139
-
#99 Ha belenézel egy Mac-be, bizony meglepődnél, mert ma már abban is ugyanazok az eszközök ketyegnek, mint egy PC-ben. Ugyanazt az architecturát, ugyanazokat az alkatrészeket használják, az egyetlen különbség, hogy mivel azok lényegében gyárilag összeépített gépek (ergo kb. olyanok, mint a gyári barbone gépek), ezért ezekre optimalizálják az OSX-et is. Pontosan emiatt lehet PC-re is feltenni az OSX-et, az egyetlen problémát az okozza, hogy általában egészen más konfig van egy PC-ben, mint a gyári Mac-ben. -
#98 Ne haragudj, de ez enyhén sznob hozzáállás. A legtöbb ember örül, ha egy normális gépet meg tud venni, nincs pénze egyéb spec eszközökre (pl. konzolra).
Lehet, hogy akik komolyabban tolják a játékokat és keretük is van rá, azok inkább a konzol irányába fognak tekinteni, de a legtöbben még nem így vannak a dologgal. -
#97 Normálisan összetett PC (értem ezen azt, hogy a ventik csúszócsapágyasak, lehetőség szerint passzív hűtést használnak az eszközök és a ház olyan felépítésű, hogy nem erősíti a világba a zajt) jelentősen halkabban működik, mint akár egy XBox30-as vagy akár egy komolyabb médialejátszó. -
finizlik #96 És ez hogy jön ide te sötét?
Osx pc re rakása kérlek szépen bűncselekménynek minősül egy rahedli országban mivel az egy védett OS ami nem erre van.
Mellesleg Ubuntu-val az ég világon semmi gond, az hogy te C meghajtót keresel rajt az már csak a Windows hibája. -
Vers #95 a linux telepitese meg elmegy, nade osx pc-re rakasa , na az az igazi buli, nem vagyok egy felados tipus ,1 hetig csak ezt csinaltam , a vegen falhoz b@sztam a cd-t
oke nem erre van kitalalva, de epp eleg volt latni mit muvel, mindig azt irta ki adjak neki kexet, hat ez hulye
-
cateran #94 Ja, amugy meg Ubuntu? Vicc..Valamikor par honapja leszedtem a 10.4-et (azt hiszem:S) Megprobaltam usb-rol telepiteni..ahh a beepitett programmal nem lehetett megcsinalni, kellett hozza 1 masik program..ok, leszedtem azt is...2.-jara ki is irta..Megprobaltam telepiteni..ahh leall..Csekkolas a neten---> A SanDisket nem szeretei, de ha letoltok 1 masik programot, az megoldja...Kozben kijott a 10.7-es, ugyhogy inkabb leszedtem azt...Az mar kii tudta irni magat usb-re...csak az sem szerette a SanDisket..es akkor itt fel is adtam..A Windowsnak megvannak a sajat hibai, szo se rola...de azert ott valahogy sosem volt gondom a telepitessel....plane ilyen piti gondok... -
cateran #93 Felrohogtem...tenyleg ilyen sotet vagy? A WoW csak 1 kiemelt pelda volt..Arrol nem is beszelve, hogy mifele tobb szazmillio jatekos?:D
Meg az azsiai mmo-k, meg a pc only top jatekok(mar az a keves ami van) es maris kibukik, hogy azert 2-nel tobban hasznaljak a pc-t jatekra... -
#92 És amúgy a tied egy átlagos gép, gondolom, a processzoron és a videokártyán a gyári hűtővel. -
atok666 #91 <off>
sot, egy
DISM /online /Cleanup-Image /SpSuperseded
is sokat segit (ha nem tervezed a felrakot service packot leinstallalni :)
nalam 4-5 gigat kitorolt a winsxs konyvtarbol
</off> -
Szefmester #90 Mondod ezt úgy hogy egy normálisan összerakott PC halkabb mint egy porszívót is elnyomó X360as? Persze ha a legdurvább gyárihűtős NVidiákat rakod egy gagyibb házba akkor valószínűleg igazad van. De én például simán tudok aludni a gépemtől (alig 1,5m-re van a fejemtől vízszintes irányban) miközben a 4 magját 100%ra kihasználom egy renderrel. :) laza 12órás render volt és csak arra ébredtem fel egy pillanatra hogy a vinyó felpörgött amikor a végén lementette az eredményt, és csippant a gép hogy kész. ekkor fordultam a másik oldalamra és aludtam tovább. -
zord01 #89 Tehát lényegében egy norton ghost szerű megoldást faragnak bele a winbe. Éljen...
Végre a fejüket is használják a fiúk, és haladnak a korral. Nem értem a win7-be miért nem sikerült ezt beletenni. Sokkal egyszerűbb lenne az élet, és nem kéne ghost-ot használni.
Persze kérdéses, hogy mennyire lesz használható, átgondolt. Lehet, hogy végül mégis Ghost mellett maradok, ha elbénázzák... -
#88 Hát, sok sikert hozzá. -
Vers #87 kevesnek ez egyertelmu, rengetegen beerik ipaddal is, de a windows 8 vegulis ezert keszul hogy az egyszeru lelkeket is kiszolgalja es egy kvarcjatekon is elinduljon -
#86 És hogy értékeled, összességében a felhasználók hány százalékának lehet szüksége olyan szoftverkörnyezetre, mint neked? -
Vers #85 persze 3d program ,de kell a photoshop is, pl logo tervezesre meg utomunkalatokra , formatum konvertalasra , a jatekfejlesztes nagy tudast igenyel :XD -
#84 De ez nem PS. Vagy az textúrafestésre kellett? -
Vers #83 http://artistpub.hu/content/miscimages/81/20881_l.jpg
http://artistpub.hu/content/miscimages/38/20838_l.jpg
ilyesmiket, bar ezek mar tobb evesek , mar jobb vagyok , csak mostanaban programozok
-
finizlik #82 EZ fordítva is igaz te szerencsétlen idióta. -
#81 Megmutatod a munkáidat, amiket a wacom tábláddal csináltál photoshop alatt? Nem kekeckedésből, tényleg érdekelne. -
finizlik #80 De közbe macet és androidod használ -
Vers #79 kivancsi lennek a wacom tablam mukodne e photoshoppal linux alatt, vagy a szintetizatorom kompatibilis lenne e a ableton live zeneszerkesztovel
van egy mely erzesem hogy egyik se mukodne,persze weboldalakat nezegetni tokeletes, de arra egy ipad kvarcjatek is jo -
Papichulo #78 "miert mit varsz 10 eve probaltam linuxot, szerinted emlexek barmire belole? csak az az egy szo maradt meg hogy "szar" :)"
Szoval ha valaki a winXP (2002) megjelenesekor azt mondja, hogy o 10 eve kiprobalta a DOS6.22/Win 3.11 combot es az szar volt, akkor azt mondod, hogy az egy korrekt es kovetendo hozzaallas es ne is szarakodjon mar a Windows-zal soha tobbet? :) -
Vers #77 miert mit varsz 10 eve probaltam linuxot, szerinted emlexek barmire belole? csak az az egy szo maradt meg hogy "szar" :) -
#76 Ugyan hagyd, ő egyszer kipróbálta -állítólag- akkor szar volt, és most már magyarázhatod, hogy azóta már hangosfilmek is vannak, nem fogja érdekelni. Meg amúgy is elvan a win8-ával, mit érdekelné más? -
#75 most az ubuntu 11 minden csak nem visszalépés, egy stabil jó rendszer, amihez van minden (photoshopon kívül), régen tényleg nagy volt az összevisszaság a linuxoknál, de ma már egész jó lett. -
#74 Hétköznapi használatban bármire de játékra nem => nem jó semmire. Tudom hogy nem így értetted, de ez jön le.
Rengetegen vannak, akik csak alap dolgokra használják a gépüket, windowssal, nem játszanak, és mégis szopóágként gondolnak a számítógép-használatra. Nesze neked, egyszerű használat. Igen, régi gép, régi windows. Be lehetne lőni, rendbe lehetne tenni, de hát ahhoz már érteni kellene. -
Papichulo #73 "regebben probaltam linuxot, meg az xp-s idokben , akkor is szarabb volt, kepzelem most a win8 -hoz kepest mekkora visszalepes"
Ez is legalabb annyira szekertoi velemeny, mint ahogy a Win7 vs. OSX diskurzusban bizonyitotad az allitasaidat? :) -
Vers #72 nemcsak a hetkoznapi ember, regebben probaltam linuxot, meg az xp-s idokben , akkor is szarabb volt, kepzelem most a win8 -hoz kepest mekkora visszalepes
-
#71 Aztán szétnéz a neten, és azt látja, hogy a sok komment szerint még mindig ez a helyzet.
És nagyon meg tud lepődni, amikor működés közben lát egyet. Általános szöveg, nem túl cicomás desktop linux környezetre ránézve: „Ez az az új windows?” -
Vers #70 a rohej az hogy kutatasok bizonyitjak hogy a tv szorul vissza , a usereknek eleg a mobil eszkoz ,notebook tabla, nincs igeny nagy kijelzore
az hogy lejeatszik a tv valamit egy dolog, de azt meg iskell szerezni, vegig kell nyalazni a weboldalakat az uj filmek , sorozatok utan, majd torrentel leszedni, ki veszodik ezutan azzal hogy meg tv-re is attolti?
termeszetesen ez a jovoben valtozni fog ahogy a wifi kepes tv-k elterjednek
-
#69 hétköznapi ember nem ismeri a linuxot, vagy azt gondolja róla hogy olyan szöveges valami mint a dos, és a szerverekre van, esetleg emlékszik hogy valami régi disztribbel már elrontotta az egész rendszerét, és már nem kísérletezik vele. -
#68 Az lehet, akkor még mindig jobban jársz egy asztali médialejátszóval, mint egy böszme (zörgő, zúgó, frissíteni kell, oprendszere meg lelkivilága van, stb) PC-vel :)
-
#67 Azért a TVk MKV lejátszása vicc kategória, a formázott feliratokat kb egyik sem kezeli, az újabban kiadott MKVk megintcsak nem mennek az új samsung tvmen (lehet hogy a többi jobb nem tudom), mondjuk a notin van HDMI, szóval mindegy. -
#66 De már filmnézésre is egyre macerásabb, az újabb tévék alapból játszanak avit, mkv-t, stb. Igazából a multimédia lehetőség egy pc-be azért kell, hogy amíg netez, vagy szövegszerkeszt (stb) addig szólhasson a zene. Meg szóljon a youtube meg a farmville és társai. -
finizlik #65 Hétköznapi ember nem fog a PC-n játszani. Neki a Pc netezésre, zenére és ritkább esetben filmezésre van semmi másra.
A hétköznapi ember konzolon játszik. -
Meridian #64 Miért lenne a 64 bites win7 40 giga (duplája a 32biteshez képest ROFL)?
Nekem szarásig agyontelepítgetett x64-es win7 van, és 20-22GB körül szokott lenni a helyfoglalása, amit egy ~8-9GB-os lemezképfile-ba tudok lementeni...
a vészreinstall, kb 6 perc nekem, a lassú bootCD-ről elindulást is beleszámítva. -
sanyicks #63 aha 12 millió wow account több száz millió játékossal szemben, biztos sokat jelent. Nagyon nem vagy képben, bár úgy 10 éve igazad lett volna. -
sanyicks #62 hát egy xubunturól tudom hogy swappel együtt olyan 3,5 giga elég neki. Ha egy ubuntu 15 gigát foglal az úgy meg van pakolva mindenféle programmal, amihez winen napokig kéne telepítgetni, az ugyanis úgy eszi meg a 10+ gigáját, hogy kb semmire sem lehet még használni egy rakás program telepítése nélkül. De még valószínűbb hogy az 15 giga az ajánlott hely amin élete során elfére... -
#61 Attól még, hogy annyi nem árt ha van -hogy azért elférjél mellette a dolgaiddal- nem jelenti azt, hogy azt el is foglalja. Értsd jól: egy 15GB-os hdd-n már kényelmesen elférsz ubuntuval. 3Gb körül van az alaptelepítés és abban már benne van a libreoffice, és a zene és videólejátszó is például.
de hogy ne csak a levegőbe beszéljek, itt az enyém:
most hadd ne soroljam fel, hogy ebben mi minden van benne. -
cateran #60 "Hétköznapi felhasználó konzolon játszik" meg " aki pc-n játszik az már nem hétköznapinak számít" Jujj, de nem vagy kepben a realitasokkal...Csak 1 pelda (ez ugrott be kapasbol) WoW..12 millio account (az minimum 10 millio jatekos)es akkor hol vagyunk meg a tobbi pc only mmorpgvel, illetve az egyeb pc jatekokkal (starcraft, stb)