• enyac
    Komolyan szükséges ecsetelni azt, hogy miért nem jó az operációs rendszerre bízni saját maga ilyen szintű helyreállítását, ráadásul esetlegesen ugyanarról a merevlemezről??! Amúgy örvendetes, ha a 8-as verziójú Windows szállít olyan megoldásokat, amik egyébként a konkurenciánál már évek óta elérhetők. Windows esetében mindig ez volt a bajom: állandóan third-party eszközökhöz kellett nyúlnom. Aki ettől jobb megoldást szeretne, az használjon Clonezilla eszközt külső merevlemezzel, ami igen régóta elérhető. (Igen, Linuxos. És nem parancssoros, mint a recimg.exe.)

Operációs rendszerekről. Itthon három gépet nyúzunk, mindegyiken Linux. Driverrel kapcsolatos problémám nagyon régóta nincs. Sőt! Nemrégiben egy igen jó minőségű Canon szkennerhez jutottam ingyen, mert a cég nem készített Windows 7-hez drivert, így a tulajdonosának újat kellett vennie. Nálam szó nélkül működik XSane-nel. Ez azért elárul valamit. Nem állítom, hogy 10 évvel ezelőtt is ez volt a helyzet, én még Debian 2.2-vel kezdtem a pingvinezést, mesélhetnék, hogy milyen küzdelmeket vívtam, de mára iszonyatosan sokat fejlődött a rendszer. Nem kell parancssorozni, konfigurációs állományokat túrni, ha valaki nem akar. Nagyon kényelmes, szerethető rendszer lett a Linux. Konkrét példa: Dell notebook, 2 GB RAM, Fedora 16 - indulás után foglalt memória 190 MB+400 MB cache, a swap órákkal később is üres. Power usernek tartom magam, széles az a spektrum, amire a gépet használom (természettudománnyal foglalkozom) - 7 GB-nyi merevlemezt foglal a rendszer és a telepített programok EGYÜTT (ebből 1.5 GB az általam használt tudományos programcsomag). Tudom javasolni azoknak, akik régen láttak Linuxot, hogy próbáljanak ki egy friss disztribúciót, talán meglepődnek.

Megjegyzés a végére. Vettem a fáradtságot, és végigolvastam az összes hozzászólást. Borzalmas sületlenségek vannak itt. Stílusra, tartalomra egyaránt igaz. A hozzászólók döntő többsége hűen tükrözi az oktatás és az egész társadalom állapotát.