203
  • sanyicks
    sőt inkább 11+ km/sec kell a földről induláshoz
  • sanyicks
    "A kutyát nem érdekli a Hold... előre kell tekinteni és nem vissza múltba."

hát igen te sem gondolkozol... a holdbázis éppen a marsra induló expedíció miatt kéne.
    Tudod ~10km/sec elérendő sebesség vs 2,38, 100 km vastag légkör vs 0 légkör+ mágneses kezdeti gyorsítás lehetősége.
  • teddybear
    Az ilyesmi egyrészt nagyon sokba kerül, és nagyon soká térül meg, másrészt meg az ilyen messzi élők előbb-utóbb önállósítják magukat, mint a földi gyarmatok tették.
  • teddybear
    Akkor majd azt mondják, hogy a japánok vagy a kínaiak rakták oda az amerikai zászlót, persze jó pénzért, vagy csak nemzetközi összeesküvésből.

Egy ilyen hívőnek meg nem lehet elmagyarázni a valóságot, mert nem hisz benne. Legalább akkora feladat ez, mint egy hitgyülist rávenni, hogy ne higgyen Istenben, vagy egy szcientológust a józan észt használatára rávenni.
  • jAMEsbAUd
    Azt nem vagjak, hogy nem a Holdra kellene lepni ujra, meg a Marsra kellene lepni vegre, hanem szepen fogni, terraformalni a holdat, kolonizalni, aztan irany a Mars es azt is! Nem a multba tekinteni, hogy most megint odamenni es ott ugralni egy kicsit es jajdejo, hanem benepesiteni!
  • Csirke4
    Te Pulispace csapattag vagy?:>

Mellesleg majd mikor odagördül a pulirover és lefényképezi az amerikai zászlót már senki nem tagadhatja majd le, hogy jártak ott az amcsik.
  • sedward
    A boldogságot nem a holdon vagy a marson kell megtalálni - mondta az elnök.
    A boldogság itt van a földön. Ezért tehát minden űrsikló helyett építünk még egy-két bombázót...
  • roliika
    Ha tényleg nincs komolyabb akadálya...pl erős idő dilatáció, vagy folyadék űr, vagy feketeanyag, antianyag...hú lehet túl sok Star Treket néztem.
  • roliika
    Hol voltak meg hol nem...szerintem voltak ott eléggé, más tészta, hogy amit a nép megkapott azok retusált képek, kivágott szövegek, stb.
    Buzz bácsinak is egyik hát ilyen elmerokkant mondta, hogy nem vótak ottaaan wáá.. Buzz bácsi meg orrbavágta csórikámat. Ha nem lettek volna ott, egy válrántással megoldotta volna szerintem, viszeont ez erős indulatokat váltott ki belőle.

Meg ugye mégiscsak van egy tükör a Holdon amivel a távolságát mérik...stb..
    Volt ott más is, meg van is, nem feltétlen ill nem biztos hogy van ott élet, de okat kell legyen, hogy nagyívben kerülik.

Nem csak költségvetési okok.
  • Dynamic
    Igen, tudjuk, hogy az egész Hold utazást egy filmstúdióba vették föl. Na persze, idióták.
  • RoyalPredator
    De, a NASAnak vannak irányadó fejelsztései pl.
    Katonaságban, majd civil életben használatos elemekre gondolok.
    Kifejlesztenek pl egy új kapcsolati formát, új anyagokat, fejlesztik a robot technikát, és sorolhatnám, ha tudnám. Google todja biztos.
  • Tetsuo
    Igazabol nincs komoly motivacio ahhoz, hogy barki a Holdra v a Marsra jusson, ugyanis a kapitalizmusban a motivacio a PROFIT.
    Egy cegnek semmi erdeke, hogy beleoljon egy csomo penzt, fejlesztest, az allamok meg nem nagyon tehetik ezt meg jelenleg.. nincs haborus verseny v ilyesmi, a Foldon is van eleg sok problema a civilek szerint igy ok sem tamogatjak, hogy ebbe oljenek bele sok-sok milliard dollart.

Csupan szentimentalis abrandozo oreg fickok, ami a Nasabol is maradt.
    Persze tortennek tessek-lassek kutatasok, lelkes kis csapatok alamizsnaert esedeznek nagy cegeknel, akik a marketing fel%-at odavetik.. egyszercsak lehet, h vmi talalmany segitsegevel olcson is eljuthatunk oda, ahova amugy nem sok eselyunk van (Mars).
    Ha eros katonai erdek lenne es a DARPAn mulna, mar koloniak lennenek ott, de nincsenek ilyen erdekek.
  • COOLancs
    Az USA gazdasága a 80-as 90-es években elég jól muzsikált,de mit értek el ebben a periódusban az űrkutatásban? Szinte semmit... Mostmár hiába vitatkoznak, hogy hova kéne menni, se pénzük, se elhatározásuk nincsen. 10-15 év múlva Kína Holdra száll, aztán majd ők eldöntik hogy mihez kezdenek.
  • Chocho
    Az aláírásodban magadra célzol? :)
  • gyonax
    Ezzel egyáltalán nem értek egyet. Egy középkori ember se tudná elképzelni, hogy a mai technikai/technológiai szint elérhető. Attól, hogy a mai ember azt hiszi, mindent tud, ez nem feltétlenül van így(a történelemben nagyon sok civilizácíó hitte, hogy mindent tud a világról... és egyikük sem bizonyult igaznak). Persze igaz, hogy sokkal többet tudunk a világról, mint előttünk néhány száz évvel, de mi a garancia arra, hogy néhány száz év múlva nem fogunk még többet tudni(akár annyit is, hogy az űr meghódítása valósággá válhasson).
  • edios
    egyetértek, meg ez a marhaság is hogy berögződött mindenki fejébe, hogy valami nap körül kering a föld pff.. azért az a legszánalmasabb, amikor azt állítják hogy közel gömbölyű a föld. nem tudom honnan találnak ki ilyeneket! de az emberek rendesen bekajálják, mint a holdraszállást, evolúciót meg a gravitációt is.
  • T0nk
    "Teljesen jogos. A kutyát nem érdekli a Hold..."

Már elnézést, de az egész csapat nevében tiltakozom. Egy darab kutyát biztosan érdekel a Hold.
  • gombabácsi
    Amúgy arról vitázni, hogy voltak-e a Holdon, totálisan felesleges. Ugyanis ha nem voltak és kamu volt, mit számít? Semmit, ugyanis mindannyian tudjuk, hogy a technikánk lehetővé teszi hogy pár embert eljuttassunk oda.
  • motyodlee
    evvel teljességben egyetértek.
    egyre jobban inog a a lábunk alatt a talaj, a dolgok helyrehozása helyett inkább elmenekülünk egy másik bolygóra. egészen érthető, emberből vagyunk...

eszembe jutott egy videó is, ami képletesen de felfesti a marsi világképet video
  • gombabácsi
    félelmetes sokkot fog okozni a "fejlett" világ fiataljainak (és öregjeinek), hogy az emberiség sosem fogja meghódítani az űrt...
    akár bele is rokkanhat ebbe a "fejlett" világ...
  • Rotyoka
    Nem tudom mit támadjátok annyira a második kommentet, mivel nem 1 könyv foglalkozik azzal, hogy meglehet hogy nem is voltak a holdon.

Ráadásul tudományosan támasztják alá a dolgokat, ami azzal kezdődik, hogy nem úgy haladnak, ahogy kéne ill. a földet is teljesen lehetetlen szögből látják onnan.

Persze az emberewk agyába már olyan szinten beleégett, hogy ők bizony voltak a holdon, hogy aki ellent mer mondani az egy fasz.
  • lapaleves
    számomra egyre logikusabbnak tűnik, hogy ez a mars meg holdutazósdi egy igen drága rongyrázás csak, és nem szabadna erre pénzt pazarolni.

a "pazarolni" szót relatív értelemben értettem, azaz inkább a megújulóba kéne nyomni a pénzt. ennyi pénzből tuti kijönne pár ütős áttörés napelem meg akksi fronton. utána röpködjünk.

ez így nekem olyan, mint mikor a nyomortelepeket mutatják, hogy a család a földön ülve nézi a műhódos lapostévét. márpedig ezt a bolygót már nyomorteleppé változtattuk, inkább renoválni kéne, mint nagyobb tévét venni.
  • Armagedown
    sose voltak az amcsik a holdon
  • mokorottyu
    "2011. október 11-én Obama törvénybe is foglalta ezeket a magasztos célokat"

Átaludtam volna egy évet,bagy a cikkíró a jövőből utazott vissza? :O :))
  • Lollerka
    Ha azt mondjuk, hogy nem vagyunk rá képesek, az olyan mintha azt mondanánk, hogy kevesebbek vagyunk régi önmagunknál, és ezt ez a nemzet nem fogadhatja el és nem is engedheti meg magának

ertsd ha nem megy nem kell eroltetni... amcsik tuti nem jutnak el a marsra, elobb jut el kina ugy is voros bolygo nem?:D
  • teddybear
    Elég hatásvadász cím, mit mondjak.

A Smithsonian kurátora ugyan kulturális körökben nagyon befolyásos, de nem mindenható. Ráadásul nem sok köze van a NASA-hoz. Ami pedig a "maradjunk a Földön" mozgalom tagjait illeti, ha tőlük függne, még mindig egy barlangban ülnénk, és nyers húst ennénk. Ha egyáltalán lemásztunk volna a fáról.
  • Prof William
    Az lesz majd a vége mint Hyperion regényben...

"A mars szinte semmit sem változott azóta hogy 400 éve leszállt rá egy űrhajó amelynek utasa kitűzte a JAPÁN zászlót." :)

A NASA-t ha így fojtatja simán tűnövik más űrcágek és még mindig holdra szállással fog foglalkozni amikor mások már Plútónál járnak.
  • NEXUS6
    Amúgy szerintem ezek sose nem mennek a Marsra!

Mindig csak ez a nyínyányú szöveg. Kb a NASA-nak az utóbbi 15 évben olyan 5-10 mrd $-t kellett volna új rendszerű, csiklót kiváltó szállító kapacitás megteremtésére, meg mélyűri hajtóművek, technikák kifejlesztésére.

Az aktuális amcsi elnök mindíg elbaxta a pénzt az aktuális háborúra meg az aktuális bankkonszolidációra, most akkor ne sírjanak, hogy nem kóser a Hold, mert oda lehet, hogy csak másodiknak, harmadiknak érnének oda, és ez micsoda presztizs veszteség.
    Nem lehet, hapsikáim, hanem biztos!
  • NEXUS6
    "Teljesen jogos. A kutyát nem érdekli a Hold... előre kell tekinteni és nem vissza múltba."

"...De ha éjjel az égre nézek
    Nekem mondhatjátok a híreket
    Hogy az ember a Holdra érkezett
    Olyan biztos az, amit érzek

Mert ha éjjel a Holdról énekelek
    Velem sír a sok éhes kutyagyerek
    Mi együtt mondjuk el mindenkinek

Mégis sajtból van a Hold, sajtból van a Hold,
    Sajtból van a Hold, sajtból van a Hold
    Sajtból van a Hold, sajtból van a Hold
    Sajtból van a Hold, sajtból van a Hold..."
  • Tinman #14
    Nem érted?

A Hold-on nincs élet, egy árva mikróba se.

A Mars-on van esély, legalább egy mikróbára... és a várhatóan merőben eltérő DNS struktúra elképesztő lehetőségeket rejt magában.
  • Csaba42
    Az UFO-k utasították az amcsi kormányt és Orbánt, hogy ne küldjünk oda több embert. Én is ott voltam.
  • tomcsa4
  • JimKirk
    +1
  • adler30
    Én nem értek hozzá,de miért kell ilyen ostobaságot állítani:"A Holdat letudtuk, jobban ismerjük, mint bármi mást"-Ez a kis Buzz jól megaszonta-ők aztán mindent tudnak.Egyébként tényleg fontosabb lenne a Mars expedíció,de azért ismerjük be:a saját bolygónkat sem ismerjük.
  • dzsagon
    talán először el kellett volna menni oda
  • KRTuning
    Ezzel rám céloztál?
  • jaspercry
    Miért voltak?
  • tmisi
    Ahha. Majd a Mars-utazást is megrendezik, mi?
  • gothmog
    Nem tehetsz semmit, úgyis flémbe fog fulladni az egész. Ez már csak így megy az sg-n. Pedig csak annyi lenne, hogy senki ne válaszoljon az ilyenekre. Ugyanis a trollokat a figyelem élteti.
  • ParadoxH
    +1

várható volt