210
  • FoodLFG
    Én pl direkt teljesen noname cuccokban járok (tescóban veszek pólókat kétévente .. ilyenek), mert nem akarok ehhez a nyomorék márkamajmoló közösséghez tartozni, és mert skót vagyok mint állat és utálom a pénzemet agyatlanul elherdálni.
  • BladeW
    Elmondom hogyan alakult ez hazánkban. A negatív dolgokat szorozd meg hárommal, a pozitív dolgokat oszd el hárommal.
  • philcsy
    Összefoglalom: Azt mondja a cikk, hogy egyesek szerint elkényeztetett vagy, mert anyuka apuka fényesre nyalta a seggedet, azt hiszed, hogy körülötted forog a világ, pedig nem, és amikor erre rájössz depi leszel, meg öngyi. Mások meg azt mondják, hogy nem.
    Remélem ez már nem tl. Az igeidővel nem személyeskedni akartam, csak az adatlapod (életkor) alapján ez rád is vonatkozik.
  • Ford Prefect
    Csak megerősíteni tudom a leírtakat, az Y-generáció tényleg elég sok beteges vonással bír úgy összegészében. Apropó: én is ide tartozom (mielőtt még valaki bezzeg-az-én-időmben-ezéssel vádolna..:) A cikk mondjuk folyamatosan amerikai példákkal dobálózik ami nem baj, de jó lenne ha egyszer megnézné valaki hogyan alakult mindezt hazánkban.
  • Deus Ex
    Ezt a gyenge felfogóképességgel rendelkező manágerek által kitalált és divatosan használt tldr ügyet hagylyuk már meg talán a divatos manágerblogoknak.
  • IMYke2.0.0.0
    Az "életcél" a kulcsszó.
    A túlmagasztalt lurkóknak épp az nincs - mert azt hiszik, hogy már mindenünk megvan, és természetszerűleg meg is lesz, nulla erőfeszítéssel [anyuci, apuci, nagymami, nagypapi hátán csüngve].
    Erről szólt a cikk.
  • PetiX87
    Fordítva is igaz. A jó teljesítményemért is csak ritkán kaptam elismerést, és a 'menő' ismerőseimnek voltak olyan márkás cuccaik, amiket én sose kaptam meg, csak vágyódtam rájuk (bár most utólag felnőtt fejjel belátom, hogy tényleg nincs szükségem azokra). Ez a kettő együtt oda vezetett, hogy kb 0 önbecsülésem volt, és azt se bántam volna, ha meghalok. Szóval azért nem árt ügyelni az egyensúlyra itt is. (Ebből ugyan már kilábaltam, igaz barátok segítségével és egy életcél kitűzésével.)
  • Nobuo
    Én is arra gondoltam először, hogy mi lesz itt... Ehhez kapcsolódik az is, hogy sokszor meglepődök sok érdekes témánál mennyire kevés a hozzászólás. Ez nem csak egy informatikai, hanem egy tudományos oldal is, mert szerintem a tudományos cikkek a többi magyar oldal felett teljesítenek, magasabb színvonalúak, jól összetettek, megfogalmazottak.

És akkor a cikkel kapcsolatban:
    Szerintem elsődlegesen az a probléma, hogy ma már a ruházatnál és cipőknél a márka logója mindennél előrébb van a sorrendben. Nem baj, ha valójában nem jó minőségű, nem baj, ha nem kényelmes, nem baj, ha belerohad a lába a cipőbe, de az pipás vagy csillagos, hogy ne említsem konkrétan a márkák nevét. Emellett sok gyerek, pontosabban fiatal sokkal több zsebpénzzel van ellátva, mint ami indokolt lenne, vagy amit a család valóban megengedhetne magának. A szülő sokszor nem vesz magának ruhát, hogy a kislánynak, kisfiúnak meglegyen a csillagos cipője, ami egy hosszúszárú tornacipő...
    Mindezekkel együtt egy szellemi fejlődésben lévő ember mivel köti össze a jólétet is? Jobb esetben a tudással, ha nem a valóságshowk senkijeiből indulunk ki.
    Azt hiszeik ők mindent pusztán létezésük miatt megérdemelnek és, akinek nincs olyan az kevesebb, mint ők, kevésbé okos és nem ajánlatos vele mutatkozni, mert mellé sajnálnak. Én 23 évesen írom ezt, szóval még közel vagyok ehhez a korosztályhoz.

Nem csak a fiataloknál tapasztalható ez, az időseknél is elsősorban a városokban. 60-70 feletti asszonyokat látni 30 éveseknek is merésznek mondható sminkkel és öltözékkel. Én szeretem a mai öregeket, de sok időssel ma már az a baj, hogy mindennel van ideje foglalkozni, amit megérdemel egy ledolgozott élet után, de sajnos azt hiszi ő mindent jobban csinálna. Az én dédnagymamám még azt mondta "te tudod kisfiam" egy olyan témában ami a korom miatt sokkal közelebb állt hosszám, a következő generációkban a nagymama majd vitába száll az unokákkal még az okostelefonokat leváltó kütyük terén is.

Én mindkét korosztályt érinti a felesleges dicséret, mert ha a kislány megvette a csillagos cipőt az összes barinő agyonmagasztalja, anyuka, apuka, az idős hölgyek sminkjeit is büszkén dicsérik a gyermekek és unokák, na meg az öreg tájékozottságát. Mind alaptalan önbizalomfröccs a nulla teljesítményért.

• qetuol
    szerintem tldr
  • philcsy
    Kezdődhet a tipp: szerintem ebben a témában 2-3 száz komment benne van.