A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Magas tierben (7-9) nem szoktam használni arany lőszert. Cipelem, "mert hátha", de csak akkor kerül elő, ha kifogyok a simából. Sokszor adtam el tankot anélkül, hogy akár egyáltalán ellőttem volna vele 1 goldot is. De amikor csatahelyzet van, és megfordul a fejemben, hogy "van goldom is"... Aztán ránézek alul, de egyszerűen megszólal a zsidó énem, hogy túl drága az a lőszer. :D (Pl. Obj 416-ból elég sokszor kifogyott a sima AP, pedig vagy ~30 lőszer fér el benne ~10 HEAT mellett -> ez ugye Csapatjátékos tank volt, azért kell bele viszonylag sok gold, lásd T10-es okok később)
Alacsonyabb tierben is többször fogyok ki a sima lőszerből, mint ahányszor váltok át kézzel goldra, és ekkor azért, hogy biztosítsam a fraget magamnak, mert simával bizonytalan lenne az utolsó átütés (jellemzően KV-k, churchillek oldalára, ha srégan vannak). De full HP-s tankra nem kezdek el goldot spamelni, inkább megkerülöm, vagy váltok. (Szóval olyan 100 lövésből 2-3x, ha átváltok, már sokat mondok szerintem)
T-54-ben meg szerintem sosem használtam goldot a(z alsó) nagyágyúval (de volt benne is), az LB-1el néha igen, mert E-100-akról hátulról pattant 5m-ről. :)
T10 tankokban azért tartok aranyat főként (de általában úgy készülve, hogy 20-30 sima lövést leadhassak random közben sima AP-val ROFtól függően), hogyha esetleg CW-re menni kellene, és nincs idő a tankot átkonfigolni, akkor is legyen benne arany. Volt már rá példa, hogy megszívtam így IS4 vagy IS7-el, még nagyon régen. De orosz mednél szintén előfordul, hogy kifogy az a 35 APCR, amit viszek. (Bár CW-n medekkel én nem szoktam HEATet lőni, opsz, most lebuktam)
Alapvetően szerintem 200m pen felett felesleges goldot lőni. Mindent be tudsz lőni szemből legalább 1, de inkább 2 helyen, ha pedig nem megy, akkor a 15 tankból van választási lehetőséged, hogy mást lőjj.
És kivétel mind alól persze szerelmem, az FV TD. Mert az golddal fun, anélkül csak egy tucat TD lenne. Ennek ellenére nem sok embert látok vele 3800-3900-as átlagdmg-el, még ha mindenki goldot is lő vele, pedig direkt meg szoktam nézni rendszeresen a jó (átlag)statú FV TD-k tankstatját. De engem bosszant, hogy ünnepekkor volt pár rossz köröm vele, és 4k alatt vagyok már megint. :D Így full golddal van vele +-10k közti profit/veszteség legtöbbször, inkább a bekapott dmg-től függ ez nagyon.
Ui.: A kalandregényes gondolatmenet rész csak gőzkieresztés (vizsga előtt) volt, a makrogazdaságos dolog viszont saját tapasztalaton (is) alapul. Mielőtt még átmegyek romantikus hősbe.