418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Pares #292832 Én azt utálom legjobban, hogy pl.: 250-eket lövő ágyúval egy 100%-os tankba lövöldözök, majd amikor már csak 100 élete van, akkor valamiért csak 95-öt sebez, a következő lövés pedig lepattan. Nos régebben is volt erről szó, hogy csak véletlen, stb. Én személy szerint kötve hiszem, hogy így lenne, sokkal hihetőbbnek tartom, hogy minden tanknak kicsit megnő az esélye a pattintásra vagy lövedék elnyelésre bizonyos HP alatt. Hogy ez az öcsik miatt van, vagy hogy legyen esély visszalőni, nem tudom. De nekem nem tetszik, még ha velem is előfordul. -
Jó volt ez a TD nerf amúgy, az Obj. 268-al tegnap kétszer is lőttem 610-et, amin konkrétan szarrá röhögtem magam - szánalmas :) 10-es TD-től kicsit vicces 14 mp-s töltési idővel. -
bornofakone #292830 JT nagyon jó tank, egyszerűen meghálálja ha játszol vele. Benne még nem csalódtam szerencsére, pontos, gyors, halálos.
Legjobb benne, h lebecsülik, a "mágikus" foch-tól, v a zojjektól jobban félnek mint tőle....aztán mikor már 2x-ra csapom a 600-t beléjük míg ők még be se töltöttek a 2. lövésre...olyankor jó nézni őket h meggondolják magukat és inkább visszavonulót fújnak :D
Számomra a JT a játékban a joker tank, egyszerűen előveszem és tutira hozom vele (minimum) a 3k avg. dmg-t. Akkor van gebasz, mikor sok az arty, azokra azért érzékeny, mint a legtöbb TD...:)
Azért tudni kell vele játszani, de pl. foch sztem kanyarba nincs hozzá képest (most meg h nerfelték...pf :D)
Statom is ezt bizonyítja, sztem igazán jó játékosok 4k avg. dmg-t is ki tudnak csikarni belőle. -
lammaer #292829 Engem is zavar, sztem ez a +-25% túl sok.
5 max 10% bőven elég lenne.
De mégjobb lenne ha megszünne a nullás kritikus sebzés. Mert a kritikus az legyen kritikus. -
-
de
a 16 és 17.
meg volt már korábban is ,beírta valaki :) -
Toweliee #292826 Oké oké -
Ez nem tegnap volt a tegnap előtti hírcsomag ? -
Félreértesz, nekem nem azért nem jó mert szivat, hanem azért nem jó mert közben az engem célzónak lehet hogy éppen kedvez. Ezzel előáll egy olyan helyzet, hogy egy olyan nyom le akinek a random nélkül kevesebb esélye lenne, de mivel ő 6-ost dobott én meg 1-est ezért Ő nyer...
Viszont annyira azért nem zavar, hogy ez miatt ne aludjak, csak ez is egy olyan dolog a wotban ami nem tetszik :) -
Toweliee #292823 Legyél sztoikus, és neked is jó lesz! (-: -
Jó neked :) -
Toweliee #292821 Szerintem épp annyira szívat engem, mint másokat, emiatt nem is zavar a kelleténél jobban. -
Valóban lehet élvezni az előnyét, de lehet szívni a hátránya miatt is. Ráadásul előre nem tudhatod biztosan soha, hogy + vagy - lesz ezért építeni nem lehet rá legfeljebb úgy hogy mindig a legrosszabbat várod. Az meg gáz és ezzel is a kazuárvérpistikék malmára hajtják a vizet... -
suba53 #292819 PING és LAG.
Két fontos érték, a hálózaton játszott játékokban.
A Ping a hálózat jóságát, gyorsaságát méri a kliens géptől a szerverig.
Az a jó, ha alacsony lehetőleg állandóan. De ha magas akkor sem akadozik a játék, csak az információ jut el késve a géptől a szerverig, és vissza.
Mondjuk ha egy mozgó célpontra lősz és megnyomod a tűz gombot, akkor a kliens elküldi azt a vektort, koordinátát a szervernek, ahova mutatott az ágyú csöved. Mivel az objektumok mozgását, legyen az jármű, vagy lövedék a szerver számolja, ezért ha magas a ping, akkor mire az adat megérkezik a szerverre akkor ott már a célobjektum más pozícióban van, a hatás az mintha mögé lőttél volna.
Vagy fordítva. A szerver küldi neked folyamatosan a többi objektum pozícióinak a koordinátáit. Ha magas a ping, akkor mire a te géped kirajzolja, hogy hol van éppen az ellenfél az adott pillanatban, akkor az a valóságban már másutt van. Tehát hiába lősz rá, az egész rendszer úgy érzékeli, hogy mellé lőttél.
A Lag ettől független, az a szerver oldali feldolgozási problémákra utal. Például ha nyomod a jobbra kanyar gombot, és a tankod csak másodpercek múlva kezd el kanyarodni az tipikus Lag probléma. A szerveren az adattorlódás miatt alakulhat ki. Vagyis valószínűleg nincs megfelelően optimalizálva, beállítva a szerver program.
Ezért is indították újra az EU2 szervert, amikor elkezdték bombázni őket a magas Lag miatt.
A Ping-re a fejlesztők nem nagyon vannak hatással. Azt tudták megtenni, hogy lokalizáltan telepítettek szervereket Európába, Amerikába, Ázsiába, stb. Ők max. ennyit tehetnek, hogy az adott hálózati területhez legközelebb legyenek a szervereik. Ezért is nem javasolják, hogy Európából amerikai szervereken játsszanak, mert ott mindig magasabb lesz a ping, a távolság, és a sokkal több átjárási pont miatt.
A Lag viszont egyértelműen az ő kompetenciájuk, ha úgy tetszik saruk.
Ezt nagyobb teljesítményű szerverekkel, jobban optimalizált, finomhangolt programmal tudják csak javítani. És ez nem egyszerű.
Ha a hálózat maga annyira szar, hogy a ping nagyságrendeket ugrál, akkor az okozhat Lag szerű akadozásokat, de ehhez az kell, hogy néhány tíz ms ról ugráljon több száz vagy még több ms os értékre folyamatosan.
Ez azért nem olyan dolog, hogy mondjuk egész európát érintené, ezek lokális problémák lehetnek, max egy-egy szolgáltató hálózatára érvényesen. -
Toweliee #292818 Nekem meg ez kifejezetten tetszik. Sokszor élvezem az előnyét. -
Paradoxon61 #292817 Fostalicskaa!
De igen, arra írtam ezt: "+-25% -os érték ingadozást ad a lövedék becsapódásakor történő átütő erőnek, valamint az okozott sebzésnek."
A valóságban egy lövedékre sok minden hat. A széltől kezdve a hőmérsékleten át a kilövéskor benne keletkező feszültségekig aminek következtében akár már a kilövéskor sérülhet, leválhatnak belőle darabok.
A játékban ezt lehetetlen lett volna imitálni úgy, ahogy a valóságban van. Ezt oldották meg ezzel a 25%-os random dologgal ami magába foglalja azt, hogy nem üt át lepattan, átüt de nem sebez stb.
Igazából ennek semmi értelme szerintem, mert pont egy olyan dologban próbálják követni a valóságot ami csak bosszúságot, mérget okoz a játékosokban és értetlenséget jogosan. -
- Olasz nehéz ág? "No comment"
- Olasz hajók biztosan lesznek a World of Warshipsben és van rá esély hogy lesznek Olasz gépek a Warplanesben is.
- A lövedék szórás köre lineárisan nő a távolsággal. (tehát aminek 100m-nél 0,3m, annak 1000m-nél 3m)
- Lehetséges hogy pár tanknak lesznek tanktestei plusz felszerelhető páncéllal.
- SerB azt mondja az Olasz ág top közepes tankja lehet hogy a Leopard 1 autoloader lesz. De még nem döntöttek semmiről.
- Nem lesz WoT a Playstationra mert a WG-nek exkluzív szerződése van a Microsoftal.
- WoT Unix és Linuxra (OpenGl támogatással)? Úgy tűnik vannak valami gondok az OpenGl-el. "Majd idővel elválik" - de nem a következő hónapokban lesz.
- Még mindig tervbe vannak a Japán szuper-nehéz tankok.
- Hellcat jól van statisztikailag.
- No comment az idei prémium tankokról.
- Sturmtiger T10be passzolna. (Valószínű nem 2014ben)
- SerB nem tudja a Chi-Ru projekt háború utáni hamisítvány-e , de ha nem akkor lehet bekerül.
- SerB azt mondja a RU251 problémáinak egy része meg lett oldva.
- Úgy tűnik a tankparancsnokok rangjai történelmileg pontosan van megcsinálva a WoT-ban.
- SerB úgy gondolja hogy a Kínai ragoka játékban valószínű az 1955 PLA rangok - az infót a Kínaiak szolgáltatták.
- SerB azt mondja a Britek végeztek teszteket az elfoglalt E-100 alvázon. A jármű elég rossznak bizonyult. -
lammaer #292815 Hát, lehet hogy beadom a derekam SerBéknek, mert a JT T9, és az hamar kerül csatába. Hull downban egyébként elég csúnyán szoktam pattogni róla szemből szóval akár még jó is lehet.
A zojjectet én se szerettem vmiért, az ISU jobb :D -
darkwraith #292814 Pedig az is nagyon élvezetes, a tank ász már a fedri ágyúval meglett vele, s top ágyú meg istenkirály. Jobban szeretem mint a tortosie-t, O704-et meg a foch-ot. -
lammaer #292813 Persze hogy lát, megy vele mindennap :) -
lammaer #292812 Amúgy dettó, a Ferdi is megvan, szépen kifullozva és alkalomadtán megyek vele egy két kört. JT ugyan kifejlsztve, de nem érdekel. -
lammaer #292811 Nem mentem tovább azon az ágon, megvan a proto, kifulloztam és ennyi. -
FosTalicskaa #292810 Még látsz foch-t? :D -
darkwraith #292809 Egyetértek, a proto-ért megéri. Nekem ez meg a Ferdi a kedvenc T8 TD-m. Ez az a TD, amivel lehet meccset lehozni. A T25/2-vel meg csak dombos terepen harcolj, ha lehet, ott megmutatja az igazi énjét. Simán lövöldözhetsz úgy, hogy nem tudnak belőni.
Na de a várva várt T30, na az egy ócskavas. Remélem a T110E4 használhatóbb lesz. -
Pontosan így van. Lomha meg minden, de meg tud indulni... egy heavyvel párban támadó éket alkotva is. -
Malarki #292807 Jelenleg én is a T25/2-vel szenvedek, de nagy a késztetés hogy hagyjam a francba ez egész ágat. Ez az ágyú itt se nagy durranás, de aztán még a Proton is ezzel húzni ki a többit, brr. Ja, és a következő T30-ról is szépeket meséltek itt a napokban jó páran. -
lammaer #292806 Szten nem ócskább mint a többi hasonló tierű tank. Tény, semmi extra nincs benne, affél mindenben átlagos, semmiben sem kiemelkedő cucc.
A t28 protóért szerintem megéri... tény lomha, de sztem azon kevés tankok egyike, ahol a lomhaság "elfogadjható", mert játék közben érezni hogy VAS van benne.
A lomhaság amúgy előnyként is felfogható, mert szépen előrerohan mindenki,megkapják az első pofonokat, aztán miután remegve visszabújnaka fedezékbe, becammog a protó és rendet rak :D
Sokszor volt ilyen élményem, amikor a kezdeti ütésváltás után a csapattársak tiszteletteljesen utat nyitottak a protómnak, amiben szépen rendet raktam az ellenség sorai közt, lelkesedést öntve a megfáradt csapattagokba :D
A páncélja igen jó (nyilván nem a TierX goldammó köpködők ellen), mivel tornya van ez még fokozható azzal hogy a fedezék mögül beforgatva jössz ki, az ágyúja szintén szuper (jó pen, jó sebzés és sok ellenfél számára meglepő hoy milyen gyorsan újratölt).
Kevés TD van amit kedvelek, a protó ilyen. -
R3nton #292805 érdekes pl a fochnak is olyan a páncélja oldalról, mint egy lightnak az is mégis elnyeli ugyanúgy -
FosTalicskaa #292804 Azért a lightokat emeltem ki mert rajtuk aztán tényleg nincs páncél, ennek ellenére meg...
Paradoxon61: A zárójeles rész arra vonatkozik, hogy a lövedék széttörik a becsapódáskor. És ilyen esély tudtommal még nincs implementálva ebben a játékban. -
Paradoxon61 #292803 "Szóval hiába az éles szög egy lövdéknek még ha nem is robban fel vagy széttörik a páncélon (ez nincs a játékban).."
De bizony benne van, keress utána a neten. A WOT a 70 fok feletti szögben érkező tuti lepattanókon kívül, +-25% -os érték ingadozást ad a lövedék becsapódásakor történő átütő erőnek, valamint az okozott sebzésnek.
A másik tényező ami létezik, de nem sikerült a létezésén kívül pontosabb adatokra lelni.
A lövedék átütő ereje a távolsággal arányosan csökken. Az biztos hogy ezt is figyelembe veszik, csak nem tudni hogyan számolják ki, mivel itt csak max 500 méterről lehet szó ez elenyésző lenne, értelmetlen lenne figyelembe venni. Tehát valszeg ők 100 métert vesznek 3-400 nak és így tovább, csak ekkor van értelme a távolságot figyelembe venni. De ez az adat csak tipp a dolog érzékeltetéséhez.
Mellesleg ez az egész túl van bonyolítva náluk, teljesen értelmetlenül. -
foxbat88fx #292802 mit kell csinálni T-15-el a tank ászért? :D
meg kell szakadni vele? -
R3nton #292801 Még szerencse, hogy csak a lighttankok nyelik be a lövéseket, nem? :D Hát még jó, hogy a TD-k nem nyelnek be semmit, mi lenne velünk akkor? :D -
csagataj #292800 Miért van az, hogy valaki (pl. Solten) belinkeli egy csatáját, ami jól sikerült és büszke rá, akkor többen elkezdik ekézni, hogy más járművekkel vagy egyáltalán más csatákban miért bénább, vagy egyébként is csak szerencséje volt. Természetesen nem rád gondolok Senhor Heff. A kiemelkedő eredményhez mindig kell szerencse, mert különben nem térne el az átlagtól. -
Amarth99 #292799 Szerintem nem egy szöget kellene nézned, hanem kettőt. A páncéllemez döntöttsége meg a tank beforgatása, meg valszeg egy minimumhoz közeli átütés sorsolás miatt sztem ez teljesen okés lepattanó volt.
Javítsatok ki ha tévedek, de szerintem nem egy szöget vesz figyelembe a rendszer. -
Amikor még sokat játszottam a PZ IV-essel valami hihetetlen módon megutáltam a kv1-seket. Most már nekem is megvan és élvezem vele a játékot, de tény hogy egy op tank. -
Én elvagyok vele. :) Csak mentem rá mondom tuti megint fogok rajta hagyni majd 10-20hp-t és megint elszedik előlem a kill-t. Erre 420 :D Kicsit megörültem. Így 4 kill el zártam a csatát. egy másik KV1S el mentünk előre és össze hoztunk 2 en 10 kill-t :D. Elég jónak mondható csata volt. Sebzést se nagyon kaptam, minden pattant. :) -
293-488 a sebzése...
De ne nerfeljük, helyette nerfeljük a td-ket ofc. -
FosTalicskaa #292795 Jah, meg ha egy tigris 2 meglőtt volna egy éles szögben beforgatottt 1500-as ladát akkor még onnan is megpattant volna a lövedék. Ne legyél már hülye. A játékban egy gyógyegereknek számító képlet volt kezdetben beleprogramozva. Most már szerintem azt is kivették és egyszerűen csak vannak lemezek meg hozzá beállított célszámok amiket a random dobókockáddal meg kell dobni átütéstől függetlenül.
A valóságban meg ugyebár ott van egy fizikának nevezett jelenség is. Szóval hiába az éles szög egy lövdéknek még ha nem is robban fel vagy széttörik a páncélon (ez nincs a játékban) akkor is akkora kinetikus energiája van amivel simán széttöri/átszakítja a páncéllemezt.
Na meg az az orbítális bug, hogy 268-al lepattan az rhm seggéről és az nem sérül meg, ellenben múltkor véletlenül nekitolattam 3 km/h-val is3ban és veszített 1 hp-t. Szóval ezek szerint a lassan közeledő is3 seggének jobb az átütése mint egy obj 268 lövedékének?
Amúgy meg nem tudom mit vagytok ilyenen kiakadva. Minden 10 ellőtt lövésemből nagyjából 5-6 ilyen rejtélyes módon nyelődik el könnyűtankok oldalába stb. De ezek szerint működik a konteo hiszen mint kiderült nem mindenkinél ilyen gyakori ez a jelenség. Jó lenne már tudni mik azok a feltételek pontosan amik eldöntik, hogy kinek milyen teljesítmény lehet maximum. -
Hexen007 #292794 grat életed első legjobb csatája, de mi ez a lópikula átlagsebzés X-es tankjaiddal?? 1700 dmg AMX 50 B vel p. XD -
Hexen007 #292793 Mikor csinál valaki WN8 Color messages mod (csata és stat összesítő a garázsban) és nem pedig WN6,WN7 hogy ne ez szerint látszódjon mert már WN 8 a menő mert egy gyökér úgy döntött legyen ez!