139
  • lordsithlord
    #139
    Biztonsági mentésnél azért 1 elég fontos dolgot kihagytál: hiába van több példányod, ha esetleg valamilyen oknál fogva a mentés sérült... Ez pedig előfordulhat simán AdminError és UserError nélkül is...

    Tehát ha tényleg fontos adatokkal dolgozol, akkor alap, hogy legalább 2 biztonsági mentést kell csinálni. Ehhez az okosabbak 2 különböző mentést csináltatnak a géppel egymás után, kevésbé okosak 2 különböző programot használnak, hogy valamelyik tuti jó legyen. Megjegyzem, bár a 2. variáció drágább, az a biztosabb is.

    Hardver csere után backup...? Már bocsánat, de általában a hardvercsere ugye fejlesztéssel is jár. Akkor pedig nuku backup, szűztelepítés mehet neki. Az meg ugye alap, hogy javításnál (vegyünk pl. egy alaplapcserét) is megváltozhat jópár olyan hardverazonosító, ami beleég telepítésnél az oprendszerbe és emiatt megintcsak mehet a szűztelepítés.

    Ez a vírusos rész is jópofa, hiszen csak elég ismerni a vírusirtók metodikáját: először a vírus és utána az elhárítás, azaz a vírusirtó fejlesztés. Nem egy "Mi volt elöbb, a tyúk vagy a tojás?" kérdés ez... Szóval ha valakinek sikerül elkapnia egy olyan vírust, ami teljesen új támadási módszerrel él, akkor ultrabiztos vírusirtó mehet a kukába (esetleg a gép is természetesen).
    Más dolog, hogy sok felhasználó közli, hogy a vírusirtó csak felesleges pénzkidobás meg csak fogja a gépet, ez tényleg az UserError kategória.
  • Magiszter
    #138
    A rendszermentéses dolgokat sem kell ám túlmisztifikálni meg eljátszani a "ha napkitörés közben történik atomvillanás mikor meteor csap a villámsúlytotta, árvízen úszó kiégett ház roncsai alatt fekvő, túlfeszes tápú gépem merevlemezére nyomott format c:" esetet, mert marhaság.

    Minden nap tükörbe mented a vinyódat (az azon történt változást), két független merevlemezre, nincs az a katasztrófa ami mind a három helyről egyszerre törli az adatot. Ha meg van, akkor az a legkisebb problémád.

    1.) Hardver csere után backup-ot nyomsz. Nincs gond. Elfelejted? User Error, nem a program/gép hibája. Csókot a homlokára és arra van az ajtó.

    2.) A mentés helye nem a menteni kívánt vinyón van, hanem külsőn. A probléma megoldva. Amúgy ezt a nagyonbuta Win7 rendszer-backup is mondja "Hé paraszt! Ne oda piszkíts ahonnan eszel!" Egyszer ki kellene próbálni hogy nem csak okézzuk a felbukkanó ablakokat, hanem olvassuk is. Egészen új világ tárul elénk. User Error kategória megint csak ha így van.

    3.) A Win7 rendszerképem jelenleg 10 gigában várakozik egy Pendrive-on. Minden programommal és beállításommal amit használok. Melóban Usereknél a BRRip.Lost.s01-s100 kezdetű mappák miatt, amik persze a rendszerpartíción tanyáznak, valóban volt hogy 250 gigányi mentést kellett volna csinálnom reinstall előtt. Nem tettem. Mentésnél beírtam az "/except *.avi" parancsot rögvest 30 gigára ráfért képekkel prezikkel táblázatokkal együtt. Szintén User Error kategória. És Admin Error ha nem veszi ezt észre.

    4.) Az automatikus mentés rendszer a win7-ben szinte észrevehetetlen. Nem egy gépet hoztam vissza a halálf*száról a gyári system restore-al. Holott ha az nincs akkor egy egész napos mókázás várt volna rám a backup, reinstall, reconfig, restore miatt. Igaz a Win7-es változat harmat gyenge és igazán mehetne boot képernyőről gui nélkül is, de legalább van. Ha tehetem más alkalmazást használok rendszer mentéshez, illetve van céges weekly backup most már pár embernél.

    5.) Ha rendelkezésre állnak és nem tudják hogy létezik az megint nem a gép, cég hibája hanem User Error. "Ha használsz valamit paraszt, nézz utána mit is". Traktort sem úgy vezetsz, hogy "nézda, ez a kar itt mire van? Bocsi Géza, kifizetem a lezúzott Trabantod" hanem előtte okosodsz. Aki meg hülye az magára vessen ha szív. Van dokumentáció? Van! Van internet? Van! Tessék olvasni, ha akarsz valamit. Vagy legalább felhívni egy hozzáértőt! Nem Gézukát a szomszéd kölykét, mert ő "szakértő" hisz parancssorból indítja a pasziánszt, hanem mondjuk a microsoft technikai segítséget, vagy valakit akinek nem csak papírja van, hanem tapasztalata és munkája is.

    6.) Áramszünet? Backup közben áram szünet van, az bizony kellemetlen. Amint visszajön az áram kezdhetem elölről. Legközelebb a user lehet vesz egy UPS-t bruttó 30 ezerért, amivel annyi ideje lesz hogy rányomjon a szünet, majd a hibernálás opciókra. Vagy ha áramszünet van a user elfelejti hogy backup-ot készített, aztán dolgozik tovább? Autobackup-nál meg ha jól van beállítva, akkor úgy is nyom egy következő próbát a sikertelen mentésnél, vagy legalább egy riportot, hogy hiba történt.

    7.) Vírusok mindig is voltak, vannak, lesznek. Ezzel nem lehet mit kezdeni. De tegye fel a kezét az aki a megfelelő intézkedések mellett (tűzfal, írtó, ami mindig naprakész) bekapott valami igazán komoly (nem csak kellemetlen reklámmal babráló) vírust, ami tönkre vágott valamit a gépben. De úgy igazán javíthatatlanul.

    8.) A jövő gépei munka területén a vékonykliensek. Bár nem minden szektorban. Pl gyártásban ez nem mindig kivitelezhető, vagy több költsége lenne mint egy laptopnak és a vele való bíbelődésnek. Otthoni felhasználásba mindig is offline lesz az alap koncepció, mert bármennyire is erőltetik, a fejlődő országokban fizikálisan lehetetlen jól működő csak online gépeket üzemeltetni. Így max köréjük épített szolgáltatások lehetnek online, bár azok se mind.
    De ez nem a közeljövő. Én még 10-15 évet mondok míg egyáltalán elkezdődik az átállás. Tudom a felhő terjed, de csak azokban az országokban ahol éppen nem élünk. Gondoljunk csak kishazánkra ami 50 évvel a múltban jár a többi ország mögött.

    A mentésekre meg mindig ott vannak a specifikus programok, amik észrevétlen és jól teszik a dolgukat. Itthon is ilyet használok, szóval jöhet bármi az adataim mentve vannak, az os kép is mentve van. Meg persze 768 biten titkosítva :D
  • end3
    #137
    "Vettem a fáradtságot, és végigolvastam az összes hozzászólást....."

    Valójában a rendszer-visszaállítás sok lehetséges formája csak ritkán valódi segítség a Windowsok, de a Linuxok világában is. Százszámra készíttem és készítek rendszer-mentéseket de alíg egy kettő évente amelyet valóban használok is. (De ha egy nem készül el, nos, arra biztosan szükség lenne... )

    Lehetőségek és problémák:

    1./ A hardver-konfiguráció menet közben jelentősen változik, az új mentés meg nem készült.

    2./ A mentés "helye" hardveresen meghibásodik. (Akkor derül ki, amikor használni kellene.) Újabb ezt "segítő" mellékkörülmény, a merevlemezek garancája 1 év felé tendál, az élettartamukkal együtt. Na meg itt van az SSD-k valószínűsíthető eleve rövidebb élettartama is.

    3./ A Windows 7 képfájl mentése (Itt sokszor olvastam kisebb(!) helyigényről, - és nem tudom, hogy az itt nyilatkozók hányan mentettek komplett rendszereket, nekem soha nem sikerült még 40-50 GB alatt. Nos ez a helyigény símán nem töbszörözhető. (Az újabb megvásárolt tárhelyek gyorsan tellítődnek. 2 TB ma már nem sok ilyen vonatkozásban. Amikor hely kellene, rendszerint nincs. Ha törölni kell, ekkora merevlemezeknél az meglehetős időbe kerül. Addigra a mentendő konfig már pl. nem áll rendelkezésre. Ha újabbat veszel, na ahhoz ma sok pénz kell, stb.) Valamint a képfájlnál is előfordul a CRC hiba. Ami persze vagy a mentés körüli, vagy utóbb bekövetkezett hardverhiba eredménye is lehet.

    4./ A mentések automatikus, (vagy nem automatikus volta) csak még egy lehetőség az amúgy is bonyolult és soha nem hibamentes rendszer ujabb tévesztéséhez. Csak a Win7 "szenvedéseit" ha nézem. Pl. Dec. 23-án full "winupdate"-s rendszerre 25-én délután-estefelé 11 javítás érkezett. (Gyúrják rendesen!)

    5./ Ezek az eszközök ha a Windowsban rendelkezésre is állnak, sokan azt sem tudják léteznek. (Ha nem tudja, nem is használja...) Lásd a Vista-t érintő megjegyzéseket. Ott van ugyan back-up, de az nem képfájlt készít, mint pl. a Win7 "mentőegysége". (A ráfordított időt meg helyet, sokan "megtagadják" tőle. Ha pedig ugyanazon merevlemez másik partícióján van a mentés helye, akkor tizedannyit sem ér adott esetben.)

    6./ Mint az időigényes mentések végső apokalipszisa, az átlagfelhasználó szünetmentes tápokat nem ismerő géphasználati módja. Az áramszünet!!!

    7./ Sokan a vírusos fertőzések elhárítására fogják "szakszerűen" használni. Na erre nem lesz megoldás! (pl. a "szuperprofi" rootkit-ek...)

    8./ Levonható a következtetés, a PC ma mindíg a hozzáértők kezében kezes "bárány", - (bár akkor is fekete), - és az legyen bár Windows 7-8, akárhány vagy Linux. A ma felnövő korosztály, de az öregebbek is eszközként használják az operációs rendszereket, nem akarnak mélyebben belelátni. Idejük, sem kedvük hozzá. A jövő Windows-ai, Linux-ai, felhőbe mentenek mindent és a felhasználó tudta nélkül "rendszervisszaállítanak". Ilymódon megmenthetik a gépeket..., a felhasználóktól. (De akkor majd lehet "nyafogni" az internet-sávszélért...)
  • narumon
    #136
    Nagy különbség, hogy most gyárilag fogja tudni a Norton Ghost meg egy fizetős program attól még hogy te elloptad.
  • narumon
    #135
    Hogy te mindig valami más néven terjeszted az "igét"....
  • Bajkonur
    #134
    Én évek óta a drivesnapshot programmal készítek a windowsról lemezképeket, a lemezkép készítéshez nem kell a windowst leállítani, a visszaállítás mehet live cd-ról vagy a windows boot folyamat közben, telepíteni nem szükséges, 1 exe az egész.
    http://www.drivesnapshot.de
  • Gecsemade
    #133
    Nekem ez az ubuntu konkrétan egy 4 GB-os SD kártyára lett feltelepítve, és megnézem mikor fog egy Windows 4 Gigás SD kártyáról egyáltalán elindulni, és mikor fogsz egy gigahertz alatt az SD kártyáról futó windowsban még egy másik OS-t is valós időben virtualizálni

  • Balumann
    #132
    Teljesen egyet értek azzal amit írtál, nekem is hasonlóak a tapasztalataim. Nagyon jó oprendszer a Linux, tényleg sokat fejlődött és fejlődik, én is használom, másnak is telepítettem már fel, de messze van attól, hogy az átlagfelhasználók igényeit kielégítse.
  • Gecsemade
    #131
    Azért ez nem semmi teljesítmény.

    2000 környékén én már a Norton Ghost-tal bitről bitre el tudtam menteni a teljes rendszert, akkori Windows 98-at (akár még 100 MB-ot is elfoglalt a kész image file) , 2000-et ( 500 MB), de akár Linuxot is (500MB-1GB) , akár ingyenes image készítő programmal, a particiót is át tudtam méretezni gparted-del, aztán "új" fícsörként a Visztában már legalább volt erre is lehetőség, és most 2012-ben mintha ez olyan marha nagy újdonság lenne, erről külön cikket is kapunk itt az SG-n, hogy majd az új WinDOSban erre lesz lehetőség, és alig 100 Gigára (persze tömörítés az nem lesz benne, mert minek is az) sikerülni fog azért a WinDOS 8-at lemeneteni egy imidzsbe.
  • Vers
    #130
    rosszul gondolod, en is szeretem az eros gepeket, csak a 4 videokartya a brutal proci igen sokat zabal, 1200 wattos tap kell a gephez, iszonyatos mennyisegu aramot daral be, napi 16 oraval szamolva 30-40 ezer ft korul van, egy notebook kevesebbet fogyaszt amaga 50-100 wattjaval , de lassu is mint a tetu, onmagaban a tablagep meg ugyanugy lassu
    de a szervet tabla kombinacio verhetetlen minden szempontbol, keves aramot eszik , olcso a hardver, es brutalisan eros ha kell

  • enyac
    #129
    Komolyan szükséges ecsetelni azt, hogy miért nem jó az operációs rendszerre bízni saját maga ilyen szintű helyreállítását, ráadásul esetlegesen ugyanarról a merevlemezről??! Amúgy örvendetes, ha a 8-as verziójú Windows szállít olyan megoldásokat, amik egyébként a konkurenciánál már évek óta elérhetők. Windows esetében mindig ez volt a bajom: állandóan third-party eszközökhöz kellett nyúlnom. Aki ettől jobb megoldást szeretne, az használjon Clonezilla eszközt külső merevlemezzel, ami igen régóta elérhető. (Igen, Linuxos. És nem parancssoros, mint a recimg.exe.)

    Operációs rendszerekről. Itthon három gépet nyúzunk, mindegyiken Linux. Driverrel kapcsolatos problémám nagyon régóta nincs. Sőt! Nemrégiben egy igen jó minőségű Canon szkennerhez jutottam ingyen, mert a cég nem készített Windows 7-hez drivert, így a tulajdonosának újat kellett vennie. Nálam szó nélkül működik XSane-nel. Ez azért elárul valamit. Nem állítom, hogy 10 évvel ezelőtt is ez volt a helyzet, én még Debian 2.2-vel kezdtem a pingvinezést, mesélhetnék, hogy milyen küzdelmeket vívtam, de mára iszonyatosan sokat fejlődött a rendszer. Nem kell parancssorozni, konfigurációs állományokat túrni, ha valaki nem akar. Nagyon kényelmes, szerethető rendszer lett a Linux. Konkrét példa: Dell notebook, 2 GB RAM, Fedora 16 - indulás után foglalt memória 190 MB+400 MB cache, a swap órákkal később is üres. Power usernek tartom magam, széles az a spektrum, amire a gépet használom (természettudománnyal foglalkozom) - 7 GB-nyi merevlemezt foglal a rendszer és a telepített programok EGYÜTT (ebből 1.5 GB az általam használt tudományos programcsomag). Tudom javasolni azoknak, akik régen láttak Linuxot, hogy próbáljanak ki egy friss disztribúciót, talán meglepődnek.

    Megjegyzés a végére. Vettem a fáradtságot, és végigolvastam az összes hozzászólást. Borzalmas sületlenségek vannak itt. Stílusra, tartalomra egyaránt igaz. A hozzászólók döntő többsége hűen tükrözi az oktatás és az egész társadalom állapotát.
  • zord01
    #128
    "a notebookoknak es az asztali szaroknak lealdozott !"

    Ennél nagyobb sületlenséget ritkán hallok. A tablettek bár jók, de egy notebookot nem pótolnak. Menézném mikor gépelsz le tabletten annyi szöveget mint notin. Arról nem is beszélve, hogy egy tablettnek 10 akkora teljesítménye van, és nekem ez számít. Jó ha egy teljes értékű gép van nálam. Nehezen tudom elhinni, hogy az ultrabookok kihaljanak. Szerintem amint olcsóbbak lesznek iszonyatosan el fognak terjedni, mert az emberek rájönnek, hogy ez vala jóóóó.

    Az asztali PC-k halálát, meg 15 éve hallom. De tény hogy a legkényelmesebb és legolcsóbb cuccok. Ha valami alkatrész tönkremegy, ruppókért cseréled, nem úgy mint notinál. Plusz ráértsz alkatrészenként frissítgetni, nem kell egyszerre komplett lecserélned, és sok alkatrész, akár 10 évet is kihúz. Ennyi idő alatt, egy ember általában 3-4 laptopot elnyúz. Úgyhogy nagyon nem hiszem, hogy kihalnak. Talán sok helyen kiváltják őket laptoppal, de szerintem nagyon sok helyen maradnak.
    Nekem játék miatt tuti kell, no meg amiatt, mert fajlagosan a legjobb ár/teljesítmény aránnyal bíró számítástechnikai eszköz.
  • finizlik
    #127
    najó igaz, de amikor 10 évvel ezelőtti linux os példákat hoznak fel :D
  • wraithLord
    #126
    Azért, mert pár hét alatt megnőtt a winsxs mappa szép nagyra, pedig nem csináltam semmit. Akkor nem tudtam, hogy lehet törölni a felesleges fájlokat anélkül, hogy elb@sznám a rendszert. Most már tudom (paranccsor: compcln), viszont már régóta nem használok 7-et. Azóta pedig az SP1-gyel van Disk Cleanup Tool is.
  • IMYke2.0.0.0
    #125
    Megérte visszanéznem. Remek stílus, sok igazság.
  • lordsithlord
    #124
    Szerintem ne hasonlítsuk össze az XP-t meg a Win7-et vagy a 8-at, mert már egészen más technika alapján történik a hardverek felismerése és telepítése.
  • lordsithlord
    #123
    Ezek a ventik, amiket leírtál, mind csúszó csapágyasak :) A házad meg nem lehet egy túl rossz elrendezésű, a Freezer Xtreme arról volt híres, hogy vékonyabb és rossz elrendezésű házba be se lehetett tenni, mert nem fért bele, ráadásul olyan jól van kialakítva a hűtőborda, hogy egy kis fordulatszámú (emlékeim szerint max 1600RPM-es) venti van csak benne, mégis messze veri a legtöbb hütőt :)
  • finizlik
    #122
    Windows sem meg egy db hardveren se ha a gyártók nem lennének hajlandóak drivereket írni ami linuxhoz meg nem kell...

    Xp még a hálókártyát is képtelen volt felismerni..
  • Vers
    #121
    pedig felre, csak nem 10 colos tablaert, hanem 18 colosert mondjuk , es termeszetesen adnak hozza egy ceruzat is, amivel jobban lehet rajzolni mint egy egerrel
  • hungi
    #120
    vers: na azt nézem majd meg, amikor te félredobod a 24"-os monitort a precíz egereddel meg a digtábláddal egy 10"-os kijelző meg egy tapipad kedvéért.

    A produktivitásnak lőnének azonnal....
  • Papichulo
    #119
    "ezert lesz jo a windows8, mert egy tabla nem hangos"

    Akkor viszont miert van az, hogy az iPad csak egy quartzjatek szerinted? Double standard? Vagy a jelenlegiek tablet-ek esetleg tul hangosak neked?

    "tavolrol bekapcsolom a tablarol a 4 nvidia vga-s hazi szervert a pinceben, amin szintugy windows 8 fut, es remote accessel futtatom a kivan programot, pl renderprogram , vagy game"

    Es ezt a jelenleg kaphato tablet-ekkel miert ne lehetne megoldani? Ugy erzed, hogy Androidra vagy iOS-re nincs remote desktop?

    Ha neked csak ezek a funkciok kellenek, akkor ezt mar ma is 100% meg tudod oldani.

    "a notebookoknak es az asztali szaroknak lealdozott !"

    Imadom a josokat... foleg a technologia szektorban szokott nekik minden bejonni! :)
  • Papichulo
    #118
    "Moment pls!
    Mi az az OSX ?"
    "Miért? Lekoppintotta a linux a win-t? LOL:D"

    Ne sertodj meg a kerdesemen, de te igazoltan szalonidiota vagy? Esetleg meg mindig magas volt a veralkoholszinted a buli utan hajnalban? Mas magyarazatot nem tudok elkepzelni az imbecil es a kontextust teljes mertekben figyelmen kivul hagyo kerdeseidre.
  • Vers
    #117
    ezert lesz jo a windows8, mert egy tabla nem hangos, ha meg lassunak talalom , tavolrol bekapcsolom a tablarol a 4 nvidia vga-s hazi szervert a pinceben, amin szintugy windows 8 fut, es remote accessel futtatom a kivan programot, pl renderprogram , vagy game

    a notebookoknak es az asztali szaroknak lealdozott !
  • zord01
    #116
    Most nem azért, de az én gépemet 1 méterről már nem hallani...
    Egy szép szellős ház, egy 5400 rpm-es Caviar Green, habszivacs alatta felette, egy 96GB-s ssd, Phenom II 955 Freezer Xtreme hűtővel (még ez a leghangosabb), egy ATI 6850R Cyclone hűtéssel, és egy Arctic F12 Pro TC venti.
    Inaudable... :)
  • pasi29uk
    #115
    Ha már ekkora bitbűvész vagy akkor igazán belesűríthetted volna a semmit mondó postodat egybe is... megmutatom hogyan:

    @petike: bla bla bla
    @zolika: bla bla bla
    @atok666: bla bla

    ez azért jó, mert rajtad kívül más is átlátja....
  • Magiszter
    #114
    Linux vs Win7 témához:
    Régen nagy linuxos voltam anno a Knoppix 5-ös időszakban. Az futott még a vágódeszkán is otthon és hintettem az igét a népnek. Aztán munkámból kifolyólag WinXP környezetbe kényszerültem. Majd jött a Win7 amit már a béta időszakban megszerettem, később a végleges változattal a cégnél is megismerkedtek a felhasználók, így én is azt használtam otthon, cégnél. Aztán vettem egy notebook-ot OEM Win7-el (mert csak azzal volt az a típus), majd egy évre rá cseréltem egy AMD Fusion-ös netbook-ra szintén OEM Win7-el. (Zárójelben megjegyzem hogy Win7 64bit, Office 2010 64bit és egy rakat program/frissítés van most fent és a 35 gigás partícióból 15 szabad.)
    Nos, kb három hónapja úgy döntöttem ránézek a linux-ra ha már évek óta hanyagoltam. Választásom az Ubi 10.4-re esett. Pendrive-ra feldobtam majd ment a gépre. Végül is csak olyan apróságokat nem telepített mint hálózati eszközök, memória kártya foglalat, videókártya. Kipróbáltam a Mint-et-is, de a probléma ugyanez. Így egy teljes napos próbálkozás és legalább 4 distro elnyúzása után visszament a Win7 ami alapból 20-25 perc telepítést követően minden alkatrészt felismerve és használva települt.
    Jah, azt nem is teszem hozzá hogy míg a Win7-el kb 4 órát bírja a gép akksiról, addig másfél óra alatt leszívta a linux. Így fájó szívvel, de maradok a működő rendszernél.

    Egyszikű felhasználó szemével nézve a linux nem rossz, (amúgy feltettem más gépre is az Ubi 10.4-et amire felment gond nélkül) feltéve hogy a segge alá tolják, tartanak neki egy kiselőadást "nincs start menü paraszt!", majd ott ülnek mellette és rácsapnak a kezére mikor valami marhaságot próbál már huszadjára "de hát az MS office nem így néz ki!/ Mondom Open Office marha!"

    Míg ugye az egyszerű Őstermelő Windowst kapált a bölcsőből kibújva, és nem kernelmaggal etette a csirkéket, addig a Linux tényleg csak akkor lesz életképes a piacon, ha minden szóba jöhető gépre elsőre felmegy és működik. Addig marad a Windows. Céges környezetbe meg aztán főleg, lévén a cég használ spéci programokat 99%-ban Windows-ra írják. Nálunk is kb 1 év volt míg az XP-s programok mindegyikét átírták Win7-re.

    Bár van kis para bent hogy majd mikor kb 50 év múlva jön a váltás (pár gépen még XP Sp2 fut, Vista kimaradt, jött a Win7) Win8-ra, vagy 25-re (ha 3 évente adnak újat), akkor a szerencsétlen felhasználókat el kell küldeni egy Csapatépítőre Redmond-ba, ahol majd 4D-ben okítják őket a gondolatirányítással vezérelt Windows-ra. "Mondom fagylaltot kérek, nem fagyjál le féreg!." "Ön a kék halál képernyőt látja. Sajnáljuk ha a szíve is megállt a feedback miatt. Mentő hívásához kérem gondoljon az egyes gombra, búcsúlevél szétküldéséhez gondoljon a kettes gombra. Amennyiben már nem tud gondolkodni, kapcsoljuk a technikai segélyszolgálatot".

    Zárójelben ismét, megjegyzem a játékokkal kapcsolatos dolgot is. Húsz ismerősömből kb ötnek van valamilyen konzola, ők valamilyen furcsa oknál fogva, nagy autókkal járnak, kertesházban laknak Pesten, és a szüleiket is Dr.-nak vagy uram/asszonyom-nak szólítják a kollégáik a tisztelet hangján. A fizetésüket nem kell nézni, hogy megjött e, mert ha csúszik egy hónapot, üsse kő, majd az olcsóbb kaviárt vesszük és nem 110 éves bort iszunk.
    Míg a többiek, napi 8-12 órás műszak után beülnek a WoW vagy valamilyen netről töltött játék elé az egy évig spórolt AMD-s géphez és azon játszanak, hogy addig se gondoljanak a 260-as CHF-re, vagy arra, hogy ha most meghalnának gyógyszer-túladagolásban, akkor a biztosításuk se fedezné a 4 éve felvett 3 milliót, amit már visszafizettek ugyan de még mindig van belőle 5 millió tartozás.

    Ha a világviszonylatokat nézzük, akkor meg ki nem tojik az egész tetejére? Itt élsz ember, nem Kambedzsisztámba ahol minden konzol mellé feleséget és három tevét adnak.

    Na de elkanyarodtam. Lényeg hogy rengetegen játszanak PC-n és ők mind Windows alól tolják az ipart. Az meg hogy a Win8-ba már gyárilag teszik a Reset funkciót, szerintem pozitív. Vírusfertőzéstől nem tartok. Kb 3 hónapig ment a netes gép vírusirtó nélkül (feledékenység miatt), és mikor észbe kaptam, remegő kézzel toltam rá vagy háromféle kergetőt, de nem találtak semmit. Pedig azon a gépem ment ám a pornó is (persze nem én, hát hogy is feltételezhetsz ilyet, kikérem magamnak!).

    Így a tudatlan divatfikázók ("minden szar mert az trendi" hogy rúgjam ki alólad a létrát villanyszerelés közben!), akik olyan marhaságokkal dobálóznak amit egyik ismerősüktől hallottak, aki állt már olyan ember mellett az utcán aki olvasta a barátnője Facebookjának üzenőfalán, hogy állítólag létezik ilyen. Nos szóval ők, szerintem hallgassanak. Kipróbáltad? Nem? Akkor próbáld ki, aztán! Hogy lettél volna ekevas a TSZ-ben! 40 giga windows, meg két flopis linux, ami mindenre jó.... Egy alternatív univerzumban talán!

    Na nem hergelem magam tovább. Aki meg veszi a fáradtságot hogy elolvasson idáig: Az kap egy sört!



  • hunwhite
    #113
    Miért? Lekoppintotta a linux a win-t? LOL:D
  • hunwhite
    #112
    Akkor én nagyon nem vagyok hétköznapi?
    Marhára nem fogok konzolt venni még ha a kedvenc FSP következő része csakis arra jön ki!
  • hunwhite
    #111
    Ez nekem is betette az ajtót :D
  • hunwhite
    #110
    na ja...sok nyomrék szart meg lemaradt a 13 toolbar is :D
    na meg az sem jutott eszedbe, hogy a c-re kúrjad az összes programot amit csak akkor láttál amikor telepítetted :D
  • hunwhite
    #109
    na ja! Ez tök jó mikor kérdezem az embert, hogy hol az OS lemez merthogy ott díszeleg az eredetiség matrica az alján...
    ...öhhm...mmm...azt nem is adtak :D
    Álltalában azzal kezdem, hogy ezeket a gyári fosokat azonnal formázom !
  • hunwhite
    #108
    Bazz! Mennyi ilyen nyomorék telepítést látok :DDD
  • hunwhite
    #107
    Meg namlátja az ikonoktól az asztal háttérképét :D
  • hunwhite
    #106
    Moment pls!
    Mi az az OSX ?
    LOL:D
  • hunwhite
    #105
    Akinek 2-3 hete bírt az meg is érdemli...miattuk gondolkodnak ezen a funkción :D
  • hunwhite
    #104
    Azért ha 2 évente vagy 3 évente kell újrahúzni az azért annyira nem gáz...
  • hunwhite
    #103
    Hát ez nem is érteném, hogy miért darabolnád....
  • hurkaur
    #102
    Hat ennek fuss neki megegyszer, de most ne hattal.. Akkora faszsagokat irsz, hogy erre meg nekem sincs kedvem reagalni, pedig altalaban flammelingben vagyok.
  • Vers
    #101
    amit en leszurtem az osx-bol az az volt telepites kozben hogy egy az egyben linux, es csak azert kepes normalisan mukodni mert 10 hardverre van keszitve, ha ratolnank kulonbozo hardverekre , osszefosna magat szemrebbenes nelkul
    a windows az meg ugye mukodik millio fele hardveren
  • finizlik
    #100
    miket nem mondasz :O