37057
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • VO101Tom
    Az anizotrop szűrés az nem táj részletességet emeli vagy csökkenti. Az a textúrákkal játszik, hogy a távoli textúrákat elmossa, hogy ha úgysem látod normálisan, ne pazarolja az erőforrást arra, hogy kirajzolja a modellekre olyan részletesen mint a közeli objektumoknál.
    Például állsz a kifutón, akkor a másik küszöbnél a felfestés már egy nagyon homályos, elmosódott paca, aminek sok jelentősége nincs, hiszen úgy sem látod rendesen. A magasabbra vett anizotrop szűrés ezt az elmosást csökkenti, hogy ha zoomolsz pl, akkor a túlsó küszöböt is jól láthatod.
    Talajnál, tájképnél, mivel a textúra amúgy is foltos, elmosódott, nem hiszem, hogy sokat jelentene, ha magasra állítod. Egyiknél egy homályos szélű pacát látsz, a másiknál éles szélű pacát :) Egy feliratokkal teleaggatott falnál vagy pl. kifutópályán viszont sokat jelenthet.
  • wittman
    Ezt teszteltem a minap és valami gebasz van a DCS-ben az AF-el(vagy pont így jó), mert a játékban nem tudsz állítani az ok, de a driverben állítottam 2x,4x,8x és 16x-ost, de a távoli tájak részletessége nem változott a nagyobb szorzóra állítástól. Mindig ugyanaz a részletességű talajtextúra volt. Azt hozzá kell tennem, bőven részletgazdag volt igen messzire lévő talajtextúra is és egyáltalán nem volt elmosódva kikapcsolt AF-el.

Azt meg nem kell mondanom, hogy természetesen FPS visszaesés volt 8x és 16x-os AF-el, de a távolabbi táj nem lett részletgazdagabb. Így most a driverben alkalmazás vezéreltre állítottam az Aniso Filteringet és sokat javított az átlag FPS-en.

Aki akarja próbálja ki. Azt hozzáteszem én 4096x4096-os(gyári 2048x2048-as) talajtextúrát használok a DCS-ben.
    Utoljára szerkesztette: wittman, 2015.03.12. 21:44:40
  • 77pxdumbo
    Ja! Úgy értettem, ha felfelé húzod akkor jó, amikor pedig alapon van, akkor veszed lejjebb az áramellátást, és ekkor száll el.
    Előbb próbálj szerezni egy másik hasonló karit kölcsön és próbáld ki a rendszert úgy. Nehogy egy új kártyával meglepetés érjen.
  • molnibalage83
    Balázs, ezt te sem gondolhatod komolyan, hogy ha egy szoftveres csúszkát 50%-al felhúzol, akkor azt a hardver majd képes is lesz követni?...

Ezt a kommentet nem értem. Követi a hardver és a jól megjírt szoftver reagál is rá, ahol a GPU végzi azt amit kell és nem olyan, mint a DCS, ahol jelek a CPU-nak kellene túl sok helyen izmozni, csak éppen használni nem tudja az új CPU-kat...

App controllon van minden.
  • sure
    Balázs, ezt te sem gondolhatod komolyan, hogy ha egy szoftveres csúszkát 50%-al felhúzol, akkor azt a hardver majd képes is lesz követni?...
    Amúgy még azt nézd meg a CCC-ben, hogy nincs-e bekapcsolva anizotróp szűrés application setting override állásban. Nálam a 16x-os az kb. felezi az FPS-t...ez bizony sajnos tényleg DCS-specifikus baromság.

• sure
    Jah, nem segédprogramként, hanem service- és processként fut a háttérben, GUI nélkül :)
    Miért is nem vagyok meglepődve, hogy az Euro Truck Simulatorral tökéletesen működik, szépen megjegyzi a prioritást mg az affinitást, a DCS.exe-nél meg elfelejti következő indításra, még akkor is, ha csak a launcher-ig lép vissza az ember.

"DCS, én így szeretlek!"
  • molnibalage83
    Egy véletlenszerűen elszállogató, vagy csak folyamatos ügyeskedéssel működő VGA már hogyne lenne szűk keresztmetszet?

Mondom, a DCS FPS-e teljesen indifferens attól, hogy alap értékekkel van vagy 50%-kal felhúzva. Ott, ahol 50 FPS van, ott is NULLA FPS eltérést adott. Azt lehet, hogy megérezné, ha lejebb húznám poénból a VGA-t sokkal, de annak mi értelme? Az Alan Wake meg 10-20 MHz-es odébbhúzásra is reagált FPS-ben. Mérhetően, reprodukálhatóan. Nem véletlenszerűen száll el.

Én drukkolok neked, hogy tudjál végre rendesen játszani a DCS-el, mert tudom, hogy szenvedélyesen érdekel mind a repülés, mind a haditechnika, illetve a szimulátorok, és tényleg rossz nézni, hogy vergődsz egy papíron amúgy nem is rossz konfiggal. Tényleg csak azért b@szogatlak folyamatosan, hogy vagy csináld/csináltasd meg, vagy szerezz be egy másikat, mert szerintem már mindenki kezd kifogyni a konstruktív ötletekből.

Ezzel a géppel nem fogok, ez már fix. És nem azért, mert a gép lenne harmatgyenge. Igen, nem a világ legerősebb konfigja, de azért érdekes módon nagyon durva és új AAA játékok is mennek rajta fullra húzva full HD-ban, de ez a lassan ezeréves fércelgetett valami meg nem. A DCS World jelen állapotágyban sajnos nem alkalmas ezen a gépen való játékra. Úgy nem lehet játszni, hogy berepülő valami zizis objektum fölé és a játék hirtelen átmegy diavetítésbe. Keszekusza 3D modellek - ezt is most kell megtudnom - pocsék particle effektek (lásd CBU és képregény hatást) és még magas FPS esetén is mikrolaggok. Ahhoz képest, hohy milyen drága a sok modoul hozzá annak fényében ez nálam tolerálhatatlan. Ezért nem vettem meg egyetlen modult sem még. Ha A DCS World 2.0 nem javítják ki ezeket a hibűkat, akkor nálam ED megy le a klotyón. Nekem eddig tartott a türelmem. A nagy semmiért vetettek meg velem eddig két modult...

Várom a 2.0-át és a teszteredményket. Ezzel a konfiggal becsatlakoznom és megtanulni multiba semmi értelme, más szórakozását vágnám csak tönkre. Addig legalább végigtolhatom a Dragon Age szériát és ahogy a ED-t ismerem határidő terén a végén még belefér a Baldur's Gate és a Planescape torment is.. :)
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.03.12. 20:57:00
  • Solt
    Gondolhatod én milyen boldog voltam amikor a 4.4GHz-s 4770K + GTX780 páros mellett az ArmA látótávolságát nem tudom 2 km fölé húzni, mert akkor lőttek a fix 60 FPS-nek, és dadog a TrackIr... ez ellen csak az új API-k valamelyikével lehet tenni, és szerencsére a BIS felől már jöttek hírek a DX12-ről.

Igazából egy 4GHz környéki Intel CPU-val már el lehet lenni, és ha az új API-k elterjednek a szimulátoros világban is, akkor hosszú távra jó lehet egy ilyen CPU, sőt akár eljöhet az AMD ideje is, és ár/érték arányban jó választás lehet majd.

De, hogy ide ezek az új API-k mikor szűrődnek le... :)
  • sure
    Egy véletlenszerűen elszállogató, vagy csak folyamatos ügyeskedéssel működő VGA már hogyne lenne szűk keresztmetszet?

"Negatív hatása nincs" - most a topik folyamatos teleszpemmelésétől tekintsünk el, ez csak a kibertér, de már hónapok óta szívsz vele, végül is ez nem negatív, hanem rosszindulattal is csak semleges, de inkább pozitív hatás, gondolom...

Én drukkolok neked, hogy tudjál végre rendesen játszani a DCS-el, mert tudom, hogy szenvedélyesen érdekel mind a repülés, mind a haditechnika, illetve a szimulátorok, és tényleg rossz nézni, hogy vergődsz egy papíron amúgy nem is rossz konfiggal. Tényleg csak azért b@szogatlak folyamatosan, hogy vagy csináld/csináltasd meg, vagy szerezz be egy másikat, mert szerintem már mindenki kezd kifogyni a konstruktív ötletekből.

De, várjál, van még 2 konstruktív ötletem:

1. BIOS lett bele új flashelve? Egy próbát az is megérne. Kizártnak tartom, hogy egy kis keresgéléssel ne lehetne megfelelő BIOS image-et és szájbarágós, bolondbiztos útmutatót találni az egészen pontos mikéntjére a dolognak. Ha meg mégis valahogy véglegesen elqródna, akkor legalább lesz ürügy másikat venni. Ha tényleg a VGA-nak van baja, eladni így úgyse tudod.

2. Fel kell rá írni a következő kódsort : 3L3G4520P4580L . Ez a szomszéd kutyájáról eltüntette a bolhákat, miután rátetoválták, a nagynéném keresztanyjának a vejének egy kollégájánál meg megszüntette a vesekövet is!
  • molnibalage83
    Kicsit tesztelgettem még. Félig én voltam a hülye. Az Alan Wake-nél azért nem láttam hatását a húzsának, mert eleve 40-60 FPS között futott. A gyári alapérték és korlátozás között 10% FPS eltérés volt, de maxra húzva az alaphoz képest cirka +20%-ot kaptam. Poénból lehúztam 300 MHz tájára is. Na, ott képregény lett a 40-60 FPS-es játék. Tiszta sor, reagál rá.

Ellenben a DCS meg telibeszarja, hogy mit csinálok. Tehát a CPU a szűk keresztmetszet nála vagy a RAM vagy bármi más.

A CPU-hoz hozzá sem nyúlok, a VGA GPU órajelét álítgattam.

Csak akkor ezek után eltöpreng az ember, hogy ha veszek új gépet, akkor mi a frászkarika kerüljön bele. Ha a DCS 2.0 örökli ennek a hülyeségeit, akkor nincs mit tenni. A sokmagos procit nem tudja kezelni, a kevés magos meg kevés neki. Zseniális...
  • Solt
    Mert a CPU a gyenge láncszem, ráadásul nagyon nem mindegy milyen beállításokon vagy. A DCS lelkivilágát nem ismerem annyira, de ArmA-ban például 1-1 beállítási opció High-on a GPU-t, Low-on a CPU-t terheli, tehát előfordul olyan, hogy magasabb beállításon több az FPS.

Na most, ha az eleve alacsony órajelen ketyegő CPU-t valami Low beállítással még jobban megterhelsz, akkor jönnek az anomáliák... folyamatosan monitoroznod kéne a GPU és a CPU kihasználtságot, és találni egy olyan beállítást, ahol a GPU minél nagyobb kihasználtságon ketyeg. Ha nincs meg legalább 90%, akkor az azt jelenti, hogy a CPU felől kevés adatot kap a GPU, ergo szoftveres CPU limited van.

Nyilván jobban is összerakhatták volna az engine-t, de sajnos maga a DX9 is nagyban korlátozza a lehetőségeket, nem véletlen, hogy az összes komolyabb szimulátor küzd ilyen gondokkal ( FSX, DCS, ArmA, CloD, stb) és ezen látványosan a DX11 (EDGE) sem fog segíteni... ugyanúgy lesznek FPS droppok, és olyan helyzetek, amik szoftveres CPU limitet okoznak.

Ha mélyebben érdekel a probléma leírása, akkor ITT tudsz tájékozódni.
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.03.12. 20:25:24
  • Frenky
    Sziasztok! Egy igen egyedi fényezés... by HUNter :-)

• molnibalage83
    Működik, csak dolgozni kell vele, hogy ne szálljon el. Negatív hatása nincs. A vicc az, akkor sem, ha atomra húzom, akkor sem nyertem FPS-t a DCS-nél, vagy mérhető hibahatáron belül van. Ez azt mutatja, hogy a gépben nagyon nem a VGA a szűk keresztetszet. Tehát felesleges ezért venni egy másikat...
  • bgabor
    Ahogy gondold, ha neked a nem működő videókártya megfelel, te tudod.
  • molnibalage83
    Semmi értelme ebbe a gépbe új VGA-t tenni.
  • 2Pete
    Csak az őszi tájat alakítja át, ami azért gáz mert a vietnámos mod is azt változtatja, ezért a kettő együtt nem megy.
  • bgabor
    Én a helyedben rendelnék egy új videókártyát, két napon belül megjönne, betennéd, és megszűnne a problémád. Nem kell összekötni az új gép vásárlásával, abba is jó lesz majd az új videókártya.
  • molnibalage83
    Pont fordítva. A gyári alap beállítással OD használata nélkül száll el. Bár az OD elvileg húzásra van én leveszem az áramfelvételt 15%-kal és a 920 Hz frekit 860-ra.
  • VO101Tom
    E... D... G... E...
  • VO101Tom
    Az előbb mobilról írtam, nem tudtam linket adni.
    Innen letöltheted:http://www.prnwatch.com/prio/
    Alul vannak a screenshotok, hogy hogyan működik.
  • 77pxdumbo
    Nem lehet, hogy az a -10-15% áramfelvétel korlátozás miatt száll el a masina? Alapon még bírja, de amikor kell neki a kakaó, éhendöglik. Nagyobb teljesítményhez ugye nagyobb áramfelvétel is kell
  • sure
    Oh köszi, adok neki egy próbát, kicsi guglizással bizonyára magamtól is rátalálhattam volna
    Utoljára szerkesztette: sure, 2015.03.12. 17:27:22
  • VO101Tom
    Win 7 alá van egy u.n. Process Priority Control nevű kis segédprogram, ami a processek affinitását és prioritását rözíti, nem kell minden újraindításnál beállítani. Ez nem segédprogramként futott a háttérben, hanem a feladatkezelő jobb klikkes menenüjéhez adott újabb opciókat. Nálam remekül működött.
  • sure
    Az a baj, hogy a DCS továbbra is csak 2 szálat használ, viszont egy 4+ magos/szálas CPU-n az OS próbálja azt a 2 szálat egyenletesen elosztani, így van olyan, hogy egy vagy több mag/szál teljesen idle állapotra kerül, ami által bekapcsol a CPU parking (a nem használt magokat "leparkolja"). AMikor meg hirtelen CPU igényes feladat van, akkor ezeket előbb vagy "fel kell élesztenie", illetve a hyperthreading miatt esetleg az adott feladatot átpakolja egy másik szálra. Ezek hiába század- vagy inkább ezredmásodpercek alatt zajlanak, a felhasználó mikrolagként éli meg.

Kis guglizás után hamar meg lehet találni azt a registry bejegyzést, amivel a CPU parkingot deaktiválni lehet, meg "szakirodalmat" (játékosok tapasztalatait). Van, aki esküszik rá, hogy adott játék sokkal simábban megy, van, aki meg placebónak tartja, mert semmi különbséget nem vesz észre. Nos, én is deaktiváltam a parkingot, ez a SpeedStep-et nem kapcsolja ki, hát mit mondjak, csoda nem történt, mintha egy hangyafasznyival tényleg kevesebb lenne a mikrolag, illetve a CPU kihasználtságot visszanézve ugyan továbbra is 50% a maximum, viszont többet használja mind a 4 szálat.

Amivel simábbá lehet tenni kicsit a futását, az a DCS.exe affinitásának 2 szálra korlátozása (lehetőség szerint 2 külön magon), illetve a processz prioritását high-ra venni. Igen ám, de evvel meg az a baj, hogy vagy extra segédprogram kell hozzá, ami folyamatosan fut a háttérben (tehát esetleg el is veszítjük mindjárt a vámon, amit nyertünk volna a réven), vagy ki kell ALT+TAB-olni a játékból a manuális beállításhoz, amit meg kedves grafikai annamáriákkal vagy akár fagyással (főleg a multi) hálál meg.
  • molnibalage83
    Ez elkerülte a figyelmem. Melyik volt ez? Mi történik, ha törlöm ezeket? Simán üres lesz ott a térkép? Kipróbálnám ezt a módszert.
  • wittman
    Pontosan azt jelenti, hogy nagyon más 3D modell formátum. Nemcsak bunkerekről van szó(konténerek a kikötőben, tehervonaton lévő járművek, statikus hajók, csónakok, vitorlások), ezeket törölni is szoktuk egy adott mappából(Shapes), erről Ga-Bika is adott róla linket nemrég.

Na látod erre kíváncsi leszek én is. mint ismeretes DCS World 2-ben a mostani térképen lévő 3D modellek nem változnak...sajnos. Tehát a tényleg így lesz, akkor lesz motherfucker az tuti, mert a bunkerek és azok régi szar modellek még a LockOn-ból és a Flanker 2.0-ból származnak.

A röhej az, hogy lett már jelezve ez a probléma ED fórumon, hogy az új modellek, egész jó optimalizáltak(pl. harci járművek), de a sok szar statikus egység, meg nem. Képernyő mentéssel, mérésekkel, polyglon számokkal alátámasztva, hogy ezért is van FPS probléma pl. Novo repterén a tengerparton, de mondhatnám Sochi-Adlert, vagy Senaki repterét, ahol sok bunker van, ráadásul annak is gebaszos a fele, mert nem nyílik sokszor az ajtaja, mikor onnan indulsz. Tudjuk, hogy van probléma nem is kevés a DCS-vel, de akik használják próbálják optimalizálni az ED helyett, mert az ED nem lép ez ügyben, majd jön a DCS 2...az majd mindent megold. Ezt valahogy nem tudom elhinni.
    Utoljára szerkesztette: wittman, 2015.03.12. 16:06:55
  • molnibalage83
    Ez így igaz, azokon reptereken, ahol vannak bunkerek fogják az FPS-t, de nagyon, mert cmd-s modellt használnak, csak át van konvertálva edm-be, de optimalizálás nélkül.

Ez mit jelent? Más 3D modell formátumot? Már elnézést, de az ilyen húzásokért, mint fizető vásárló úgy rúgnám pofán az ED-t, hogy az nem igaz... Ha a DCS World 2.0 is ettől fog szenvedni, akkor ott hajtépés és kurvaanyázás lesz...
  • wittman
    Persze nem jelezte az sg fórum motor...Írtam választ.
  • Borisz80
    Király vagy. Nekem is kell a bemásolós verzió.
  • GaBika6
    Írtam privit korábban...
  • wittman
    Ez így igaz, azokon reptereken, ahol vannak bunkerek fogják az FPS-t, de nagyon, mert cmd-s modellt használnak, csak át van konvertálva edm-be, de optimalizálás nélkül.

FPS dropod azért is lehet, amit mikrolagnak feltételezel, akár nevezhető annak is, az Intel processzorok energia gazdálkodása miatt is lehet. Hiába állítod be a windows-ban(7 és 8.1-as verzióban is) teljesítmény centrikusra az energiagazdálkodást, attól még az Intel processzorban lévő energiagazdálkodást nem befolyásolja, így változtatja a processzor az szorzót, attól függően, hogy milyen számolási teljesítményre van igény. Mivel többeknek problémája volt ezzel, kivizsgáltam, hogy miért nem áll be fix maximális külső órajelre, mert monitoroztam DCS alatt is több i5 és i7 konfigot, de tapasztalható volt, hogy a amikor a DCS-nek adott pillanatban nem volt magas processzor igénye, akkor a proci lecsökkentette a szorzót egy pillanatra, ezáltal processzor típustól függően, lecsökkent pl. 1,4GHz-re, majd vissza is kapcsolt maximális órajelre és ilyenkor mindig tapasztalható volt FPS drop egy pillanatra.

Ezt csak is az alaplap Bios-ban lehet beállítani, mint Intel Speedstep technology néven találod. A szomorú hírem az. hogy ha ezt az i5-2400s-nél kikapcsolod, akkor valószínű nem fog működni a Turbo Core, amivel automatán tuningolta magát a procid, azért volt 3GHz-en, de akár 3,3GHz is lehetne a gyári adatok alapján. Meg kell próbálni az alaplapban található processzor energiagazdálkodási technológiák kikapcsolását, igaz ezzel azt veszted el, hogy ha csak netezel vagy csak dolgozol, akkor is max órajelen fog menni a proci, hiába állítod a windowsban az energiagazdálkodást kiegyensúlyozottra.

AMD prociknál ez tökéletesen működik és nem írja felül a windowsban beállított energiagazdálkodást, a Cool'n'Quiet teszi a dolgát, ahogy a felhasználó beállítja a kívánt teljesítmény centrikus, kiegyensúlyozott és energiatakarékos profilokat.
    Utoljára szerkesztette: wittman, 2015.03.12. 13:16:51
  • molnibalage83
    Az alacsony FPS viszont úgy tűnik, hogy egyes nagyon helyspecifikus dolgok miatt van. A legtöbb reptéren van valami objektum, ami eszi az FPS adott távolságon. Gőzöm sincs, hogy mi, levegőben 50-70 FPS is van, de reptér közelében nagyon alacsonyan botrányos az FPS. Máshogy magas FPS esetén vannak igen hirtelen FPS drop néha egy pillanatra csak úgy. Ez a mikrolag, amire céloztok?
  • hrundibaksi
    Mind2 érdekel, Köszi!
  • wittman
    A Vietnam scenery modból csináltam bemásolós változatot, ebből a Desert modból is fogok, majd feltolom és adok linket, akkor nem tökölni a JSGME-vel.
  • wittman
    Amúgy meg mikor játszol, állítsd max teljesítményre Overdrive-ban, ha úgy sincs probléma, cserébe kapsz 10% többlet teljesítményt.
  • wittman
    De az Overdrive sokkal magasabb órajelen hajtja a kártyádat(1000MHz/1450MHz) akkor nem száll el, pedig több áramot is fogyaszt a vga ilyenkor. Ezért a hűtés csere sem fogja megoldani.
    Utoljára szerkesztette: wittman, 2015.03.12. 12:21:14
  • molnibalage83
    Nem zárom, ki hogy a kártyád esetleg tényleg hibás, de csak gyári "OC" órajelen(920MHz/1250MHz) kapcsol le, az érdekes.
    Pontosan erről van szó.
  • wittman
    Ha Overdrive-ban tökéletesen megy a cucc, márpedig azt írtad, hogy akkor nem száll el, akkor nem hűtés probléma lesz, mert látható a log file-ben, hogy 1000MHz/1450MHz(GPU/Mem) sem melegszik tovább a kártyád, mint 56Celsius és a ventik sem pörögnek 50% fölé. Nem zárom, ki hogy a kártyád esetleg tényleg hibás, de csak gyári "OC" órajelen(920MHz/1250MHz) kapcsol le, az érdekes.

Az is látható, hogy gyári alapórajelen és Overdrive-ban is ugyanannyi feszültséget kap a GPU(VDDC=1,138V), így ez sem lehet probléma, hogy kevés lenne a feszültség a GPU-nak, Overdrive-ban meg elég a magasabb órajelhez.

Én mindenképpen kipróbálnám ezt a kártyát egy másik gépben.

Amúgy meg azt teszel amit akarsz...
    Utoljára szerkesztette: wittman, 2015.03.12. 12:11:44
  • molnibalage83
    Én úgy látom, hogy még mindig nem érted. A GPU túlmelegdés miatt azért száll el, mert lenne még tartalék a ventiben - 60%-ra sem pörög fel, de mégsem pörgeti fel a gép. Ez a baj. Amikor nagyon rövid időre csúcsterhelést kap overdrive nélkül akkor szokott elszállni a cucc. Ezért levéve a lenti értékekre 53 fok táján stabilizálódik a mutatott hőmérséklet.

A log meg azt mutatja, hogy a hőmérő szerinti 90 fokon nem bírja, még az 56 fokot sem. A logban azért látsz még 55 fok után kb. két sort, mert akkor még egy pillanatig hallani a hangot de a kép akkor már elmegy, aztán jön a teljes összezuhanás és zörgő hang, ami marad az összeomlás után.

Az egészben az kavar be, hogy a DCS-ben hiába erőlködik a gép, mikor alacsony az FPS a VGA nem pörgött, a CPU lehet a gyenge. Hiába húztam fel overdriveban mindent maxra az istennek sem akart meghalni a cucc. Furcsa módon az Alan Wake sem. Szóval én nem egészen mondanám azt, hogy a VGA teljesen kerek. Jövő héten kiszedem a gépből és elviszem egy üzletbe, hogy nagyobb hűtő kerüljön rá valahogy, az talán megoldja a gondot.
  • hrundibaksi
    Lejött,

JSGME-el beraktam,de nincs változás!

Mi a helyes telepítési útmutató?