Windows 8 - újratelepítés szinte gombnyomásra

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

wraithLord
Én jogosnak érzem. Míg egy Debian egy CD-nyi helyet foglal a winyón, és gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint a Windows 7, addig a 7 32 bites verzója 20 gigát, a 64 bites meg kb. a dupláját foglalja, és pár hét alatt jelentõsen nõ is a mérete.
Nem tudom, te hogy vagy vele, de én nem azért veszek vinyókat, hogy a Windowsnak legyen min terpeszkednie. Itt nem az a lényeg, hogy van-e pénzed vagy, hogy van-e 8000 4 TB-s vinyó, simán elvi kérdés... Mondjuk ugyanez a többi erõforrásra is igaz... Szóval kicsit visszafoghatnák magukat, nem oprendszer futtatáshoz veszem a hardvert...
Úgy sírtok, mintha anno a 3.1x-es Windows nem foglalta volna el a 40mb-os vinyó felét... 100gb? Mi az? Az SSD-sek nyafizását érzem csak jogosnak, bár én pl. épp ezért nem költöttem még mondjuk egy 60-120gigás SSD-re. Eddig sem haltam bele a boot idõbe. Napi egyszer kibírom.

Bocsi, ha kicsit bunkóra sikerült a hozzászólás (nem az én stílusom), de most gyakorlatilag a kommentek 3/4-ede tök fölösleges... Amilyen az adjonisten... 😊

C2D [email protected], Asus P5Q, Radeon HD4890 1GB, SB X-Fi Titanium, 4x2GB 1066Mhz Kingmax, Samsung 226CW, Chieftec BA-01, Corsair HX-520W, Zalman CNPS9900LED, Razer DeathAdder, Win7 Pro x64

"alapvetoen a windowshoz vagyok kotve"

Nincs ezzel semmi baj, csakugy mint nekem sincs semmi bajom az Win7-tel. Hasznalom azt is rendszeresen. En csak tudni szerettem volna, hogy mire alapoztad ezt a kijelentesedet: "az osx mar lemaradt miota a win7 megjelent". Ennek ugyanis semmi koze a design-hoz, vagy az arakhoz, vagy az egyeni preferenciahoz. Te tettel egy abszolut kijelentest, melyet kertem, hogy indokolj meg. Mindezek utan megtisztelnel, ha valaszolnal az elozo comment-emben feltett kerdesekre, vagy maradjunk annyiba, hogy ez csak ertelmetlen szurkalodas volt reszedrol es semmivel sem tudod alatamasztani.

btw: A Visual Studio amugy szerintem jobb, mint az XCode... dehat az ember nem mindig valogathatja meg a platformot vagy az IDE-t. Szoval ezt az egy dolgot ne sajnald! AZ OSX-t azt viszont igen! 😊

"hogy lassú az internet, aztán mikor haver megnézi, kiderül, hogy még mindig IE6-ot használsz és 15 toolbart telepítettél."

Nem is tudtam, hogy mar megjelent 6-os, akkor lehet hogy felteszem, mert a 3-as neha tenyleg lassu. Amugy csak 11 toolbart hasznalok.
<#ravasz1><#nyes><#eplus2>
alapvetoen a windowshoz vagyok kotve, mivel visual studio csak azon van, szamomra az osx szoba sem johet, magukkal az apple gepekkel nincs bajom, kicsit dragak de a design tetszik, ha vennek valaha akkor is windowsal hasznalnam, de erre kicsi az esely mivel evente cserelem a gepeket , es az apple ehhez draga

Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?&#8221; (McSzéchenyi)

Tenyek nem nagyon voltak, dehat lehet, hogy en voltam a hulye, hogy rakerdeztem 😊

"stabilitasban, api fejlettsegben, es mar armon is mukodik a windows"

Mi a baj az OSX stabilitasaval? Miben stabilabb az Win7?
Mi a baj az OSX api-jaival? Melyekkel van gondod? Miben jobb a Win7?
Te a Win7-rol beszeltel, ami - ha jol tudom - nem fut ARM architekturan.
btw: Az iOS egy OSX fork (10.4-e), ami szerintem eleg jol elfut ARM-on...

"a szoftverek minosege es mennyisege meg sosem volt kerdes"

Mennyisege soha, minoseg szempontbol mindig is az OSX volt elonyben. Bar ez szubjektiv, szoval nem erdemes belemenni. Mindazonaltal ez mar a Win95 koraban is megvolt, tehat nem latom, hogy miert pont a Win7 megjelenesevel lett volna ez donto, amire az idezet is vonatkozott.

"Ennel azert az android hozzaallasa jobb. Ott van egy rendszer particio, egy program particio, egy user particio es tobbnyire egy temp."
Ez nem android hozzáállás, hanem okostelefon. Már a winmo 6.1es telefonon is így mûködött a dolog. Van egy recovery partició, bizonyos gomb kombóval elindítva arról gyári állapotba hozza magát a készülék.

De ez a legtöbb wines elõtelepített notebookon is megtalálható mint funkcionalitás. A különbség annyi, hogy most az OEM gyártók saját megoldásait alkalmazzák, eztán pedig lesz hivatalos Microsoft féle módszer.

Te az a típus lehetsz, aki felhívja a haverját, hogy lassú az internet, aztán mikor haver megnézi, kiderül, hogy még mindig IE6-ot használsz és 15 toolbart telepítettél.

stabilitasban, api fejlettsegben, es mar armon is mukodik a windows,
a szoftverek minosege es mennyisege meg sosem volt kerdes

Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?&#8221; (McSzéchenyi)

Zombee
2-3 hét? Akkor benned minden bizonnyal egy tapasztalt póver júzert tisztelhetünk. Ahol most dolgozom, nem ritka a 4-5 éves XP sem, igaz nincsenek is szarrá telepítgetve.

"az osx mar lemaradt miota a win7 megjelent"

Csak ugy erdekesseg gyanant, egesz pontosan mi(k)ben maradt le?

gothmog
+1 <#taps>

"Windows 8 - újratelepítés szinte gombnyomásra Refresh folyamat 8 perc 22 másodpercet vett igénybe, míg a Reset folyamat 6 perc 12 másodpercen át tartott. "
Ezt nyilvan azert fejlesztetek ki, mert annyira instabil a rendszer, hogy szinte naponta kell majd kompletten ujra instalalni. Ez mindenkepp visszalepes az XP-hez kepest, mert az akar 2-3 hetet is kibirt install nelkul. Amugy nemtom me nem jo az XP. (miko joazmeg) <#mf1>
És mi van akkor, ha a windows nem hajlandó elindulni, akkor hogyan telepítem újra 1 gombnyomásra? 😄

World of Tanks FAQ-s oldal az alábbi címen érhető el: http://wotfaq.solidlane.eu/ | wot nevem: keagle21

Nem azon kellene inkább dolgozni, hogy ne legyen szükség az újratelepítésre, hanem mûködjön?
ez hogy ki lop kitol marhasag, az osx mar lemaradt miota a win7 megjelent, awin 8 meg beuti az utolso koporso szoget

neha a sok particio nem elony, en pl jobban szeretem ha egyben van,plane ha a winyo egy 64 gb-os ssd 😊
linuxot meg probaltam,hat abbol koszonom de nem kerek,meg visual studio sincs ra😊

RoyalPredator
Ez a Feature OSX-nél 10 éve ALAP.

Sikerült ellopni ezt a kódsort is? 😄DD

&#12300;iREVOLUTION.EU&#12301;A Demokrácia selejt.

csak hellyel-közzel olvasgatom a win8-as híreket, de én még ott tartok, hogy ezt táblákat (is) figyelembe véve készítik, s mivel a gyártók hajlamosak spórolni ezek esetében a háttértárral, a win8 karcsúbb lesz - vagy legalábbis rugalmasabban választhatóak a telepítendõ komponenesek. én pont ezért várom.
rosszul tudom?

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

Azért Windows esetén is van több megoldás.
Elõször is tudunk mi magunk telepítõlemezt készíteni nLite vagy vLite segítségével. A rendszer újratelepítés megoldható automatikusan a formázástól kezdve, miközben optimizálva van, frissítések is integrálva vannak és a felhasználói beállítások egy részét is elvégzi automatikusan.
A másik megoldás is létezik. Van egy szoftver, ami egy jó állapotú rendszerrõl mentést csinálni és képes visszaállítani. Egy másik particióra csinál egy mentés egy fájlba tömörítve. Amikor vissza kell állítani, akkor a program lemezt az újraindítás után bootoltatjuk és a lemez formázás után visszaállítja. Tudom javasolni az elsõ megoldást, aztán a programok és a maradék beállítás után a második megoldás alkalmazását.
Az elõkészületek nyilván több idõt vesznek igénybe, az eredmény mégis sokkal jobb
A Windows 8 nem tudja az elõbbieket megtenni, de mégha meg is oldható, a vírus saját javára jól módosíthatja azokat a merevlemezen található fájlokat, ami a visszaállításhoz vagy újratelepítéshez szükséges.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy bármit is tehetünk, ha a felhasználó úgyis felrak valami vírusos dolgot, ami nem lehetetlen. Vagy egy nem kompatibilis program tönkre vágja a rendszert, hiszen mindig akarja használni.

Érdekes és poénos cikkeim: http://kovacsjanos.com

Ennel azert az android hozzaallasa jobb. Ott van egy rendszer particio, egy program particio, egy user particio es tobbnyire egy temp. A rendszer normal mukodesnel csak olvashato, ez os frissiteskor valtozik csak. A program particio tartalmazza az utolag felrakott programokat, egyreszt a telepito masolatat, masreszt a kipakolt file-okat. A user particion vannak a beallitasok es a felhasznalo adatai. A temp pedig minden indulasnal torlodik, ide megy a bongeszo cache meg minden mas szemet. Sok gyarto a program es a user particiokat egyben tartja, itt csak 3 fo particio van. Ezen kivul van meg par virtualis, ilyen a kernel image ramdisk-je es az interface-ei (pl. a device-ok). Minden kulso adattarolo kulon particiokent kerul be, a leggyakoribb ezek kozzul az sdcard.

Igy a rendszer barmikor uratelepitheto egy particio image kicserelesevel (a programok bantasa nelkul), barmelyik alkalmazas barmikor leszedheto, visszallithato gyari allapotba vagy ujratelepitheto. A lenyeg, hogy egy program binarisa es adatai nem kerulnek egy helyre es a telepitest csak az os vegezheti, ezert nincsennek egyedi telepito programok. A rendszer telepito progamja (csomagkezeloje) pedig alapbol rendelkezik root joggal, ezert nem ker root jelszot program telepites elott a rendszer.

Van recorvery is, ekkor pl. sd kartyara image-ben le lehet menteni barmelyik particiot vagy vissza lehet allitani. Az egeszben az a jo, hogy ez valojaban nem az android specialitasa hanem a linux mukodesebol kovetkezik. (az android gyakorlatilag egy merevlemezes adattarolast is tamogato linux livecd modjara fut)
lordsithlord
Ugyan jelenleg az 1TB-os HDD-k ára 25-30 körül mozog, de számítani kell rá, hogy ez hamarosan emelkedni fog, hála annak ,hogy a piacon csak 2 HDD gyártó maradt (Seagate és WD), ráadásul a tajvani árvizek hatására erõsen lecsökkent a legyártott alkatrészek mennyisége is, ami megintcsak az árak emelkedését fogja okozni (már most is van olyan bolt, ahol korlátozva van, hogy egy vevõ egy nap hány HDD-t vásárolhat).

Ez a funkció szerintem ugyanúgy fog mûködni, mint a korábbi verzióknál a helyreállító pontok, tehát valószínûleg ugyanúgy ki is lehet majd kapcsolni.

Felhasználó: mindig a gép a hibás Rendszergazda: a hibát először ne a gépben keresd.

+1 Ez menjen a telepítõ dvd-rõl a biztonság kedvéért vagy legalább 2 jelszót kérjen hozzá ha ilyen teljes törlést akarok csinálni.
Amúgy meg miért fogna 100 gigát? Ha most fog a Win7 Ultimate 20at abban benne van minden. Tegyük fel, hogy a Win8 is ott körül fog és van egy teljes másolat magáról amit csak oda kell rakni a régi helyére ha ezt futtatod. Még mindig csak 40 giga lenne. De valószínû, hogy nem ilyen béna megoldást alkalmaznak. Ezen nem sok fejleszteni való lenne. Gondolom csak ezért az egy funkcióért nem fog megduplázódni a telepített Windows mérete.
Mellesleg a terás winyó se 50k. Ez pl egy 2 terás 30-35k között: http://www.argep.hu/product_1347704.html. Felment az áruk az tény. De a legrosszabb esetben sem közelítette az 1 tera az 50 ezres árat. Mire kijön a Win8 még olcsóbbak lesznek valószínûleg. Ráadásul nem is biztos, hogy kötelezõ ez a funkció. Akinek régi/kicsi gépe van maximum nem használja. A többiek meg örülhetnek, mert ez néha igen jól jöhet. Akkor biztosan mikor a szomszéd áthív, hogy javítsam már meg a tönkre vágott gépét és végezhetek 10 perc alatt. Hülye biztos rendszert nehéz fejleszteni, ezért ez mindenképp hasznos.
4 honapja megy a gepemen a win 8 , le se volt kapcsolva a noti, parszor ujraindult,mert 1-2 bug van benne de ez meg beta elotti

wraithLord
Hát én maradnék inkább a gép teljes lepucolásánál... (gparted)

"Windows 8 - újratelepítés szinte gombnyomásra" Mert eddig rugdalni is kellett? 😄
Újratelepítésre nem menne el annyi idõ sem, ha nem 10-15GB-ot foglalna, hanem csak 3-5GB körül lenne, kevessebb fájl lenne, hamarabb is felmenne. Leginkább a WinSxs (ha jól emlékszem ez foglal így magában 4-5GB-ot legalább, és ez a mappa neve) mappát irtanák/pucolnák ki belõle. Meg ha gyorsformázza a telepítõ a vinyót, jóhogy végez percek alatt, különben az tovább (a Teljes formázás) tartana, mint maga a telepítés. Ezt DVD-rõl futtatve lenne értelme nem HDD-rõl/Pendrive-ról, mint ahogy atomjani írja a vírusok miatt. Arról nem is beszélve, ha csesztetésre írnak egy olyan vírust ami a "Reset" általi mûveletet, a felhasználó legnagyobb döbbenetére nekiáll elvégezni, és fuccs az adatoknak.
Van egy probléma. A vírusokat úgy gyártják, hogy beépüljenek oda, ami az újratelepítés vagy helyreállítás során átvészeli. Már az is elég, ha ideiglenesen a memóriában marad vagy tudja módosítani a felkerülõ telepítõfájlokat úgy, hogy a típus beépüljön a rendszerbe.
Nem vagyok víruskészítõ, mégis látok fantáziát benne.
Egyszerûen jobb például a Windows XP telepítõ cd. A lemez nem vírusos. A formázás gond nélkül lezajlik és a telepítõfájlok sem tudnak fertõzõdni, mert csak a cd-én lévõ adatokkal dolgozik, ami vírusmentes.

Érdekes és poénos cikkeim: http://kovacsjanos.com

Amúgy ez akkor is mûködik ha gallyra vágták a windows-t? "Boot" alól - is - fog indulni?

Mert legtöbbször nekem már akkor szólnak ha a windows se jön be vmi miatt esetleg kékhalál van...
+1
Miért?

Ha egy komplett OS-t fog tudni vissza állítani akkor a Windows nak minimum kell amjd a 80 giga hely...

De okosak vagytok. Benyögi valaki az elsõ kommentben, hogy "kell majd egy 100 GB-os 'C' (Windows) partíció" és egybõl errõl beszéltek, mintha ez egy tény lenne. Így indulhatnak a pletykák. Ez hasonló lesz, mint a laptopoknál/note-/netbookoknál az OEM Windows telepítés rejtett partícióról, csak néhány extra feature-rel és gyorsabban, egyszerûbben. Ez bizony jó dolog.

A vinyókat hasznos adattárolásra szokják használni, nem egy szarul felépített os-re. Aztán meg 50k egy 1 TB-s vinyó. Problem?

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

TreDoR
A reset jó, a refresh kuka.

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Például a 60 körüli SSD-k. Nekem elég a win7-hez, a 8-at meg megcsinálják úgy hogy ne legyen elég? Egyébként meg ezek a szarságok helyett arra kellett volna törekedniük, hogy olyan stabil legyen, hogy ne is kelljen újratelepíteni a win-t. Elég nagy baj hogy az újratelepítésre kell gondolniuk.

Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4

uh, nagy terhet vennének le a vállamról. nem engem hívnának folyton ezzel. bár valószínû,h azért a gombnyomásért is felhívnának...😄
Igen elég nagy gond mivel a legtöbb embernek 500 sincs, Notebook-ba meg fõleg... Ott jó ha 320

rágógumi
mai vinyók mellett mi a problem? :\ megint megy a sírás..

~~o ~~o ((O))o~~ o~~

IMYke2.0.0.0
És kell majd egy 100 GB-os 'C' (Windows) partíció a dologhoz... <#lookaround>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

← ElőzőOldal 3 / 3