210
-
who am I 7 #50 Már unalmas ez a "személyeskedsz" duma.Ez nem személyeskedés, csak megmondtam, hogy mi következtethető ki a szöveged alapján és azt, hogy ez visszás a részedről.
És az is unalmas, h nem akarod megérteni, h nem diktatúra van és nép"írtás". Ha kitudják tolni, akkor tolják ki.Erős a gyanúm, h szedsz gyógyszereket is, ha beteg vagy...vagy szednél, ha komoly betegséged lenne, amibe esetleg belehalnál.Ez ugyanaz.Olyan, mintha azt mondanád, h nem szedhetnek gyógyszereket a prolémák kezelésére.Ne akarj már emberek fölött rendelkezni és a technikai/biológiai fejlesztéséket eldobni...így is túl sokan rendelkeznek efelett, te meg még itt osztod az észt és ugyanúgy rombolod a természetet.
HA esetleg még mindig nem jöttél volna rá, az álszenteskedés és bíráskodás helyett, értelmesebb lenne normális tanácsokkal ellátni az embereket vagy új dolgokat mondani, amivel még jobban tudják a környezetet kímélni az esetleges kényelem mellett.Mert úgy tűnik a kényelmet te sem akarod feladni...de azért haljon ki az emberiség ugye.Szóval, jó lenne a hozzáállásodon módosítatni picit. -
#49 Még mindig csak személyeskedsz... erősen demagóg vagy.
[Esetleg, nézz körbe a házad táján, előbb]
PC-t, áramot - ahogy te is. Ellenben, kerékpárral közlekedek, ha városban járok, akkor sem szállok fel tömegközlekedési eszközre, hanem gyalogolok. [Nem, nem budapesti vagyok]
Mivel szándékosan nem akartad megérteni már az első hozzászólásomat, nem fogom megmagyarázni neked - csak súgok: nem arra gondoltam, hogy irtani kell az emberiséget, hanem arra, hogy nem kell mesterségesen kitolni [DNS-módosítás pl.] az (átlag)életkort.
Részemről mellőzve a téma.
-
who am I 7 #48 Figy, itt sírsz a fórumon..pc-t használsz, gondolom tömegközlekedsz is valahogy...a lakásodban a dolgok is árammal mennek.RGO te is pusztítod a Földet és szennyezed, így elég fals embernek tűnsz és >
milyen jogol teszel, akár ilyen kijelentéseket :
"Az öregedés megszüntetése, az élettartam kitolása nem járhat pozitívumokkal! Aki ezt gondolja, az sürgősen hagyja abba ennek az ideológiának a terjesztését!"
Ez egy beteg gondolat, hogy megakadályozni valakit abban, h maximalizálja életéveit.Te idő előtt akarsz elmenni?ha van rá lehetőséged, h kitold az éveket...vicc :D
"Egy 100+ átlagéletkort megélő emberiség, ezzel a szaporodási tendenciával hihetetlen pusztítást végezne."
Amibe te is beletartozol, mégis megy a szent beszéd...A fejlettebb országokban, a magasabb átlagéletkor a több öreg miatt van...viszont kevesebb gyereket vállalnak.RGO kevesebb lesz az utánpótlás a talán jobb móduak körében, és kevesebb az ember.A szegényebb országokban / szegényebb emberek csinálják inkább orrba szájba a pulyákat, ez nem zavar?ők most is rossz körülmények közt élnek...és fognak is.Ez ellen, a kormányoknak kellene tenni.
-
#47 Csak személyeskedni tudsz, vagy esetleg érvelni is?
Mert amit eddig produkáltál inkább előbbi volt. -
who am I 7 #46 erről nem is állnék le vitatkozni, mert nem érted meg és csak butaságokat szajkózol.A fán lógást természetesen mint makiként értem :D amúgy GP-es és ember ellenes vagy?
Annyiból megértelek, h az ember önző..és nem fog itt csak 4mrd ember lenni, mert egy az, te milyen jogon mondod meg a másiknak, h ne szaporodjon, másik, h a vezetők xarnak rá, harmadik meg, megint milyen jogon mondod meg másnak, h meddig élhet...semmilyen.Kezd el te a sort a Föld anya védelmében, és tedd amit írtam...vagy ha nem..akkor te is csak egy önző, ál-szent ember vagy..vizet prédikál és bort iszik.Áramot használsz?mi az újra felhasznosítható a lakásodban?Autóval/motorral jársz?tömegközlekedést használsz?blablabla.... -
pauly #45 Még szerencse,azt is csak tönkretennénk :) -
#44 Sehol sem olvastam olyat, hogy kimondtak/leírtak volna egy végső számot - értelemszerűen, lakhatunk itt akár 20 milliárdan is... csak hogyan, milyen körülmények között?
Azért írtam le azt, amit viszont olvastam: a Föld optimálisan 4 milliárdnyi, a fogyasztási lánc tetején álló embert tud úgy elviselni, hogy az általa okozott pusztítást ki is tudja javítani - az élhetőség fenntartása érdekében.
Jelenleg ott tartunk, hogy másodpercenként közel 10 hektárnyi Amazonas-vidéki erdőt [a Föld tüdejének is hívják] pusztítanak ki: papír, gyógyászat, és mezőgazdaság stb. érdekében.
S ez csak egy dolog volt a sok-sok kár közül.
Egy 100+ átlagéletkort megélő emberiség, ezzel a szaporodási tendenciával hihetetlen pusztítást végezne.
-
Shiloh #43 Nem ez az egyetlen lakható bolygó, csak más alkalmas bolygókat nem tudunk elérni. Én úgy tudom, hogy a föld még több embert is képes lenne eltartani mint 7 milliárd. -
#42 Nem állok le veled vitatkozni, mert - úgy látom - felesleges. -
who am I 7 #41 "Az öregedés megszüntetése, az élettartam kitolása nem járhat pozitívumokkal!"
Most erre tudnék nagyon nagyon csúnyát írni..de nem teszem, mert vagyok annyira intelligens, h ilyen baromságokkal ne szemeteljem a fórumot.Nálad a fejben van probléma, az ilyenek..akikenek a 30 év életciklus és a fán lógás a célja...hát hajrá!!!! -
#40 "Körülbelül az öregedésnek is ennyi van hátra."
Tudod, most is 7.000.000.000+ ember él egy olyan bolygón, ami - nem én találtam ki - optimálisan kb. 4.000.000.000 embert tarthatna el úgy, hogy az általa (értsd: Emberiség) okozott károkat a Természetes a maga tempójában "ki tudná javítani".
Ajánlom figyelmedbe ezt a nem is manapság készült filmet. Nézd végig, és csodálkozz: az űrből is látható, milyen JAVÍTHATATLAN pusztítást végzünk. Az egyetlen lakható bolygón.
Az öregedés megszüntetése, az élettartam kitolása nem járhat pozitívumokkal! Aki ezt gondolja, az sürgősen hagyja abba ennek az ideológiának a terjesztését!
-
HisF8 #39 Nagyon érdekelne mi az a "valódi világ"...
Okosítószert nem kell felfedezni, úgy hívják kutatóintézet.
A munkahelyek nagy része 20 éven belül értelmetlenné válik, mivel robotizálják őket (ne csak fizikai munkára gondoljatok). Aki kicsit is értelmes kutatás/fejlesztés vonalra tanul, pár évtized és másra nem lesz nagyon igény. 50-100 éven belül a mai értelemben vett ember is megszűnik létezni. Körülbelül az öregedésnek is ennyi van hátra. Igazi robbanás küszöbén állunk, mivel rövidesen olyan szinten ismerjük meg az élőlények működését, hogy azokat technológiailag meg is tudjuk majd változtatni. Ehhez jön még hozzá az informatika folyamatos fejlődése. Ráadásul ezek a folyamatok egymást erősítik, egy-egy áttörés beláthatatlan gyorsulást hozhat magával távoli területeken. Csak egy példa, a Humán Genom Project 16 évig tartott, egy kémiai áttörés miatt, ma 1-2 nap leszekvenálni egy ekkora genomot. Az elmúlt 10 évben többet tudtunk meg az élőlények működéséről, mint az elmúlt 3-4000 évben összesítve (a tudás mindig magával hozza a manipulálás - technika - lehetőségét is). Csak a vak nem látja, hogy az a világ, az az emberkép, ami eddig jellemző volt, az utolsó napjait éli. 100 éven belül egy teljesen más világ lesz, beláthatatlan fejlettségi szinten. Munka egyedül a kutatásban lesz, a mai ember (Homo sapiens) megszűnik létezni a tervezett genetikai anyag miatt - erre már ma is lenne lehetőség technikailag. -
Grodt #38 "Szerencsére (mivel rengeteg ember dolgozik kutatási/fejlesztési vonalon) nagyon gyorsul a technikai, tudományos fejlődés is, ami pedig mindent megold."
Ha még így is lenne. a fejlődéshez nyersanyag is kéne. Az a gond, hogy a fenntartható fejlődés sajnos csak álom. -
Grodt #37 De azért azt se felejtsd el, h nyílik aza bizonyos olló. Úgyh amíg mi úgy érezzük, h ilyen jól még sosem élt az emberiség, addig a másik oldalon, amit mi nem látunk, ilyen rosszul se nagyon éltek. -
#36 "Szerencsére (mivel rengeteg ember dolgozik kutatási/fejlesztési vonalon) nagyon gyorsul a technikai, tudományos fejlődés is, ami pedig mindent megold."
Max ha felfedeznének valami okosítószert. Jelenleg a legtöbb technikai vívmány elfordíja az ember figyelmét magáról és a valódi világról. Tudod, a jóból is megárt a sok. -
HisF8 #35 Szerencsére (mivel rengeteg ember dolgozik kutatási/fejlesztési vonalon) nagyon gyorsul a technikai, tudományos fejlődés is, ami pedig mindent megold. A túlszaporodás is csak átmeneti probléma, azokra a társadalmakra, amikről szó volt nem is jellemző... Ki akar ma gyereket vállalni, pláne kettőnél többet? Pont azok, akik erkölcsről, meg mindenféle egyéb társadalmi ajzószerekről/drogokról beszélnek...
Az elitizmus előretörésének, a biológiai értékekhez való visszatérésnek mindig örülni kell. -
#34 csak a nyugat halad az összeomlás felé, amihez magyarország nem tartozik, max gyarmati szinten. -
dyra #33 Ez annak fényében meg ugye pláne értelmetlen, hogy mindenki meghal egyszer. Így bizonyos értelemben a hanyatlás elkerülhetetlen. Azonban azt szerintem is látni kellene, hogy az emberiség ennyire jól még sosem élt mint napjainkban. Az más kérdés, hogy szerintem ennél voltak boldogabbak időszakok akár az emberiség történetében is. -
#32 Ez nem igaz, én nagyon is jól érzem magam. Az összeomlás egyértelmű, most már egyre inkább látható mivel az élet folyamatosan gyorsul fel.
Ha maga az ember is olyan fejlettségi szinten lenne mint az eszközök amiket készít, akkor nem lenne semmi gond. A probléma ott van, hogy nemhogy fejlődnénk de eltűnnek értékek. Az életmód ami kialakult nem teszi lehetővé a következő generáció jobbá fejlődését, a szülőknek nincs annyi idejük foglalkozni a gyerekekkel és sokan nem is igazán tudják hogyan kéne, amit a gyerekeik tovább folytatnak az ő gyerekeikkel ha felnőnek. Mint ahogy Einstein is mondta: "Az emberiség intelligenciája állandó, csak egyre több részre kell szétosztani."
Az sem segít az egésznek, hogy minden tökjó, béke van, a boltban bármit elérsz, a neten is fent van minden. Ilyen körülmények között felnövő gyerek nem tudja mi az hogy valódi probléma, és ha találkozni fog eggyel akkor nem tudja majd mit csináljon.
Példájul megvan most mindene mert a szülők megveszik, aztán látja hogy lehet hitelezgetni, részletre fizetni, jól akarja most érezni magát ezért eladósodik aztán amikor vissza kéne fizetni akkor fuccs. És ha egyre több ilyen fuccs van akkor azt a pénzt valahol ki kell pótolni a társadalomnak, ami egyre nehezebb lesz.
A jólét mindig magával vonzza a nyomort ami viszont a jólétet vonzza mivel ekkor az emberiség megerősödik és újjáépít.
Ennek ez a rendje, a kettő nincs meg egymás nélkül, és most éppen a jólétben dőzsölünk. -
mr9 #31 http://www.hoxa.hu/?p1=szavazas&p2=25946
"Soha ennyi ember nem élt "
Mintha kihagytad volna a gondolatból úgy egészében, hogy mitől is függ ez, milyen feltétele van, és mivel jár...
Ha nincs mi megakadályozza a túlszaporodást, akkor túl is fog, ennek járulékos következményeivel, beszélgess el erről a rénszarvasokkal.
egyébként meg nincs ennyi emberre szükség, sem arra, hogy minél több ember értelmes/hosszútávon hasznos életet éljen:
profitmaximalizálásra annál inkább:
http://www.sg.hu/cikkek/89507/2014_re_egymillio_robot_lesz_a_foxconn_uzemeiben -
HisF8 #30 Sosem értettem egyesek miért gondolják azt, hogy a világ összeomlás felé halad, pusztán abból a tényből kiindulva, hogy ők maguk nem érzik jól magukat benne...
Mellesleg pont jó irányba halad. Soha ennyi ember nem élt értelmes/hosszútávon hasznos életet, mint napjainkban. Soha nem volt ennyire biztos az emberi faj jövője. -
Grodt #29 "Az Ohio Állami Egyetem Brad Bushman által vezetett csapata megállapította, hogy az egyetemisták többre becsülik az önbecsülés növelését, például egy jó osztályzatot, vagy egy dicséretet, mint azokat a jutalmakat, amik az emberiséget az idők kezdetétől motiválják, például a kedvenc ételünk elfogyasztását, vagy egy szexuális aktust. A hallgatók ezt a fajta lökést többre értékelték a pénznél, az alkohol fogyasztásnál, vagy a baráti kapcsolataik ápolásánál is."
Akkor megnyugodhatunk. A magyar egyetemistáknál még mindig előtérben van a szex az alkohol meg a buli. -
szgege #28 -
#27 Tudós vagy politikus nem fog ezen menteni semmit. Az összeomlást egyszer végül el fogjuk érni, és az embereknek csak a valóság marad márkák/buli/stb nélkül, amitől újra helyrebillen az egyensúly.
Mint egy rosszgyereknek a pofon ami után elgondolkozik egy kicsit, csak ez emberiség méretű kell hogy legyen. -
pauly #26 -
gombabácsi #25 júj miket mondasz, ilyeneket nem szabad mondani
:)
most néztem A torinói ló c. filmet, brutál... van benne egy 5 perces monológ (kb összefoglalja az egész filmet), na ott brutál módon meg van fogalmazva... az ami meg van fogalmazva -
#24 A cikk szolhatna akar tarsadalmunk hanyatlasarol is, ill. az osszeomlasanak elojeleirol, ha kicsit szelesebb latoszogbol vizsgalna a jelenseget.
Nem a 80-as evekben tortent valami, hanem folyamatosan tortenik.
A fogyasztoi tarsadalom erosodo marketingje, a kultura degradalodasa, a szorakozas egyre alacsonyabb nivoja, az emberi moral megszunese ill. atalakulasa, az ertekrendek lecserelodese egy virtualis, kepzelt vilagban valo megfelelest hoz magaval, ami csak tavolodik a valosagtol.
Attol a valosagtol, ami eletunk feltetele.
A deszakralitas, az Istentol valo felelem teljes megszunese eredmenyezhette volna egy tervezett jovokep fele halado, akar Jacque Fresco altal felvazolt tarsadalmat, de egy vadkapitalsta, kizsakmanyolasra es novekedesre epulo, versenyfuto gazdasag lett belole, ami mind nemzeti vagy mas nagyobb egyseg, mind az egyen szintjen celtalan lett. Csak allati osztonoktol vezerelt, hitehagyott, nihilista.
Tudjuk, hogy a nagy jelszavak mogott uresseg van, a politikusok hazudnak, semmi nem azt jelenti, amit igazabol kene, hogy jelentsen.
A szabadsag, egyenloseg, testveriseg vagy a demokracia neveben tortenik vilagunk legnagyobb kizsakmanyolasa, tudatosan vagy tervezettseg nelkul, mindenki a sajat hasznat kergetve.
A kornyezeti karok, ami nem a sok vihart megelt bioszferara igazan karos, hanem az emberi fajra, azok veszik leginkabb semmibe, akik nagyon is tudjak, hogy az utokorra mit hagynak ill. egy-egy dontesuk mit idez elo.
A kornyezeti eroforrasok herdalasa es a tulnepesedes hatasara elobb-utobb, dobozbazart patkanyokkent zabalja fel egymast az utokor.
A szulok azert nem nevelik a gyerekeiket, mert nincs idejuk a karrier es a tv-nezes kozott; Sem pelda, amiszerint jora nevelhetnek. Ami regota "jo" vagy hordoz erteket, az ciki, esetleg nem illendo.
Egyetlen celja van az atlag szulonek, a gyereke tanulja meg, hogy keressen tobb penzt, mint O maga.
A gyerek pedig probal beilleszkedni a tarsadalomba, akarmilyen aberralt is az, amiben egy ritka szuloi intelem mar nem gatolna.
Ezen gyerekek gyerekei pedig... amit Ángliaban meg is figyelhet a szemlelo, hajvasalo es iVacak nelkul eletkeptelenek.
A "fejlett" nyugat csupan elobbre tart a folyamatban, de a globalista vilagban eler mindenkit a modern "lifestyle".
A fejlodesnek hitt gyorsulo eletritmus, fejlettebb kommunikacio es a planetaszintu tarsadalmi folyamatok felgyorsitottak az osszeomlashoz vezeto utat.
Az ujabb generacio csapdaja az, hogy beleszuletett egy ilyen tarsadalomba es (szinte) lehetetlen jo iranyba valtoztatni.
Persze lehetunk optimistak is, hiszen tudosaink es politikusaink ugyis megmentenek minket... -
duke #23 "2000esek utániak meg még ÉNEBBEK lesznek baxky."
Ja az mar F generacio. A faszbuk generacio, mar olyan sotet lesz, hogy mindenki visszasirja majd Y generaciot , En generaciot meg tobbi hulyet.
Az F generacional 5 percre elmegy a net, es mindegyik ongyilkos lesz. :) -
Nobuo #22 Menőzés egy dolog, de ha akkor nem vette meg neki a szülő rögtön biztosan nem volt az elköltözöm itthonról-megölöm magam kombó... -
#21 A cél, a céltudatosság, de leginkább az életcél a legmegfelelőbb kulcsszó ahogy ezt már előttem is említették. Sajnos pont ez az amit megszüntetnek a szülők azzal hogy a gyerekeik egóját az egekig magasztalják, mert ugye minél magasabban vagy annál nagyobb a pofáraesés! De aki még életében nem tapasztalt az honnan is tudhatná, hogy mi is van amögött amit ők kapnak a szüleiktől. Ahogy a Tőzsdecápák címü filmben is mondta G.Gecco a mienk a "Nincsek nemzedéke" ezt persze a pénzre kivetítve említette meg, de én hozzáfűzném, hogy nincs háborúnk, de ugyanakkor békénk sincs. Mert egyre jobban töltik bele az értelmetlen és populáris mocskot az emberek fejébe amivel nincsen semmi gond de konkrétan a mostani társadalomnak minden bele van rakva szó szerint az arcába! ott van előtte csak a karját kell kinyújtania érte amit egyetlen dolog gátol meg ez pedig a pénz! És itt jön a lényeg! Ha eddig tényleg csak a kezét kellett kinyújtaniuk a jólétben felnőtt kamaszoknak az anyagi boldogságot nyújtó dolgokért(márkák,utazás,bulik....bármi) nehezen fogják feldolgozni ha valóban le is kell majd egyszer tenniük vmit az asztalra ezekért a dolgokért.
Életkorom:24év. -
BladeW #20 Az ilyen gyerek fogja 20 év múlva kisemmizni apucit a vagyonából :) -
#19 1-2 atyai pofon azt csá. Megoldottam a problémát. -
johnfly #18 a Főnököm fia 9éves, és jobban parancsolgat mint az apja, ha ott van a melóhelyen. Hét közben nekünk minden szöget a helyére kell tenni, mert különben lilul a feje a bossnak, hétfőn meg azzal kezdjük, hogy pakoljuk össze, amit a fia a hétvégén széthányt az udvarban, mert arra nem szól rá, hogy "Azt honnan vetted el?" -
gombabácsi #17 Haha. Jöjjenek csak a semmihez se értő diplomás fiatalok, legalább nincs konkurencia a melóhelyen.
Meg az is élvezet hogy ki lehet őket rúgni páros lábbal 2 hét után. :) -
#16 Az önbecsülés annál jobb dolog minél közelebb áll a valósághoz. Ha túlbecsüli valaki magát az pofára fog esni és depressziós lesz, ha meg alulbecsüli magát abból lesz a visszahúzódó zseni aki tehetne valamit de inkább elsorvad a sarokban.
A két véglet közt lehet sokminden, de az lenne a legjobb ha megtanítanák a gyerekeknek hogyan értékeljék magukat és persze legyen is magukon mit értékelni.
Ez a két dolog szépen lassan elcsúszik, az utóbbira érdekes példa a játékok. Nem azt mondom hogy a játékok hibásak mindenért :), de most már átlagban elég könnyűek, és minden lépésre kapsz egy "medált" vagy valamit, csak hogy ne érezd magad rosszul. Alig valami kihívás, de azt érezteti hogy nagyon tudsz. -
#15 Az Y generáció magyar vonatkozásaival kapcsolatban sajnos nem sok mindent lehet fellelni, a cikk azért dobálózik amerikai példákkal, mert ahogy említi is, ezt a generációt az Egyesült Államokban vizsgálják a legátfogóbban. Személy szerint én is létezőnek tartom ezt a jelenséget, legfeljebb a korosztály egy kicsit el tolódott a 80-as évek elejéről a második fele irányába. Magam is gyakorló szülő vagyok és minden irányból az sugárzik felénk, hogy bele kell plántálni azt a fránya önbecsülést a gyerekbe, ami egy bizonyos mértékig szerintem is hasznos, azonban nagyon gyorsan át lehet esni a másik oldalra. -
TokraFan #14 Ezzel ebben a formában nem értek egyet. Talán Te már 23 évesen is beleestél abba a csapdába, amibe ráértél volna 25-30év után. Nevezetesen, "...az én időmben más volt minden". Nos, nem volt más. Az én korosztályom (40) sem volt más. Annuyi, hogy nem a csillagos cipő (illetve dehogynem), hanem a "háromszög csoki" volt a menő. Okostelefon helyett meg ott volt a primitív "gameboy" előzmény -aki még emlékszik ezekre a rendkívül primitív kézi videójátékokra-. Vagy az örök sláger, a karóra. Aki rendelkezett ilyennel az volt a menőjenő, mindenki vele akart barátkozni. És a szülő -ha megtehette-, akkoriban is megvette a gyereknek.
Úgyhogy, menőzés mindig is volt csak más volt a tárgya. Vagy ha nem ezek miatt, akkor azért játszotta az agyát a srác, mert a papája kamionos volt és "vóótak nyugati cuccai".
A közösségben falkaszellem van az idők kezdete óta. Maximum generációnként valami másban testesül meg. -
SNP #13 nekem meg nagyon alacsony az önbecsülésem akkor most jóember vagyok vagy már rájöttem hogy nem én vagyok az istencsászár? -
csimmasz #12 Azt még tedd hozzá, hogy beszívva, berugva apu meg a 25+ éves pasijának a pénzét szórva.
Mivel a nevelés nem megy ki, ha nehéz a helyzet mert nincs munka kell egy balek aki pénzel, és már is megvan ismét az önbecsülés. -
who am I 7 #11 ja fölösleges is.
amúgymeg...fölösleges faxság...a 2000esek utániak meg még ÉNEBBEK lesznek baxky.. minél modernkoribb a társadalom, a fiatalok annál jobban el vannak kényeztetve, ajnározva és emellett lexarva (16-17éves kiscsajok tűsarkúban, miniben, csöcsben császkálnak kb a belvárosban éjszaka).