4680
banner
  • Although
    Olvasd a kritikákat a metacriticen lehet látni a fiatal rajongóknak nem jött be ma meg már csak a műfaj szerelmesei veszik meg. Én is tudom de akkor 2009-et írtunk most meg 2012-t. Mindegy neked is van véleményed nekem is anno szép évek voltak a Conanba több ezer rpsel találkoztam és kijött a DA:O. :)Az volt az utolsó nagyon jó év szerintem. Azóta mi volt? Van egy Fallout New Vegas meg egy Witcher 2 és talán a TSW, 3 játék ami tényleg komoly rpg. És egyik sem tarolt igazán. Pedig nem mondanám hogy gyengébbek mint a DA:O. Ma már más a trendi akkor is lehetet érezni hogy már sokan vannak akik másféle játékokat szeretnek. 1198 már nagyon régen volt mikor a BG megjelent. Szép hossz korszak volt de 2009-el lezárult szerintem, én így gondolom. Az is csak azért 2009-be jött ki mert 5 évig készült egy korábbi idők játéka. És nagyszerű dolog hogy ilyen népszerű volt. De nem hiszem hogy ez már működhet Ha most adnák ki fele annyi nem fogyna Én így látom. Sokan már nem is játszanak azok közül, vagy már a gyerekeik ülnek a gép előtt :)
  • jarlaxxe
    Érdemes megnézni mennyit adtak el a pörgös DA2-ből, fele annyit mint a DA:O-ból.
    A dlc és kieg / DA2-höz nem is adtak ki kieget / eladásokról már nem is beszélve.
  • wedge31
    A DA:O a BW legsikeresebb játéka az etalon ha az eladásokat nézük.
    Az év rpg-je volt minden lényeges fórumon nem tudom ki huzta le...
  • Although
    DA:O már ideje múlt játék, egy EA-val a hátad mögött nem csinálhatsz olyan játékot ami egy letűnő generáció, a játékvilágból, kedvence volt.
    Ha nézed a kritikákat anno sokan lehúztak mert nem elég pörgős. De erről már beszéltünk korábban is. Nagyon nagy nyereséget csak olyan úton lehet ma már produkálni mint amin a Bethesda is jár. Vagy most az Arenanet. Próbálva eltalálni egy középutat ami működhet. Vagy jársz olyan úton mint a funcom, és akkor a réteg akik szeretik a komoly fejtörőkkel és egyéb rejtvényekkel megrakott régi stílusú játékot megveszi, de az ebből befolyó összeg nem lesz lesz elég a kiadásaid fedezésére se. Ez az én meglátásom. Mondjuk a CD projekt ellentmond ennek de ha megnézed azért a Witcher 2 sem nagyon tört ki a rétegjáték kategóriából Lehet egy hatása a Biowarera meg a Bethedára hogy komolyabb tartalmat tegyenek bele az elégésgesnél de nem hiszek ebben.
  • PiszkosFred
    BioWare: Next Dragon Age Will Draw From Skyrim
    http://www.wired.com/gamelife/2011/12/dragon-age-3/

Regi cikk, de a terveiket lehet latni a fonok nyilatkozatabol.
  • wedge31
    Alapvetö probléma, hogy miért akarják kitalálni a DA rendszerét újra mikor egyszer már tökéletesen elkészült a DA:O-ban.

Csak a ott kitalált dolgokat kelenne újra elővenni és nem ugy tenni mintha megint feltaláltak volna valami fantasztikusat.
    A cselekményeink történetre való hatása is sokkal jobban ki volt dolgozva ott mint a ME-ben / föleg a ME3-ban /
  • Although
    Jó nem láttam az ME3-t, és az ME2 is inkább akció játék mint rpg. Mégha jó a sztorija is. De az is igaz az ME2 2010-ben az év rpgje lett. Nem mondom egy akció rpg ne nyerhetne, ha épp nincs jobb, mondjuk szerintem volt de ez van. Szomorú ha végérvényesen ez lesz az irány. Akkor az SWTOR lesz az utolsó amit megvettem.
  • Although
    Ehhez nagyon butának kell lenni, ha így lesz, ez nekem is megfordult a fejembe, de a Bioware nem olyan típusú játékokat csinált eddig amivel nagy számban casual rajongókat tud felszedni mint Skyrim. Ha meglépik nekik észrevehető vesztességet fog jelenteni. Nem hiszem hogy sokan vannak akik a DA2 után, még egy hasonló, Bioware-hez képest színvonal alatti játékot benyelnek. Persze az EA-ból kinézem hogy ilyen irányba tereli a Bio-t. Nem tudnak annyira látványos, pörgős játékot csinálni ami az fps rajongókat nagy számba vonzaná szerintem. Nagyon ostobák ha még egy bakiba belemennek.
  • MerlinW
    Most miért? Lesz kék, zöld és piros útja a történetnek. Nem elég látványos?:)
  • SötétBarom
    " Éppen ezért a BioWare szeretné bevezetni azt, amit már a Mass Effect részek során is megfigyelhettünk: állításuk szerint cselekedeteink látványosan befolyásolják majd a játék eseményeit."

• Although
    DA3
    Ez volt már. Most az SWTOR után egy kicsit optimista vagyok. vissza került az első helyre nálam a Bioware, szegény CD Projekt most csak a második. :)nagyon nagyon várom akárcsak a DA első részét vártam. Mindenki így van vele? Remélem tényleg nem ME vonal lesz belőle.
  • Although
    Kívánságod parancs :)
    http://www.youtube.com/watch?v=iAlC0PcToBU
    Bár az LMB nem működik pedig próbáltam :(
  • pxxl
  • SötétBarom
    Szerintem legyen film. Csak néha írja ki, hogy press LMB to continue.
  • MerlinW
    Én kék, zöld és piros befejezést
  • grebber
    A BioWare tudni szeretné, mit vártok a következő Dragon Age-től
  • SötétBarom
    Volt már rá példa. -.-

Fallout 2 pl.
  • MerlinW
    "döntéseink immár valóban számítani fognak.."

20 éve olvasom már ezt, és még soha sem volt rá példa:) Mármint komoly szinten. Nem a játék végén, nem 1-1 karakter életével kapcsolatban, hanem ténylegesen.

Ugyanakkor, mint fejlesztő teljesen megértem, hiszen, ha komoly válaszutak lennének, akkor mondhatni 2-3 játékot kellene készíteni. A felmérések alapján pedig a játékosok alig 20%-a játssza végig a játékokat. Nemhogy többször is. Magyarán tök felesleges erre erőforrást pazarolni:)
  • Prince23
    Nagy hírrel jövök:

Orlézia lesz a fő helyszíne a DA 3-nak!!

Igaz, logikailag már sejthető volt... de megerősítést nyert
  • Prince23
    A Harcrendszer engemet is zavart, a Dragon Age Origins hozzá képest hardcore volt :D:D Ott volt minden, szinte érezni lehetett a szablyák, pajzsok súlyait is.

a hack snad slash jelleget sajnos a konzolosítás miatt kellett megvalósítani :(
  • Although
    Egyhez képest talán nem de az első rész 5 évig készült. Nekem megfelelt, azzal se volt bajom hogy a csapatársaimat nem tudtam öltöztetni, az ismétlődő helyszíneket is be tudtam nyelni. a story jó volt. Ami tényleg zavaró volt az a harcrendszer leegyszerűsítése. A hack and slash jelleg töménytelen hullámban jövő ellenfelek.Viszont közel se egyszerűsítettek annyit mint a Skyrim esetén a Bethesda. És a Skyrim mégis nagy siker lett. Nehéz eltalálni az igényeket. Az biztos az rpsek zöme foggal körömmel kapaszkodik mindenbe ami régen jó volt. És ha nem sikerül jelentős számú új rajongót hozni egy változtatással mint a skyrimnek, amibe persze az elképesztő hype is benne volt, akkor bukta van. A DA:O óta nem láttam olyat amire az rp-s réteg azt mondta volna hogy jó :) Oké az FNV volt még ami bejött nekik.
  • Prince23
    Valóban döntéseink immár valóban számítani fognak a DA 3-ban

ezek szerint a DA 2-ben nem számított a döntéseink?

én már nem emlékszek rá.
  • Although
    Én speciel tartok ettől a " tanultunk a Skyrimból" című szövegtől..Félek tőle tényleg nagy meglepetés lesz a DA3 :)
  • Prince23
    A konzolok miatt olyan, amilyen. Hack'n slash szerű akciójátékra emlékeztető stuff lett a folyamatos pörgősségével. Ráadásul a mágusok is milyen gyorsan bánnak a botjukkal :D
  • avsk
    Nekem alapból nem lett volna bajom a DA2-vel,de a harcrendszerrel nekem is betett.Nem tudom,hogy a fejlesztők ,hogy gondolhatták azokat az irreális dolgokat,amikkel a fegyverforgatással,műveltek,vagy,hogy a legnehezebb fokozaton se jelentenek kihívást az átlag MI,csak a boss-ok.Nemhogy nem törekedtek a kifinomult taktikázásokra,de hogy a fegyvereket (pláne a kétkezes fegyókat) úgy pörgetik-forgatják-dobálják mintha papírból lenne,vagy mit tudom én,nem lenne gravitáció,ez már kiütött engem.Nem tudom miből tartott volna a fegyverek súlyát a DA-ből áttenni a DA2-be?Az 1. részben gyönyörűen megmunkálták a lendületet (ha nehéz volt) szó szerint érezni lehetett a fegyver súlyát.És ez vonatkozik a pajzsra és a kettős fegyverekre is.
  • Prince23
    Nehéz lesz az elindulás sztem. DA 2 és Me3-at elég sokan lehúzták. És elég nagy a csend a DA 3 körül most... jöhetne már egy debut trailer E3-ra. Bízom benne.
  • noname123
    egyébként nem értem se a bioware-t se az electronic arts-ot. belegondolhattak volna hogy ha egy igazi origins folytatást csinálnak ami ténylegesen a veszedelem után, ugyanonnan indul és a lényeges szereplők (alistar morrigan, oghren stb.) szerephez jutnak és amit tettél az originsben hatással lenn fereldenre (szívesen megnézném adott eztben hogy a vérfarkasok mihez kezdtek volna magukkalpl.)és a sztory-t is lehetne onnan még folytatni. mondjuk:10 évvel a veszdelem után "a veszedelemnek vége de a kamarások eltüntek" és mondjuk kiderülne hogy a megivott éjfattyú vértől átváltoztak volna persze sokkal erősebb éjfattyűvá+ mondjuk az átváltozott gyógyító mágusok fel akarnák támasztani a vezédémont. a továbbiakról nem filóztam. na mondjuk egy ilyet meg tudnának emészteni folytatásként méghozzá jó szájízzel és többen vennék meg ergó több a bevétel. gondolom az electronic artsnak az számítana
  • MerlinW
    Én elmentem mellette szó nélkül. Nem vettem meg:) Egyszer végigküzdöttem rajta magamat, aztán törlés. Ennyit ért:)
  • noname123
    félreértés ne essék a bioware zseniális játékokat csinál és tisztelem őket de az origins "folytatása" mellett nem tudtam szó nélkül elmenni
  • noname123
    akkor ide menjetek: http://techline.hu/teszt/2011/3/22/20110321_dragon_age_ii_teszt_leiras

az első kép
  • noname123
    nem jó bocs
  • noname123
    remélem jól csináltam a kép beszúrást elsőre szakadtam a röhögéstől
  • noname123
    idézem egy a gamepod.hu-n megtalálható "A Dragon Age 2 tesztje" értékelésből a lényeget legalábbis szerintem ez a lényeg: "A program tovább erősítette a demó, valamint az általam korábban írt hírek során már sejthető dolgot, miszerint a Dragon Age II pusztán egy szép grafikával megáldott, látványos, pörgős játékmenettel rendelkező, szimpla akciójáték lett"

Az origins egy zsenális rpg volt, nálam vezeti a listát. Miért kellett ilyen folytatást kiadni!? Az igazi dragon age-t megölték azzal a sz*rral
  • Zsusensei
    Valami konkrét hír morzsa van már a 3-ról?
    Mondjuk ahogy nézem nem túl aktív a topyc, szóval sejthető hogy nincs.
    na nembaj.
  • Prince23
    Ray Muzyka a Dragon Age 3-ról!
  • wedge31
    A TES epizodoknak sose volt erős storyjuk sőt...

Ami jó bennük a sandbox világ, oda mész a mapon ahova akarsz és a rengeteg felfedeznivaló plusz kismillió küldetést beleraknak.
    Mint rpg-ét nem tartom nagyra de mint akció játék verhetetlen az addiktivitása miatt.

A DAIII-nál nekem az a lényeg, hogy vették a lapot /különösen egy bizonyos vezető designer / és azt csinálják amit várnak a fanok.
  • Although
    Nos, nem tudom. de szerintem 2 év alat sokkal jobbat nem lehet összehozni mint a DA2. szerintem obb mint az Me2 mindenképp. És mivel egy városban játszódik zömmel így a másolás sem zavart annyira, nem egy változatos vidék:D. Még fele annyi ideig csinálták és mégis jobb a storyja mint a skyrimnek ami 3 évig készült. Persze lehet nincs nagy igényem csak élvezhető legyen nekem. És a story nekem nagyon bejött. Nyilván lehetett volna javítani..de szerintem az több mint két év kellett volna legyen. És ami szomorú nem nagyon látok konkurenciát akik erre kényszerítenék a Biowarét. sajnos. Kicsit csalódott vagyok a Skyrimben, reméltem legalább az Obsidian szintjére fellépnek. Nem rossz csak valahogy nagyon lazán összefűzött történet rendszert hoztak össze nem, rossz de az Obsidian két év alatt jobbat összehozott és ez szomorú. Szerintem.
  • wedge31
    Mikor utoljára néztem össz platformon 3,7 milla ment el a DA:O-ból és 2 milla a DAII-böl.

Plusz vedd hozzá, hogy a DA:O-hoz sokkal több dlc-ét tudtak értékesiteni és volt egy addon lemez is.
  • Although
    Jó a DA:o 5 évig csinálták ezt meg csak 2 évig. Ezt figyelmebe kellene venni. Úgy mondom mint akinek a DA:O mai napig benne van az első 2-3-ba.
  • Although
    Pc-n vagy az összes platformon?