Hihető és ehető?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A feher izom gyors,de rovid ideig tarto mozgasra alkalmas, oxigenn nelkul mukodik. gy keves benne a kapillaris, es a myoglobin ettol lesz feher szinu
itt bevebben is le van irva:
http://en.wikipedia.org/wiki/Muscle
A szövetek többsége színtelen, de egyes helyeken találhatóak pigmentek (pl. a bõrben). A szarkoplazma-miofibrillum arány lehet, hogy befolyásolja a husi színét (errõl még nem hallottam), de nem olyan módon, ahogyan azt szerintem gondolod, hanem a fény eltérõ mértékû törése által. A fény, ami ezeken megtörik a vörösvértestekben lévõ hemoglobinról verõdik vissza, ez adja a (vöröses, vagy világosabb) színt.
Úgy élj, hogy Te legyél virágnak virága.
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Két módszerrõl tudok, amivel "húst" lehet csinálni.
A., Fognak egy lombikot, tesznek bele aminosavakat, mRNS-t, enzimeket, biztosítják a megfelelõ körülményeket, és az enzimek az RNS alapján szépen sorba rakják az aminosavakat, és bumm, kész a fehérje. Ez így gondolom elég kémiásan hangzik, de a másik módszer (és nem mellesleg a bennünk lejátszódó folyamatok) is erre az elvre épülnek.
B., Fognak sejteket, úgy módosítják õket, hogy olyan aminosav-összetételû fehérjéket termeljenek, amire a szervezetnek szüksége van. Ez utóbbi viszont nem értem, hogy mitõl hangzik természetellenesnek, sejtek csinálják, mint a disznóban.
(Végül is az A. változat szintén "természetes", hiszen a természetben is ezen elv alapján mûködik...)
Úgy élj, hogy Te legyél virágnak virága.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Az érintett témáról egy részletes cikk.
Nagyanyám falujában régen minden háznál tartottak 10-20-50 disznót, plusz ugyanennyi baromfit, kacsát, nyulat. Ma az egész faluban összesen van ennyi.
Szóval szerintem ez a nincs elég élelem egy kurvára nagy átverés, a társadalom szerkezete ami szétesett, mert eltorzították a tõzsdei spekulációk.
Amúgy is túl sok a hormon, antibiotikum kezelés a mostani húsipari üzemekben, egy ilyen húsgyárban meg ilyesmi nélkül meg sem tudnának mozdulni.
Elindítottak egy vérszegény vizsgálatot a Budaiék ez ügyben is, de nem várok sokat belõle.
Te meg szimplán primitív vagy, nem okos, mégsem mondja senki neked, hogy húzz vissza kapálni, mert maximum az lehet a "funkciód".
S mielõtt még kapnám az osztást, hogy "hüje grínpészes", közlöm, hogy eszem húst és nem vagyok a kulturált, emberséges állattenyésztés ellensége.
Gaming is believing.
Gaming is believing.
És mennyire gazdaságos is lenne, sokkal kevesebb üvegház gáz keletkezne stb...
Boah!
Lol, hogyne 😄 Szintetikus fehérje!
Elárulom, hogy a fehérje-kiegészítõ termékek zöme tejsavóból készül, ami a sajtgyártás egyik mellékterméke, tehát sima tejfehérjérõl van szó, koncentráltabb kivitelben. Vannak még szójából, tojásból illetve marhahúsból készülõ fehérjék, de ezek sem szintetikusak. Még a "designer protein"-ként reklámozott termékek is csak annyiban "mesterségesek", hogy különbözõ aminosavprofilú természetes alapú fehérjekoncentrátumok keverékei, ezáltal az gyors/elnyújtott/hatékonyabb/etc. felszívódást elõsegítve.
Egy sertés akár 15évet is élhet de vegyünk egy átlagot, hogy csak 10et élne. Mi kb 1évesen levágjuk, ez a mi életidõnkben kb 6éves kor, de peszre máskép fejlõdünk. Legyen a limit az ivaréretség, 15év.
Nem tudom mit szólnál hozzá ha jönne egy fejletteb faj és a kb 15 éves gyerekeket kezdeni feldolgozni. Nem hiszem, hogy "ez lenne a funkciónk". Nem vagyunk farkasok, inteligensek vagyunk és mindenevõnk, tehát van válsztásunk. Én nem vagyok vega, de örülnék a szintetikus húsnak és simán megenném mert szerintem egyik élõlények sem az a funkciója hogy születésétõl kezdve szenvedjen aztán meg levágják. A táplálkozás csak egy szükséglet amihez jelenleg õlni kell, de ettõl mi tudnánk szabdulni, ha nem lennénk ilyen elvakultak. Szintetikus hús nem kell, de a sok szinezett lötty jöhet. Olyan ez mint a facebook. Mindenki lázad ha kiderül hogy a telefon gps koordinátát követ, facebookra meg fossa fel mindeni hogy ép hol jár mit mivel kivel csinál.
sodorj meg,pödörj meg
meg az ahogyan eltargyiasodik az allatartas. es erzeketlen hustomegkent kezelik az allatokat. de ez etika, talan sok embert nem hat meg, u h nem is szajkozom.
viszont a lenyeg az az hogy ha egyszer meg van az infrastruktura a nagyuzemi hustermeleshez, akkor fel harmad tized annyi tapanyagbevitellel, es talan ha ezred anyi vizfelhasznalassal lehet hus termeleni. gyorsabban felepul igy a hus, nagyobb a kitermelesi szazalek 80-100%, tehat kisseb teruleten, kevesebb nyersanyagbol es energiabol tobbet termelesz. Ezx pedig technologiai eloreleps a javabol.
szoval osszegezve en embertelennek es pazarlonak itelem az intenziv mezogazdasagot, es parktikusnak tartom egy technologia valtas kutatasat
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
a hus, ami izom amugy, fehrjeket tartalmaz elsosorban, valamint kissebb mennyisegben zsirokat es szenhidratokat. A hus emesztese energiaigenyes folyamat, mert a proteineket le kell a szervezetnek bontani peptidekke, vagy aminosavakka mielott fel tidna szivni oket. ehhez enzimek es eneregia valamint ido kell. ezert van az hogy peldaul a ragadozok a preda majat es beleit eszik meg eloszor, mert abban van a "vitamin". mert az izomban keves az energia is a vitamin, mig a maj rengeteg allati kemenyitot mig a belekben levo eloemesztett novenyek vitaminoakt tartalmaznak. az aminosavak teljes lebontasaval lehet energiat nyerni de ehhez elobb energiat kell befektetni, nem keveset. roviden a hus feherje forras, az izmok epitesehez, energiat szenhidratokbol es zsirokbol nyer a szervezet.
ezert lehet megnovelni egy felnott etrendjeben a novenyi szarmazekokat, akar 100%ra is, de nem egy gyerekeben.
A novenyi eytrenddel is biztosithato a teljes erteku taplalkozas, ha megfeleloen osszevalogatott zoldsegeket, gyumolcsoket olajos magvakat eszel, amik egyuttesen minden szukseges aminosavat es vitamint tartalmaznak.
A mu hus:
van tobb elkepzeles is.
* probalkoznak teljes izmok in vitro tenyesztesevel, de itt szamolni kell olyan komplikaciokkal, mint az tapanyag es gaz csere (erek, nyirokerek), novekedesi faktorok, amelyek egy tobbsejtu organizmus novekedesehez szuksegesek. cserebe olyan lehetne a hus mint amit most kapsz.
*vadabb elkepzeles, amikor sejtvonalakat tenyesztenek, es aratas utan adjak meg a hus formajat. ez szerintem lzasmi lehetne mint ma a sajtok. enenk a technologianak elonye hogy konnyebb sejeteket eletben tartani mint szerveket, olcsobb is lehet.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
remélem a magyar laborok már nagyon jól állnak az így készült hízott kacsa/liba májjal, és elárasztható a világ, májnagyhatalom rulez.
😊
Ettõl függetlenül ma már nem vagyok az. Jó kaja a hús!
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
A tény attól még tény:
- A hús több energiát tartalmaz mint a növény (azonos mennyiség esetén)
- A mindenevõ fogazat alkalmas hús és növényi táplálék megrágására
- A mindenevõ gyomra képes feldolgozni a hús és növényi fehérjéket
- Az ember mindenevõ
Vagy tán tagadod ezeket a tényeket?
Ha nem akkor az, hogy ki honnan szerzi be a neki szükséges (szerinte elegendõ) tápanyagot az egyéni problémája.
Én négy és fél hétig voltam vega (szeretek kipróbálni valamit mielõtt ítéletet hozok) és a tapasztalataim szerint nekem szükségem van húsra ahhoz, hogy a maximumot hozzam ki magamból. Mind szellemi mind fizikai értelemben. Lehet az én szervezetem más mint XY-é. Lehet XY szervezete beéri a zöldséggel-gyümölccsel mert õ olyan életvitelt folytat hogy azzal is képes 100%-ot nyújtani.
Ennyi.
Felesleges ez a Vega vs. Húsevõ vita.
On.:
A mû hússal nekem csak az a bajom hogy vagy drága lesz, vagy nem lesz olyan jó mint az igazi. Mivel egy félresiklott gyártás és máris méreganyagot tartalmaz. Ha pedig nem mutatják ki akkor megmérgezhet rengeteg embert. Míg most ha megmérgezel egy tehenet az elpusztul és tudod hogy gáz van. Addig egy darab hús lehet nem jelzi ilyen egyértelmûen.
Ja és köszi 4 éve nem voltam beteg elmúlt az allergiám és egyéb bajaim és ha te azt hiszed ha van rajtad 15 kg zsír(amit azért raktároz el a szervezet mert a sok mérget már nem tudja hova tenni) pluszban és attól egészségesebb vagy akkor nagyobb hülye vagy mint hittem.
És az, hogy az iskolában mit tanítanak annak nem sok köze van az igazsághoz. Nem csak ezen a területen.
"felfogják a környezetüket és reagálnak a változásra"
Ehhez ideg rendszer kéne, és az 1500 oldalas biosz könyvem nem nagyon tett erröl emlitést (2009es javitott kiadás). Ami a növényekben van "csak" pár kémiai/fizikai reakcio.
Ha meggyujtasz egy papirt az nem ugy müködik hogy a papir látta a lángot, és ugy gondolta hogy ö is meggyulad majd.
"Egyébként a növények azt is szeretik, ha beszélnek hozzájuk"
EZ a kilélegzett co2 miatt van nem?
Egyébként hogy csinálják ezt a hust? Mondjuk jo lenne ha sok pénz költenének rá, mert akkor közelebb kerülnénk a mesterséges szervekhez, szövetekhez.
De europában már a génmanipulált növénytáblákat is felgyujtották, szoval....
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ha az ember kizárólag növényevõ lett volna, akkor most nem léteznének emberek, mert az idegrendszer ilyen ütemû fejlõdéséhez baromi sok fehérje szükséges, és csak a hüvelyes növények embriójának táplálószövete tartalmaz a húst megközelítõ (vagy meghaladó) koncentrációban és minõségben fehérjét...
Én üdvözlöm az ötletet. Fõleg a környezetre gyakorolt jó hatása miatt.
Az is tetszik, hogy most már tökéletesen tudni fogjuk mit eszünk igazi hús helyett. Utópisztikusan tökéletesnek tûnik.
Egy valami azért aggaszt: az emberi tényezõ. Ha egy ilyen üzembe keményebben nekiállnak spórolni rövidtávú célok érdekében, abból nagy baj lehet. Márpedig erre kell majd számítani. És ha magasabb érdekek miatt az ilyen kis bakik el lesznek nézve, több lesz a kár mint a haszon. Egy idõ után a minõség romlásával szintetikus hús helyett szintetikus kajaszerû valamivé sorvadhat a dolog.
Ha ez beindul sokoldalú szigorú kontrollra lesz szükség, és még emellett is necces. Ha nem lennének faszok az emberek, tökéletes lenne az ötlet.
Most létezhet az, hogy fogalmad sincs mit jelent a mindenevõ?
vita részemrõl lezárva, mert kezd hülyeségbe fulladni.
Ha növényevõnek érzed magad, akkor rágjcsálj el egy pálmafát. Ugye, ugyan úgy nem fog menni, mint a fõzés nélküli marhahús elfogyasztása?
Egyébként én sem tudnék megenni fõzés, darabolás nélkül húst, de Bear Grylls-nek ez nem gond, nézd meg a Discovery-n. Maradjunk annyiban, hogy az ember mindenevõ, mert ezt tanítják a fogazat alapján általános iskolában is a biológia órán.