• mousee
    #139
    Nem mintha igazán érdekelne valakit, de azért elmondom én is a véleményemet, ha már kialakult ez a vega vs húsevő csata :)

    Én magam is vega vagyok, de semmiféle elv nem hajt, a döntés a következőképpen alakult: Sikerült apám egyik kollégáján keresztül a saját szememmel látni, hogy milyen körülmények között, és hogyan lesz az élő állatból sajtkabátos szalámi, és egyéb húsipari termék. Hát, mit ne mondjak, elég gyomorforgató volt. Akkor eldöntöttem hogy többé ilyen gyárilag feldolgozott húst nem fogok enni. Később azt vettem észre, hogy vidéki rokonoknál felszolgált háztáji baromfiból készült étel sem ízlik, szóval volt egy pont, amikor elfordultam attól is. Egyszerűen nem jön be az íze. Viszont rengeteg gyümölcsöt és zöldséget kajálok, olajos magvakat is kimondottan kedvelem, és igyekszem a gabonaféléket minimumra szorítani az étrendemben.

    5. éve vagyok teljesen vega, szeretek a társaság középpontjában lenni, ökörködni, röhögni, jó helyekre járkálni, kirándulni, bulizni, járok rendszeresen futni, bicajjal megyek melóba, edzeni járok, és elég rég csapott le betegség a lábamról. Meló mellett folyamatosan bővítem az informatikai tudásomat, mellékállásból csurran cseppen. Nem vagyok se fáradékony, se dekoncentrált, sőt, azt vettem észre hogy kevesebb alvással is beérem.

    És itt be is fejeztem, ezen a poston kívül nem is akarok dicsekedni, vagy felvágni a fogyatékosságommal :) Mindenki azt eszik, ami neki jólesik, a döntés a saját kezében van.

    On:
    Szintetikus hús... hát... aki idáig húst evett, az nagyon nehezen fogja rászánni magát a "műhúsra". Plusz írta is már valaki, hogy szeretnek a gyártási költségeken spórolni, ebből kifolyólag tényleg elég sok szintetikus szar kerülhet a rendszerbe, mert az olcsóbb, és "a jónépnek jó lesz az". De a fejlesztést mindenképp támogatom, feleslegesen ne öljünk állatokat, főleg ne úgy, hogy 3 hét után dobjuk ki a hűtőből a meg nem evett húst.

    Inkább a gondolkodásmódon kéne változtatni, hogy ne pocsékoljunk mint az állat... Reménykedni azért még szabad...