képpel se jött megjelenési dátum, csak bedobták, hogy Sebring már biztos jön az 1.6-tal. Végül, a szeptemberi update az a dev update-ra vonatkozott nem arra, hogy jön a frissítés is. Szószerint így hangzott, hogy Automobilista 2 September 2024 Development Update - The Road to V1.6 Pt2. és magáról frissítésről ebben se hangzik el dátum.
Tehát amire nincs megjelenési dátum az nem is tud késni.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2024.11.16. 17:11:57 -
#1900 Én sem állítottam, hogy (csak) a Reiza csinálta a "kutyakomédiát" Ők abban voltak a ludasok, hogy még ha jól emlékszem májusban volt az a nyilatkozatuk, hogy ők már most nem kiadási dátumra, időpontra dolgoznak, hanem állapotra és minőségre, aztán ős saját maguk jelentettek be egy szeptemberi frissítést, ami a mai napig, nov. 16-ig sem jelent meg. Gondolom azért érzed az ellentmondást. Azt kellett volna mondaniuk, hogy jön majd az 1.6 és az elhíresült mondás "When is DONE!" Így persze a szeptemberhez közeledve jöttek a user találgatások, hogy na majd akkor, biztos ekkor, biztos akkor, és még én is értetlenül álltam és kérdeztem meg itt amire éppen Te válaszoltál, hogy hogy lehet az, hogy elvileg 2 héten belül jönni kellene a patch-nek, amikor éppen csak a Pt1 szakasz zárült le, 3 hónap fejlesztési idő után, és csak ezt követően jön a Pt2. Ezt még szeptember legelején tárgyaltuk #1815. Ott volt továbbá az idézett hsz-ban is tárgyalt tűzijátékos kép, amit Te is beszúrtál ide és a PH-ra is, amivel maga a Reiza is csak tüzelte a népet és okkal adott táptalajt a közelgő megjelenésben való bizakodásra, valamint a több user által is predesztinált 2 héttel későbbi megjelenés, aztán mégis közelebb vagyunk ahhoz a verzióhoz amit a #1815-ban írtam. További olaj volt a tűzre a több mint másfél hónappal ez előtti OverTake_gg-s Preview videó, amit a mellet, hogy többen is megkérdőjeleztek, azért bizakodásra adhatott okot a közelgő megjelenésre, de csak csend maradt utána, leszámítva a videót kritizálókat. Eltelt több mint másfél hónap, ismét vannak életjelek, de továbbra sem lehet tudni, hogy ez jelent e valamit vagy sem. Aztán persze lehet mentegetni a fejlesztőket, hogy, de hiszen ők már májusban lenyilatkozták, hogy nem bocsátkoznak megjelenési dátumba és akkor adják ki hogyha kész lesz. Akkor kérdezem én, hogy a nevében is szeptemberi update-t ki találta ki, a fejlesztők, vagy a játékosok?
Szóval azért lehet itt "kutyakomédiát" találni ha akar az ember :)
Utoljára szerkesztette: Danecay, 2024.11.16. 16:11:54 -
#1899 LOL! Látom magam előtt, ahogy bámulnál a képernyőre, hogy mit is kellene állítani és hol. :D Szerintem maradj meg annál amit csinálsz, bármi is legyen az. ;) :D -
#1898 De ilyen tukor, műszerfal problémákkal ne a fov-ot állítsd hanem az ülés pozíciót!
F1 ben én speciel povit szűkebb vettem, tok jól látom milyen messze van a kanyar sokhoz nem is kell referenciáink, csak úgy látványra tudom hol a fekponz -
#1897 Ott valami kurvara félrement abban a patchban , szerintem belezavarodtak a gumi csuszka allitgatasba... tuti.
Utoljára szerkesztette: Szabi, 2024.11.16. 16:59:21