203
  • Molnibalage
    Úgy látom nem érted amit írok...
  • Molnibalage
    És ezt mivel bizonyítod a hiten kívül? Miért alkalmazkodna? Azért, mert szerited ez a logikus?
  • halgatyó
    A vikingek is azt mondták ezer évvel ezelőtt: minek odamenni arra a másik szárazföldre?
    Nem is mentek oda többször. El kellett telnie fél évezrednek, mire másvalaki megtette, és nem csupán odament, de ki is aknázta.

Ma már nincsenek vikingek.
  • DontKillMe
    Ha létezik olyan földönkívüli intelligencia, amely eljutott hozzánk az elmúlt akármennyi évben, akkor ahhoz mi, mostani emberek kb olyan evolúciós mínuszban vagyunk, mint a mostani ember a kőbaltáshoz. ..én sem keresném egy ilyennek a társaságát...Éppen ezért azon sem csodálkozom, hogy ők sem a miénket.
  • DontKillMe
    A mai fejlettségi szinthez hasonlítva azt is elég nehéz elhinni, hogy egyáltalán jártak ott...
    Főleg, ha azt nézzük, az gondot okoz nekik, hogy az állomásra eljussanak. Nincs egy normális hordozórakétájuk. "Ezek" jártak a holdon? Vicc..
  • NEXUS6
    A rendszerváltás óta még 1 generáció sem telt el, de öröm hallgatni a sok újgazdag kispöcst ahogy karattyolnak, megfórumoznak. Lenéznek mindenkit, csak mert apuci privatizálta a téeszt, úgy beszélnek mintha ők xarták volna a világot. Az, hogy 20 éve még az emberek egyenlőségéről szólt a rizsa nekik nem sokat számít.

Szerintem nem kell ide 3-4 generáció.
  • Kara kán
    Holdra menni? Majd idejön a Hold. :-)
  • Lollerka
    mna ha nekem + - szamitassal megoldasz egy egyenletet amiben szogfuggvenyek vannak akkor kalapot emelek elotted, szegeny fedelzeti szamitogepuk orult h rendszerdiagnosztika futott ami legtobbszor annyi volt h mindent telehuzaloztak ha vlmi gebasz van elaludjon v kigyulladjon egy ego

@Rotyoka, MacropusRufus

a nagy kerdes az tul lehet e elni ilyen gravitaciovaltozast, h alkalmazkodhassunk

• Rotyoka
    szerinted 3-4 generáció tud alkalmazkodni?

Ember.. több millió éves evolúció megváltoztatásához nem elég 300-400 év.
  • Thrawn
    Feltéve, ha ott állítanák elő, gazdaságosan, önerőből. A jelenlegi tempót tekintve ez reménytelen, másképp mondva évszázadnyira van. A Marsra, ha 20-30 éven belül szeretnénk eljutni, bizony a Földről kellene indulni.
  • MacropusRufus
    hát igen. De menjünk messzebb az időben, addíg amíg már a 3-4 generáció fog felnőni mondjuk a Marson, csökkentett gravitáció mellet. Mi lesz velük?
    Gy.k. semmi. A szervezetűk, a fizikumuk alkalmazkodni fog szépen a kevés gravitációhoz. Ezért mondjuk érdekesen néznének ki. El tudom képzelni, hogy kissé nyulánkabbak lennének mint mi v. esetleg ha a méretük simmel, akkor a fizikumuk lenne gyengébb, hozzánk képest. Viszont sajnos nem biztos, hogy vissza jöhetnének a Földre. Az erős csont alkalmazkodik a csökkent gravitációhoz, ahhogy írtad. De ha eleve, olyan helyen fejlődik ahhol kicsi a geavitáció akkor nem nagyon fog tudni alkalmazkodni, pontosabban tud, de lassan. (akár csak a csont gyengülés esetében). Tehát szerencsétlen marsi ember, eléggé nehezen mozogna a Földön, megkockáztaom, hogy kerekesszék kellene neki.

Szóval a gravitácó az ami bele fog szólni a doglokba, sztem is.
  • MacropusRufus
    Sztem hiba, hogy nem mennek a Holdra. A Holdról minden indítás hatod annyi eneregiába kerűlne (v. 6x nagyobb a hasznos teher tömege). Onnan a Mars is könnyebben elérhető. Ezt az egész ISS programot butaságnak tartom. Dollár milliárdokat dobnak ki, a rendszer még nincs kész, de már javításra szorúl az első modul, bizonyos része. Tetű lassú munka. Meg értelmetlen.

• Molnibalage
    Attól, mert gyorsabban oldasz meg egy egyenletet, a porblémát leíró matematikai modell pontatlansága és érzékenysége az egyes mért változókra nem lesz jobb. Gyorsabban kapod meg ugyanazt a pontatlanságot tartalmazó végeredményt...

• Pares
  • Thrawn
    Nyilván valami olyasmire lesz szükség, mint a holdraszállásnál, de a leszállási ellipszist akkor is jelentősen szűkíteni kell, hiszen a leszállóegység nagyon is kiszámított üzemanyagmennyiséggel rendelkezik. Armstrong is kiszárította a tankot, pedig csak néhányszor tíz métert korrigált. Szerencsére a MRO felvételei alapján már ki tudják választani azt a helyet, ahol biztonságos a leszállás.
  • Lollerka
    sztem nem is jarnak... csak par kutato jar az indianok koze is...
  • grebber
    Belegondolni is félelmetes milyen fejlettségi szinten vannak "ezek/azok".
    Ha már a sok ezer évvel ezelőtti piramisok falain is rajzolták őket.Ha már akkor ennyi évvel ezelőtt repültek most hol tarthatnak hm fincsi lehet.
    Tényleg csak röhögni járhatnak közénk.
  • Lollerka
    anno a fedelzeti szamitogep kevesebbet tudott mint manapsag egy zsebszamologep...
  • Molnibalage
    Bödőcs Tibor haverja szerint nem az a kérdés, hogy vannak -e UFO-k, hanem az, hogy van -e hozzájuk kapcsolási rajz. :)
  • Molnibalage
    A szonda leszállási ellipszise azért nagy szerintem, mert full automatikus. Egy Föld-Mars távon emberi bevatkozás nélkül a 200 km pontosság nagy. Emberes leszállás esetén nem megoldható, hogy olyan pontosan lehessen landolni, ahogy Amstrong tette anno?
  • Lollerka
    kerdes nem az h vannak e, hanem az h meg elnek es megtalaljuk e egymast:P
  • Molnibalage
    Mondj egy valós és működő alternatívát. Ja, hogy szájkaratézni mindenki tud...?
  • Rotyoka
    Ebben nem hinni kell. hanem biztosra venni hogy vannak, mert vannak.

Ráaádsul már az is felvetődött, hogy mi is azok vagyunk, mert nem kizárt dolog hogy egy baktérium, vagy akármi amiből kialakulhatott a mai élet alapja, az egy meteoron érkezett el
  • Lollerka
    99% h letezik/letezett foldon kivuli elet, a kerdes csak az h sikerult e elhagynilyuk a bolygojukat, nekunk is nehez, hawking is elmnodta, nem olyan egyszeru addig elelni egy bolygon h urutazhassunk, ha ok is olyan agresszivek mint mi es a kubai valsagot mashogy oldak meg lehet mar nem lenne ilyen problema, minden allat agressziv, ez segitett tulelni, kicsit mas kerdes h a szocializalodasuk hatasara ez mennyire maradt meg naluk

ha egymassal nem haboruztak szerintem velunk sem fognak, nem hinnem h ugyanolyan bolygon fejlodtek ki mint mi, akkor minek, ha igen akkor uraim sz*ptuk... nem olyan kulonleges a bolygonk ha azt vesszuk mi van itt, csak szamunkra kulonlege, ha vlki ide el tud jonni nyersanyagert el tud menni mashova is, aki urhajokat tud epiteni szerintem szolgakra sincs szuksege:D
  • Thrawn
    A Pathfinder leszállási ellipszisének nagytengelye pl. 200 kilométer volt. Az MSL-nél próbálják 20 kilométerre szűkíteni, de emberes expedíciónál ez is megengedhetetlenül sok. A tervek szerint lakómodul, laboratórium modul, visszatérő egység, nukleáris generátorok landolnak külön-külön, ráadásul a lakómodult össze kell kapcsolni a kutató modullal, ezért kerekeket kapnak és korlátozott mértékű elmozdulásra képesek, de nyilván nem kilométerekről van szó. A keringési pályáról amúgy is praktikusabb a leszállás a már említett okok miatt.
  • endrev
    Hurrá. Csak felejtsék már el a rakétákat...
  • Permissive
    jaja, elképzelem hogy ide jönnek az ufok, és értetlenűl néznek körbe: mi van itt?
    majd küldenek "haza" egy üzenetet: gyertek má wazze, ennyi hülyét még nem láttatok:)))))
    ilyenkor mindig a south parkos epizód jut eszembe: amikor a Föld volt a legnézettebb valólágshow:))))))))
  • grebber
    Háború igen ez a földi betegség sajnos kiirtani mindent amiről aztse tudják micsoda.

Én hiszek a "földönkivüliekben" szóval ha benyögnék léteznek velem nem történne semmi én csak örülnék neki,hogy végre a sok nyomorék hitetlen belátná amit már most bekéne!
  • NEXUS6
    Őöööö, azért ez nem biztos, hogy így van.

Ha vannak nálunk fejlettebbek és azok más társadalmi berendezkedése kb úgy viszonyulna a miénkhez, mint a miénk a jobbágysághoz, akkor miután azt megismernénk, szerinted mit csinálnának az emberek?

Mi is próbáljuk megőrizni/megvédeni az elmaradott Amazonas-menti indiánok kultúráját talán eddig csak ezért nem avatkoztak nyíltan közbe. Aztán ez megváltozik minél közelebb van fejlettségben a másik kultúra, annál könnyebben indítunk ellenük háborút.
  • grebber
    Ez akkora baromság ,hogy arra szavak nincsenek.

Vannak most is pár millióan akik hisznek benne,mégse borult fel emiatt az a valami amiről te beszélsz.Nem is értem ezt a felfogást, miért lenne változás egy ilyen bejelentés kapcsán. Mert ha benyögnék vannak akkor mivan? Biztos hogy nem a bejelentés napján keletkeztek szóval előtte is voltak mégse történt semmi.

Egyértelmű hogy nem vagyunk egyedül a világegyetemben.Biztos vannak sokszor fejlettebb "idegenek" mint mi.Ha valami bajuk lenne velünk már tudtunkra adták volna.
  • Piel
    Szerintem rengeteg dolgot eltitkolnak előlünk. Talán még technikai előnyt is kovácsolnak a megszerzett tudással, így biztosítva az előnyüket a Földön. Ezért érthetetlen a hétköznapi ember számára. Viszont a másik oldal figyelemre méltó! Ha kiderülne, hogy valami mégis van ott, akkor arra hogyan reagálnának a hétköznapi emberek? Lehet, hogy megváltoztatná a társadalmi egyensúlyt, elbillenne az a bizonyos mérleg? Felbomlana a mai társadalom és a Mad Max-hez hasonló világot kezdenénk élni? Ki tudja?
  • Lollerka
    tennem hozza h alap felvetel h az anyanak magasabb a calciumszintje ami beepul a csontokba
  • Lollerka
    fejlodo magzatot annyira nem is feltenem inkabb a csecsemokt, a magzat mig az anyamehben van addig van egy alap kalcium beepules a csontszovetbe, de amint megszuletik a terheles hatarozza meg h mennyi epul be, ha Ogs a terheles nem lesz neki tobb mint csecsemo koraban + egy kicsivel tobb, ami eleg problemas lehet akarmilyen betegseg verzes lekuzdesenel
  • Molnibalage
    Bizonyítsd. Jelenleg kb. 1:1 arányban van a fenntöltött idő és a földi regeneráció. A rekorder orosz fickó gyak. egy roncs volt, mikor lejött...

A fejlődő magzat az anyaméhben meg nem tud edzeni, ahogy egy újszülött sem...
  • Molnibalage
    Pár száz km? Ez tuti? A rovereket nem egy adott célterületre küldték?
  • Molnibalage
    Nem energia a problémás. A fajlagos teljesítmény. A rakéta hajtóműnél a gáz az, hogy az oxidáló anyagot magaddal kell vinned és a kiáramlási sebesség igen korlátos. Minden más hajtóműnl a gond az, hogy vagy bitang nehéz vagy kicsi a teljesítménye, de fajlagosan jók lennének, ha MÁR odafent vannak. Viszont oda mi viszi fel? Bingo, rakétahajtás. Nincs univerzális és brutálisan erős meghajtás kis tömeg mellett.
  • Lollerka
    nem tudom, alkalmazkodni igen, hosszu ideig tulelni? megnovekedett sugarzashoz is lehet alkalmazkodni, nade tulelni?:S igaz mas, hosz az sejti szinten karosit mindent, de senki sem mereszelt megcsinalni egy hosszu tezstet, tuti nem egeszseges, nem mondom h lehetseges, azt sem h lehetsegtelenek az ilyen szofisztikalt energiaforrasok, talan nem, es teny h nem kis erok jatszanak kozre egy csillag szuletesenel, de ki tudja, egyszer talan vlhogy:D ha semmi sem mukodne, meg mindig ott az N szamu dimenzio ahol lehet h vlhogy mashogy mukodik a termodinamika es minden megvaltozik:P
  • kisedi
    Nem arról volt szó h a mojave sivatagban forgatták a holdraszállásokat?
    A discovery-n egy többórás műsor volt Róla! A Lajka kutya legalább tényleg volt fent..
  • grebber
    Ja letudták.Ottaniak biztos nyilvánvalóvá tették még1x meg ne zavarják őket különben egy villanás és volt föld nincs föld ennyi.Titkolnak mindent ezek a mocsok szemétládák de nem értem miért!
  • Zolorado
    Az emeber képes alkalmazkodni a megváltozott gravitációhoz magától, nem kell génmanipuláció (az amúgy is elég sok etikai kérdést vetne fel).

Olyan hogy hidegfúzió, nem létezik, nem létezhet. Túl magas az aktiválási energia. Ez olyan, mint a csapvízzel működő autó, vagy az örökmozgó. Szép-szép, de becsapás. Mindig az a duma, hogy "ez ütközik az olajvállalatok érdekeivel", meg "a tudósok nem ismerik el", de az igazság az, hogy a legeslegalapabb természeti törvényt sérti: az energiamegmaradás törvényét. Aki tanul ilyesmit, az nagyon hamar belátja.