Nem lehetséges az idõutazás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csak egy felvetés... <#alien2>#alien2>
(B terv: Az idõ létezése és a helyes logika létezése kizárja egymást. <#fogmosas>#fogmosas>)
<#hehe>#hehe>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Pl ha a sebesség nem más, mint két szomszédos kvantumállapot "átugrásának" a módja, akkor mondhatni minden megoldódott. Van az un Planck-méret/idõ ami a téridõ legkisebb szemcsézettségét jelenti. Az ugrás módjából esetleg kijön az is, hogy a frekvenciával, energiával, milyen összefüggésben van a két Planck-távolságra levõ állapot közötti kvantumugrás, aminek természetérõl mondjuk eleve marha keveset tudunk azon kívül, hogy van ilyen és esetenként idõt, energiát és teret is figyelmen kívül hagyva történik meg (alagút effektus, EPR kísérlet akármi).
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
De itt nem is errol van szo, hanem a nagy sebesseg miatti idodilataciorol. Mivel vegig mas sebesseggel haladsz, mint az origod, vegig mashogy fog jarni az oratok, es ez nem egyenlitodik ki. Ha 2x mesz fenysebesseggel, 2x-es lesz a kulonbseg is.
Lehet, hogy léteznek a húrelméletbõl a felcsavarodott, nagyon kicsiny dimeziók, és ezek a kvantumok valójában ezeken az extradimenzókon keresztül nézve annyira közel vannak egymáshoz, hogy kölcsönhatásba lépnek. :)
Mit gondoltok errõl?
Én még hiszek a dologban, hogy egyszer mégis utazgathatunk majd ide-oda a múltban és a jövõben.
Origin: Mikeee89, NFS World: HUNMikeee, Shift 1: HUNMikeee
Amúgy szerintem hülyeség ez az idõutazás. A jövõbe nem lehet utazni, mert az még nincs, a múlt pedig már nincs. Mindenféle szempontból. Csak a most van.
De biztos majd ki fog derülni, hogy tévedek, és a téridõ nem is az, aminek most hisszük (hiszem én, mint laikus, aki azért ért valamicskét a termodinamikához pl.).
ÉRthetõbben: Én visszamegyek az idõben mondjuk 2050 bõl 2010 be, node akkor már valaki visszament elõttem is, mert akkor minden megtörtént 1x minimum. Ergo maga az idõ nem is halad csak egy bizonyos szakaszig
A tudomány nagyon sok olyan kijelentést tett már, amit már rég megcáfoltak. Az elején könnyû volt (pl. a vonat egyhelyben fog állni, meg levegõnél nehezebb test nem tud repûlni, stb... megjegyzem: a madár is nehezebb a levegõnél), de most már olyan technikai tudás kell az ellenkezõ bizonyításához, hogy nem biztos, hogy pl. bizonyítható... még.
Nekem a kedvencem: senki nem mérte meg még egy foton sebességét... De azért hivatkoznak mindehol a fotonok sebességére amit még gy.k. senki nem mért meg.
(illetve csak egy nagyon hozzávetõleges mérés volt mér nagyon régen)
Tudomány...
Könnyen lehet, hogy idõutazás lehetséges, csak pl. nincs köze semmiféle mozgáshoz. Nem kell fénysebességre gyorsítanom semmit ahhoz, hogy idõben mozogjak. (bár monjduk önmagában idõutazás hülyeség. Mindeféleképpen téridõ itazásnak kell lennie, ha nem akarok pl. a világûrben megjelenni tegnap. Lévén, hogy pl. a Föld tegnap nem pont ott volt ahhol ma van :) )
Inkább fantáziálás a világról, semmi alapja...
Mi van akkor, ha a számunkra eddig ismert, a számunka anyagi, tömeggel rendelkezõ részecskék világban nem létezik idõutazás, meg semmi scifi-s dolog. De mégis létezik olyan ANYAG, közeg, részecske, mittomén, ami valamiképp eltér mindentõl amit eddig ismerünk. És lehet ez a valami lehet a lélek, az identitás, az Isten, vagy valamiféle intelligencia táptalaja. És ez maga az korlátlan tér-idõ birodalma, és amivel ez az anyag kölcsönhatásba lép anyagi világunkban, ott elkezdõdik az élet. Lehet az egy naprendszer születése, egy embrió....és így sosem halunk meg létezni, életünk végtelen, de itt, és most, a Földön csak annyit tudunk tenni amennyit. Aztán itt kimúlunk, majd a "megbölcsült" lelkünk szabad akaratával oda megy térben és idõben ahova akar, és ott kezd egy új életet ahol akar.
:))))))))))
Na ? Jó ?
Ugye itt valami disszipációról beszélsz, az energia termodinamikai, vagy hasonló okból történõ elszivárgásáról. Hova lesz az a rengeteg energia, ami az elfáradó fotonokból jön ki?
Hogy a kozmikus méretû tágulás, az entrópia növekedése miatt egyirányú.
KB.
Na de mi az az entrópia?
Rendezetlenség?
Bonyolultság, komplexitás?
Miért visznek a makrofizikai folyamatok az egyszerûtõl, a bonyolultig?
Vajon ez nem egy kozmikus evolúció következménye?
Hogy esetleg a kvantumfizikai folyamatokban van eleve egy ilyen szimmetria sértés?
A gond az, hogy ott biztos nincs. Eleve olyan szûk az a modell, hogy nincs lehetõség arra, hogy olyan rendszereket építsünk velük (elméletben), amelyek képesek egyáltalán érzékelni az egyszerûség és bonyolultság közötti eltéréseket.
Sõt, a kozmikus háttérsugárzás is gyakorlatilag válasz arra, hogy miért nem ragyok egyenletesen az ég, hiszen gyakorlatilag bármerre nézünk csillagok vannak az univerzumban. Ragyog, csak a görbület miatt a látható fény tartományból lemegy kb 3K-es hõsugárzás tartományba a frekvencia, szintén a vöröseltolódás miatt.
Ha ismernénk a görbültség nagy léptékû valós méretét, akkor kiszámíthatnánk az univerzum valós méretét is.
Olvass több Stephen Hawkingot.
De a legnagyobb poén az ilyen részecskék tömege.
A Föld pálya sebessége (tehát a Nap körüli keringés sebessége) 105 448 km/h
Igenis jelentõs lehet az idõ dilatáció ilyen sebességek mellett.
Még az is elõfordulhat, hogy ezért létezik számunkra az idõ, mint fogalom.
Na most számold ki szépen 1 évre....10 évre...5milliárd évre, számold ki 40-50 000Km/h-s sebességgel is ebben az idõsávban....na ugye, hogy kell vele számolni!
Szerintem igenis jó úton haladnak a kutatások. Más kérdés hogy mi mirõl tudunk.
Hát elég nagy gáz lenne, ha nem számolnának ezzel.
Tudod a GPS mûholdakat is egymással szinkronizálják mindig, hiába atomóra lakik rajtuk, mert ha ezt nem tennék, az idõeltérés miatt, lehet, hogy egyszer csak a telefonod Alaszkát mutatna Magyarország helyett! :)
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
A másolásban.
Az oktatásuk is erre épül(nem vicc).
A már elvégzett kísérleteket kiválóan meg tudják ismételni.
Ha jól értem a cikket, a professzor úr, újra lemérte, hogy a fénysebesség fénysebességgel halad. (Már csak az volna hátra, hogy a fekete, az tényleg fekete-e :)).
Vagy mégis hogy érted ??
És egybõl lenne idõgépünk.
Érdekes, hogy fizikai értelemben az egyenes vonalú egyenletes mozgás egyenlõ azzal, mintha állnánk. Talán a kinetikai modell miatt torzul a téridõ, de ezt azért pontosan ki kéne mérni. Furcsa, hogy milliárdokat költenek mindenféle részecske gyorsítóra, és alapkísérleteket nem végeznek el.