418795
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• feriboi
    Ebben maximálisan egyetértek veled, fontos a vitakészség, az értelmes eszmecsere. OFF: Pláne a mostani értelmes világban.
  • Renegade
    Na, egy kicsit más, a platoon élet szépségei:

1 ferdi, + 2 DB wingmannak, megláttunk egy tigrincs2-est, úgy megijedtünk, hogy mi DB-k rárepültünk és elkezdtük körbe táncolni, hogy a ferdi nyugodtan lőhesse, éppen hogy megúsztam, de hatalmas feeling volt jól taktkázni és így kinyirni a nagymacskát :-)

Már csak a gondolat, hogy mekkora lehetett a feje a srácnak, hogy itt ez a 2 bögdöső tücsökpöcs, amit alig bír eltalálni + még, hogy valahonnan valaki rohadtúl harabdálja. :-)

Na, az ilye pillanatok miatt jó ez a játék :-)
  • Eagle16
    Azért az egy élmény, mikor mennék éppen fedezékbe a T29-el, és oldalról elkap egy Jagdpanther, ellövi a lánctalpat. Itt nem az van mint a német tankokkal, hogy ilyenkor automatikusan véged :D Még 3-szor lőtt rám a Jagdpanther, mind a 3 lepattant az oldalamról :D Pedig teljesen 90 fokban álltam vele merőlegesen.
  • lammaer
    FÜGGGŐŐŐŐŐŐ :D
  • crossy104
    Azért remélem nem kell este hatig várni.Hétre megyek dolgozni.Maximum beviszem a gépem a munkahelyre.
  • spiczi91
    Azért ha az artynak ilyenkor esze van, akkor szarik a mediumra és várja a felbukkanó heavyket. (legalábbis általában ezt a taktikát akarom követni, csak akkor nézem a medet, ha kezd vészesen közel jönni)
  • lammaer
    Szarkazmust érted e? :)
  • TDantes
    Igen kellene. De van hogy nincs. Van ,hogy azért nincs, mert hát a médiumos nem tudja mit kéne csinálnia, van hogy azért nincs, mert erre a feladatra megfelelő tankot, nem is rakott be a csatába.

• TDantes
    Nekem a Királytigris a kedvencem eddig, a hibái ellenére, hogy lassú és lomha, de az a hosszú csövű 105-ös, ha nem vagyok béna, és szerencsém van, marha jól lehet vele osztani.

Annál rosszabb volt a VK45...ah....siralmasan lassú. El adtam azt is. Maradok a KT-nél.
  • Renegade
    szerintem ilyenkor kell egy értelmes medium plaja, pl mint én :-)
    aki beválalja, hogy elkezd az enemy heavyk mögött rodeózni, bosszantva őket, + elvonva a tüzérség figyelmét, ha ilyenkor okosak a saját heavyk, akkor támadnak, ha nem akkor sirdogálok, hogy hülye heavyk nem segítettetek :-)
  • TDantes
    Olvasni tudsz-e?
  • Renegade
    amíg nem csap át személyeskedésbe, addig nincsen ezzel baj, pallérozza az elmét :-)

Nekem TDante, pl tök szimpi, mert ritkán ragadtatja el magát és igyekszik normálisan érvelni

Elvégre nem az a fontos, hogy egy véleményen legyünk, hanem hogy egy szinvonalon!
  • erdos
    11 kill volt a maxom vele, még a szerintem túl jó t44 gyel is 8 volt a legtöbb. jaj de jó kis szerkezet volt, lehet el is adom a minimauzt ha nem válik be a legnagyobb lövege. elvileg ugyanaz mint a nagy mauzé, nagyon rossz nem lehet...
  • lammaer
    De persze megint csak az arty a hibás?
  • TDantes
    Ja. Csak épp nem mindig lehet tovább nyomulni.

Példa: Karelia. Ellen tankok, és TD-k a sziklák mögül lőnek, az égből meg kapod a mennyei áldást. Ha előre megyek, és igyekszem kikerülni a tüzérségi lövéseket, leszednek a sziklák mögül, ha várok leszed a tüzérség. Persze, lehet mondani, hogy megint a csapatjáték hiánya, meg ez egy ilyen pálya, ez mind igaz.

Csak épp már megint a nehéz tankosok szopnak.
  • feriboi
    The power of sarcasm Amúgy teljesen meddő ez a vita, és lassan átalakulunk arty vs. the whole world vagy world of tanks... vs Arty! fórum uin játszható gammává.
  • TDantes
    Lehet, lehet de csak ha nagyon pontos vagy a 105-össel. Azzal nem szabad pazarolni a méreg drága lövedékeket. Viszont, ha talál, nagyon durva sebzésre képes. Persze, van hogy nem. Na az akkor idegtépő.

De a lényeg, tilos pazarolni, mert akkor tuti a mínusz , vagy mínuszhoz közeli kör.
  • lammaer
    Nem tetszik tudni hogy ma van a NAGY PATCH NAP?

Este 6ig ne is próblkozz asszem.
  • Renegade
    Ebben teljesen igazad van.

Ha mind a 3 arty kiszurt magának, akkor esélyed sincs, ha "csak" 2 és jó a javításod, akkor még van esélyed odébb mászni (gyorsabban visszarakják a lánctalpat, mint ahogy 2 arty lőhetne), de a harcértéked sajnos nagyon lecsökken. :-(

Ilyen szituban szerintem két dolgot tehet az ember:

1: anyázik, hogy köcsög artyk,
    2: reméli, hogy az áldozata nem volt hiába való és a csapattársaknak feltünt, hogy 1 perc arty free zone van, és kihasználják a lehetőséget a tovább nyomulásra
  • Eagle16
    10:00-tól 18:00-ig nincs.
  • lammaer
    Mindent lövünk ami hagyja magát lőni. Főleg DBt, aki gyors is és netalántán még odaérne a közelünkbe.
    Speciel én konkrétan teszek rá hogy 1200 credit egy skuló, azér van hogy ellőjük. Ez nem a "Gazdálkodj okosan" :)

Persze tudom, az arty annyira OP, hogy közelharcban is kilövi a DBt, ezért kár rá pazarolni.
  • TDantes
    Persze, persze...csak azért mert több tankos van...naná.
  • a.carkey
    Amúgy most nincs szerver, ugye? (Csak mert nem tudok fellépni ...)
  • TDantes
    Nem arról van szó, hogy ki utálja, vagy ki szereti.

DB-m is volt, és igen abban tényleg ritkán szedett ki a tüzérség. De menj Királytigrissel. A lassabb tankoknak a tüzérség olyan mint egy nagy mély torkos szopás. Lehet, a tüzér aki szopat, élvezi, de én a nehéz tankban nem szeretem a szopatnak. (bár van aki azt is élvezni, a fene tudja)
  • a.carkey
    Egy arty azért nem DBre pazarol skulót, hanem ennél azért nagyobb vadakra!
  • lammaer
    Nagy számok törvénye: több tankos van mint artis. Ezért nagyobb a hangja az arty ellentábornak mint azoknak akiknek kiegyensúlyozott nézetük van :)
  • feriboi
    Eegen, ez a kép azért elég rideg. De nem 152mmsre gondoltam :)
  • Renegade
    Szerintem:

"Mi mind tévedünk, a sok hülye tankos, vagy ti tévedtek, az arty-fanok? Hm? Szerinted melyik lehet?"

ez így félrevezető kérdés, ha úgy teszed fel, ahogy kéne, akkor meg rögtön értelmetlen maga a kérdés, teszem azt: akkor most mi tévedünk AKIK UTÁLJÁK az artykat, vagy ti AKIK IMÁDJÁK az artykat? ;-)

Ilyen burkoltan irányított kérdéseket én is tudok kérdezni:

Érdekes én DB-vel mászkálok és szinte soha nem az arty szed ki, akkor ez azért van, mert mindig szerencsés vagyok, vagy azért mert tudom használni a tankot arra amire való?

TD-ket továbbra se keverjük bele, ők valóban hátrányos helyzetűek az artykkal szemben.

Az én tapasztalatom végletekig egyszerű: mivel tudom, hogy hogyan kell jól harcolni artyval, így azt is tudom, hogyan kell elllene jól védekezni.
  • erdos
    Szerintem a KT-vel szépen lehetett keresni, a 10,5-ös nagy lövege egy isteni áldás. A minimauzzal meg csak szenvedek, lassú, tohonya és piszok sok xp kell a legnagyobb löveghez. Tényleg nem tudsz már ezekkel máshogy játszani csak hogy rohansz fedezéktől fedezékig mert az artiknak egy csemege....
  • Eagle16
    Biztos azért, mer lemodellezték a háború végi gyenge német acélt, ahogy a könnyen gyulladó üzemanyagot :) Kinézem belőlük.
  • TDantes
    Abban semmi túlzás nincs, hogy megyek előre, egyszer csak valami robban mellettem. Majd nem soká még egy, lánctalp le. Mire megmozdulok ,és odébb vánszorgok kapom a következőt és robbanok. Ez két lövés. Egyik épp csak elkapott, a második telibe. Végülis három lövésből egy mellé ment, egy félig volt pontos, egy ténylegesen pontos volt. Csak az épp elég volt.
  • TDantes
    Igen. El is adtam a Párducot, miután nagyjából kimax-oltam. Nem hozott úgy creditet, ahogy elvártam. Bár nem mintha a KT hozna, az 1030-ba kerülő AP lövedékekkel...
  • TDantes
    Jaj ne bosszants már.(mellesleg volt Hummel-em, ráadásul alap Hummel, béna legénységgel, tudom láttam, hogy szűkül, meg mennyire pontos. Nem kell a duma. Láttam én is, de még elmondom párszor, hátha akkor rögzülni fog.)

Nem mondtam azt egy szóval se, hogy mindig oda lő, ahová céloz. Csak azt hogy túl pontos, és figyelj már, rajtad meg a többi néhány arty-fanon kívül mindenki szerint túl pontosak.

Most arra válaszolj már ,akkor most mi van? Mi mind tévedünk, a sok hülye tankos, vagy ti tévedtek, az arty-fanok? Hm? Szerinted melyik lehet?

Mert lehet, hogy én hülye vagyok, meg nem értek hozzá, de ha sokan, nagyon sokan tapasztalják ugyanazt, sokan mondják ugyanazt, lehet van benne valami igazság.

De persze lehet, hogy a tankosok és TD-k 90% béna, és akkor sem pontos a tüzérség, de szerintem nem így van.
  • nagypite
    Láttam tegnap egy pzIv/V-t elég béna volt panther testen pzIv torony és ágyú - ez valami béta teszter tank olyan mint a kvk220?
  • zalkad
    Ez az... itt nem lehet megcsinálni, hogy 5-6 üteget összehozni egy tank ellen, ahogyan azt sem hogy 5-6 Shermant egy Tigris ellen.
  • crossy104
    Tegnap különösen felkaptam a vizet.IS-el szenvedtem egy tigris, meg egy VK 3601 ellen.Kilőttem a VK-t, és irtam a három arty-nak, légyszi gyertek segiteni.Csak helyet kellett volna változtatniuk, és kiszedhették volna messziről.Visszairták, hogy nem öngyilkosok.Végén kiszedett az ellen arty-ja.
  • egonn
    jaja, reggel nemis tolom JT-vel mert komoly csapatok vannak fent jó taktikával! egyedül meg esélytelen vok ellenük:( ienkor inkább scoutolni jó velük.délután jön a vegyes nép és eloszlik a tudás(felhigul) este 8-ig lehet party nélkül is boldogulni ,utána lagg:(
  • exoterm
    "egy kis su telibever egy panthert és az leoffol"
    Tekintsd meg a 152-es találatot ezen a pantheren :) :
  • spiczi91
    A Hummel ROF-a az egyik leggyengébb, Tier5-ben talán a legrosszabb, emlékeim szerint.

Amúgy ha már pontosság: az előfordult már valakivel, hogy a rohadék szovjet arty kilő a célzógyűrűből? A Su5-Su8 hajlamos erre, 2 körönként legalább 1szer lelő a monitorról teljesen szűk célzógyűrű mellett. Kicsit érdekes... A Su5nél különösen zavaró, mert csak 14 lőszer van benne, ott minden lövésnek értéke kell hogy legyen.
  • lammaer
    Amúgy a hummelt eddig is szokás volt rohamlövegként használni, csak arra kell vigyázni nehogy vki ránézzen :)