Amerika szerint hiba lenne visszatérni a Holdra
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://www.youtube.com/watch?v=22pk2polNeA
http://www.youtube.com/watch?v=iIW2cLOgMl8&feature=related
<#alien2>#alien2>
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
most komolyan?
az egesz holdbazis ertelme szerintem, mar parszor leirtam, annyi lenne, hogy olyan technologiat fejlesszunk ki ami lehetove teszi h olyan helyen eljunk ahol nem elhetnenk, ami hulyeseg szerintem, mert elegge arral szemben valo uszas, szoval szarintem ertelmetlen, max banyaszasra es feldolgozasra, de ha nagyon fejlettek lennenk en a napi urjaratot se zarnam ki... egy bolygon elni tul sok valtozoval jar es tul nehez befolyasolni oket, a legnagyobb problema a gravitacio... lehet nem tunik nagy dolognak, de szerintem az
a palyara allitast meg oldjak meg liftekkel... van par laseres kiserlet, meg vlmi szenszalas csovekbol is akartak csinalni, nem tudom hogy allnak...
Én:"ha egy ócska minõségû képen látunk valamit, ami olyasminek néz ki amit látni szeretnénk, az máris megdönthetetlen bizonyíték."
Érzed hogy mi a probléma?
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Az egész holdbázisosdi lényege az lenne, hogy nincs szükség a költséges föld-hold utakra a szállításhoz/utánpótláshoz.
nanorobotokat vinnenk fel, amik be lennenek programozva h dolgozzanak mint a hanygak, felviszunk vagy 50 darab bazinagy acelrudat, es szepen osszeraknak egy hajot😄 megsporolod a szerszamokat, rogzitoelemeket, allvanyzatot es az emberi munkat, bar igaz h nanomereteken dolgozni eleg sok ido letrehozni egy urhajot... de ha mar gondolkodunk, merjunk nagyot gondolni😄
szerintem az egesz tovabbi fejlodesunk a robotikan, energian fog mulni, ha van aki megcsinaljon vlmit es van ra energia legtobbszor elkeszul... csak nekunk kell etel meg levego es viz h elhessunk... na meg a gravitacio
Mert most akkor bizonyíték egy fotó vagy sem?
De, mégegyszer mondom, gondolj bele a volumenbe. Mekkora munka lesz(?) mindezt a Holdon létrehozni, és ugyan ki vállalná be, amíg a kormányok négy éves ciklusokban gondolkoznak?
Vagy egyszerûen, gondolj bele mennyi minden kell ahhoz, amíg pl. a vasércbõl megmunkált acéllemez lesz, abból meg valamilyen alkatrész. Amíg a földön vagy, ez tök egyszerû, vannak bányák, kohók, gyárak, meg az egész szükséges háttéripar, de a Holdon?
<#hehe>#hehe>
<#sniffles>#sniffles>
http://www.youtube.com/watch?v=P6MOnehCOUw
Angol tudás nem árt
press any key to continue, and any other key to quit
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
+ ha naogy eros magneses mezot akarsz csinaljunk midnent kevlarbol, szenszalbol, kompozitokbol es b*sszunk le egy elektromagnest az urhajo kozepepe, persze sok minden gondolom meg kell valtoztatni az elektronikan is ... es PLZ nehogy vlki felhozza : ES MI VAN HA EGY VAS ASTEROIDA KOZELEDIK FELENK😄
1. ugye a hoaxer alapállás az hogy a fotók nem bizonyítékok, ugyanakkor ha egy ócska minõségû képen látunk valamit, ami olyasminek néz ki amit látni szeretnénk, az máris megdönthetetlen bizonyíték.
2. vannak már messze jobb felvételek, egyre több. Persze ezesetben a fotók megint nem bizonyítanak semmit. Gondolom.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
#35: <#eljen>#eljen>
Lunar Orbiter
Zond 3 #1
Zond 3 #2
Stb.
Komoly könyvek? Gyújtósnak jók...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Kis csónakokkal állítólag már szinte az õskorban átkelhettek kontinensek között. Elég ha átmegy pár száz ember, és be tudnak népesíteni bármit, ahol lehetséges élni.
Persze, jobb technológiánk van. De mégse "terraformáljuk" pl. a déli sarkot, a sivatagokat stb. Miért? Azért, mert kb. gyakorlatilag lehetetlen. Nincs rá elég energia.
Az ûrutazáshoz sincs elég energia. Kb. ilyen egyszerû. Nem hogy más csillagrendszereket, de úgy tûnik, hogy a saját rendszerünk bolygóit sem fogjuk soha meghódítani. Új erõforrások, technológiák? Ha elfogy az olaj, akkor drasztikusan csökkenni fog a tudományos haladás is. Ki fog akkor brutális pénzekbõl részecskegyorsítót építeni? Örülhetünk ha nem ugrik egymásnak majd az egész világ, a "civilizált" országokat is beleértve, amikor az olaj elfogy...
Persze álmodozni meg kétpofára habzsolni a bugyuta scifi sorozatokat azt lehet... 😊
NEM bazdmeg.
Te miket állítasz? Olyan dolgokat amiket, most találtál ki.
500kg kõ? Egy kérdés... 500Kg követ hogyan raktak be egy olyan cuccba, amibe ketten is alig férnek el?...
Idióta barom. Én csak leírtam, hogy vannak igen komoly könyvek amik ezzel foglalkoznak, és nem állítottam, hogy nem voltak.
Azt viszont bármikor el tudom képzelni, hogy akkor NEM voltak, de késõbb igen csak kelett a szenzáció, az oroszok ellen ugye.
Amúgy célszerûbb lenne kialakítani a holdon egy kutató/bányász/építõ kolóniát, és az ottani anyagokból építeni a következõ ûrhajókat meg a többi cuccot, a kaját meg eleinte lehet felküldeni, aztán pegid ha beindul a bioszféra központ akkor ott termelni a kaját. De ez a néha néha felröpködünk és örülünk egy darab visszahozott kavicsnak... Kockáztassanak és ennyi.
N+1-szer szúrtam be linket...
kepzeld mennyit fizetnenek😄, utazhatsz 8 evet oda vissza, es nem latsz semmit😄
az egesz lenyege az lenne, h ha jon egy aszteroida ne nyirjon ki minket, tonkretesszuk a bolygonkat mehessunk tonkretenni egy masikat, rovidtavu elkepzeles h ittmaradunk a megujulo energiankkal, vagy elmegyunk vagy kinyiffanunk, lehet nem most nem egy nem szaz nem ezer ev mulva de egyszer biztosan... ertelmesebb lenne az elkepzeles ha elheto modulokat epitenenek a urbe ami fentartja az eletet mert konnyebb egy mikrobioszferat fenttartani mint egy egesz bolygot lakhatotva tenni, lakhatot talalni
mindenki fektessen szepen ebbe, es a banyaszatba h megoldhato lenyen akarhol banyaszni... aztan robotika es elleszunk mi szepen... meg minden ember probaljon meg betelni azzal ami eleg es ne akarjon 3 autot meg par millas bankszamlat... ha midnenkinek eleg lenne a napi 2-2,5K kaloria akkor nem lenne ehezes, ha robotikat felhozzuk ertelmes szintre dolgozni se kellene... es valljuk be oszinten... mindenki elni akar es nem dolgozni... ha nem a penz hajtana a tarsadalmat tobbet elerhetnenk, teny h a penz a mozgatorugoja mindennek, az is kezenfekvo h ez sose fog megvaltozni... meg azt is megengedem h ez jo, mert a motivacio jo dolog, de vegso soron a penz lesz a vesztunk is...
summa summarum: most es az elkovetkezendo evekben tok ertelmetlen az urbe menni, de ha nem lesz meg a technologia amit kifejleszteni nem 3 nap akkor majd ha az urbe kell menni se fogunk tudni ami elegge szivas lesz...
iSS!
Nos. 😊
Akkor szeretném ha ezt az elvet saját magadra is alkalmaznád, ha legközelebb elõjössz valamelyik elvetemült elméleteddel. Tudod mire gondolok, UGYE?
\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"