4487
Oldies Music 1.0
'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje
Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,
Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....
A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
-
#807 Tovább passzolom a kérést a Kaposi Laci és Musachy komámnak.. -
#806 Nagyon jó a példa.
Teljesen ékes bizonyítéka, hogy nem vagyunk egyformák. És ez igy van jól.
Nekem a Micro-Phonies album van meg CD-n. Azt nem mondom, hogy rommá hallgattam, de amikor odakerülök jól esik a füleimnek. Persze ök nem kommersz zenekar, kommersz zenével. Viszont mindenképpen kimondhatjuk, hogy az ő zenéjük (elektronikai szempontból) nagy hatással voltak a késöbbi synth-pop zenekarokra, (csak úgy, mint a Suicide). -
#805 Cső-bensült!
Teljesen megvakít a vörös alapú nick-ed...
Csak nem irhatnékod támadt...?
-
#804 Na ott van pl. a Cabaret Voltaire. Volt olyan számuk, ami tetszett régen, aztán nosza beszereztem belőle egy rakással (netről), hallgattam, aztán nyomtam egy nagy "Del"-t. -
#803 Igazad lehet Tyia - a "Fade To Grey" (Visge) nekem való. Jöhet is lossless-ben.
Szép estét Tagok! -
#802 Az "ismeretlen külhoni" előadók közül pl. teljes megelégedéssel hallgatok(-tam, -nék) Stabilizers-t, Vitamin Z-t, November Group-ot, DeFilm-et, Scary Thievers-öt, H2O-t, Dolphin Brothers-et (Ez a zenekar közel olyan kedves nekem, mint a Kaja'), Naked Eyes-et (na meg ők is)...
Amitől viszont odavagyok meg vissza az a Kajagoogoo, az Ellis Beggs & Howard, Limahl, a Talk Talk, a Thompson Twins (Babble), a Bronski Beat I és II,
a FGTH, a Pseudo Echo, a Duran Duran (Arcadia - Power Station - Robert Palmer), az ABC, az Art of Noise, az Information Society, a Double, a Comsat Angels, a RE-Flex, Howard Jones, a Dream Academy, a DM, a Camouflage, a Cause & Effect, a Clan of Xymox, a Cynditalk, a Device, a Jo Boxers, a Propaganda, a Real Life, a Style Council, a Classix Nouveaux, a Sigue Sigue Sputnik, a Cabaret Voltaire, Paul Young, Falco, Nena et cetera...
Te biztosan mindenevöbb vagy, pláne ha hozzávesszük az italós dolgokat, na azon a területen kriminálisan vagyok szelektálós.
Az italo dalokat ezért is Self selection könyvtrárba helyeztem...
Érdekesnek tartom a China Crisis, a Wang Chung, a Tuxedomoon, a Thatre of Hate, a Dali's Car, az Alien Sex Fiend munkáit is... -
#801 De nyűgös kis koma vagy te!
A felsorolt zenekarok közt jópárat kedvelek. Akkor én mindenevő vagyok? Hozzád képest lehet. Bár volt itt pár (főként magyar), akiket nemhogy nem hallgatok, de nevét sem hallottam eddig. -
#800 Nem.
Kimondottan idegesít, csak úgy, mint a "rokonuk" a Visage.
A Visage "Beat Boy" cimű dalának remix változatát elviselem, de nem többet...
Mind a két zenekartól volt anyagom, de hát....(innen tudom, hogy nem nekem valók)
---
Van jó pár olyan zenekar, vagy előadó a műfajból aki(k)nek (1-1 dal
kivételével) a művei engem nem érintenek meg...
Pl.: Spandau Ballet, Divinyls, Gary Numan, Go West, Japan, Bauhaus, Tom Tom Club, Soft Cell, Human League, Bananarama, Fun Boy Three, Berlin, a NDW nagyrésze....
A Level 42-val kicsit gondban vagyok, mert ugyan a zene kimagasló, de amikor hosszan elnyújtva "énekelnek" az már szokott zavarni. A "Hot Water" és a "Love games" visziont nagyon tuti darab...
Illetve a New Wave-en túl mutató zenekarok és előadók közül is van néhány aki(k)től kitudnék rohanni a világból: Bros, Holly Johnnson(érdekes, hogy a FGTH-ot meg bírom), Communards, Marc Almond, Roxette...hirtelen...
Azt is elárulom, hogy nagyon kevés női énekest vagyok képes meghallagatni, vagy akár elviselni... -
#799 Szerintem nem rossz, főleg mióta néha együtt repkedünk Batmannal... -
#798 Azt hittem te szereted az Ultravox-ot! -
#797 Nekem még a "Hymn" szódával elmegy, azt ennyi...
-
#796 Tudtam hogy láttam már valahol a képet! -
#795 Best of-ot akartál...
A #756-os természetesen megvan lossless is. -
#794 Róluk mit kell tudni?
Classix Nouveaux
Érdekelne valakit egy best off lemez tőlük?APE -
#793 Nem baj, én szeretem az Ultravoxot, kedvenceim: Hymn, Dancing With Tears In My Eyes. Természetesen megvannak. -
#792 Hoppá,ez senki üzenetére se ment.
Csak úgy magában. -
Ultravox - One Small Day (Special Remix Extra)(08:31)wav
Download -
#790 Éppen 2 hónap...
vágom a centit. -
#789 Tényleg hány hónap van még? Mikor szabadulsz? Kettő? -
#788 Nem lesz ez mindig így! -
#787 Hi!
Egy nem létező személyről kommunikáltál... -
#786 Jó Napot!
Régen jártam erre!
Mivel A Házigazdi áttért a minőségre, ezért talán ez is megfér itt!
Ultravox - Lament (Extended Mix)(08:02)wav
Download -
#785 Ha tudsz ilyet szólj nekem is, de ne lopj, mert bár az tűnik a legolcsóbbnak mégse javasolnám. Tudod a jó dolgoknak ára van. -
#784 Még olcsobban? -
#783 Mondjuk e-bay... -
#782 Ha ez az Erdész Róbert az az Erdész Róbert akkor már tudunk valamit az előéletéből
Rá-II együttes:
Kálmán Zoltán (dob), Lakner György (szólógitár), ERDÉSZ RÓBERT (orgona) Födő Sándor (basszus), Zsidai Pál (ének).
1979-ben, Budapesten alakult zenekar.
-
#781 Hátha valaki ismer öket, vagy valakit közülük, vagy 1-1 dalukat:
Recip-rock zenekar:
A budapesti Szilágyi Erzsébet Gimnázium tanulói alakították 1977-ben. Sikeresen mutatkozott be 1982 tavaszán a fővárosi középiskolások rockfesztiválján.
-
#780 Pár évvel ezelött voltam Wave-ben.
Ott aztán van hangulat. Mint akik egy családba tartoznak, úgy viselkednek egymással a zenebarátok.
Ilyen helyeken megáll az idő...Nincs politika, nincs rosszkedv, nincs gonosz anyós, csak a zene van...
Simán el lehet tölteni 2-3 órát, észrevétlenül... -
#779 Tudjátok honnan lehet még beszerezni olcsón gyári CD-t? -
#778 Szép napot.
a Kaposi Laci-féle "mai Italo" topikon már jeleztem - nem kis felháborodást kiváltva a tisztelt tagokból - ,hogy megszabadítottam magam az mp3-as kontingensemtől, és a minőségi zene felé vezető néhol rögös utat néztem ki magamnak. Ennek jegyében sikerült szert tennem a Bronski Beat "The age of consent" (digitally remastered) albumára.
Tehát irány a lezemboltok...
Úgy döntöttem, hogy havonta veszek 1-1 eredeti albumot.
Nem is szakadok bele, meg úgysem vagyok többre képes meghallgatásilag.
A "régi szép időkben" sem volt ez sokkal másként...
Szerintem senki sem hallgat heti 10 albumot rongyossá, persze ez csak idő kérdése... (By: Depeche Mode)
Irány a Wave és a Solaris... -
musichunter #777 Én szétnéztem a ládában ..rákerestem a dologra...
találtam is pár zenét tőlük illetve azonos névvel hamarosan utána nézek ki kivel van.1978-as album azok biztosan nem ők!de van még mit átnézni!
További szép napot mindenkinek. -
#776 Akkor ezt megbeszéltük... -
#775 Én sem iszom alkoholt, esetleg alkoholtartalmú italt. -
#774 Nekem megvan...a "számod".
A "Tele van a város szerelemmel" lemezen találhó...de ezt biztos tudod...
Egyébként nem iszom.....alkoholt -
Alison Moyet - The Best Of - 25 Years Revisited MP3
Disc 1
01 Love Resurrection 03:53
02 All Cried Out 03:42
03 Invisible 04:01
04 Where Hides Sleep 03:50
05 That Ole Devil Called Love 03:05
06 Is This Love 03:59
07 Weak In The Presens Of Beauty 03:47
08 Ordinary Girl 03:26
09 Love Letters 02:51