325
S.T.A.L.K.E.R. 2
-
priluki #325 Pc-n nyomom és kurva jó, szépen is fut ,hangok brutál jók, az egésznek a hangulata is hozza amit vártam .. 6 órát bele vertem eddig, igazi Stalker feeling ! -
kjozsef056 #324 Stalker 2 Tech-Test: Benchmarks von 26 CPUs und 20 GPUs
Szarul fut (konzolon is Series X) bugos, textúra villodzós. Nem lett egy nagy szám.
Rohadt sokba kerül minden a játékban miközben a pénz nagyon gyér modon növekszik. Ezért lesz ez hosszú (amit írtak) mert ezeket kell majd grindelni hogyha értelmes ruhát meg fegyvert akarsz venni.
Sok küldiben azzal jár jobban az ember ha nem azt csinálja amit kérnek..pl egy küldetés hozzunk ki egy hullát az anomáliák közül de ne lootoljuk a halottat... nos lootolne kell mert értékes tárgy van nála ami eladható.
Fegyvert a lelött emberektől totál felesleges felvenni mert 99% hogy "piros" jelzésű és nem lehet eladni.
4 óra game után keseresen lett 10 ezrem.. egy értelmesebb ruha 21K. El se merem képzelni a game második felében a 50-60+ ezreseket miből fogom majd megvenni :( Totál gáz. -
ntex #323 Nekem sehogy, én még várok vele egy pár hetet, hogy a kezdeti nagyobb bugokat legalább kipofozzák. Ahogy olvastam, lesz mit csiszolni még a játékon :) -
#322 Hát nekem az egér egy kis késleltetéssel mozog.
A framerate FHD Max részletességgel olyan 30-40 fps, DLSS-el megvan a 60 is.
A keyboardot újra kell konfigolni, mert a Q,E nagyon rossz hogy több funkciót is ellát.
Nektek hogy ketyeg? -
JonasSandor #321 Elindult. -
#320 Kezdetek izgulni? -
#319 Nemsokára kiderül.
Új Game Ready driver van a Stalker 2-höz. -
JonasSandor #318 Minimummal meg se fog mozdulni ha 4070-nel jó ha 50 fps lesz full hd-n. -
kjozsef056 #317 Ez van minden ,ára megy felfelé, viszont a fizetések is emelkednek minden évben (már aki értelmes helyen dolgozik) -
ntex #316 Egyébként ha megnézzük hogy mi a minimális követelmény, igazából annyira nem is húzós mert több éves konfigurációkat látni a követelményeknél. A probléma azzal van, hogy még mindig brutális ára van a cuccoknak, egy több éve is már középkategóriásnak számító VGA kártyát sem kapsz meg 120.000 forint alatt manapság. Ez a durva. -
#315 Updated system requirements appear on the Stalker 2 Steam store page
"A 60 FPS eléréséhez magas beállítások mellett felskálázásra van szükség
Bár van értelme az Nvidia számára, hogy a DLSS képkocka generáláshoz hasonló technológiával mutassa meg a nyereségét, nem gondoljuk, hogy a képkocka generálásnak a 60 FPS eléréséhez kellene léteznie. Mindenesetre úgy tűnik, hogy a frame gen kimaradt az egyenletből a bolt oldal követelményeivel, így fordítsuk figyelmünket kifejezetten az upscalingra.
Ha megnézzük az ajánlott specifikációkat, 1440p-t megcélozva a magas grafikai előbeállításon, láthatjuk, hogy a 60 FPS eléréséhez olyan népszerű GPU-kra van szükség, mint az RTX 4070 vagy az RX 6800 XT. Mindezt DLSS és FSR engedélyezésével, az Nvidia és az AMD megfelelő upscaling technológiáival. Nem egyértelmű azonnal, hogy a "magas" előbeállítások közé tartoznak-e az olyan igényes beállítások, mint a ray tracing, egy olyan szempont, ahol az Nvidia kártyák előnyben lesznek. Még így is, az upscaling szükségessége a 60 FPS magas grafika megcélzásához egy olyan jelenlegi generációs GPU-n, mint az RTX 4070, nem hangzik ideálisnak.
A Steam áruház oldalán nem szerepel 4K-s sebességű cél, de a teljes követelménytáblázatból tudjuk, hogy ennek eléréséhez valami olyanra lesz szükség, mint az RTX 4080 vagy az RX 7900 XTX. A grafika tulajdonképpen nem tesz említést a felskálázásról, de most már feltételezhetjük, hogy ezek a 4K-s benchmarkok is ezt a gyakorlatot követik.
Általánosságban elmondható, hogy a játék benchmarkok a raszterizációs eredményekért futnak - más szóval, natív felbontásban, felskálázás vagy képkocka generálás nélkül. Mi így csináljuk a tesztlaborunkban, és ez a hardverértékelők körében is bevett gyakorlat. Tehát sokan ugyanezt várják el, amikor a rendszerkövetelményekről van szó; az upscalingot talán bónuszként kell tekinteni."
SSD: 160GB available space
Minimum:
CPU: Intel Core i7-7700K / AMD Ryzen 5 1600X
GPU: GTX 1060 6GB / RX 580 GB / Arc A750
RAM: 16GB RAM
1080p @ 30 FPS with TSR enabled
Rec:
CPU: Intel Core i7-11700 / Ryzen 7 5800X
GPU: RTX 3070 Ti / RTX 4070 / RX 6800 XT
RAM: 32GB RAM
1440p @ 60 FPS with TSR, DLSS, FSR, or XeSS enabled
//The Recommended System Requirements for Stalker 2 have changed from 10/10/24 to now, 11/14/24 ---- előtte utána kép megtekinthető -
#314 Ugyan már ezt a túlfeszelt visszadownclockolt 14900K-val tesztelték. Az én 12400F-emet nem fogja vissza a gyári feszültségszabályzó hiba.
Meg ramot is túl sokat tettek mellé azért ilyen lassú.
Majd meglátod :) -
ntex #313 DLSS-el talán. Anélkül kizárt :)
-
#308 Nekem is RTX 3060-am van és vinni fogja 60 FPS-el full grafon :) Én bízom benne. FHD 24"
Szándékosan ez a monitorom, és nem 2K/4K, mert az isten nem fizeti ki a VGA-t :) -
priluki #311 Jaa értem, köszi a választ,persze az úgy cink.. akkor marad a sima steam ..ez a 10 ropi úgy se olyan vészes ,hogy beruháztam egy gépre is miatta :D -
ntex #310 Megnéztem, azt accounttal együtt adják. Szerintem messzire kerüld el, bármikor vissza tudják venni tőled azt az accot később, ha igazolja az eladó a Valve supportnak hogy ő vette az accra a játékot. -
priluki #308 Hi, ki hol veszi meg a játékot? G2A.com*on néztem majd 10 ropival olcsobb.. szokott valaki innen venni? steamon beváltható kulcsot adnak vagy ,hogy megy? Így van fennt az oldalon: "S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl (PC) - Steam Account - GLOBAL" -
ntex #307 Nevetséges, hogy egy itthon 250.000-be kerülő videókártyával is csak DLSS mellett játszhatóak az AAA játékok manapság. Vártam nagyon ezt a játékot, de elnézve hogy milyen VGA-t kér, lehet meg sem próbálom inkább. Bíztam benne hogy a gépem medium-high beállításokkal vinni fogja, de szerintem örülhetek ha lowon meglesz a stabil 60fps RTX 3060-al. Olyan szinten szarnak manapság már az optimalizációkra, hogy hihetetlen. Már nem tudom hol olvastam, de lehet benne igazság az fix, hogy a VGA gyártók és a játékfejlesztők megyeztek hogy direkt ne optimalizáljanak azért hogy legyen kereslet a felső kategóriás termékekre is. Mi ez ha nem kartellezés? -
kjozsef056 #306 Közben bővítették a gépigényt -
kjozsef056 #305 Ez alapján az ajánlott gép FHD kb 30 fps-re képes...
NVIDIA Showed Its S.T.A.L.K.E.R. 2 Benchmarks
-
kjozsef056 #304 Itt az sg-n? Itt kb 10+ éve volt nagy pörgés amikor egy game kijött nem lehetett követni a kommenteket mert több száz érkezett naponta. Most ez a több száz komment kb 5 év... :)
Aki játékról akar diskurálni tömegben: prohardver ps/xbox/ eredeti játékok off topik ami ugy ahogy pörögnek -
JonasSandor #303 Most már pörögni fog mivel kijön jövőhét után. -
kjozsef056 #302 Na közben megkapta a gold státuszt.. kimondhatjuk már végre hogy valóban meg fog jelenni
Nagyon kíváncsi leszek hogy fog futni mind konzolokon és mind pc-n is -
kjozsef056 #301 Szerintem nem. De ezt mindenki maga dönti el. -
#300 Hali!
Vagyis nem érdemes majdnem 2x annyit fizetni a season pass verzióért.
Pont -
kjozsef056 #299 Az hogy egy game miket fog kapni később ,erőteljesen függ az eladásoktól is.
Az hogy később bővül-e még illetve hogy azt berakják-e season pass alá szintén nem tudni.
De másjáték pl kapott később is dlc-t amit betoltak season pass alá (amiről a legelején mégnem volt szó) és olyat is amit nem tettek be a season passba.
Szóval bármi lehetséges... már eleve az is nagy eredmény hogy egy single game kap egyáltalán kieget
Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2024.11.08. 07:15:05 -
#298 Nézegetem az editionokat.
Az Ultimate edition az tartalmaz 2 story expansiont, meg additional contentet meg Season Pass-t.
Ez pontosan mit jelent?
A Season Pass = 2 sztori kieg + a hozzá kapcsolódó skinek, hangok, fegyverek, mini történetek
Vagy az összes jövőbeli upgrade, dlc-k és egyéb tartalmak ami a játékhoz kijön az ingyenes lesz?
Egyáltalán a 2 sztori kieg az már most megvan, vagy csak tervezve van, és külön megvehető, ill season pass tartalmazza?
Hogy van ez pontosan? -
kjozsef056 #297 Nem igen, de gondolom mert nincsenek infok még :) -
#296 Sziasztok!
Van Stalker 2 topic valahol ami pörög és mennek az infók? -
kjozsef056 #295 Már kitették a hivatalos oldalukra is... Vagy megtanultak optimalizálni vagy szimplán ez FHD 30-ra értendő :) -
Kancsalborz #294 "Elnézést kérek, amit tettem ezen fórumon, főleg a MerlinW-től. Jöhet a ban, ez már nem azaz sg, amit szerettem. Minden jót Nektek! :)
Utoljára szerkesztette: manson222, 2023.10.28. 16:37:45"
XD...
-
manson222 #291 hülye gyerek kancsalborz, neked mi közöd van hozzá, hogy ki mire költi a pénzét? te csóró -
Kancsalborz #292 #286-os hsz.-ra : Hát ehhez én csak gratulálni tudok... -
kjozsef056 #290 STALKER 2 - Preview-ok jöttek -
#289 Kizárt, hogy ez jelenlegi, valós gépigény legyen, szóval simán lehet mondani, hogy nem ismerjük :) -
kjozsef056 #288 Steamen elég régóta ott van már
System Requirements
Minimum:
Processor: AMD Ryzen 5 1600X / Intel Core i5-7600K
Memory: 8 GB RAM
Graphics: AMD Radeon RX 580 8GB / NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB
Storage: 150 GB available space
Additional Notes: SSD
Recommended:
Processor: AMD Ryzen 7 3700X / Intel Core i7-9700K
Memory: 16 GB RAM
Graphics: AMD Radeon RX 5700 XT 8GB / NVIDIA GeForce RTX 2070 SUPER 8GB / NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti 11GB
Storage: 150 GB available space
Additional Notes: SSD
Mivel UE5 gyanús hogy az ajánlott csak 1080p... 100% hogy nagyobb felbontásra "max" grafikára jóval erősebb vga kell majd
Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2024.10.13. 22:01:19 -
JonasSandor #287 Ja aztán gépigény még mindig sehol. -
6600GT #286 nah lassan itt a megjelenés...előrendelte valaki? én személy szerint igen.. -
#285 -