4487
Oldies Music 1.0
'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje
Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,
Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....
A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
-
#887 Épp most van egy film Curt Smith-ről az m2-n, de mindjárt vége... -
#886 Lehet, hogy váltok, de lehet, hogy nem...Majd akkor kiderül... -
#885 Ez így van! -
#884 Nem nagyon tudok ellene mit tenni, mert még 8 hónapig szerződés köt...
(Egyébként volt olyan eset, hogy 50 és 100 között volt a seb. mp3 esetén...10-15 megosztóval...)
Le van szarva...ráér lejönni...végülis megéri kivárni... -
#883 De az bizony az! -
#882 Nem tudom mi a "büntetés", ha csak az nem, hogy 0,5-től max 4 kb/s a letőltési seb.
-
#881 NNa, meg is van! -
#880 Jön ez egész jól. Most kezdtem, s ha minden így marad, egy óra múlva lenn van az mp3 és a két meglévő album kivételével. -
#879 Az Islands és a White Feathers megvan nekem is. A Crazy people... most jön torrentről, asszem "látlak", gondolom a pannonos te vagy.
De a mobilnetesek nem "büntetik" a peer-to-peer használatot? -
#878 Egy nagyon érdekes lapra szeretném felhívni a figyelmet.
A PEP! magyazinról van szó...
Az igényesség kedvelői biztosan találnak benne érdekes dolgokat.
Bár az az egy ember aki ide jár (én), az ismeri...
- Akkor jó szórakozást hozzá, Tyia.
- Oh, köszönöm szépen... -
#877 Üdvözlöm a hozzászólók nem létező széles táborát...
Az előbb bírt lejönni a Kaja - Crazy people right to speak albuma flac-ben a Pirate Bay-ről. Átbuzeráltam wav-ba ...és má' szólhat is...
Az általam ismert egyéb HQ oldalakon ez, és a hozzá hasonló IGÉNYES zenék nem találhatók meg.
A Pirate Bay jó "cimborának" bizonyul, mert legalább itt meg van és jól van meg.
Általában akad 1-2-3-4 (az USA-ból, Norvégiából, Horvátországból, és itthonról) megosztó, nem viharos sebességgel, de jön...na jó kúszik.
Most nekifogtam a Kajagoogoo - Island lemezének, talán szerdán meglesz...ha nem az sem baj, jó nekem csütörtökön is...
Hála az izlésemnek nem kell attól tartanom, hogy lemaradok egy más által feltett extra-super cuccról...
-----------------------------------
Mondtam, hogy ebből valami sajátos blog lesz...
Régebben (25 éve) úgy is vezettem már naplót, hát most valami hasonlóba bonyolódom, aki elolvassa legfeljebb idiótának néz, de az sem baj... -
#876 Mivel, senki sem vesztegeti az idejét, jobb dolga lévén, hogy ide is irjon, és nyilván Húsvétig nem is lesz változás, én az esetleg mégis erre tévedő(k)nek Boldok Ünnepet Kívánok...
(Holnaptól én má' nem vagyok...Keddig)
Házi-barkács locsolóvers:
Kedden este fele vettem e levet,
Remek szellemes tettre vetemedtem,
Eme nemes nedvet felemelte kezem:
E kedves fejet lehet-e permeteznem,
Mert nekem cash kell sebesen....tenyerembe. -
#875 Szia Laci!
Körülnéztem ott és még két helyen, de sajnos ami engem - most - érdekelne, nem nagyon van, ezért fanyalodom a torrentre...mert ott meg igen...
Hamarosan kipróbálok valamit, amennyiben sikerrel járok, beszámolok róla...
Persze, ahogy érzed... -
#874 Szia Tyia!
A flacmusic.ru - rol bátran szedhetsz még sosem csalódtam a minőségében.
Prividre még sem válaszoltam hosszabban.
Nincs kedvem ezzel foglalkozni majd ha valami nagyon durva kerülne fel kivágom mint macskát sz...i -
#873 Az igaz, hogy 2 napig jött..... -
#872 A Pirate Bay-ről szedtem le a Talk Talk The Colour of Spring albumát flac-be. Úgy néz ki....megfelelő....
Jöhet a többi....mindenféle... -
#871 Erről a torrent oldalról 320-ban lejőn ha érdekel valakit.
Az előbb még 2 megosztó volt...
Stabilizers -
#870 Van egy másik kedvencem (és még egy halom)
A Stabilizers zenekar
A 80-as évek elején alakult amerikai New Wave zenekar.
A gitár és szinti alapú zenéjük leginkább a Duran Duran, és a Tears for Fears-hez volt kissé hasonlatos.
A "Tyranny" című daluk a legismertebb tőlük.
A hasonló című albumuk 1986-ban került a boltokba.
Úgy emlékszem, hogy a 4 Rare albums széria valamelyikén találtam rájuk...
-
#869 A 90-es évek elején volt szerencsém együtt dolgozni Oláh Imanuellel.
Ő a CAFB dobosa volt. Mutatott nekem saját "dalaikból" meg Toy Dolls-t (ami még viccesnek is mondható).
Ima nem nagyon hallagtott (asszem) Ramones-t, mert az már disco...
Nem bántásiból irtam róla - mert én bírtam, hanem a nézőpontok elhelyezkedése miatt... -
#868 Korábban irtam, hogy a Dolphin Brothers is nagy kedvencem, pedig ezen a néven csak egy albumuk létezik.
A "Catch the Fall" 1987-ből. Nem baj.....Más néven annál több.
A tagok nevei valszeg ismerősebbek.
Steve Jansen és Richard Barbieri. Ők már együtt nyomták a Japanban is.
Jansen & Barbieri néven is szerepeltek, és szerepelnek napjainkban is.
Kétségtelen, hogy időről időre szólóban is előfordulnak. Szokott hozzájuk csapodni a ciprusi Mick Karn, szintén a Japanból.
Mick Karnról annyit mondanék, hogy hihetetlen fura basszusjátéka van.
Peter Murphy-vel (akit a nem kevésbé nagy múltú Bauhausból ismerhetünk)
közös zenekarukban a basszusgitár az "uralkodó" hangszer.
Nagyon nagyon érdekes zene....az tuti, hogy nem Boney M kedvelőknek való.
(A Bauhaus énekelte meg a Lugosi Bélát a "Bela Lugosi's Dead" cimű dalban 1979-ben)
A dark vonal talán legismertebbjeiről firkáltam itt.
(Persze emlegethetném itt a Xymox-ot, vagy a Church-öt...majd máskor...)
Még David Sylvian nevét kell megemlítenem (szintén Japan), aki Nine Horses nevű zenekarával járja a koncertermeket...legalábbis 2005 körül még ezt tette...
A dark zene (nevéből kiindulva) nem éppen a kedélyállapotunk javítására kitalált műfaj, de mindekképpen nagyon jól lehet hallagtása közben elmélkedni...is...
Asszem erre a New Wave alfajra SEM lehet rábiggyeszteni....hogy disco...
Azt tervezem, hogy ahol lehet, utalok arra a tévedésre, mely szerint a New Wave disco zene lenne...
-
#867 -
#866 Na igen, ez volt a legismertebb daluk... a Fearless lemezről..
Olaszországban első volt.
-----------
"Oh, ték diz dogsz evéj from mi
Bifor déj, déj bájt"
hogy az elöttem szólóhoz igazodjam...
-
#865 "ájm not szkeerd béjbi, áj dont keer... tunájt dö sztrítsz ar fullov áktörz, áj dont nó uáj..." -
#864 Eighth Wonder - Fearless (1988)
link -
#863 Azt mondják a világnak 7 az hét csodája van.
Na most ez nem igaz. Van 8. is....
-
#862 A DeFilm billentyűsének szóló albuma 1993-ból
Jesper Ranum - Slow Down
01 Standing In The Rain
02 Maybe Later
03 Photograph
04 A game you Can't Control
05 Hiding From The Sun
06 Your Magical Love
07 The Mirror On The Wall
08 The Power & The Glory
09 Waiting For The Fall
10 Like A Flower
11 Slow Down
link -
#861 DeFilm - Coming To Your Heart Soon (1986)
01 Your man is at war
02 The House
03 Nothing comes Easy
04 Make Believe
05 Whale Song
06 Is it True
07 I see Light
08 Together
09 Jennifer
10 Frigid & Freud
link -
#860 DeFilm - DeFilm 1986
A minőség nem éppen észbontó, aki jobb cuccot tud az ne kiméljen. (HQ)
01 I Saw Your Dream (3:53)
02 Bitter Surprise (4:59)
03 Yellow In My Head (3:22)
04 Julia (4:36)
05 Love Is Over (2:30)
06 747 (4:37)
07 Eat The Telegram (3:47)
08 Cuba Libra (4:21)
09 Turkish Delight (4:30)
10 Here We Are (3:16)
link -
#859 Már többször szóba hoztam a DeFilm zenekart.
Egy kis bio- és discografia:
DeFilm egy dán New wave zenekar mérsékelt sikereket ért el mind Dániában, mind Európában
Ha jól tudom a nevük egy szinház és egy studió összevonásából eredeztethető -- Kommende Film. Innen adja magát a DeFilm
A zseniális zenét játszó zenekar ilyen fellálású volt:
Tommy Corfixen: ének, vokál
Søren Vestergaard: gitár, gitár szintetizátor, zongora, vokál
Lars Thornblad: basszusgitár, vokál
Lars Nygaard: dobok, dob programozás, vokál
Jesper Ranum: billentyűs hangszerek, billentyűs programozás, elektronikus ütőhangszerek, ének
Joan Kirkeby: ének
Albumaik:
DeFilm (1986)
Coming to Your Heart Soon (1987) -
#858 Szerintem érdemes egy kicsit elmélyedni ebben a témában is, hiszen rengeteg jó zene van amiket nem nagyon lehet hallani sehol.
Szivesen ajánlok neked olyan zenekart ami, nem annyira játszik "elviselhetetlen" zenét.
Pl.: A DeFilm mindenképpen kellemes zene - Dániából. -
atiapuka #857 Szia cimbi!
Az a gáz, hogy ebben a műfajban nem nagyon vagyok otthon, így igazán nem is tudok hozzászólni.
Most olvasgattam, hogy milyen együttesekről volt szó eddig, de amiket ismertem, azok nem igazán a kedvenceim.
Ezekkel az együtesekkel úgy vagyok, hogy csak 1-2 számuk tetszik. Pl. Visage, Ultravox, Thomson Twins, A-HA...
Talán kivételt a 80-as évek két nagy együttese, az Alphaville és Yazoo jelenti. Na azokat komálom. Pont ma esett szó fülcsivel Alison Moyet-ről. Őt is inkább a Yazoo-ban szerettem, mint szólóban...
-
#856 Szia Apus!
Üdv erre.
Gyere sürübben, ez a kiveséző topic, 100% szólásszabadsággal... -
#855 Az is baj, hogy a New Wave "kialakulását" elintézte 5 sorral, hollott erről nála, és sokunknál jártasabbaknak is kb 500 oldal és két kötet kellett...A Lexikon az új Hullámról nincs benne...
Tervezem, hogy egy "pár" sorban ott is reagálok...
-
atiapuka #854 Sziasztok fiúk.
Ultravox-tól azért a Reap the wild wind sem kutya! Nem?:) -
#853 a dobgép pedig nagy találmány. rengeteg rockbandát is kisegített az elmúlt 30 évben (csak hát nem vallják be a kis sunyik)
A Nena szerintem is valami műlófasz (punknak viccből se nevezném), ám mindenképpen a jó eséllyel pályázhatna a "minden idők legunottabb énekesnője" címre. Némely videón épp csak nem kap elő egy párnát, hogy ledőljön szenderegni.
A szerző azt elfelejtett leírni, hogy a nagy rockervagányok igencsak nem voltak ellene a technikai újításoknak egészen addig amíg az egész zenészlószart megfelelően lehetett misztifikálni.
A punk zene legnagyobb dobása éppen az volt, hogy azt mondta: Ezt én is meg tudom csinálni! (legfeljebb nem tekerek 20 percig egy szólót). A vén faszok meg erre felhörrentek, hogy miazmár, hogy itten mindenki nyűvi a gitárt irgum-burgum.
ahogy valamielyik ánglus zenekar frontembere mondotta vala, az alant csápoló közönségnek: Ezt a legtöbben sokkal jobban csinálnátok, mint mi, csak geci lusták vagytok! -
#852 Megtoldom még valamivel...
Ismerek egy csomó zenekart a New Wave vonulatból, de olyan kimondottan sikeres prüntyőgős zenekar nem is nagyon jut eszembe.
Jó, a kora DM, a Yazoo, a Soft Cell, van még?
Az évtized közepére pedig tuti jó ZENÉK születtek...
A punk tiszta levegőt eredményezett hál' Istennek...
Jó kérdés a végére. Tessék elvonatkoztatni.
Melyik jobb kaja a székelykáposzta, vagy rakottkarfiol? -
#851 Bocsi még valami...
Többször példázodott a Kajagoogooval. Szerintem nem volt az a prüntyögős zenekar, főleg nem Limahl kiválása után. Sőt a 3. lemez kimondottam sok rockelemet tartalmat.
Nekem ez a zenakar amúgy is szivemcsücske (mint tudjátok)...
Kicsit kaotikus az egész iromány...ha valakit érdekel belinkelhetem, hol is van... -
#850 Engedjétek meg, ohgy felháborodásomnak adjak hangot.
Ezt irta egy kőagyú a zene.hu-n:
"A '80-as évek elejének új divat őrülete nehéz feladat elé állította rock zenekarokat. A mindent elsöprő újfajta diszkó stílus egyértelművé tette a könnyűzenében már inkább az üzlet dominál. Választaniuk kellett, vagy kihasználják a technika adta lehetőségeket, vagy megkockáztatják, hogy eltűnnek a süllyesztőben. A rock zene túl élte ezt is!"
Egyértelműen a New Wave-re céloz, mert igy folytatja:
"A számítógép elképesztő fejlődésével a zene is változik. Megjelennek a computerizált bandák. Iszonyú szar lemez hegyek jelennek meg. Kezdenek eltűnni a valódi hangszerek. Olcsóbb (csak egyszer kell megvenni, ráadásul nem kell új húr, meg dobverő), gyorsabb, 'tisztább'; hangokat lehet előállítani. Véleményem szerint a legdurvább a "villany dob" megjelenése volt."... "Elindul egy új hullám, amit ravasz módon Új Hullámnak neveznek el."
Aztán a monográfia egyes részein Nik Kershaw-t és Kim Wilde-ot összemosta a New Wave-vel, és ál-punk-nak nevezi Nenát (valszeg összekeverte Nina Hagennel...)
Ezt úgy ahogy van kikérem magamnak.
--------------------------
Nézzük előről.
A rock. Mint tudjuk a punk pont azért alakulhatott ki, mert az öregecske rockerek már csak a pénzt számolták "zenélés" közben. Nem szólítottál már meg "azt" felnövő új generációt. Nem nekik zenéltek.
A New Wave pedig, mint tudjuk sokáig a Punk szinonímája volt.
Az persze igaz, hogy sokan a pénzért csináltak magukból "ujhullámost", vagy mert már máshogy nem tudtak érvényesülni. Ld.: ABBA, az utolsó - 1982-es albumuk - tele van New Wave elemekkel.
Kár lenne "lediszkózni" a New Wave-et. S A L T Y K A oldalin ingen csak meglepő zenék jönnek elő abból a kórból. Meg sokat látott New Wave hallgató is többször fut neki némely albumnak. Bizonyára az illető felszines ismeretekkel látott neki irományának.
Nem gondolom, hogy a Motörhead-ot össze kellene hasonítani a Kajagoogooval.
Aszongya, hogy azok a zenekarok, amelyek akkor szerinte megélhetési New Wave-et játszottak ma már sehol sincsenek.
Pedig de: Pl.: Duran Duran, DM, Naked Eyes, Nena!!!, A-ha és ha nem is eretedei felállásban és néven, de létezik a Talk Talk, a Thompson Twins, és a BRONSKI BEAT b*** meg.......
Igen, igen egy ilyen "torkaszadtából bömbölő" agyatlan zenei stilus felől (aminek nem tudom a nevét) még az AC/DC és a Sex Pislols is disco...
Lehet, hogy fület nem zsírosbödönnek kellene használni...
Azt kéne megnézni, hány rockzenekar maradt fenn azok közül akik mondjuk 1976 körül, vagy elötte alakultak. Angol nem sok lehet...szerintem ez nem a New Wave sikere miatt lehetett, sokkal inkább a saját sikertelenségük miatt.
Az még jobban bosszant, ahogy a magyar undergroundról szól. Nem tűnik fel nekem, hogy túlságosan méltatná, mondjuk az URH-t az EK-t vagy a Neurotikot... Van egy pár sor a Neurotictól, de nincs hozzátulajdonítva...
Na ennyi... -
musichunter #849
Visage-Best of!
01. fade to grey (michael gray mix 2009) 07:45
02. mind of a toy (original 12” dance mix) 05:16
03. we move (original 12” dance mix) 03:46
04. tar 03:33
05. fade to grey (original 7” dance mix) 04:01
06. in the year 2525 03:46
07. the anvil 04:28
08. night train 04:00
09. the damned dont cry (original 12” dance mix) 04:47
10. love glove 04:03
11. pleasure boys (original 12” dance mix) 06:57
12. visage (original 12” dance mix) 06:05
13. fade to grey (original 12” dance mix) 06:43
14. der amboss 05:39
15. fade to grey (lee mortimer remix 2009) 06:03
Visage -
#848 Azért informálj.
Ahonnan van ott általában 192 a minimum, egy kicsit hangosra véve...
Mondjuk olyan hü, de sok helyen nem találkoztam vele...