• Nobuo
    #3
    Én is arra gondoltam először, hogy mi lesz itt... Ehhez kapcsolódik az is, hogy sokszor meglepődök sok érdekes témánál mennyire kevés a hozzászólás. Ez nem csak egy informatikai, hanem egy tudományos oldal is, mert szerintem a tudományos cikkek a többi magyar oldal felett teljesítenek, magasabb színvonalúak, jól összetettek, megfogalmazottak.

    És akkor a cikkel kapcsolatban:
    Szerintem elsődlegesen az a probléma, hogy ma már a ruházatnál és cipőknél a márka logója mindennél előrébb van a sorrendben. Nem baj, ha valójában nem jó minőségű, nem baj, ha nem kényelmes, nem baj, ha belerohad a lába a cipőbe, de az pipás vagy csillagos, hogy ne említsem konkrétan a márkák nevét. Emellett sok gyerek, pontosabban fiatal sokkal több zsebpénzzel van ellátva, mint ami indokolt lenne, vagy amit a család valóban megengedhetne magának. A szülő sokszor nem vesz magának ruhát, hogy a kislánynak, kisfiúnak meglegyen a csillagos cipője, ami egy hosszúszárú tornacipő...
    Mindezekkel együtt egy szellemi fejlődésben lévő ember mivel köti össze a jólétet is? Jobb esetben a tudással, ha nem a valóságshowk senkijeiből indulunk ki.
    Azt hiszeik ők mindent pusztán létezésük miatt megérdemelnek és, akinek nincs olyan az kevesebb, mint ők, kevésbé okos és nem ajánlatos vele mutatkozni, mert mellé sajnálnak. Én 23 évesen írom ezt, szóval még közel vagyok ehhez a korosztályhoz.

    Nem csak a fiataloknál tapasztalható ez, az időseknél is elsősorban a városokban. 60-70 feletti asszonyokat látni 30 éveseknek is merésznek mondható sminkkel és öltözékkel. Én szeretem a mai öregeket, de sok időssel ma már az a baj, hogy mindennel van ideje foglalkozni, amit megérdemel egy ledolgozott élet után, de sajnos azt hiszi ő mindent jobban csinálna. Az én dédnagymamám még azt mondta "te tudod kisfiam" egy olyan témában ami a korom miatt sokkal közelebb állt hosszám, a következő generációkban a nagymama majd vitába száll az unokákkal még az okostelefonokat leváltó kütyük terén is.

    Én mindkét korosztályt érinti a felesleges dicséret, mert ha a kislány megvette a csillagos cipőt az összes barinő agyonmagasztalja, anyuka, apuka, az idős hölgyek sminkjeit is büszkén dicsérik a gyermekek és unokák, na meg az öreg tájékozottságát. Mind alaptalan önbizalomfröccs a nulla teljesítményért.