418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• a.carkey
    Én egyébként azt mondom: úgy is pakol be csapatokba, hogy nézi: adott tankkal mit tudtál eddig. Néha ezért fura a balance. Tegnap volt olyan, hogy 6 tiger vs 6 king tiger az azonos slotokban. :D Naná hogy veszítettünk, de minimálisan. Iszonyat béna volt az artynk.
  • Renegade
    de nem is ezzel van baj, elvicceled, úgy csinálsz belőlünk hülyét, és közlöd az álláspontodat, hogy az szolid baszogatása a jármű típusnak, de inkább vicces, lásd ilyen-olyan nyálkahártya gömbök gyártása. mondjuk ettől függetlenül, ha meglátlak, akkor prioritás lesz a teknőd két fika pöckölés közben, csak hogy érezd a törődést
  • DummyBoy
    Nem, olyankor a legritkább, hogy az arty lő ki ... Viszont a legidegesítőbb is ... Erre akartam rávilágítani ...

Mellesleg gyorsabb tankokban ritkább az arty anyázós pálya, mozgás közben ritkábban halok ... Ott az az idegesítő, hogy egy lövés és már nem is vagyok mozgékony.

Persze hogy divat fikázni őket. Vajon miért is?

@Renegade: Mondjuk abban is van komoly feeling, mikor robogsz 60-70-el az enemy bázison össze - vissza, körülötted meg Rájenközlegény forgatás van, mindenfelé robbanások, meg minden :)

Bár az tény, hogy ezekhez a tankjaimhoz képest egy tiszavirág is matuzsálem, de a feeling az kemény :)
  • Renegade
    mediumig bezárólag a tankok ideális arty szopatók, de erre általában csak azok jönnek rá, akik használtak már artyt :-)
  • a.carkey
    Sajnos klánban biztos jobb csapatok jönnének össze, de így eresztve ez biza prémium nélkül veszteséges. Ha kilőnek, és nem sebeztél, akkor már nem vagy nyereséges. Ezért írtam azt, hogy KV, T34, PZIV mind nyereséges, és legrosszabb esetben, vagyis ha veszítesz, ha el sem sütöd az ágyúd is max. nullszaldós.
  • lammaer
    Fogadjunk jársz plázába is, magasitott cipőben :)
  • lammaer
    Jó, de ilyenkor azért elvárható hogy ne legyen nyereséges :)
  • Adjunktus
    Divat nem divat,én akkor se nézem őket semmibe és rühellni fogom őket,még ha a magasságos atya úristen leszáll hozzám az égből,az összes szentekkel körülvéve és felszólít,hogy mostantól szeressem az artykat!:)

Premium nélkul IS-3-al még +os voltam.Sőtt JT-vel is.pont
  • a.carkey
    Lövesd ki magad fullosan, hogy nem is sütötted el az ágyúd! Ha telibekapnak, már veszteséges vagy.
  • lammaer
    "Vagy DB-vel pörögj egy heavy körül és akkor jön az áldás :)"

Mert olyankor csak az arty az egyetlen aki kilőhet?

Leoval amikor zöngicsélek ellenséges arty körül, a legritkább az hogy egy arty lő ki vagy szedi le a lánctalpam. Bokorban bújkáló TD vagy a környéken lebzselő másik tank sokkal inkább.

Már csak a nagy számok törvénye miatt is, szinte biztos vagyok benne hogy a többség JÓVAL többször purcan meg Medtől/Heavytől/TDtől mintsem artytól.
    Csak az artyt szidni divat.
  • crossy104
    De igy jóval később lesz meg az IS ha ezekhez elcseszem az XP-t
  • Renegade
    ha még sokan vannak, akkor a pörgés elég veszélyes, mert marhára belasul az ember, na de lőni (hogy biztosan mindenki kiszúrjon) és nagy sebességgel cikcakban rohangálni az jó móka, főleg, ha van időd figyelni a sok csíkot meg tüzijátékot körülötted. Persze nem baj, ha értő csapattagok vannak melletted, akiknek leesik, hogy ilyenkor nem menekülni kell, hanem kihasználni, hogy csalit játszok. :-)
  • Cukii
    Igen, halott de hiába lőttem tovább mintha egy kilőtt tankot lőttem volna és nem adta meg senkinek. Nekem még nem volt olyan h meghalt volna a személyzet bármely tagja csak sérült.
  • Fritz Von...
    KV3-ra én a 122-est tettem fel. Nem is bántam meg, tegnap egy IS4, egy KT és egy Másik KV3 esett áldozatul. Engem is kilőttek, de nyertünk, így 1402 xp jött be (premiummal), és 30k mani. :)
  • DummyBoy
    Az hogy Te vagy a MÉDIUM! :)

@Renegade: Próbáld ki a KV-t vagy valamilyen lassabb nagyobb tierű TD-t és meg is lesz az az érzés amit mi táplálunk :)

Vagy DB-vel pörögj egy heavy körül és akkor jön az áldás :)

@crossy104: Nem fontos ... van aki a 100-as ágyút preferálja inkább ...
    De szerény véleményem szerint a 107-es ágyú qrva jó :) Jobb mint a 100-as. Nekem már KV-re megvolt ... Szerintem már KV-re meg kell szerezni a 107-est és KV3-ra úgy menni, hogy van 6k free a suspensionre :)
  • Tuvok #9042
    Pl hogy már halott ?
  • crossy104
    Vagy tévedek?
  • crossy104
    Nincs kijelölve a cél pirossal.Igy jobb.
  • [NST]Cifu
    Meghalt a személyzete, de a járműve 5%-on maradt. Ilyet már én is láttam nem egyszer, sőt, talán StuG III.-al velem is megtörtént egy arty találat után (knockout a teljes legénység, de a jármű amúgy alig sérült).
  • crossy104
    Mindenképpen kell a 107-es a KV3-ra? Rohadt sok xp.-be kerül.
  • [NST]Cifu
    Lehet most újdonságot mondok, de a 20%-os lövedék sebesség nerf nem az SPG-k miatt lett berakva, hanem amiatt, hogy nehezebbé tegyék a nagy lőtávolságú harcot a hosszú ágyúkkal, mivel a warpolás megszűnése után hirtelen túl könnyű lett volna eltalálni a messze lévő, mozgó célpontokat.

Az SPG nerf a 10%-al nagyobb szórás...
  • Renegade
    Ez nem egy op nem op vita, egyszerűen csak zavar a sok köcsög artyzás, nálam humi fut meg DB, és mivel tudok artyzni, ezért tudok úgy lavírozni DB-vel, hogy elvétve kap el arty, általában közelharcban szednek ki, ha belasulok, vagy autoaimmel, ha "megdobja" a szükséges %-ot az RNG.
  • lammaer
    + sracasm: a másik oldalon az OP arty már halott :)
  • lammaer
    Hogy láthatod a csávót amikor te a másik zászlónál cappolsz?
  • Cukii
    Kinek mi tűnik fel?

• lammaer
    Jajj, ne kezdjük megint azt az OP arty / nem OP arty történetet.

Én használok Arty-t is meg IS3/KT-t is, nekem általában nincs különösebb bajom az artykkal, mozgóharcos vagyok.
  • Renegade
    nem látom az összefüggést, azért, mert te ügyetlen vagy, én miért is leszek buzi?
  • lammaer
    na, inkább 6.
  • lammaer
    cirka 4 napi goldból tudsz annyi free XPt konvertálni asszem. Toljad artyval, hamar megvan :)
  • crossy104
    Még igy is kell 20 ezer xp.
  • crossy104
    Annyire utálom azt a szar KV3-at, hogy beleőszülök.Nem veszek rá nagy ágyút, mert az 14000 xp plusz 6 ezer xp a lánczalp.Igy pont a fele az IS-nek.
  • lammaer
    Ne várj túl sokat ettől a "nerf"-től.
    2 helyett 2.4 sec alatt ér át a lövedék a pálya tulsó oldalára. Szerinted számít?

Aki kempel a bokorban (beleértve az ellenséges artikat) ugyanúgy pofán lesz kapva, közel robogó scoutok (ahol nem számit a lövedék sebessége) dettó, távol robogó Mausok szintén.
  • crossy104
    Sok köcsög arty holnaptól rába.... Végre.Utálom őket.Kiváncsi leszek hogy áll majd a szájuk, ha 20%-al lassabban mennek a lövedékeik.
  • davidbog
    crossy104: A 107 mm-es ágyú igaz hogy zsákutca az ágyúk közt, mert az IS-re már nem rakható fel (ezt nagyon bántam). De a szintjéhez képest nagyon jó és még a tűzgyorsasága is elfogadható. Ha a KV-n a rövidcsövű 122 vagy 152 mm-est használtad, akkor pedig elképzelhetetlenül gyorsnak tűnik majd. Az IS már alapfelszereléssel is ütőképes. Én is a futóművet fejlesztettem ki hozzá legelőször. De ha nem fontos a plusz teherbírás akkor nem szükséges azonnal kifejleszteni. Az alap motorral is kiválóan gyorsult, ehhez képest a Tigris alap motorral borzasztó volt.

a.carkey: A KV-1S és hasonló szintű (tier VI) társai prémium nélkül is pénzeszsákok. Annyira, hogy amire mindent kifejlesztettem a VK3601-nél a Tigris árának már a 2/3-a meg volt. Csak el kellett adnom a VK3601et és meg is vehettem a Tigrist (nagy hiba volt). Ha neked nem pluszosak, akkor vagy peches vagy mert állndóan veszít a csapatod, vagy nem tudsz velük effektíven harcolni.
    Tier VII-esek szintén nyereségesek prémium nélkül, de már sokkal tovább tart összeszedni a következő tankra a creditet. A tier VIII-asok már csak a kisebb ágyúval lesznek plusszosak, de ezekkel már esélytelen annyi creditet összeszedni ami a tier IX-esekre kell. Főleg ha meg is akarod tartani a VIII-ast. Minimális lesz a profit, szerintem néhány százezer.

Eagle16: a T32-höz lesz 90 mm T15E2 ágyú, ennek 170 mm a páncélátütése és magasabb szintű. Ami talán annyiban számít hogy a T15E2-nél kevesebb lesz a lepattanó lövedék mint az M3 ágyúnál.
    A T15E2 170 mm-es páncélátütése KT ellen még talán jó lesz szemből is, persze 100 méteren belül. A testet kétlem hogy átvinné, a tornyot talán. Az orosz 100 mm-essel (175 mm penetration) a testet csak ritkán a tornyot elég gyakran át tudtam ütni, de csak 100 méteren belül. A 90 mm M3 szerintem már KT-hez kevés szemből. Az orosz 107 mm-es (167 mm penetration) nagyon ritkán ütötte át a tornyot, leginkább 50 méteren belül. A kisebb ágyúk közül egyértelűem a német 8,8 cm L/71-es a legjobb ez, van legkevésbé hátrányban a nagyobb ágyúkhoz képest.
  • Jacek
    a remek balance:) 15-os csapatbol 9 spg:D:D:D:D
  • DummyBoy
    1 havi prémium = 3-4 doboz cigi, 10 doboz sör (Ez kicsit fájó, de havi szinten elfogadható :) )

Szóval nem veszélyes ... Amíg a WoT is tartani fogja azt, hogy pénzért nem lehet órási előnyhöz jutni, hanem "csak" időt lehet vele megtakarítani (Most a slotokat meg a barakkot nem mondom ... mert akinek elég 2 tank annak nem gond ...) addig teljesen elfogadható ez a rendszer, sőt, azt mondom hogy örülök is neki ...

"Nagypapa" üzemmódban játszom, van hogy napi fél órára ülök le elé max ... de abba is belefér 1-2 csata ... ha minden hónapban be kellene csengetnem 3-4k-t, akkor nem is foglalkoznék vele ...

Ellenben most én dönthetem el, hogy akarok-e vagy nem pénzt ölni bele, és a befizetett összeg ráadásul nem csak arra jó, hogy egyáltalán játszhassak, hanem időt is takarít meg nekem ...

És biztos vagyok benne, hogy ezzel nem vagyok egyedül :)

(Bárcsak fiatalabb koromban jött volna ez a game, amikor még napi sok órát kockulhattam :) )
  • Fritz Von...
    Józan ésszel kell végiggondolni ezt a mikrotranzakciós rendszert.

1. GW stílus (vagy ez lehet bármi más, akár BF1942, BFBC2, COD..). Megveszed a játékot x összegért, játszol vele egy ideig. A fejlesztők ez alatt annyi pénzt látnak, amennyiért te megvetted a játékot.

2. Mikro rendszer. Ha jól van kitalálva, és felépítve (nem Eq2, ami egy lekorlátozott fos lett a nagy f2p mizériában), ahogy a WoT is, akkor te akármennyit és akármikor játszhatsz vele ingyen. Letöltöd, tolod, és elvagy. Ha nagy türelmed, és sok időd van, akkor ugyanúgy eljuthatsz vele a legvégső nagy tankokig, mint bárki más. Azonban lehet, hogy megunod, hogy már x hete csak egy tankban ülsz. Ekkor jön be a vonzerő, hogy ha van erre pénzed (nem nagy összegről beszélünk, hanem aki számítógéppel rendelkezik, annak kifizethető 2000 Ftnyi összegekről), akkor veszel mondjuk 2000 goldot. Ebből tudsz xp-t konvertálni, premiumot befizetni, stb. Vagy veszel premium előfizetést. És máris felgyorsul minden. Ha több pénzed van, vagy nagyobb kocka vagy, akkor lehet nagyobbat-többet venni. Megvan benne az a vonzerő, ami miatt ha megteheted, akkor fogsz venni extrákat. És nem csak egyszer veszed meg a játékot, hanem az is lehet, hogy egy hónapban elköltesz 10-20e Ftot.
    Fejlesztői és kiadói szemmel melyik éri meg jobban?

Azon nem kell vitázni, hogy kinek mennyi és mekkora lehetősége van ilyesmit vásárolni. Vannak olyanok is, akik 2000Ftért még olcsó játékot sem vesznek meg eredetiben, mert majd letöltik, vagy lemásolják, stb...

Egy tény, hogy sokkal nagyobb vonzerő egy ilyen jól összerakott rendszer, mint egy olyan, amiért mondjuk havonta így is, úgy is fizetsz. Nem véletlenül állnak át az MMO-k erre. Aki olyan, az vesz új ruhát, vagy akármit, aki olyan, az vesz goldot, vagy premiumot, játéktól függően.
    De mindenki ugyanazt az alaptartalmat megkapja ingyen is. Max több időbe kerül elérni.
  • DummyBoy
    Én most érem el azt a szintet, hogy a tankjaim rossz esetben minuszosak, emiatt is vettem vissza a Leo-t és a PZIII-ast ...

Vicces, de úgy vettem észre akkor lehet velük nagyot szakítani ha magas tierű csatákba kerülnek :) Scout - artyvadászat és pár perc után dől a lé (Premium nélkül ...)

IS szinten lehet menni 100-as ágyúval, az is jövedelmező ha nem kapunk ki, T34-85 is, csak tovább tartanak a csaták ...

Amitől félek az a SU152 ... végre megvan, végre jön az anti-teleport peccs, már majdnem örülnék is ... Erre IS - T43 - SU152 repair cost increase - hurrá - SU152 default gun rof decrease - hurrá ...

Kiváncsi leszek mennyire lesz ez valójában zavaró ... :(
  • Eagle16
    A KT-vel prémium nélkül és a 105mm-essel 100% hogy nem lehet profitot termelni.
    A 88-as ágyúval már igen, nem is olyan keveset.

Az amerikai T29-es 105-ösébe 1k kredit egy gránát, de a javítása sokkal olcsóbb mint a KT-nek, szóval valószínűleg még ezzel is lehet kreditet gyűjteni, bár nem olyan sokat.
    A T32-es már kérdéses, szerintem ezzel is csak akkor lehet, ha a 90mm-es van fent a 105-ös helyett. (ami így eléggé lecsökkenti a harctéri teljesítményét, mert nem mindegy azért hogy 198mm-es pen., vagy 160-as...)

De egyszerűen meg lehet oldani, venni kell egy Tier V-ös tankot (a fejlesztők szerint ez a legjövedelmezőbb szint), meg esetleg mellé egy felderítőt és dőlni fog a kredit. Én az orosz szerveren nagyon megszedtem magam az M7-essel, mivel 10-20k bevételt adott és ebből csak 2k volt a javítás, a lőszer meg 500 kredit se néha...meg is veszem újra majd, mivel a legénység még megvan, csak eladtam hogy hamarabb meg tudjam venni a T29-est :)
  • Fritz Von...
    De. Vegyél gyorsabb gépet.