Hihetõ és ehetõ?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gaming is believing.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
ezután a videó után szerintem meg lehet barátkozni a in vitro hús fogalmával. Én eszek húst, mert a szervezetnek szüksége van rá, és vega cuccokkal nem lehetetlen, de nehéz pótolni. Aki akar az egyen házilag tenyésztett állatot, azt támogatom, de hogy ilyen körülmények között tartott és leölt állatot egyek, ahhoz semmi kedvem.
Még ha haszonállat is, kijár neki annyi tisztelet, hogy ne így végezze.
Én magam is vega vagyok, de semmiféle elv nem hajt, a döntés a következõképpen alakult: Sikerült apám egyik kollégáján keresztül a saját szememmel látni, hogy milyen körülmények között, és hogyan lesz az élõ állatból sajtkabátos szalámi, és egyéb húsipari termék. Hát, mit ne mondjak, elég gyomorforgató volt. Akkor eldöntöttem hogy többé ilyen gyárilag feldolgozott húst nem fogok enni. Késõbb azt vettem észre, hogy vidéki rokonoknál felszolgált háztáji baromfiból készült étel sem ízlik, szóval volt egy pont, amikor elfordultam attól is. Egyszerûen nem jön be az íze. Viszont rengeteg gyümölcsöt és zöldséget kajálok, olajos magvakat is kimondottan kedvelem, és igyekszem a gabonaféléket minimumra szorítani az étrendemben.
5. éve vagyok teljesen vega, szeretek a társaság középpontjában lenni, ökörködni, röhögni, jó helyekre járkálni, kirándulni, bulizni, járok rendszeresen futni, bicajjal megyek melóba, edzeni járok, és elég rég csapott le betegség a lábamról. Meló mellett folyamatosan bõvítem az informatikai tudásomat, mellékállásból csurran cseppen. Nem vagyok se fáradékony, se dekoncentrált, sõt, azt vettem észre hogy kevesebb alvással is beérem.
És itt be is fejeztem, ezen a poston kívül nem is akarok dicsekedni, vagy felvágni a fogyatékosságommal 😊 Mindenki azt eszik, ami neki jólesik, a döntés a saját kezében van.
On:
Szintetikus hús... hát... aki idáig húst evett, az nagyon nehezen fogja rászánni magát a "mûhúsra". Plusz írta is már valaki, hogy szeretnek a gyártási költségeken spórolni, ebbõl kifolyólag tényleg elég sok szintetikus szar kerülhet a rendszerbe, mert az olcsóbb, és "a jónépnek jó lesz az". De a fejlesztést mindenképp támogatom, feleslegesen ne öljünk állatokat, fõleg ne úgy, hogy 3 hét után dobjuk ki a hûtõbõl a meg nem evett húst.
Inkább a gondolkodásmódon kéne változtatni, hogy ne pocsékoljunk mint az állat... Reménykedni azért még szabad...
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Aztán ha az megvan akkor jóideig elvan vele, mert koncentráltabban és könnyebben emészthetõen van benne az energia. Erre utal a jóval rövidebb bélrendszer is.
De a vadászat energiaigényes, éppen ezért is kell sok és könnyen beszerezhetõ energia egy ragadozónak.
http://www.taxierden.hu
Minden fehérjét le kell bontani elõbb, hogy aztán hasznosuljon, a növényit is. Amúgy a növények annyira gyatra energiaforrások, hogy a növényevõ állatoknak egész nap zabálniuk kell, hogy kellõ energiát vegyenek magukhoz, míg a húsevõknek elég egy-két naponta rövid ideig enniük.
😛
Ez a lényege.
A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Amúgy nem jött meg az étvágyam.
itt olvashatsz róla bõvebbn
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
Viszont egyszerûbb olyan baktériumtörzzsel dolgozni, ami eleve a környezetébe kiválasztja a terméket, és nem kell a sejttömeggel babrálni...
Mert elsõ esetben a magát a baktériumsejtet kell megenni, másik esetben pedig a baktériumtenyészet tápközegébõl lehet kiszûrni a terméket (aminosavat).
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
Te a tömegnövelõ fehérjékrõl beszélsz. Azokat tényleg úgy gyártják.
Hülyegyerek, ha ez így lenne, akkor kurvára egészséges lenne szõlõcukrot zabálni magában. Tudod, hogy mégis miért nem tesszük? Mert kurvára nem az. Ha tiszta glükózt viszel be a szervezetedbe, akkor valóban gyorsan felszívódik, de a szervezet regulációs mechanizmusai azonnal igen erõs inzulinválaszt adnak a bevitt glükózra. Hadd ne mondjam, hogy ha éppen nem edzés után vagy, és az izmaidba nem tud elraktározódni a bevitt energiamennyiség glikogén formájában, akkor mi lesz a glükózodból... Elárulom: háj.
A ragadozók pedig nem azért alszanak mert annyira lefárasztaná õket az emésztés, hanem mert tartalékolják az energiájukat a vadászatra, ott ugyanis a túlélésük múlik azon, hogy mekkora erõkifejtésre képesek pár másodperces idõtartam alatt.
Mit gondolsz, az evolúció nem rostálta volna ki a ragadozókat, ha valóban ennyi hátránya lenne a húsevésnek? Szerinted miért nem növényevõ minden állat? És miért nem növényevõ minden ember? Ó, gondolom azért, mert az ember csak az elmúlt párezer évben tért át a húsevésre 😄 Akkor szerinted a mamutok mégis mitõl pusztultak ki? 😄
A növények nagy része rost. A rostokat nem emészted meg, azok áthaladnak rajtad. A növények tápértéke, a terméseket leszámítva, alacsony. Egy növényevõnek folyamatosan enni kell. A ragadozók azért pihennek sokkal többet, mert megtehetik. Nem kell folyamatosan táplálékot keresniük.
Így is kiváló hasznosulással bíró fehérjekészítményt lehet elõállítani simán tejsavóból szûréssel: http://en.wikipedia.org/wiki/Whey_protein
Van egy érdekes fogalom: bioszintetikus.
Szintetikus, mert gyárban gyártja az ember, de bio mert élõlények termelik. A megoldás génmódosított baktériumok, amelyek nagy mennyiségû felesleges aminosavat termelnek. Na ez kerül a táplálékkiegészítõk nagy részébe.
Ez csak gusztus kérdése. Ettem már nyersen húst kíváncsiságból. Nem a rágással volt a probléma hanem a lenyeléssel, ha érted mire gondolok.
Pont fordítva. A permakultúra és úgy általában a biogazdálkodás hatékonysága sokkal alacsonyabb.
Ismerek egy két vegát, jófejek, birom õket, mert nem az a tipusok akik keresztesháborút folytatnak.
Amikor viszont látom õket strandon az az érzésem hogy súlyos betegek.
Biztos lehet vegán étkezve is egészséges valaki, de szerintem sokkal bonyolultabb és nagyobb odafigyelést igényel, mint egy egészséges de húst is tartalmazó étrend.
Az emberi szervezet nem kifejezetten növényevõ. Növényevõ az elefánt, a tehén, a zsiráf. Cakk-pakk megzabálnak mindent, ami zöld. Szétrágják a rostokat (kérõdznek) specializálódott emésztõrendszerük van, a rostokat is feldolgozzák.
Ehhez képest az ember csak bizonyos terméseket fogyaszt. Az ember alapvetõen hûsevõ, ahol az étrendjét hús hiányában növényekkel kitudja egészíteni. Az ember hús és korlátozottan növényevõ.
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
Elég bonyolult dolog növényevõnek lenni (ami már a nagyon-nagyon erõs állkapocsnál kezdõdik - sokkal erõsebb, mint egy húsevõé, mert a sokszor nagyon durva és vastag cellulózfalakat fizikailag is szét kell aprítani). Mi inkább csak raktározószöveteket/-szerveket, magokat, terméseket, álterméseket eszünk. Az nem egészen "növényevõség". 😊
Lehet, van még pár ilyen növény.
A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Viszont az emberek emésztõrendszere nem is hasonlít a kérõdzõkére. Nekem nincs összetett gyomrom, és nem tudom megemészteni a cellulózt, ami pedig a növények fõ alkotóeleme. Amelyik az említett állatok közül nem kérõdzõ, az is alkalmazkodott a növények lebontásához, pont azért akkorák, hogy beléjük férjen a túlméretes gyomruk, amiben megerjesztik a növényeket.
Különben meg a legnagyobb állatok a bálnák és cetek. Ezek viszont leginkább planktont esznek, ami részben állat, részben növény. De például az ámbráscet leginkább tintahalat eszik, ami hús.
Szóval nem kell erõltetni, mert nincs igazad. Viszont a bejegyzéseidbõl is kiderül ugyanolyan fanatikus vagy, mint a többi vegetáriánus.
Különben meg a vegetáriánusokat messzirõl ki lehet szúrni az egészségtelen olajos sápadt bõrszínükrõl, ami részleges hiánybetegségrõl árulkodik.
Viszont a lényeg igaz. Az ember kizárólag növényi eredetû táplálékkal is képes teljes értékû életet élni. Lehet csak növényi eredetû táplálékot felhasználva testépíteni is (bab, borsó, lencse, szója stb. - tökéletes fehérjeforrások, talán jobb is, mint a hús). Az más kérdés, hogy van-e értelme egyoldalúan táplálkozni... X) (, és hogy ezzel nem hátráltatod-e a szervezeted hosszabb távon).
Én meg még nem láttam pingvint soha az életben akkor õk se léteznek?
Csak venni kéne a fáradságot és utána nézni.
Íme néhány videó amit kb. 1 perc alatt lehet találni.
-http://www.youtube.com/watch?v=SbEUHCU_GtM
-http://www.youtube.com/watch?v=ZLgP72dIy4E
-http://www.youtube.com/watch?v=nIcSuA2b_Wc
Amúgy gorillát láttal már? Meg úgy általában a Földön a legnagyobb legerõsebb állatok mind tisztán növényevõk(elefánt,gorilla,rinocérosz,bivaly,ló).
Egyszerû kémia az egész. Ha húst eszel akkor a testednek le kell bontani elõbb aminosavakra, hogy izmot tudjon csinálni belõlük. Ez energiába kerül és nagyon rossz hatásfokkal is mûködik. Nem véletlen, hogy a húsevõ állatoknak rengeteget kell aludni(elég csak a macskát,kutyát,oroszlánt megfigyelni).
A növénybõl(zöldek, pl.:saláta,spenót stb) sokkal könnyebb(kevesebb energia) a testnek kinyerni az aminokat(és igen minden esszenciálist be lehet vinni növényekkel illetve magvakkal).
Az energiához meg glükóz kell a szervezetnek. Ami meg a gyümölcsökbe van és azonnal hasznosul is. Bármi mást eszel azt a testnek glükózzá kell alakítani ami szintén fölösleges energia és rengeteg emésztõ enzim pazarlás. Olyan ez mint ha építkezni akarnál amihez a téglákat elõbb le kell bontanod egy másik kész házból megtisztítani majd újra felépíteni. Vagy egyszerûen bemész egy boltba és veszel új téglákat amiket rögtön lehet építeni.
Miket hordtok itt össze. Nagyon jót lehetne rajta szórakozni de inkább sajnálni való. Ilyen érvek, hogy azért jó nekünk a hús mert mi is húsból vagyunk. Komolyan. Erre már nem lehet mit írni. Akkor a növényeknek növényeket kéne enni mert õk növényekbõl vannak ugye?
Mellesleg képzeld el, ha nem ennénk húst nem lenne se tyúk, se szarvasmarha, se kibaszott sok állat amit az ember azért tart hogy megegye.
Tudod a disznó sem így nézne ki ha nem lenne ember.. Mond neked valamit az hogy vaddisznó?
Attól, hogy valami mesterséges nem feltétlenül rossz.
De jó látni, hogy a foteltudósok nálunk már mindent jobban tudnak, mint azok akik valóban ezzel foglalkoznak
Azután már teljes embereket, mint az ûrháború 2063-ban. In vitro ember, akik a szar munkákat csinálják. Errõl mindig az jut eszembe. <#nevetes1>#nevetes1>
Amúgy jó 5let szerintem, csak még messze van.