343
S.T.A.L.K.E.R. 2
  • grebber
    Ezt az ocsmányságot a játékiparban totális mod nem értem..Rengeteg olyan cím van amin ülnek(=kinyirtak a picsába).... Ilyenkor mi a retekért nem adják el a jogokat? 35-en kapnának érte.... Mindegy balfaszok és kész.
  • tutituti
    Azt olvastam hogy ezt csak Tejas_stalker mondta.Aki ugye senki se a devek közül.Tehát fenntartással kezeljétek a cikket.
  • HUmanHunter
    Abból amit nyilatkozott csak idő kérdése hogy mikor lesz, de pár éven belül biztos nem.
  • grebber
    Még visszatérhet a S.T.A.L.K.E.R. Én is lehetek még amerikai elnök.....
  • Herold
    Ez hasonlít a Stalker világához, próbálta valaki?
  • grebber
    Akörül ment a botrány , kétséges, hogy bármi is lesz belőle.
    De visszatértek az eredeti készítők is és valami készül.....
  • Herold
    Állítólag lesz valami STALKER Apocalypse, most gyűjtik rá a pénzt.
  • darki81
    mi lesz máá :D
  • Rony94
    Az van hogy még mindig Grigorovich-nál vannak a jogok.
  • grebber
    Most akkor mi a rák is van?
  • HUmanHunter
    "From Don Reba ( GSC Forums Moderator ):
    Sergey Galyonkin got in touch with Grigorovich and found that:

1. He did not negotiate with bitComposer about giving them the rights to the trade mark S.T.A.L.K.E.R. and still keeps them for both USA and Europe.
    2. bitComposer distributed Call of Pripyat and still owes GSC 8 months' royalties. "
  • mcmoha
    "Official note of GSC Game World

In view of the rumors appearing in press, we find it necessary to inform that GSC Game World and Sergey Grigorovich remain to be the sole owners of all the intellectual property rights to the S.T.A.L.K.E.R. game series and the brand overall, including all the trademarks, the game universe, the technology etc. This can be easily verified with the trademark services
    online.

From time to time news on the S.T.A.L.K.E.R. brand purchase by this or that company appear over the Internet. We relate such a keen interest in the brand to its exceptional popularity. Even the purchase of rights to create a “Roadside picnic” book-based game by a small publisher is presented as the continuation of S.T.A.L.K.E.R. franchise. We have doubts regarding the mentioned product by bitComposer (the publisher of S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat on some territories), since the latter has significant debts in terms of fulfilling the obligations under the existing contract between our companies."
  • Muttley
    aha :)
    akkor kb 2015-ben kint lesz az 1. béta verzió
    újabb 2 év és 2017-re talán ki is merik végre adni :)
    addig még ki jön a Metro Last Light után
    egy Metro Last Sound és egy Metro Last Touch is
    de az már newgen-re
  • grebber
    Feltámad a Stalker!!!
  • grebber
    S.T.A.L.K.E.R 2 collapse was ‘forced move’: Survarium dev explains all
  • TSL16b
    Jaja. A címet meg Stalk-Life 2-re módosítanák.
  • KranaZoli #205
    Ne legyen benne ilyen. ;)
  • TSL16b
    Miért, ha mondjuk a föld alatti, elhagyott X-2 laborban megtalálhatnánk a gravitorpuska kísérleti példányát, amit a szövjet mérnökök anomáliák ellenőrzött és biztonságos áthelyezésére fejlesztettek ki, és történetesen lennének is a játékban szétszórva a dobálásra különösen alkalmas „égető” anomáliák illetve képződmények, akkor menne a dolog.
  • KranaZoli #203

Azért remélem tűzgolyót nem fogunk majd benne dobálni. A lényeg, hogy legyen belőle vmi!
  • mcmoha
    "I used to be a stalker like you, but then I took a bullet in the knee."
    (nem en talaltam ki)
  • KranaZoli #201
    Megatextúra miatt lehetnek gondok - és itt elsősorban arra gondolok, hogy a RAGE körül is mennyi probléma volt (bár addigra már kijön majd remélhetőleg egy DOOM 4 is, előrébb fog haladni a technológia), ill. arra, hogy a RAGE egy STALKER játékhoz viszonyítva kicsi volt, mégis ha jól emléxem 12GB volt a textúra fájl. Nagyobb map-eken majd a sokszorosa lesz a 10GB-nak?! Ill. a mod-olási lehetőség hiánya is fájós lesz nagyon. STALKER játékokba a mod-erek nagyon sok energiát öltek, amikért a mai napig megállja még a helyét mind1ik rész. Ha nem az id Tech5-ös lesz, akkor a Fallout 3; nV ill. Skyrim motor, amire azt mondták, hogy a Skyrim-ra új lesz de mégsem lett belőle semmi - mert maradt a Fallout-os, csak továbbfejlesztett változat. De időjárási elemeket abba is csak utólag mod-olták bele - és a STALKER annó elnyerte a "legatmoszférikusabb játék" címet - ezt az utóbbi engine-ből nem tudom hogyan lehetne kihozni. Bármennyire is volt bug-os az X-Ray engine, azért nagyon szép látványt nyújtott.

Viszont a Bethesda meg nem nagyon szokta szarhoz adni a nevét, se mint kiadó és főleg nem mint fejlesztő.
  • grebber
    Az id Tech5-öt megnézném én is hogyan teljesítene a stalker világában.
  • KranaZoli #199
    Ebből még nagyon jó dolog is lehet. Szeretem a Bethesda RPG-ket és mint RPG azért a STALKER nyújthatott volna többet is. Az engine-re leszek nagyon kíváncsi - mert azzal kapcsolatban már nem vagyok ennyire bizakodó. De alapjaiban, nagy jó hír. Köszi!
  • oneal1
    hmmmmm érdekes!

mikor lehet ebből vmi?
  • grebber
    STALKER: Bevásárolt a Bethesda!

Már írtunk róla korábban, hogy a Bethesda célkeresztbe vette a STALKER-t, ám akkor még heves tiltakozások közepette cáfolták az értesüléseket. Mostanra eldõlt, hogy a Bethesda megvásárolta a játék forgalmazási jogait. Minden más - merchandise, film stb. - viszont Grigorijevicsnél, a GSC egykori fejesénél maradtak. A Bethesdanak elõvételi joga van a megmaradt jogokra, így ha révbe ér a saját engine technológiával készített STALKER játékuk, akkor nagy valószínűséggel az egyéb kiváltságokat is felvásárolják a GSC-tõl.
    A játékot a Fallout 3 és az Obsidian Team közösen készíti, tehát semmi köze az ukrán fejlesztőkhöz. Na vajon id Tech 5 motort tesznek alá?

info: Hardwired
  • mcmoha
    Talan megis lesz valami, valamikor?
  • Bulics
    És mindez a kib*szás pont 2012 Május elseje környékén jön?
  • Bulics
    Annak a Bethesdának a kezében aki a prey 2-t csinálja, Indiánok, Gömb, Őrzők, Vadászok, Portálok, ..stb, tehát minden ami a Preyben volt nélkül?
    Előre félek..
  • Herold
    Új projekt: Survarium
  • setchoo
    Nem aggódom!
    Bőven van még a S.T.A.L.K.E.R.-ben potenciál.
    Call-Of-Pripyat-Reloaded
    Érdemes nosztalgiázni Pripyat-ban. ;)
  • Loál János #191
    There is no truth to the allegations that the Stalker rights have been sold to Bethesda. The rights belong to Sergiy Grygorovych, the founder of GSC Game World.

Officialstalker @ Facebook, 2 órája
  • grebber
    Hát ahogy olvasgatom neten szerteszét nem tudom most mi is van akkor!

Van ahol tényként közlik hogy Beteshdanál vannak a jogok van ahol kérdőjelezik.Van ahol azt írjak hogy még mindig a stalkereseknél van.
    Remélem hamarosan valaki cáfol vagy megerősít minket ez ügyben!
  • KranaZoli #189
    Egy picivel hosszabb cikk: Véget ért a S.T.A.L.K.E.R. 2 pályafutása

MMO.
  • grebber
    Itt olvashatod!
  • bgabor
    Miért, oda kerültek? link?
  • grebber
    Mondjuk Bethesda kézen nincsenek rossz helyen a jogok.De remélem kezdenek is vele valamit nem csak porosodik majd!
  • mcmoha
    "The reason we cannot continue with the development of Stalker 2 is we and our new investors we unable to come to an agreement with the IP rights onwer. The entire team that was working on Stalker is now working on a new project called Survarium. We are so grateful for the support over the years and despite our best efforts we have to move on from Stalker which is as hard for us as it is for you. However, we feel that our new studio and project will be something unique and fill the void left by Stalker as well as add a lot more! -Your Stalker Team-"
  • FoxMurder
    Talán azért, mert nincs joguk semmit sem használni a Stalker 2-ből...
    Éppen az volt a probléma, hogy nem tudták megszerezni Sergei Grigorovichtól a Stalker jogokat, ezért alapítottak új stúdiót.
    Így a videóban sem használhattak semmit, amit a GSC Game World-ön belül csináltak.
  • bgabor
    Én csak azt nem értem, hogy a videóban miért megint a Cryzone mod van feltüntetve Stalker2-ként, amikor a kettőnek semmi köze sincs egymáshoz.

Ha ezt a vidót valóban az új fejlesztőcsapat csinálta, mi a fenéért a Cryzone Crysis2 modból vágtak be jeleneteket a videó elején, amikor a Stalker2 leállításáról beszélnek?

Furcsa, nagyon furcsa. Még azt is el tudom képzelni, hogy átverés az egész.
  • mcmoha