418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• DarkHorSe
    Szerintem csak annyiban, hogy a lassu, jobban pancelozott tankok kevesbe tudnak ervenyesulni. Mert regen beszartal attol hogy lyaly ezt nem utom at, hogy csak nevetve megnyomsz egy gombot es kivegzed. Jelenleg jobban szamit a mobolitas, jo iranyithatosag, meg a dpm mint az adott tank pancelja.
  • stoppos
    Mondjuk egy olyan számot szívesen megnéznék, hogy hogyan változtak a győzelmi arányok a különböző tanktipusokban, mióta bevezették a goldammót creditért módit.
  • diegho™
    karkinoszKEP (15:23:13) lot of low tier
    karkinoszKEP (15:23:18) and you make your stat
    karkinoszKEP (15:23:25) i jsut laugh on you like on t34
    karkinoszKEP (15:23:32) fuck your mother and delete the game

ezt most kaptam egy HAD-os csodajátékostól, aki végig ugatta a meccset és a saját csapatát, meg minket is szidott... természetesen nem árultam el, hogy magyar vagyok, mert nem égetem magam, de azért az ilyeneket ne engedjétek már be az olyan régi klánokba, mint a HAD.
  • FosTalicskaa
    Szerintem pl pont a b.chat egy mocskosul op tank. Az hogy ez a legtöbb játékosnál mégsem jön elő az egyszerűen az, hogy míg egy td-nél bocsánatos bűn ha megáll leghátul és nem csinál onnan semmit, de ha ezt egy med teszi, az már kb bicskanyitogató eset. Szóval pont a saját csapat az aki zavarja őket előre és ha valaki piroska akkor az első felderítő út náluk egyben az utolsó is szokott lenni.

Én a csatáim nagyrészét heavykkel toltam le és a gold ammo spam miatt hagytam az egészet a fenébe. De nem ám a td-k zavartak, hanem pont a medek. Addig nekem jobb penem volt, ha egy medium egyedül volt és frontális harcba kerültünk, könnyedén megcsináltam. De a gold ammo miatt nem elég hogy gyorsabbak és a camo miatt mindig övék volt az első lövés még a dps-ben is többet tudtak nálam (ugyanakkora alfa, nagyobb rof-al). Szóval, ezért lettem td-s, mert elegem volt már ezekből az idióta gyors mérgezett egerekből.

és nyilván kint lövetem magam ész nélkül a mező közepén, főleg hogy 55% körüli a túlélésem egy ennire pocsék random faktor mellett is. Sajnos ez rányomta a bélyegét a játékomra is. Sokszor magamon is észreveszem, hogy bizonyos szituációkat elóvatoskodok aztán emiatt hagyok a korben még +1000 dmg-t például...
  • stoppos
    Hmmm. nem ezeket a grafikonokat láttam. Amiket én láttam, ott pl a T20 az OP kategóriában tanyázott.
  • popey8
    Csak hogy ne mindig panaszkodjak itt a napi stat miatt. Tegnapi eredmény:

2-3 napja ilyeneket "ad". Lassacskán Iván ráteszi a kezét a gombra:D
  • JeffDunham
    Fogalmam sincs. Minden nemzetet 2 tankkal csillagoztam, meg a végén húztam kicsit a kínaira mert el voltam vele maradva. Könnyen meglett. Azért siettem kicsit hogy a festést meg az ilyen cuccokat még meg tudjam venni féláron. Holnap még akciós lesz, aztán vége.
  • voroshenri
    Megint van par kis nvidia kodom: 2050 goldot es egy honap premiumot ad es 3500-at kerek erte. Akit erdekel az dobjon meg egy PM-el.
  • kingofn00b
    Én TierX-ben sokszor full golddal megyek, de ennek az az oka, hoyg legtöbbször elfelejtek normál kreditet venni a CW-felszerelt tankjaimra. Aztán persze nem örülök a számla láttán...
  • R3nton
    hát nyilván kint ácsorog vele a nyiltmezőn és azt hiszi, hogy majd az obj268 golddal pattani fog vagy nem tudom mire számít...
  • R3nton
    érdekes itt szinte az összes említett medhez azt írja, hogy need a skilled player :D kivéve a 121-hez, ahhoz azt írja, hogy balanced :D
  • ToCsEk
    how terrible
  • popey8
    Én nem tudom, h te milyen fost kaptál, de nekem az a front elég jól működik.

Tocsek: Menthetetlen vagy. Teljesen noob szöveg, amit te itt előadsz. A vérpistikék szoktak ezekkel jönni a csatában, mikor megkérdezem, h miért is lőnek full golddal a papír borsigomra vagy amx-emre. Pazarolják csak a kreditjüket, no problem, de hogy mindegyik idióta, az tuti.

Bekescsaba: A győzelemért sok mindent megtesz az ember, ez így van. De akkor sem állja meg a helyét, amit írsz, hiszen 1. pl. a fentebb említett szituban mi indokolja a gold használatot? Semmi. 2. Én is használok goldot, de csak nagyon fontos pillanatokban. Többször észrevettem már magamon, hogyha átváltok goldra, hanyag leszek és néha célzás nélkül lövök, mert úgy vagyok vele, h "ó a gold úgy is átviszi". Aztán jön a mérgelődés mikor mégse. Na most gondold el ezt annál, aki most kezdi a játékot. Lesz valaha belőle értelmes player? Soha. Weakspotokat nem tanul meg és pl. meddel is csak hátrányára lesz a csapatnak. Ha agyatlan akkor úgy is mindegy, de ha mégsem, akkor nem tanulja meg, h keresni kell a flankelési lehetőséget, mert az ellen frontját nem tudja átlőni és ehhez még sok dolog is kapcsolódik, amit itt most nem fogok leírni. Az ilyen playerek, pedig csak elrontják a többi 14 játékát. Na tipikusan ezeknek a játékosoknak való az arty és a TD, főleg a wt, fv, foch trió. Csak állnak és nyomogatják a bal gombot. Agyuk az nincs, de simán kiosztanak 2-3k dmg-t.
  • R3nton
    ezt nem én mondom :D Vagy te nem láttad ezt OP mérő grafikont? :D Világosan be lett bizonyítva, hogy a batchathez skill kell, míg a foch a noobok tankja. Innentről kedzve nincs nagyon miről beszélni :D

OP grafikonok
  • stoppos
    Vót itten valahol egy táblázat arról, hogy melyik tank mennyire fakéz barát. Ezt a medekkel nehéz blődséget meg hagyjuk... Van olyan med ameliykkel nehéz, de ez is mindenkinek más.
  • VanDaal
    Gondolkodtam egy hosszabb válaszon, de azok alapján, amennyit fel sikerült fognod az eddig leírtakból...
    Rájöttem, hogy fölösleges lenne :)
  • Simulacrum
    Innen van.

A Goldetecor's pack's könyvtárban van magyar verzió.
  • foxbat88fx
    uhh ez az FV304 úgy fordul mint egy talicska :S
    nemtom mit lehet ebben szeretni :D
    alig várom már h eladhassam :D
  • arel
    Lehet egy hülye kérdés,de miért van az,hogy az ember (sokszor olvastam már itt is) lejátszik PL. 10 meccset és van,hogy mindet elveszíti?Miért veszít sokkal többet az egyén mint győz?Elvileg nem 50-50 %-nak kéne lennie?Hisz a program (ha igazságosan osztja el a játékosokat) nem tudja mi lesz az eredmény.
    Lehet,hogy ez csak szimplán matematikai számítással ki lehet számolni,de ez bonyolult nekem.
    Most biztos azzal jöttök,hogy mert sok a noob,de az ellennél nem? (mondom,HA normálisan van elosztva).Lehet végigjátszok 20 meccset és minden tagnak (mind a 30-nak ) megnézem a statisztikáját.Ha folyamatos az én csapatomban pl. 5k game és 200-nál kevesebb dmg. és az ellennél ez %-an jobb akkor érthető a végeredmény.
  • Oddball29
    9-es Foch-t én sem szerettem. Ugyanazt az ágyút toronnyal, stabilizátorral megkapod tier 9-ben más tanknál is. Közelről nem sokat ér a páncélja a távmérő és a géppuskatorony miatt, de a hasát is könnyedén be lehet lőni 10-es ágyúkkal. A kilógó láncfeszítő kerék és mögötte a sebezhető teknő miatt sarokharcban gázos. Tolatni nem tud, gun depression az nincs, oldalirányban se sok. Beforgatni szinte nem is érdemes, mert akkor meg oldalirányból átlövik a lövegpajzsot.

Szórásképp-buff előtti T30-al és Object 704-el kb. 20-25%-al többet sebeztem átlagban körönként, pedig akkor nem volt ennyi tízes, és tele volt artival. Túlértékelt vacak, stoppolóerő nélkül.
  • FosTalicskaa
    Elárulok egy titkot. Nincs 1375,1390,t71,t69,maus,e100 a garázsomban. De van valamim ami ezek szerint belőled hiányzik. Szem + az agy látóidegért felelős központja, ami értelmezi a szem receptorai által küldött ingereket és értelmezni is tudja azokat. Bárki aki random csatákban részt vesz és fel is fogja a történéseket nem csak tekergeti a med tankját ész nélkül egy helyben míg ki nem lövik és utána ide jön sírni hetekig hogy op td-k az láthatja mik zajlanak. Kb minden csatánban megtörténik ahol összetalálkoznak a fentebb említett tankok, szóval még csak nem is ritka esemény.
  • FosTalicskaa
    Annyira vicces ezt a jó páncélt mint előnyös tulajdonságot olvasni olyan tankoknál mint a Foch vagy a 268. Nekem egyfolytában átlövik a tankom minden pontját. 155-el múltkor is zsinórban úgy haltam el 3x-or hogy 1640-1800 potenciális sebzést sikerült csak összeszednem. Egy 1850 hp-jú tanktól ez azért nem rossz. Régebben már kínomban xls-t!! vezettem printscr-nekkel alátámasztva, hogy majd elküldöm a supportnak, hogy tekerjék már lentebb a szopóágkapcsolót (olyan 87% körüli volt az átütések száma, 1800-2100 a pot.dmg), de aztán hagytam a fenébe én inkább uninstalláltam a játékot olyan 2 hétre.
  • R3nton
    Persze te lolboy. Ha lenne 1390-d nem írnál ekkora baromságoat. Gold ammoval is úgyanúgy le fogsz vele pattani. Ahhoz kell a gold, hogy legalább a maus oldalát bevágd vele.

A 10es medeknek is olyan fail a gold ammoja, hogy ihaj. Öröm nézni mikor pattan a fochról vagy benyeli az IS-7es.

Amúgy is ezek flanekelésre vannak oda meg eléz az AP is. Nyomorékok meg úgyse fognak lighttal és meddel játszani, mert kurva nehéz. Nem véletlen, hogy a foch már 43%-os winrates emberek kezében is OP-nak számít, míg mondjuk egy Leo1 54-55%-os winrates ember kezében lesz jó.

A heavyket pedig elsősorban nem medek szívatják meg, hanem éppen az ilyen foch155 obj268 vöröske goldspammerek, akik 600 méterről keresztül hugyozzák még a maust is meg t110e3-t (nem rég linkelték)is a legerősebb pontjukon.
  • Master91
    nem, nem tűröm meg.

én játsszak a maradék 70%-al?

felesd el te a hülye goldodat !

nem az a magyar vagyok aki kussol , bele szarik mert elfogadja hogy ez a szar így marad, nem az vagyok aki inkább akkor feladja és abba hagyja
    amint lesz valami lehetőség reklamálni (bármilyen) ott leszek
    ha goldal lőnek rám , azonnal el is küldöm a picsába

nem fogom ezt elfogadni semmilyen szituációban sem
  • Szpecnyaz
    Elkényeztet*
  • yossarianHUN
    A na ha valamit én sem veszek észre, akkor az a Tróger fos kamója. Olyan helyeken tud eltűnni, hogy csak vakarom a fejem. Kedvencem mikor valami városi mapon kergetek egy tárazót árkon-bokron keresztül, aztán 70 méterre tőlem egyszer csak sutty eltűnik. Fél perccel később meg rám veti magát egy mellékutcából.
  • Szpecnyaz
    Elkényeztem a Borsig superior camója xd. Majd fogsz szentségelni amikor 5 bokor mögül fognak felspotolni.
    Am én jobban élveztem a Borsigot mint az Alien királynőt, tényleg nem könnyű vele játszani.
  • ToCsEk
    de olvastam
    akkor játsz a mardék 70%al
    dehogy nem tűröd még mindig itt vagy és játszol a játékkal :)
  • popey8
    Nekem már bent van mindkettő és sztem rohadt könnyű velük játszani. Obj-tel még vmennyire gondolkozni is kell, de a foch-al. Jó páncél, jó camo, gyors és ott a 3x 850-es tár. Beállsz egy bokorba és simán csinálsz 2k dmg-t, ha nem többet. Ha pedig rohamozós típus vagy, akkor az is megoldható, hiszen T10 TD-ket is simán pattint a frontja. Csak a töltést kell vhogy kibliccelni vele.

Most kivételesen R3ntonnal sem értek egyet. Még csak a borsig grind végén járok, tehát saját tapasztalat nincs a trógerrel, de ellenfélként sokszor találkozok vele és a legtöbb esetben narancs meg citromsárga játékosok vezetik. Ritka mikor megdöglenek 1k dmg alatt. Hiába a játék legrosszabb camoja, a bokrok mintha 2x rejtőzést adnának neki. Sőt, nemrég felraktam ide az amx 50 120 ace tanker csatámat. Abban szépen látszott, h Airfield mapon ő a hillen, én a basen, és felspotolt engem anélkül, hogy én megláttam volna őt. Akkor hol is az a nagyon rossz camo? Szal, 1 szó, mint 100 a citrom és narancs játékosok is simán csinálnak vele szinte akármelyik mapon 2-3k dmg-t, nem 1x láttam már ezt.
  • Master91
    Látom ezt se olvastad el:

Ez miatt a tankok jó 30%-a mehet a kukába

Ezt tűrjük?

Én biztos nem.
  • ToCsEk
    nah így már érthetőbb a goldsírás
    de mást nem lehet tenni el kell fogadni :_(
    tűrni vagy abbahagyni
  • FosTalicskaa
    Én arra emlékszem a mausokkal kapcsolatban, hogy cw-n mindegyiknek tüzetesen megmutatta az FC, hogy a pálya melyik részére kellenek úttorlasznak, aztán onnan meg ne merjen mozdulni, még a tornyot sem szabad elforgatni a testtől, mert ha igen akkor irgum-burgum lesz a csata után... aztán amikor bejött a játékba a fizika meg a tankok tologatása onnantól kezdve már blokádnak sem kellettek. Max ha az ellenfél szintén maus tankfalait kellett tologatni. :P
  • Pales27
    Grat, mennyi kört kellett hozzá menni? (össz-vissz)
  • ToCsEk
    hát nekem 1piros T-54es sem jött szemből... campelnek sarokba szökőévente 1x jön neked szembe akkor is 4v1be akkor meg meghalsz 5sec alatt
    alacsonyabb tierben meg győzze kredittel tomato sok sikert neki :D 100 átlagsebzésével nyilván jut goldammóra
    az most nyilván nagyobb átütés könnyeb játék és? használd te is, ennyire fáj mindenkinek hogy megsebzik a tankocskáját? :D
    fúj gold OP
    jah meg WG szerint rendben van goldammo problem?:D
    "úgyis a játékosok érdekeit nézik" és a szerint patchelnek (oh wait)
    kapunk hd grafikát leomló házakat dinamikus görgőket DE goldammo marad hát valamit valamiért nem?
  • Maala
    Nézd a jó oldalát, régen a Maussal az volt a gond, hogy el sem tudtál indulni a startról, már kilőttek az artyk. Most meg ugyanúgy nem tudsz elindulni, de legalább a spotterek maguk lőnek ki. :D
  • Maala
    "inkább megkerülöm, vagy váltok." Célpontot, mármint.
  • JeffDunham
    Jöttem kicsit dicsekedni. Megkésve bár, de törve nem, megérkezett a várva várt pillanat!

IS-6 Yeeeeeeeah!

• FosTalicskaa
    Hogy miért fáj a gold spam? Miért ha goldal lőnek rád és te is goldal lősz vissza akkor a te páncélod sebezhetetlenné fog válni az arany ellen? Hát nem. Na látod ezért fáj... mikor a sok kis nádiposzáta pusztán a gold miatt válik félelmetes ellenséggé és lebontja rólad a hp-d 90%-t míg normál ap-val adott esetben csak pattogott volna az e5 felső lemezéről vagy a lövegpajzsról meg hasonló lehetetlen helyekről.

+a régen is katasztrofálisnak számító játékbalansz sem arra volt kitalálva, hogy a könnyűtankok 300-as pennel fognak 900akat lőni heavy tankokra szemből míg azok ugyenennyi idő alatt max csak 350-et lőnek vissza. Elvégre ezért van a medeknek + lightoknak extra rejtőzködése, sebessége, mert ők kisebb tűzerőt képivselnek. De mikor a gold, free lőszer lett, akkor hirtelen az összes negatív hátrány eltűnt és a kisebb tankok jobb dps-e miatt az összes lassabb tank kb azonnal mehetett is a kukába emiatt, mert páncél, tűzerő kiütve... aztán robogjál 20-al a pályán miközben a kis szúnyog tankok a géppuskájukkal (amx 1390, 1375, t71, t69 stb) lövik a mausodba meg e100adba a 150-300 dmg-eket. Komolyan mondom akkor igazán megcsinálhatták volna, hogy ha a mozgékony járművek, ilyen mértékű tűzerőt kapnak akkor igazán buffolhatták volna a lassabb tankokat is sebesség és manőverezés terén. Pl: szívesen megnéznék egy 60-al száguldozó maust. Nem semmi látvány lenne és akkor már helyben is lennénk a játék jelenlegi színvonalát tekintve. Ócska gagyi hidden konfog vezérelte arcade céllövölde.
  • Master91
    pf :D

foxy ez nem gyenge, ez hülyeség
  • Maala
    Magas tierben (7-9) nem szoktam használni arany lőszert. Cipelem, "mert hátha", de csak akkor kerül elő, ha kifogyok a simából. Sokszor adtam el tankot anélkül, hogy akár egyáltalán ellőttem volna vele 1 goldot is. De amikor csatahelyzet van, és megfordul a fejemben, hogy "van goldom is"... Aztán ránézek alul, de egyszerűen megszólal a zsidó énem, hogy túl drága az a lőszer. :D (Pl. Obj 416-ból elég sokszor kifogyott a sima AP, pedig vagy ~30 lőszer fér el benne ~10 HEAT mellett -> ez ugye Csapatjátékos tank volt, azért kell bele viszonylag sok gold, lásd T10-es okok később)

Alacsonyabb tierben is többször fogyok ki a sima lőszerből, mint ahányszor váltok át kézzel goldra, és ekkor azért, hogy biztosítsam a fraget magamnak, mert simával bizonytalan lenne az utolsó átütés (jellemzően KV-k, churchillek oldalára, ha srégan vannak). De full HP-s tankra nem kezdek el goldot spamelni, inkább megkerülöm, vagy váltok. (Szóval olyan 100 lövésből 2-3x, ha átváltok, már sokat mondok szerintem)

T-54-ben meg szerintem sosem használtam goldot a(z alsó) nagyágyúval (de volt benne is), az LB-1el néha igen, mert E-100-akról hátulról pattant 5m-ről. :)

T10 tankokban azért tartok aranyat főként (de általában úgy készülve, hogy 20-30 sima lövést leadhassak random közben sima AP-val ROFtól függően), hogyha esetleg CW-re menni kellene, és nincs idő a tankot átkonfigolni, akkor is legyen benne arany. Volt már rá példa, hogy megszívtam így IS4 vagy IS7-el, még nagyon régen. De orosz mednél szintén előfordul, hogy kifogy az a 35 APCR, amit viszek. (Bár CW-n medekkel én nem szoktam HEATet lőni, opsz, most lebuktam)

Alapvetően szerintem 200m pen felett felesleges goldot lőni. Mindent be tudsz lőni szemből legalább 1, de inkább 2 helyen, ha pedig nem megy, akkor a 15 tankból van választási lehetőséged, hogy mást lőjj.

És kivétel mind alól persze szerelmem, az FV TD. Mert az golddal fun, anélkül csak egy tucat TD lenne. Ennek ellenére nem sok embert látok vele 3800-3900-as átlagdmg-el, még ha mindenki goldot is lő vele, pedig direkt meg szoktam nézni rendszeresen a jó (átlag)statú FV TD-k tankstatját. De engem bosszant, hogy ünnepekkor volt pár rossz köröm vele, és 4k alatt vagyok már megint. :D Így full golddal van vele +-10k közti profit/veszteség legtöbbször, inkább a bekapott dmg-től függ ez nagyon.

Ui.: A kalandregényes gondolatmenet rész csak gőzkieresztés (vizsga előtt) volt, a makrogazdaságos dolog viszont saját tapasztalaton (is) alapul. Mielőtt még átmegyek romantikus hősbe.