1550
 • sertrex
  #1550
  Mit értesz legújabb gyárin? Az eredetin is próbáltad?
  De most hogy mondod, engem tényleg nem zavar, mert ha leülők ezzel vagy egy másik játékkal egy-két órára, akkor azt nem azzal töltöm, hogy összehasonlítgatom őket. Amúgy is, mindegyik különbözik valamiben. Fizikában, FFB-ben, pályakidolgozásban, stb... A pályavonal meg pont olyan, hogy úgyse járok az eredetin. Szóval ki tudja, hogy melyik a jó? Ebben a játékban ez áll rendelkezésre. A többi autó/autós is ezen a nyomvonalon megy. Tehát...
  Amúgy is mindig változtatnak valamit a játékon, tehát még az általad nehezményezett eltéréseket is orvosolhatják, ha valóban szükséges.
  Ha ebben a szoktad volna meg a nyomvonalat, akkor a másik lenne furcsa. A videók alapján meg eléggé hasonlít az igazi Nordra és a másik videón is elégedett a srác, igaz az az rF2-vel hasonlította össze. Kisebb eltéréseken kívül ő se talált komolyabb hibákat, ráadásul azok is olyanok voltak ami a pályafizikájából vagy az autók fizikai eltéréséből is adódhattak.
  Legfeljebb annak szúrja a szemét, aki ezzel akarna felkészülni egy versenyre, de szerintem akkor az úgyis azon megy, amelyiket élethűbbnek találja. De ez meg az ő baja.
 • alma2
  #1549
  neztem mar sokmindenben rfactor2-ban, tob tobb verziot is, a legujabb gyarit is, meg egy jo par jatekban is. hidd el ezzel nincs rendben valami, de keress ra, ha erdekel tobben panaszkodnak. Az, hogy jo helyen fan a fa, meg a oriaskerek pont letojom kategoria, amikor x meterrel rovidebb erzese van egy-egy egyenesben az embernek, meg a kis bukkanok sem ott vannak, a razokovekrol nem is beszelve, ami itt letfontossagu, Na mindegy, csak mint eszrevetel irtam. Orulj, ha teged nem zavar :)
 • sertrex
  #1548
  De legalább az igazira hasonlít. Mondjuk ez se a legjobb videó, mert nem ugyan abból a szemszögből látszik. Ráadásul a virtuális pilóta se tudta tartani az iramot. De az enyhén barokkos túlzás, hogy még csak nem is hasonlít vagy semmi köze a Nordhoz. Mellesleg még az is felmerülhet, hogy mi van akkor, ha az AC-ban nem pontos? Csak úgy felvetésként.  Vagy ez?


  Utoljára szerkesztette: sertrex, 2021.04.03. 09:31:13
 • alma2
  #1547
  Most probaltam a nordschelife-ot, mintha azt mondtak volna ez is "laserscan" de kicsit se hasonlit pl az assettohoz, meg ugy semmihez sem amivel eddig mentem. Megneztem onboard felvetelt is direkt, egyszeruen mintha egy ovis rajzolt volna egy palcika embert, kb annyira hasonlit az eredeti nyomvonalra :(
  Erre az egy palyara nagyon erzekeny a szemem. Nem a köritesrol beszelek, hanem konkretan a nyomvonalrol, az emelkedesekrol, bukkanokrol, meg a razokovekrol. Talan pont a pc2-ben volt meg ilyen szar a nordschleife, az biztos ott is sokkal szukebb volt a kelletel mint itt.
  Utoljára szerkesztette: alma2, 2021.04.02. 15:46:03
 • Danecay
  #1546
  A lenti DLC-s témával kapcsolatban. Nem akarok népszerűtlen lenni a felvetésemmel mert részben trükközéssel kapcsolatos, de talán még mindig többet profitál a fejlesztő a játékeladásból abban az esetben ha a DLC-ken spórol az ember, mintha egyáltalán meg sem vennék a játékot.
  Innen SPOILER!
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Mivel a játék, a Project Cars-hoz hasonlóan, akkor is letölti és telepíti a DLC-ket amennyiben azok nincsenek megvásárolva, ezért csak engedélyezni kell azokat. Erre van kész megoldás, csak be kell másolni a játékba 2 db. fájlt, kevesebb mint 1MB-os méretben. Ez jó lehet akár egy DLC megvásárlása előtti próbára is, esetleg megoldás lehet egy esetleges későbbi leárazásig, vagy mindenki használja lelkiismerete szerint :) Természetesen a játék ettől még eredeti marad, megy online, frissíti magát, stb. Nem teszem itt közzé a fájlokat, de amennyiben érdekel valakit annak privátban szívesen dobok egy linket.

  A fentiek figyelembevételével, az eddigi "próbaverziók" használata, vagy inkább valójában csak kipróbálgatása után, magam is a vásárlás mellett döntöttem így az akció alkalmával. Bár kis híján a Steam helyett majdnem a Kinguin-ról vettem meg, mert ez a nyomorék Steam nem hagyta, hogy PayPal-al fizessek (valaki tudja esetleg, hogy miért?), ráadásul a Kingiun-en majdnem 1 ezressel olcsóbb is lett volna. Végül maradtam a Seam-nél és a bánkártyás fizetésnél, mert ellenkező esetben végképp meghazudtoltam volna magam a fejlesztők támogatását illetően :)
 • sertrex
  #1545
  Én megvettem az összes DLC-t, a megjelenéskor. Így apránként nem fájt, annyira. :))
  Egyébként, mindent fillért megért.
 • pointer4
  #1544
  Az túl sok egy félig kihalt játékért :(
 • sertrex
  #1543
  Nincs benne. Csak az alap ennyi és a DLC-kre nincs akció. A full pack-ra van 10% kedvezmény, de így is 81 Euro.
  Utoljára szerkesztette: sertrex, 2021.04.01. 11:42:01
 • sertrex
  #1542
  'FeaturedAutomobilista 2 V1.1.3.5 RELEASED!  This release comes exactly one year since our initial Early Access release on March 31 2020, and we have been pushing hard as we have through this whole year to celebrate the occasion with another major update!

  Unfortunately some of the new features and core developments we had hopes to wrap in time for this update didn´t quite make it in time, but the work obviously isn´t lost - while this update isn´t quite the beefed up step we had hoped to deliver, our users can still look forward to these valuable developments making into the game in the coming weeks and months.

  Our March update still packs a good punch with another sizeable list of improvements & fixes, additional layouts for the Historic Jacarepagua circuit, and a new historical class - the Formula Retro Generation 2, featuring the iconic Lotus 79!

  The most significant physics development in this update is the substantial reduction of driveline friction levels, resulting improved functionality in LSD cars, better driveability and slightly higher top speeds. The default preload and ramp angles have been adjusted for most cars, so setup resets on cars with LSD is recommended.

  Championship Mode has also received an important update in preparation for the Custom Championship feature, as now players are able to have up to four championship seasons in progress. A batch of new championship options will be added in an complementary update before the weekend. Custom championship itself is still under development for additional features and has been pushed to May.

  We´ll share a bit more details about the ongoing developments in this update and upcoming ones in our upcoming Development Update.  V1.1.3.5 CHANGELOG

  CONTENT
  Added F-Retro Gen2 Series (featuring Lotus 79 & generic F-Retro Gen2 Model1)
  Added more Jacarepagua Historical layouts (2005, Oval, Sul, Stock Car Roval)

  GENERAL
  Reduced Multiplayer safe join buffer time in practice / qualifying from 180 to 90 seconds
  Added option to set maximum limit on the number of AI in official championships
  Fixed GT1 Championship lap length race sessions incorrectly treated as timed sessions

  UI & HUD
  Updated HUD (will reset customizations): Restyled car info and added vehicle damage widget; Restyled tacho unit
  Added hints and tips to loading screens.
  Added warning to opponent settings screen when the number of opponents is grater than the number of available liveries
  Fixed championship AI aggression input not clamping to correct range
  Increased loading screen tip refresh time to 20s
  Added 'Wheel Only' option to 'Display Cockpit And Driver' setting
  Added extra vehicle info to Vehicle Selection screen informing availability of tire compounds, DRS, boost, adjustable turbo, adjustable onboard brake bias & roll bars, head lights, pit limiter on the currently selected vehicle (accuracy of current info pending further revisions)
  Restyled Race and Test Day settings screens
  Fixed untranslated 'Opponent Aggression' label on opponent settings screens

  PHYSICS & FFB
  Fixed FFB pulling to the left under braking or to the right on power (FWD vehicles only)
  Substantial reduction of friction levels for various wheel bearing models for reduced overall driveline losses, improved functionality in LSD cars, better handling entering & exiting corners, better driveability under traction and slightly higher top speeds
  Adjusted default preload and ramp angles in most LSD cars (setup reset recommended)
  Updated engine torque / power curves to suit new wheel bearing values
  GT / Stock / Proto / wet tire wear adjustments
  Adjusted F-Retro, F-Ultimate, F-Classic, F-V12, V-V10, F-Reiza, F-Ultimate tire carcass inflation shape
  Slightly steeper engine compression curve for Cosworth 1974 engine in F-Retros
  Slightly higher wear rate for soft compound in GT3 / P1
  Minor rear wing efficiency adjustment for F-Retros
  Revised aero drag in formula cars
  Added customized values for tire pre-conditioning per car (replacing old global function)
  Increased damage rate for grinding & clutchless shifts in manual boxes
  Adjusted StockV8 2020/2021, Montana, F-Retro, Omega StockCar, Mini UK aero yaw sensitivity
  Disabled onboard roll bars in GT5, GT4, GT3, F-Retro Gen1, F-Reiza, F-Ultimate
  Disabled redundant turbo range in Hot Cars / Copa Classic cars
  Lowered Opala CoG height; stiffened suspension rates to minimise issues with lifting inside wheels
  Minor adjustments to H-pattern gearbox syncro parameters

  AI
  Increased range of AI performance & some initial customization per series
  AI Callibration pass to account for new AI range parameters & new driveline physics update
  Slightly increased AI prudence against human drivers
  AI aggression is now scaled down during in/out laps of practice & qualifying sessions
  Fixed issue with AI skill range at extreme ends of the scale and effective lower cap of 84% in multiplayer
  Fixed bug where the AI skill from personality wouldn't load properly in first session (leading to reduced spread of performance)

  TRACKS
  Weather, climate & HDR revisions for more consistency across the daytime and weather variants
  Minor adjustments to weather and climates for clouds & HDR behaviour
  Increased maximum render distance for far terrain at higher graphics settings
  Spa-Francorchamps: Fixed bad bumps at the outside run-off of Pouhon and Fagnes; Minor art & performance pass
  Jacarepagua Historic: Reduced road mesh noise; Minor art & optimization pass
  Interlagos Historic: Reduced road mesh noise; Increased poly density for outer link road
  Hockenheim: Reduced road mesh noise for all Historic layouts
  Cascais: Fixed fix flipped armco at T9
  Goiania: Updated trackside data
  Revised default date for all tracks
  Added VR cams for Campo Grande, Cascavel, Snetterton, Curitiba, Londrina
  Minor art pass to Hockenheim Historic layouts
  Minor art passes to Jacarepagua and Spielberg

  VEHICLES
  Adjusted LOD settings for wheel and tires in open wheel cars to avoid gaps between transitions at lower detail levels
  Fixed dark external mirrors in several formula cars
  Corrected suspension animation to account for camber settings in F-Vintage cars, F-Classic Gen3, F-V10 Gen2
  Sigma P1: Fixed glitch on cockpit front end
  F-Trainer and F-Trainer Advanced: Fixed suspension artifacts on cockpit view; Added missing chassi parts to cockpit view; Fixed chassi parts misplacement in LodA.
  F-Vintage: Fixed engine damage issue
  Chevette: Fixed cockpit red paint issue"


 • pointer4
  #1541
  Gőzgépen féláras. Csak most azt nem értem, a 18€-ba benne van-e a silverstone pack, avagy a frissítések mennyire.
 • Danecay
  #1540
  Már azt vártam mikor sírja el magát
 • alma2
  #1539
  ffb:
  ffb

  es egy kis omlenges :)
 • alma2
  #1538
  meg iden azert 2x ujrairjak :)
  1.1.2.0
 • alma2
  #1537
  egy kommentet mindenkepp meger, sot sokkal tobbet is, csak szerintem nagyon elbasztak ezzel a korai kiadassal.
  Jelenlegi allapotaban olyan a (grafikat, hangokat leszamitva) mintha mar ketszer ujrairtak volna amiota megjelent, hihetetlen jo elmenyeket tud szerezni, ha megtalalja az ember a kelloen jo autot, amit eppen jol hoztak ossze.
  Az a.i is kapott valamit turbot egy ideje, 100%-on utol sem erem oket a legtobb esetben, az mas kerdes, hogyan van megoldva a hatterben, de igy legalabb mindig talal gyorsabbat az ember, szoval van kihivas. Az ffb mar jo legalabbis a kormanyommal, nem olyan nyers, mint az rfactor, ami szerintem tullo a celon sok helyen, olyan content manageres ac-s, ami tokeletes elmenyt ad nekem. szoval aki reg vette elo hajra!
 • sertrex
  #1536
  "Automobilista 2 has now been updated to V1.1.1.3 - this is another complementary update to our latest release, adding some further improvements and corrections.

  The most significant development involves physics & AI under wet weather, correcting various performance inconsistencies accross all cars under the various combinations of tires and wetness saturation levels.

  V1.1.1.1 -> V1.1.1.3 CHANGELOG

  UI & HUD
  Fixed Time Trial info incorrectly hiding current lap time in live sessions
  Adjusted element/text size of audio device and controller model selection inputs to better suit long names
  Exposing assignments for Gear 7 & 8 and Telemetry HUD mode switching
  Added GT1 and G40C to vehicle filter definitions


  PHYSICS
  Further substantial reduction of slick adhesion on a wet track
  Further adjustments to wet tires for various cars
  Disabled legacy manifold pressure function (now solely using our own AMS1-based throttle mapping to adjust throttle response for each engine)
  Disabled redundant legacy function applying aero torque to the frontend when car was airborne (could cause cars to nosedive after getting airborne)
  Further adjusted aero draft effects
  Corrected tire tread dimensions for Copa Classic, F-Trainer
  Fixed error in Group A / Procar front tire tread
  Fixed error in F-Ultimate tires speed effect
  Adjusted tire tread optimal temperature range for Caterhams, ARC Camaro, Copa Truck
  Further adjustments to dry tire falloff rates on wet surface (including grooved / road tires)
  Minor default setup adjustments for Metalmoro AJR, Sigma P1, Metalmoro MRX, Roco 001, Mclaren 570S, Mclaren 720S GT3, Mercedes AMG GT3, Porsche GT3-R, Porsche Cup & all Copa Classic cars (setup reset recommended)
  Metalmoro AJR: Small aero revisions; adjusted engine compression curves for Nissan V6 & Honda Turbo variants; Disabled redundant DRS icon for Nissan V6 & Honda turbo variants
  Slightly reduced crankshaft mass for F-Trainers, MCR, ARC Camaro (less engine inertia)
  F-Retro: Small aero revisions to all cars
  Disabled AJR DRS icon for V6, Honda variants
  Reduced F1 pitstop tire change timings


  AI
  Added car-specific overrides for AI performance on a wet track (on slicks & wet tires) & added new parameter to callibrate AI performance with wet tires on a drying track
  Further AI callibration passes
  Further slightly reduced AI CoG height scale to minimise chances of AI cars rolling over high curbs
  Slightly raised AI lateral movement rate for overtaking & passing boosts (to mitigate getting stuck on straights)
  Slightly reduced AI braking point offset
  Reduced AI lifting off throttle over puddles to 50%
  Slightly increased range of performance from AI drivers


  TRACKS
  Nurburgring: Minor art pass & fixes
  Revised VR trackside cams at Silverstone & Spa-Francorchamps to disable DOF blur (ongoing process to be applied to all tracks)
  Further weather probability adjustments (slightly less rain in rainy locations)


  VEHICLES
  Fixed missing wiper animations on Ginetta G40 Cup & Ginetta G55 GT4
  Added Dirt/Scratch map for F-Retros, Lotus 72E, Mclaren M23 & Brabham BT44
  Analogue gauges now light up when lights are on
  Automobilista 2 V1.1.1.1 is now live - this is a hotfix to complement our latest release with some further improvements & corrections.

  V1.1.1.1 CHANGELOG

  GENERAL
  Reverted track base grip & range to pre v1.1.1.0 values (corrects Time Trial grip levels being slightly lower in the last release)
  Track rubber state is now reset if session starts wet
  Fixed race length being overwritten by active session length when sending MP Lobby data
  Removed redundant / pre-release folders for livery overries
  Fixed AI being limited to host´s car class in servers with high player:ai ratios.


  UI & HUD
  Fixed incorrect drive axle data on session on loading screen
  Minor German localization adjustments


  PHYSICS & FFB
  Various minor default differential & suspension adjustments for all cars (setup reset recommended)
  Slightly raised brake cooling rates
  Reduced slick water dissipation further reduces slick efficiency on a wet track)
  Increased drafting air scale (slightly increases drafting effects for all cars)
  Raised F-Reiza FFB max force scale


  AI
  Fixed bug causing AI to be excessively slow in first session of a race weekend
  Further fine tuning of aggression scalars per car
  Further AI performance callibration passes
  Further AI rain performance callibration with both wet & slicks
  Reduced ARC Camaro AI CoG height to minimise chances of it rolling over high curbs
  Added corner-specific AI performance adjustments: +10% exit of T8 @ Adelaide Modern; +5% exit of second last & last corners @ Spielberg GP; +10% Exit of Stowe @ Silverstone 91 +10% Entry of Luffield1 @Silverstone 91 +10% Exit of chicane @ Silvestone 75; -10% Exit of Luffield @ Silverstone Modern; +10% Exit of Oak Tree hairpin & exit of final corner at VIR Full / Grand +10% Radillon & -5% Exit of Stavelot @ Spa


  AUDIO
  Fixed missing gearbox grinding sound for some manual cars that were missing it


  TRACKS
  Nurburgring: Minor art & functionality pass
  Imola: Minor art & functionality pass; revised AI paths & trackside cameras
  Goiania: Updated AI paths
  Spa-Francorchamps: Added DRS boards at detection & activation points
  More drones moves/removed at various tracks


  VEHICLES
  F-Vintage Gen 1&2: Added dirt / scratch map
  Brabham BT26: Added dirt / scratch map; fixed rear wing livery overlap
  Puma GTE: Added 3 new liveries
  Ginetta G40 Cup: Updated liveries #10 #20
  ARC Camaro: adjusted driver position, edited the cockpit to have more room for the driver feet, detached cockpit gear shifter"
 • sertrex
  #1535
  FeaturedAutomobilista 2 January 2021 Development Update

 • sertrex
  #1534
  "Minor silent hotfix:

  Minor adjustment to tire falloff rates (slightly less when hot)
  Minor driveline tweaks
  Adjusted brake heating, cooling & wear rate for Sigma P1
  Fixed gearbox type for G40 Cup, reduced brake torque, reduced default coast bias for both models
  Reduced Puma P052 FFB max force
  Adjusted skiptoend to avoid AI getting faster simulates times in karts
  Reduced engine idle RPM for Procar, Group A"
 • sertrex
  #1533
  "V1.1.0.5 -> V1.1.1.0 CHANGELOG

  CONTENT
  Added Ginetta G40 to GT5 series
  Added Ginetta G40 Cup series


  GENERAL
  LiveTrack now maintains rubber state between sessions.on a race weekend (rather than resetting to a "green" track at the start of every session)
  Reduced base grip from a green track & increased grip range to max grip state


  UI & HUD
  Added option for German localization
  Fixed wrong description on 'Edit HUD' menu option
  Adjusted size and layout of ICM strategy menu to make current strategy more readable
  Fixed scrollbar on Start Championship list
  Fixed incorrect heavy fog icon
  Fixed Race sessions showing practice length on lobby detail page
  Fixed Add session start time to lobby detail page
  Remove stray icon from formation lap info HUD element
  Fixed text alignment of Retired/Pit indicator on replay/spectator leaderboards
  Added missing translations for some recently released tracks
  Added missing Edit Hud Description, Drive layout, FFB Damping translations
  Fixed PIT text overflowing container on HUD leaderboard in some languages
  Fixed issue where simulate/retirement screen could become unresponsive when choosing no during exit confirmation.
  Adjusted loading screen gradient to provide more positive feedback at lower levels
  Added leaderboard class icon for GT40Cup, Group A, JCW, TC60


  PHYSICS
  Further differential & driveline fine tuning; further reduced crankshaft mass (reduces overall engine inertia); reduced axle shaft mass & slightly reduced wheel bearing losses (slightly increases top speed & improves differential functionality)
  Further tire tread adjustments for all cars (generally less speed sensitivity, slightly sharper peak slip angles)
  Revised tire grip falloff rates when under and over optimal operating temperature, & added rates to several tires that didn´t feature substantial falloff rates
  Further revisions to rain tire compounds
  Slightly reduced efficiency of slicks on wet surface
  Slightly increased tire automatic preheating ratio before race starts
  Adjusted optimal temperature ranges for carbon & steel brakes
  Adjusted brake heating & cooling rates for all cars
  GT3 cars now use steel brakes instead of carbon ceramic
  Revised Kart / superkart physics (tires, driveline)
  Fixed errors in front tire tread for Fusca Classic FL
  Fixed error on Super V8 Hard tire compound
  Replaced Roco tire physics to better match the one from its P3 opponents
  Slightly adjusted F-Classic G3M1 torque curve
  Moved default brake bias slightly rearwards for F1 cars, Porsches, P1 cars (require setup reset)
  Minor Procar Group A, Caterham, Porsche Cup & Superkart revisions (require setup reset)
  Minor F-V10 G1 / Mclaren MP4-12 aero corrections to front wing yaw & pitch sensivity
  Minor adjustments to default FFB (communicates rear end better from vehicle yaw rate developing on turn in and countersteer on rear tyres sliding)
  Improved FFB damping function: it´s now non-linear with very little effect in small /slow steering inputs, more on really fast & bigger inputs
  Reduced effects of tire flatspots on FFB


  AI
  Added parameter to callibrate AI traction off the line on a wet surface vs player
  Added parameter to control how far ahead AI cars factor lapped cars ahead per type of car
  Adjusted AI performance on wet (both on slicks and wet tires), correcting some generally large discrepancies in each case
  General AI performance callibration pass for all cars
  Further adjustments to AI throttle application for various cars
  Further adjustments to AI aggression scalars per car
  Further reduced AI lateral jerkiness/weaving/abruptness
  General AI callibration for various cars
  Bumped AI aggression scalars, reduced AI extra awareness with human scalars to better exploit latest AI code developments & better raceability


  AUDIO
  Sprint Race: Improved off-throttle pops, further polished engine sound loops
  Caterham Academy: Improved off-throttle pops, further polished engine sound loops


  TRACKS
  Spa: Minor art pass
  VIR: Rebuilt collision walls to latest tandards; fixed disappearing pit guy for north pitlane layouts
  Velo Citta: Added terrain shadow casters; minor corrections & fixes
  Hockenheim: Reduced road mesh noise; Minor bug fixes; Updated TV cameras & added VR cameras to all layouts
  Reduced road mesh noise forGoiania, Jerez, Velopark
  Interlagos Historic: Minor bug fixes
  Cascais: Reduced road mesh noise; Fixed a few LOD pop issues
  Montreal Modern:Reduced road mesh noise; minor bug fixes
  Brands Hatch: Reduced road mesh noise; minor bug fixes
  Spielberg:Reduced road mesh noise, minor bug fixes
  Adjusted drone animations & removed excessive number on some tracks


  VEHICLES
  Added 8 new Chevette skins (10 in total)
  Added street tire tread for external model of Camaro SS, McLaren F1, Ultima GTR, Copa Fusca, Opala 79 and Opala OldStock
  Corrected headlights effect for Mclaren F1 GTR & BMW M6 GT3
  Fixed kart LODs to avoid visible opponents legs popping
  Further brake glow range adjustment to better match physics heating & cooling rates
  F301 and F309: Improved cockpit windshield glass material and rain drops
  Sprintrace: Added boot and wing to cockpit
  Mini: Fixed wipers not working in cockpit view; Improved cockpit carbon material
  Further adjusted backfire parameters (less backfiring when lifting off throttle)
  Added visible onboard brake glow for cars with visible brake discs from cockpit
  Gol Classic B: Corrected wrong number #94 now #65; 3 teammate skins added
  Ginetta G40 Cup / GT5 livery updates to #05 #10 #28 #32 #38
  Porsche 991 Cup 2: Fixed small glitch in cockpit model


  Our January 2021 Development Update should be posted tomorrow with further info about some of these changes, along with news about the roadmap for upcoming content & developments - make sure to check it out!"
 • JonasSandor
  #1532
  Sose tolták sokan. Bajnokságot nem lehet senkivel. Én szeretnék de mivel kormányom nincsen így kivagyok esve.
 • sertrex
  #1531
  Akkor a modderek valamit rosszul csinálnak, mert az AMS1-et még kevesebben tolják, mint a 2-őt. Bár, nem nagy a különbség.
  Utoljára szerkesztette: sertrex, 2021.01.27. 08:22:17
 • JonasSandor
  #1530
  Automobilista 1 azt a modderek tartják életben. Ha lenne eszük ide is beleraknák.
 • sertrex
  #1529
  Persze. Ez a játék minden egyes frissítéssel egyre jobb... Deeee...
  De kell egy év legalább ahhoz, hogy olyan állapotba hozzák, hogy az alapokon már ne kelljen akkorákat frissíteni, hogy szinte minden egyes frissítés után újra kelljen szokni a fizikát, FFB-t, mindent. Jó lenne, ha már csak a tartalom bővítéssel kellene foglalkozniuk. Minden esetre a formula fizika eddig tetszik. A GT fizika vállalható. Utcai autó sajnos nem nagyon van, ami van az meg [email protected] Fejlődik. Jó az az út amin elindultak. De félő, hogy kis érdeklődés miatt egyszer csak abba marad, mint az Automobilista 1.
 • JonasSandor
  #1528
  Ki is próbáltad?
 • sertrex
  #1527
  Ja, már január 15-én.

  "V1.1.0.5 CHANGELOG

  GENERAL
  Fixed bug that could lead to vehicles receiving draft from vehicles far behind them

  UI
  Fixed distance to screen value on triple screen setup

  PHYSICS
  Further driveline adjustments & fine tuning, fixing issues with clutch slipping in upshifts with some cars
  Adjusted default clutch setting for Stock cars, Montana, Camaro GT4R, Porsches
  Fixed bug with F-Retro wet tires breaking physics
  Fixed bug with F-Ultimate slicks breaking physics if driven on wet
  Adjusted default gear ratios for M1 Procar, Group A cars

  AI
  Further improvements to AI lateral weaving/abruptness of movement
  Added new improvements to AI behaviour when it predicts it´s going to run off the road (should reduce some causes of abrupt lateral movement / loss of control)
  Further general A performance callibration

  AUDIO
  Caterham Academy: adjusted sounds, improved audio loops
  Copa Fusca: Fixed engine sound drop-off during gear shifts
  SprintRace: further improvements to audio loops
  M1 Procar: increased volume when driving in swingman view

  TRACKS
  Spa: various fixes for lodding pop-ups, further optimization
  Velopark: Improved wall collisions; fixed some terrain gaps; improved shadows; adjusted tire stack height; adjusted 3D grass to fix instances of wall clipping; removed shadow casting & reflections from transparent face
  Interlagos Historic: Added startlights; removed shadow casting from transparent fences
  Oulton Park: Added missing track lights
  Curitiba: Adjusted HUD map zoom
  Curvelo: Adjusted render mesh to match updated physical noise

  VEHICLES:
  Added community liveries: Copa Fusca - Fernando Goncalves #888 / Luiz Gonzaga #09 / Marcos Cruz #20 / Tom Emilsen #3422 / Troyan Donut #61 / Filomena Silva #00
  Caterham 360 Superlight - Allan Nenes #25 / Gasper Zupan #2
  Caterham 620R - Gyda Marvik #25 / Chris Shire #26"
 • JonasSandor
  #1526
  Megjött az újabb patch.
 • sertrex
  #1525
  "V1.1.0.4 CHANGELOG

  GENERAL
  Reduced pit speed limit of historical classes from 120 km/h to 100 km/h to minimise issues with AI overshooting its pitbox
  Disabled mandatory pitstops in GT1 90s Championship

  UI & HUD
  Fixed issue where UI would become unresponsive when restarting a race from the post session leaderboard screen
  Lobbies now always use descending order when sorting lobbies by player
  Custom even screens now display full vehicle name instead of abbreviated version
  Fixed English label on FFB GAIN INCREASE mapping
  Added GT1 HUD icon

  PHYSICS & FFB
  ‎Számos új sebességváltó, tengelykapcsoló, főtengely, kardántengely és kerékcsapágy modell hozzáadva, hogy jobban megfeleljen a különböző típusú hajtásláncoknak‎
  ‎Csökkentett differenciálviszkózus púp és tengelykapcsoló zár arányok‎
  ‎Átdolgozott F-Retro & F-Classic gumiabroncs hasított (minden gens)‎
  ‎További merevített hasított oldalfal GT1 / GT3 / GT4 / Prototype / Stockcar gumik‎
  ‎További gumiabroncs futófelület kiigazítások F3, Mini, Sprintrace, Stock Car, Caterhams, F-Retro, F-Classic (minden gens), F-V12, F-Ultimate, Porsche Cup, GT3, GT4, Copa Truck, Street Cars‎
  ‎Javítottuk a BMW Procar 1986-os autók gumiabroncs-modelljeit‎
  ‎Csökkentett vízelvezetés a Formula Vee / Copa Fusca / Uno / Opala 1979 / Opala Old Stock gumiabroncs futófelület (teszi őket valamivel kevésbé hatékony a nedves pályán)‎
  ‎Felülvizsgált Porsche Cup fizika (csökkentett inercia, több alsó kategóriás motor nyomaték, alapértelmezett beállítás kiigazításokat, új egyedi gumiabroncs futófelület) ‎‎(szükséges beállítás reset)‎
  ‎További finomhangolása FFB max erő 570S, Caterham 620R, Ginetta G55, Opalas, Porsche Cup, BMW Procar, A-csoport, GT1 autók‎
  ‎Kissé csökkentett aero tervezet hatás (minden autó)‎
  ‎Enyhén módosított Mercedes CLK GT1, F-Ultimate alapértelmezett beállítás ‎‎(beállítás visszaállításszükséges)‎
  ‎Csökkentett GT1 és Opala hátsó féknyomaték (minden autó)‎
  ‎Megnövelt aknasebesség a GT1 osztályban 100 km/h-ra‎
  ‎Mclaren 570S GT4: beállított aero nyomásközéppont; rögzített hátsó jobb oldali gyors csappanziótartomány; nagyobb féknyomaték; helyesbítés, alapértelmezett beállítás ‎‎(a telepítés visszaállítását igényli)‎
  ‎Beállított motor kompressziós görbék GT1 autókhoz, Mclaren 570S GT4, Ginetta G55, F-Retro, Caterhams‎
  ‎Javítottuk az A csoport ban történt lengéscsillapítót és visszapattanó utazást ‎‎(a telepítés visszaállítását igényli)‎
  ‎Enyhén megemelt Roco 001 CoG magasság‎
  ‎Enyhén merevített Mclaren F1 LM első felfüggesztési sebesség‎
  ‎Nyitott differenciál kiigazításokat Caterhams LSD‎
  ‎Mozgáskorlátozott a Mclaren F1 GTR, Porsche 911 GT1, MCR 2000; engedélyezve van a Metalmoro MRX P2-hez,‎
  ‎Kissé megnövelt leszorítóerő az F-Classic Gen1 diffúzortól‎
  ‎SprintRace: Korrigált hátsó szárny nyomásközéppont; fokozott karosszéria húzás‎
  ‎Csökkentett motorrándulata F-Trainer, Caterhams‎
  ‎Emelt minimális első menetmagasság f-Classics ‎‎(szükséges beállítás reset)‎
  ‎Beállított áttételi arányok Procar, A csoport autók ‎‎(szükséges beállítás reset)‎
  ‎Korrigált alapértelmezett tekercs rudak, lengéscsillapítók minden Porsche ‎‎(beállítás reset)‎
  ‎Fix fordított lassú / gyors lengéscsillapító árak Porsche Cup autók ‎‎(szükséges beállítás reset)‎
  ‎Rögzített asymetrical jobb első menet magasságbeállítás Porsche Cayman Clubsport ‎‎(szükséges beállítás reset)‎

  AI
  Added new overtaking logic - AI cars now evaluate speed of cars further ahead to dodge slow traffic more efficiently
  Fixed bug causing AI simulated times to fluctuate widely
  fixed issue where AIs would brake without reason on pit entry or exit
  Further general AI performance callibration for throttle & brake application, tire rolling resistance & drivetrain losses (to better match player straightline speed), launch speed (slow starts still remain an issue with Group A & Procar)
  Increased AI speed on wet tracks while running slicks
  Slightly increased AI aggression scalars per vehicle
  Further reduced AI jerkiness in lateral movement
  Reduced AI brake distance offsets
  Fine tuned AI brake performance
  Update AI fuel load logic for practice sessions (now uses same as quali - further customizations of fuel levels per car will follow in subsequent builds)
  Slightly reduced AI quali performance & improvedp practice performance (all cars)

  AUDIO
  Minor sound loop corrections on transmission whine samples for GT3R and M6 GT3, Sprint race and Super v8 samples.

  TRACKS
  Updated weather probability ratios (a bit less rain generally)
  Spa: Extensive art & performance pass; added night lighting, added more static objects around scene, more trackside objects; fixed some tree & treeline shadows, fixed holes in paddock area looking from Bruxelles; added new kart building and marshall huts, updated pit fence and other fences; updates to foliage and outside terrain/roads to match the 2020 look; reduced foliage around Blanchimont; Generated new AI paths (much better fast line); adjusted track cut runoff limits
  Imola 1988: Fixed a few wall and terrain gaps; Minor AI grip increase
  Goiania: Rebuild armco collisions in attempt to fix ireported ntermittent collisions
  Curitiba: Further road mesh noise revisions
  Curvelo: Reduced road mesh noise
  Guapore: Reduced road mesh noise
  Ibarra: Updated trackside cams for reverse layout

  VEHICLES
  MetalMoro AJR: Fixed tail lights, external mirrors;
  MetalMoro MRX: Adjusted RPM LED ranges for P3 variants
  Further fine tuning of exhaust parameters (for cars producing less backfiring)
  Further adjusted carbon visual brake glow range
  Added new Metalmoro AJR liveries (including a new batch of community skins)"
 • sertrex
  #1524
  Automobilista 2 - Spa-Francorchamps Pack

  "The quintessential race track on the international motorsports scene and arguably the overall favorite for both real and virtual racers alike is finally available for Automobilista 2!

  The Spa-Francorchamps Pack for Automobilista 2 features a laser-scanned version of the modern 2020 track - the most accurate and up to date version of the track in any racing sim.

  This pack will also see historical variants being added at no extra cost over the course of 2021, including the infamous long 14km layout from the 1960´s and the 1991 track featuring the old Bus Stop double chicane."
 • sertrex
  #1523
  "Automobilista 2 V1.1.0.1 Hotfix Released
  Automobilista 2 has now been updated to v1.0.1.1 - this is a hotfix to complement the latest release with some further improvements & fixes to new features / content.

  Regarding Spa-Francorchamps DLC
  We apologise for the ongoing unavailability of the standalone Spa DLC on Steam - we have already requested Valve´s support to address it and expect it will be sorted soon (by Monday at the latest). In the meantime it is still possible to acquire the track as part of the Premium Track Pack, or the complete 2020-2021 Season Pass.

  V1.0.1.1 CHANGELOG
  Added International GT3, F-Classic Gen1, GT1 championships
  Enabled multiple random weather slots in championship seasons
  Disabled formation lap for championships ith rolling starts
  Fixed FFB per vehicle adjustment in-session
  Fixed FFB adjustment localization
  Fixed Caterham tail lights not working in dark
  Extensive Spa-Francorchamps art pass, performance improvements, object pop-up & wall hole fixes
  Adjusted AI performance through various corners for better balance vs player
  Slightly increased Bathurst AI Grip values
  GT1 physics revisions: Adjusted engine compression curves & added throttle map for all models; adjusted default coast differential setting; Slightly improved Mclaren F1 GTR engine & center of gravity
  P1 class physics revisions: corrected G58 weight distribution; added 10-15kg to AJR cars for better BoP accross class
  GT1 AI callibration pass, GT3 AI rolling resistance adjustment to better match player straight speed
  Adjusted roll bar rates in Group A cars (requires setup reset)
  Greatly reduced values for AI simulated times when skipping session (logic appears to have been broken in one of the latter AI code changes so this is a paliative measure to help prevent AI doing much faster times when skipping session until bug is addressed)
  Time Trial mode now includes all the latest content."
 • sertrex
  #1522
  "Automobilista 2 V1.1.0.0 RELEASED!
  It´s time for fireworks! A new year is soon (already?) upon us, and we at Reiza have been working flatout through this Holiday season to celebrate it with a bang - the most famous race track in the world, some amazing historical sports cars, new features and many improvements mark v1.1.0.0 as the biggest Automobilista 2 update yet!

  IMPORTANT: Given the amount of substantive changes in this update, strongly recommending all users to start a fresh profile by deleting their Documents/Automobilista 2 folder to avoid issues (this will be requested with far less regularity from this update onwards).

  The Livery System Override is now fully implemented with this update - to get your hands on the templates for all cars currently in the game and learn more about how you can go about replacing the original car liveries with your own please check this topic (will be updated with new templates as we add them).

  Please note that we have another batch of single player championships & a complementary art update for Spa incoming tomorrow after it goes through some internal testing in the morning.


  V1.0.6.2 -> V1.1.0.0 CHANGELOG

  CONTENT

  Cars:
  Added GT1 Series (featuring Mercedes CLK LM, Porsche 911 GT1, Mclaren F1 GTR LT)
  Added Mclaren F1 LM to Street Cars series


  Tracks:
  Added Spa Francorchamps 2020 *Part of Spa-Francorchamps DLC Pack
  Added Ibarra Reverse layout


  GENERAL
  Introduced track specific weather probability system for more realistic random weather
  Random weather condition is now preserved if session is reset
  Disabled "Real Weather" option (until system implementation is complete)
  Added option to customize FFB gain per car
  Adjusted netcode parameters for more reliable close racing and more accurate timing predictions
  Adjusted default cockpit camera settings
  Increased cockpit seat position storing from 20 to 100 vehicles.
  Added live edit messages for vertical and longitudinal cockpit seat position
  Added F-Ultimate & F-Reiza championship seasons


  UI & HUD
  Added new main menu panel arts & backgrounds
  Updated track loading screens & increased resolution to 4k
  Added loading bar gradient & fixed position on ultrawide resolutions
  Fixed monitor controls and back button positions on ultrawide resolutions
  Update Control Assignments screens to include per vehicle FFB gain increase / decrease
  VSync is now always enabled in Main Menu
  Added tag (AI)/* to AI players in multiplayer
  Added additional states to DRS HUD informing detection zone & availability
  Vehicle default sorting reverted to alphabetical order
  Corrected various vehicle naming inconsistencies
  Fixed Velopark incorrect track grades


  PHYSICS
  Revised tyre physics for street cars, F-Vintage (both gens), F-Retro, F-Classic (all gens), F-V12, F-V10 (both gens), F-Reiza, F-Ultimate, Copa Classic, Hot Cars, Lancer Cup, Puma P052, M1 Procar, Group A, Opala 1986
  Revised rain tyres for GT3, GT4, P1, P2, P3, P4, F-Retro, Procar, Group A, Opala 1986 Copa Classic, Hot Cars, Lancer cup, Puma P052
  Revised Ultima GTR, F-Retro, F-Classic (all gens), F-V12, F-Ultimate & F-Reiza aerodynamics
  Adjusted logic for pre-race tire & brake pre-warming & tire pressure conditions (slightly under peak conditions for more realism & avoid unnatural tire inflation)
  Reduced default number of clutches for several cars & further reduced rate of differential locking per clutch
  Further revised F-Retros, F-Ultimate & Ginetta G58 suspension rates
  Further adjusted exhaust parameters for all cars (results in more accurate visual & audible backfiring / spluttering)
  Reduced max height to account before front wing / splitter stall in several cars
  GT3 Series: Added 15kg to Mclaren 720S, subtracted 10kg from Mercedes AMG GT3, added 10 HP to Porsche GT3-R for improved BoP
  Further revisions of FFB max force to iron out potential peak force inconsistencies
  Small adjustments to center of gravity height in Opalas, F-Retros, F-Ultimate
  Reduced Ginetta G55 engine inertia
  Futher reduced differential preload baseline settings
  Disabled viscous differential in street cars
  Adjusted default roll bars, ride height & differential settings for F-Classic (all gens), F-V12, F-V10 Gen1 & 2
  Adjusted default Differential settings for F-Retro, Stock Car 2020
  Adjusted F-Ultimate ERS to not kick in until 75% of throttle is applied


  AI
  Added preliminary new logic to improve AI overtaking lapped cars
  Added new tolerance parameter for AI to not concede position to player until a given amount of the car length is alongside (prevents issue with AI cars appearing to be "scared" out of the way when approached from behind by player)
  Slightly raised AI CoG height multiplier & adjusted AI damper rates to avoid cars bouncing at hard compression
  AI callibration pass for all cars that received tyre physics and / or aero updates
  Reduced range of lateral movement away from ideal line & rate of movement when taking urgent action
  Created new AI paths for Nurburgring Nordschleife & 24h layouts (improved & more consistent performance)


  AUDIO
  Updated Sprint Race sounds
  Adjusted tranny volume for GT3 cars to more balanced levels & more torque dependent; adjusted volume balancing; optimized number of samples used to minimise potential performance issues


  TRACKS
  Removed wave length in artificial road noise (slightly reduces car / camera vertical movement oscillations)
  Temporarily removed animated Helicopters & planes until remaining functionality issues are addressed
  Revised road mesh & reduced noise (high frequency bumps) for Curitiba, Kansai & Taruma
  Updated Bathurst trackside camera
  Velopark: Minor performance & art pass; updated AI with improved performanceUpdated Nurburgring 24h layout trackside cameras to reduce shimmering / trembling & added VR cams


  VEHICLES
  Added BMW M6 GT3 dirt / damage effects + dangling damaged parts + new colliders + detached diffuser
  Gol Copa Classic: Fixed LOD errors at longer distance
  Mini Cooper UK: Fixed LODding issues with windows
  Lancer Cup (R/RS): Added Dirt/Damage + detached bumpers (LODA/B/C) + dirt texture for wings (RS) + modeled inner panels (LODA/B/C) + new collision + dangling damaged partsdriver animations + Detached Gear Shifter
  Fixed Mini cooper 1965 damage on lower LODs + Detached gear shifter (cpit) + detached bumpers on LOD C
  Lotus 23: Fixed LOD D missing, added damage models on lod B/C, detached dangling parts on LodC, closed panel gaps on LOD A and Cockpit, removed unecessary damage models for tyres
  MCR S2000: Added dirt/scratch textures
  Added missing tail light for Sprint Race, Stock Car Cruze 2019 & Ultima GTR
  Fixed LOD errors in cars with DRS wings which could make rear wings appear to flick open at certain distances"
 • sertrex
  #1521
  Automobilista 2 December Development Update
 • sertrex
  #1520
  Itt csupán annyi a különbség, hogy a Reiza megkapta a Madness Engine v3.xxx-et(vagy nevezzük, ahogy akarjuk) és ezzel már olyan irányba mehetnek amerre akarnak. Se az EA, se az SMS nem tudja úgymond megfékezni a Reiza munkáját, mert ami most az EA kezébe kerül az a Madness v3.2xx (vagy nevezzük, ahogy akarjuk). Az meg még fennállhat, hogy az SMS fejlesztői továbbra is segítik a Reiza munkáját. A lényeg, hogy az EA nem lehetetlenítheti el a Reiza munkáját, hacsak fel nem vásárolják őket is és szerződések mögé bújva, teszik őket lehetetlenné. De mondjuk erre nem sok esélyt látok, mert a Reiza közel se olyan konkurencia számukra, mint a CM és az SMS összefogás. Gondolom nem véletlen, hogy pont most tettek vásárlási ajánlatot. Persze ebben közrejátszik a Covid alatt felerősödő eSport is.
  Utoljára szerkesztette: sertrex, 2020.12.17. 07:53:34
 • Timbu
  #1519
  Ez a történet(kezdés) valahonnan ismerős:

  "According to Kolar, work on Mafia II's script began in 2003—seven years before the game's 2010 release—and developers began pre-production on the title in 2004. Originally, 2K Czech—then known as Illusion Softworks—intended for Mafia II to be a PS2 and Xbox title with a licensed engine for a fast development turnaround, but the engine developer went out of business and the game's development moved to then-next-generation consoles, PS3 and Xbox 360, in 2005. Those two factors proved to be a major setback for Illusion, forcing the studio to work on its own proprietary next-gen engine for Mafia II, and the development team would not have a "Playable something" (whatever that means) until 2007 or 2008." (Forrás)

  "So we almost had it, just create missions, characters...But what happened in 2004, Electronic Arts bought Criterion company, owner of the licenced engine, and the next year EA completely stopped the promised engine development, so the agreement voided, Illusion Softworks didn't licence RenderWare" (Forrás)
 • sertrex
  #1518
  "Originally Posted by Renato Simioni:
  We don’t exactly have direct access to SMS assets and they’re not in any way obligated to supply them to us, but we do have a relationship that allows for reasonable requests they have supplied a handful of track models and we have also given them a few of our own in return. With the exception of Azure though we do model all our tracks and surrounding terrain from scratch, only using some of their trackside objects.

  On the car front they have been even more supportive - we have over 50 cars to be added to AMS2 in the coming months and about a third of them are based on models supplied by SMS.. They’ll obviously feature in AMS2 with our sounds and physics but these 3d models give us an invaluable jumpstart, and it’s also a big factor in us being able to release them as free additional content and make that work financially. SMS has also introduced us to several of the licensors these assets relate to, providing a big boost to our own relationships with these brands.

  We evidently have been working hard but we have a lot to be grateful for in our relationship with SMS - we’d not be in the position to fulfil these ambitious plans without their support.

  Naturally they stand to benefit from whatever success we achieve with AMS2, but I’d hope every sim racer is able to nurture some appreciation for how exceptional it is for a studio of their success to hand their technology and a number of assets to another small studio like ours and let we run with it as we see fit."
 • alma2
  #1517
  Sose gondoltam volna, majd beteszem az rfactor forumba is, biztos ami biztos :) hogy szep lassan felno a feladathoz a reiza es a formula vee, amit az rfactorba pont a reiza fejlesztett, teljesen hasonlo karakterisztikaju lesz, foleg vezetesi elmenyre. Par honapja amikor probaltam valami iszonyat gagyi erzes volt az ams2-ben vezetni a vee-t rfactor utan, (ami nekem az etalon auto ott, ugy atad minden erzest, huplit, minden vacak kore kb reagalni kell) pont a lenyege veszett el, folyamatos gaz-fek jatek a kanyarban, az erzekenysege stb.
  a VIR palya mindket jatekba benne van, talan a north reszen nyomtam centire megegyeznek. Bar az auto gyorsabb az amsben egy picit, belul is maskepp nez ki (talan ujabb) de rohadtul atjon az erzes, amit az rfactorban kapsz. Persze nem annyira jegentancolos, (ams utan elinditva az rfactort, mar mar talan tulzasba is estek ott) de nagyon hasonloan viselkedik, pillantok alatt be lehet sokallni. Talan olyan mintha az almat hasonlitanam a kortehez, nem tudnek valasztani melyik a jobb, de vegre kimondhatom mindketto finom! szoval batran tegyetek egy probat az uj verzioval.(es mar a formulakat is (mar amelyiket porobaltam jo elmeny vezetni, pont par het assettos formulazas utan, amit sose szoktam, azt kell, hogy mondjam, itt is elmeny mar. Mas elmeny, de ugyanugy vegre jo! pedig de utaltam itt ezeket az autokat.
  Utoljára szerkesztette: alma2, 2020.12.12. 23:16:50
 • alma2
  #1516
  Tegnap mentem par kort, mar jo ideje nem. Kozben csereltem kormanyt is, de mivel mas jatekoknal semmi szembetuno nem volt, igy valoszinu itt is a jatek valtozott alatta, nem a kormanycsere befolyasolt. Vegre elkezdtem erezni, mit is akarnak ezzel az ffb-vel. Jo par autot kiprobalva, vegre feszes volt ahol feszesnek kell lennie, gyakorlatilag jol mukodott. Bar nagyon sajnalom, hogy a csuszasnal nem erezni elegge, meg mindig egy csuszkan lehet csak tologatni az ffb-t, ami hihetetlen, de osszesegeben tette mar a dolgat. Ami meg pozitiv volt, hogy 100%-s a.i-val random 2-3 palyan menve, 3-4 auto tipussal, vegre mentek mint a meszes, engem sem turtak le az utrol, sot el is tudtak indulni startnal, szoval ott is van egy jo adag fejlodes.
  Amit nem tudom minek koszonhetek, gepem nem valtozott es mar szet irogattam anno a config file.okat. Vegre full minumum grafikan tudtam 90 fps-sel jatszani, ugy hogy volt rajta minimum msaa.Persze, csak napsutesben max 10 autoval. Igy a szemem sem folyt ki.
  Megnezve a multit 20 ember volt rajta, abbol tiz a fizetos dlc-n jatszott -> norschleife. A maradek 10 ember, meg gt3-mal tolta. Szoval el is lehet fejelteni egy eletre.- Egy csomo apro dolog is javult mar ami zavart, ha mondjuk ebben az allapotban adtak volna ki anno majusban vagy mikor, most elmondathnak hogy legalabb dupla ennyi jatekos lenne multiban, ami mar pont nem ferne fel egy szerverre :)
  Meg mindig nem ertem mire a nagy lelkesedes naluk, hogy ennyire fejlesztik, annak a 100 jatekosnak. Inkabb vartak volna vele meg, anyagilag jobban kijottek volna valoszinuleg.

  Ja ami rohadt zavaro, hogy minden kocsi orrtolos, fos. Meg a fekero elosztas sincs altalaban beallitva, aztan csuszik a segge. Gyakorlatilag ha nem nyul hozza az ember minden autohoz egy kicsit, total elvezhetetlen a legtobb.
  Utoljára szerkesztette: alma2, 2020.12.12. 18:26:01
 • sertrex
  #1515
  "Automobilista 2 V1.0.6.2 Now Live!
  Automobilista 2 has been updated to V1.0.6.2 - this is another hotfix to our latest update, fast-tracked into release to address some relevant issues with the new content.

  The hotfix also includes some of the developments intended for the update coming up later this month, hence the unusually large size.

  No settings or setup reset required with this update other than for the 2 cars specified (BMW M1 Procar & Ginetta G58).

  This update also completes support for custom liveries - more information and templates for all cars to be posted shortly!

  V1.0.6.2 CHANGELOG
  Added Nurburgring Sprint Short layout
  UI Server Browser: Disabled refresh button during cool-down period; Sort by player count descending is now default; Trimmed leading whitespace from lobby names; first item after refreshing/sorting list is now selected
  Slow server list refresh rate and extend maximum timeout. Refresh now typically takes longer but reliably returns more servers to the UI browser page as a result.
  Added support for car livery overrides
  Fixed Stockcar 2020 Championship round 5 (Santa Cruz) missing rolling start and forced pitstop.
  Revised tire tread physics for all cars (in progress)
  Bumped steer lock range for all cars
  Minor aero adjustments for F-Vintage, Copa Truck, Procar, Group A, Opala 86, F-Retro
  F-Ultimate: raised baseline rear pressure
  Increased speed tolerance to trigger jump start penalty
  Revised FFB Max force for several cars for better consistency
  Fixed asymetrical right front damper range in Procar
  Revised suspension & bumpstop rates for Procar, Ginetta G58 (requires setup reset)
  Minor weight distribution adjustment for Procar, Super V8
  Improved AI performance at Ibarra
  AI callibration pass (all classes)
  Slightly increased AI roll torque stab & CoG height multiplier to minimise risk of AI cars rolling over high curbs
  Adjusted AI code to help prevent small nose to tail bumps between AI during race starts and when drafting
  AI now return to track in a safer manner after slipping or going off road
  Further reductions in AI lateral jitter / weaving / abrupt moves
  Slightly reduced bump amplitude of gravel / grass
  Several audio balancing adjustments to GT3 & P1 cars volume levels (internal & external)
  Nurburgring: Added missing wall at Breidscheid; minor art & performance pass; Completed VR cams for Nordschleife / 24H layouts
  Fixed helicopters disappearing on some tracks
  Slight tweaks to animated objects @ Brands Hatch & Bathurst
  Bathurst: Slight improvements to night lights optimization; revised trackside cameras
  F-Trainer: Fixed black external mirrors
  BMW M3 E30 GroupA: Fixed windshield banner; Fixed rear wing texture error on car 02"
 • Danecay
  #1514
  Ezzel a játszik is valaki vagy csak update infó megy? :)
  Már elég rég köröztem bármivel is, de végre lecseréltem a T300-asom 2 taposós pedálját egy T3PA-ra amit szerencsére elég pozitívnak élek
  meg, de hát ez is volt a cél. Mentem egy pár gyakorlókört és egy 10 köröst versenyt Formula 3-al Interlagos-ban default beállításikkal és egész élvezetesnek tartottam a dolgot, jó volt vezetési élményre, az AI sem csinált hülyeségeket, szóval összességében rendben volt. Persze lehet, hogy változó körülmények mellett több bokszkiállással nem így lett volna de ki tudja :) Ami számomra viszont feltűnő volt és hiányzott, az a szélárnyék hiánya, vagy rendkívül minimális tetten érhetősége. Szándékosan a mezőny végéről indultam, az első kör végén a célegyenesben még előttem autózott majdnem az egész mezőny libasorban, de annyira nem éreztem a szélárnyék hatást, hogy semennyire, az ő tempójukkal autóztam utánuk.
 • Szabi #1513
 • sertrex
  #1512
  Automobilista 2 November Development Update

  Spa Francorchamps Coming Up!


  The Might of GT1:  Utoljára szerkesztette: sertrex, 2020.12.02. 14:33:18
 • b-type
  #1511
  jöhetne egy felhasználói update is, engem érdekelne hogy érzésre mennyit fejlődött a játék, kb. hol tart most a gyors és a lassú autók vezetési érzetében, programfutásban.