1846
Akusztikai szórakoztató elektronika
-
#322 pár perce értem haza. hulla vaok.
pár kollégát +látogattam ma vidéken..
(mert én vidéki srác vaok)
akai-videoton corporation fan hawer:
magnat "alighallak300wattalatt" fan hawer amivel hajtja:
..és amit hajt:
nem gyenge
valamint a sony hi-fi fan kolléga:
az 5.1-es backing..a stereo surroundot nem volt szívem +fordíttatni:
ez volt ma. 1 település, 3 kolléga, itt a "szomszédba"
-
#321 picture? if no problem...
i would be grateful to you -
WhoGo #320 Üdv!
Elég régóta hifizek, azóta sok cucc megfordult itt. Viszont pár dolog hosszabb ideje itt ragadt (Pioneer PL-15D-II lemezjátszó, Sansui AU-717 erősítő, Akai GX-6 és Teac V-6030S deckek, Sansui S-1500 sugárzók), nevezzük ezeket a kedvenceimnek. -
#319 Azt hiszem nem sok technics tulaj van, akiknek az egységei aranyozott króm "lábakon" állnak.
-
musichunter #318 -
#317 #315-re:
semmi gond.
itt minden elfér, amit elektroakusztikai terméknek tartunk.. -
#316 #314-re:
hali. könnyen lehet. konkrétan a márkára emléxem, + a "directloadságra"..
úgy látom, ez is pont olyan :)
neked van kedvenced egyébként ilyen körökben? -
#315 Áhh - az "Elektronika 302"-es sokkal inkább "off" volt mint hi-fi.
Sorry! -
WhoGo #314 Üdv!
A BASF deck talán egy D-6334 Hi-Fi lehetett. Nem A BASF gyártotta, valamilyen japán partnertől szerezték be. Valóban alapkészülék volt, kétmotoros, egy hangtengelyes futóművel, Dolby B, MPX szűrő stb... -
#313 #312-re:
ja. +kavart a deplez.net :) -
#312 deprez
-
#311 úgy látom, csak érdemes volt nyitni 1 ilyen témakört is..
sok régi ketyere emléke bukkan elő-elő lassacskán.
erről jut eszembe egy nekem legalábbis ritkaság:
10-en x éve egy használtcikk kereskedésben láttam egy nem túl komolynak látszó basf márkájú ezüstszínű decket is!
azóta sem találkoztam ezzel a típussal sem sehol.. -
#310 #305-re:
ez az elektronika 302-es nem látszik hifinek :)
amúgy az volt?
már úgy értem: fülre xólt úgy erősítőre kötve, mint egy akármilyen deckmagnó? -
#309 #304-re:
nekem sajna csak rövid ideig.
elcseréltem ezt is, mint sok más deckmagnómat. az akkori haweri körömben státuszszimbólum volt ez is, akárcsak a pájó ct 501-es..
ami nekem sohasem volt, de máig naon xeretnék 1-et a gyűjteményembe.
xintén kb. 1 hétig volt viszont 1 db ezüst deplez mutatós pájó ct 1000-esem.
sorry, de képeket mobilról nem tudok belinkelni.
ha valaki + tenné helyettem, akkor nekem később már nem kellene :) -
#308 ...A 203-as!!! -
#307 Most pedig van egy ilyenem - folyamatban a felújítása, ajándék lesz nagybátyámnak.
...25 évvel ezelőtt én "örököltem" tőle egy ilyet (az ez előtti 203-as modellt) - éveken keresztül nyúztam.
Majak 205 -
#306 Ilyet se láttam még, nagy gép! És az a zene! -
#305 Az első kazettás magnóm!!!
Elektronika 302 -
#304 Ilyen nekem is volt. -
#303 Ez a k..va SG miért nem akar most videót fogadni?!! -
#302 Szép... -
#301 Az enyém, egyik (volt) Xerelmem!
Pioneer CT-339
-
#300 Ezen behaltam baszki! :DDDDDDDDD -
#299 A YT leírására katt, onnan másoltam be. -
#298 tudom. az én saram
csak hát a türelem nem a legfőbb előnye
egy kicsit nosztalgikus hangulatom lett..
régi xerelmem a kis sanyo:
-
#297 A te tanítványod... -
#296 ha már mindenre felkészültél, jöjjön jó, vagy épp rossz az életedbe,
ha nem ujjongsz, s nem panaszkodsz miatta,
akkor lábad megvetetted a tökéletes tudásban..
zr.
ui.: most az 1x kivételesen:
ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna
azért köszönöm, hogy fáradtál. ez sokat elárul rólad.. -
#295 Ő egy X-manus. -
#294 bocsánat, ezt nem hagyhatam Xki!
önéletrajzi segédlet ZR-Mesternek
tényleg a teljesség igénye nélkül van néhány 5letem, gondolom xijenekre gondolX, mint péel:
-hihetetlen nagy múltú és abXszolút mellébeszélési tapasztalattal rendelkezel
-Xbig egomániás hajlamodat csak a halandzsaképességet múlja felül
-ha te lennél pinokkXio,akkor az orrod legalább 3x körbeérné az egyenelítőt
-igazából fogalmad sincs, mi a hifi valójában, hogy a Xhájendről már Xne is bexéljünk, és ezen még az Xsem segít, hogy végülis regisztrált hallássérült vagy
-abxszolút idiótán írX mindent, pont oan vagy mint egy sügér EMO
-viszont néha már-már pojénos,amit csinálsz,mert Xhogy komolyan venni sosem szabad
-de mindezt következetesen hozod már évek óta,ezért hát naon megbíxható vagy, lehet rád Xámítani, ha már egy ökör kevés
-mert oan naon cukimuki vagy
-de a követXkezetességet csak a nem Xszakmai dolgokra és a blődségre Xkorlátozódik
-mindig Xar képeket és limlom gépeket rakXsz fel a fórumba
-mindent úgy adsz elő, mintha tudnád miről beszélsz, de ennek megfejtése még soXse sikerült senkinek sem, és mivel te ismered önmagad, így neked sem! :)
-már csak pojénból is Xeretsz félre-alá-mögé- és mellébeszélni mindennek
-és legvégezetül, de nem utolsósorban, mert hát végülis úgyse tud senki lebeXélni arról, hogy nem Te vagy a legendás még élő legnagyobb (jedi)Mester
-
#293 Nem tudom, honnan szedted az infót, de nehogy már azt próbálják nekem bemagyarázni, hogy a készülék 38 cm/sec-en mindössze 18 kHz-ig fungál?!!
AKAI GX 747
-
#292 [b]3 Motor's
3 Head's 2-Track stereo.
2 Speed 19\38 sm\sec (7\15 ips)
Internal Control Stereo Amp with control speaker.Balanced I/O XLR
Frequency:
19 (7.5ips) - 40-16000 Hz
38 (15ips) - 30-18000 Hz
Weight about 35-37 Kg.
-
#291 Jah, manapság meg arról olvasni a sok hülyét, hogy egy Z5500 mekkora királyság, mert... nem írom le a sok baromságot. Egy laptopnak jó egy ilyen, vagy egy Z2300, de aki minőségben akar zenét hallgatni, az minimum vesz egy régi videoton, orion erősítőt és hangfalat. Nekem az álmom, egy Mechlabor SL102-es lemezjátszó, ha már a magyarok szóba kerültek, de egy STM 600-800 VAGY 850-ES magnóval is elélvezés közeli állapotba kerülnék.
A 100-101-102-es lemezjátszókról már nem is beszélve, a maguk 40-45kg tömegükkel.
7:28-nál pl...
-
#290 Mondjuk ehhez nincs mit hozzáfűzni - lehet csak nosztalgikus vagyok, de azok a hatalmas régi gépek nem csak szépek, hanem jók is voltak! (meg még most is, ha megőrizték jó állapotban) -
#289 Írt valaki ilyet?
Egy biztos a Pioneer sx 1980 sem volt high end, mégis hangzásban (állítólag) odabax néhány milliós most gyártott hájendnek, ez akár igaz lehet a többi retro termékre is. Leírni pl nem tudom, hogy a 77-es SU 7700-as erősítő a JBL hangfalakon mennyire szépen szól, pl egy szinfónikus alatt olyan hangokat is hall az ember, amit normális körülmények között nem, harman kardon avr 745-ös erősítővel összehasonlítva, ami ugyan már jó pár éve megvan és hájend
ként is emlegetik, mégis a kettő között ég és föld a különbség a 77-ben gyártott technics javára.
Azért, mert valami retro, még nem kérik el az árát, azért, mert valami retro és tökéletes állapotban van, még nem kell milliós árakat fizetni, de azért, mert valami retro, kiváló állapotban van és ez mellett olyan hangzásban van részed, amitől behugyozol, annak elkérik az árát. Példának okáért a TECHNICS RS 1500-as magnóért.
Ha bemész egy médiába, mit látsz...? Sok fostenger házimozi erősítőt, nagy parasztvakításokkal, sok pénzért rád erőltetik, te meg örülsz, mint majom a farkának, hogy vettem félmilláért egy erősítőt, ami aztán kurva jó, bár kihasználni akkor lehet, ha ugyanennyiért veszel hozzá hangfalakat is, aztán rájössz, hogy DD-ben, DTS-ben, vagy TRUEHD-ban vagy mi a tkm tényleg leszakad a háztető, mert erre találták ki, de sima SZTEREÓBAN szart sem ér egy 1970-80, max 1990 év között gyártott minőségi analóg ketyerékkel. Akkor mi a high end? Mert az én harman kardon erősítőm biztos nem az, ellenben az analógok a sok fémmel, meg a nagy trafókkal, kondikkal még akár meg is szólalhatnak úgy. -
#288 Van benne valami, de azért legtöbbször sikerül (nekem). -
#287 #286-ra:
a "válasz erre" nem faxa opera mini alatt mobilon :(
sorry..
ml-t, mint márkát említettem, mert sokak xerint a technics nem gyárt high end termékeket, mint mondjuk a martin logan.. -
#286 Idegesítő, hogy nem használod a válasz erre gombot, ez az egyik.
A másik, kibaszottul nem vágom, hogy megint miről zagyválsz, hogy jön ide ML, mikor egy orsós magnó a téma?
-
#285 #283-ra:
nem tom, morcikutyi barátunk is eképp vélekedik-é
emigyen mezei márkáról :)
mert vannak, akiknek a high end nem a fél millánál kezdődik, hanem mondjuk martin logan-nél.. -
#284 Félmilla csak, hát izé... :D
Szerintem ez a német hülye elszállt egy kissé az árral... -
#283 Addig nem nyugszom, amíg a 77-es technics tornyomhoz (a méret-41cm-és az évszám is stimmel) az sh 8020-as EQ-t és a videón látható orsós szépséget (TECHNICS RS 1500 vagy 1700) be nem szerzem, utána olvastam, hogy főleg vájtfülü amerikai piacra gyártották, milyen precíz működése van már :O
http://www.abload.de/img/technics77-19r71d.jpg