4487
Oldies Music 1.0
'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje
Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,
Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....
A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
-
#1007 Szerintem ez a téma nem ér meg annyit, hogy személyeskedésbe menjen át.
Azt inkább privátba.
Örizzük meg a topik szellemiségét...
Köszi. -
#1006 Volt idő, de ma már nem...
Sajnos az én műfajomban sok esetben torrent oldalakon van HQ album.
Azonban már egy kicsit tartok a dologtól a korábbi tapasztalás miatt. Nem beszélve arról, hogy mobil internetem van (még egy ideig)...az meg nem nagyon örül az ezirányú tevékenységemnek.
Persze több nem torrent oldalon vanak érdekességek, de az igazi ritkaságok csak mp3-ban tudnak lenni....Vagy eredeti CD-n....jó sok suskáér' -
#1005 A különbség köztünk az, hogy amíg én eddig többször bizonyítottam már, Te tényleg csak egy "név" vagy.
Ja, én nem "mondtam", hogy hülye vagy, de most, hogy szóba hoztad - tényleg az vagy! -
#1004 a megállapításom legfeljebb szerinted téves
függetlenül attól, hogy ki vagy (nem tök mindegy?)
tételezzük fel, hogy te vagy a hangművészeti atyaúristen (nem hiszem, de mindegy): attól még nálam - nem egyszer - felmerült ilyen probléma. nálad nem. tehát én vagyok a hülye, mert tapasztaltam (és megoldottam) egy olyan anomáliát amivel te - saját bevallásod szerint - még a büdös életben nem találkoztál (mert ugye ezt állítottad).
bravúros hozzáállás. tényleg jó ez a netes névtelenség. -
#1003 Úgy látom nem vagy képben kinek magyarázod a téves megállapításaid.
A net "szépsége", hogy boldog-boldogtalan hirdetheti a véleményét, megalapozottat, vagy éppen megalapozatlant, így sajnos a témában nem-, vagy csak kevésbé jártas emberek mint pl. Tyia is, maguk kell eldöntsék, mi is az igazság, mivel a kis "tapasztalók" véleménye amiből mindig jóval több van mint hozzáértő véleményből, a legtöbbször elnyomják az igazságot.
Imádom ezt a világot!
Nos, Tyia - úgy látom magad kell eldöntened, mi az igazság! -
#1002 nem.
akkor minden mást is elbaszott volna. -
#1001 ...Vagy csak simán hibás volt a konvertáló progi amivel dolgoztál. -
#1000 egy tuci-tuci tökömöccse tekknónál biztos nem, de ha egy komolyabb kaliberű zenét (én spec. Klaus Badelt Időgépjével szívtam pár éve rengeteget) nyomatsz át akkor bizony előfordhat.
egyszerűen az összes felharmónikus(gyönyörű effektezése volt) rágatózott jobbról balra, mintha folyamatosan panorámázná az ember.
azért csak összekínlódtam a dolgot pár nap alatt.
meg még a Wojciech Kilar Colletctionjával volt ilyen gondom, de azt letudtam azzal, hogy megszereztem CD-n.
egyébként (újra Klaus Badelt) az Equilibrium zenéjén ezt frankón észre lehet venni, ott ugyanis vannak komolyzenei felállású művek és tipikus techno rettenetek is (természetesen egymáshoz masterelve), hát azért van különbség (mármint az MP3 és a visszalakított wav. között. -
#999 "A letöltött HQ albumot, (ami sok esetben flac) átalakítom wavvá, megpróbálom kideríteni, hogy eredeti-e.
Ha jó, akkor már irhatom is CD-re?"
Igen.
Kérdés: Te kimondottan mp3 párti vagy Tyia?
uv - mp3-at konvertálhatsz nyugodtan wav-ba, értelme nem sok van (szándékosan írtam, hogy nem sok mivel bizonyos esetekben mégis van értelme - hosszú történet), de az mp3 minősége biztosan nem fog változni. -
#998 az -
#997 Szép Napot!
Keresek két dalt az Ellis Beggs & Howard-tól:
-Hungry man
-Ju Ju Goodbye
Amikor lejött akkoriban, ez a két dal hibás volt...
mp3-ban szeretnén, és ha nem túl nagy kérés, akkor a Sharebee.com - ra vagy a multiupload.com - ra kérném.
Köszönöm szépen! -
#996 A letöltött HQ albumot, (ami sok esetben flac) átalakítom wavvá, megpróbálom kideríteni, hogy eredeti-e.
Ha jó, akkor már irhatom is CD-re?
Több albummal ezt tettem, nem volt velük gond (nem torrentről voltak).
A 3 Kaja'(torrentről) és az egy Z.Z. Top album (nem torrentről)letöltése óta vagyok kissé elbizonytalanodva...
----------------------------------
"Mp3-ról wav-ra konvertálás esetén mindössze egy dolog változik, de az radikálisan - a file mérete."
Igen, ebből kiindulva csináltam a White Feathers-ből mp3-at, hogy aztán az Mp3Gain-nel megnézzem mi újság. (Szar volt, amint az lejjebb olvasható) -
#995 "Tehát annak van értelme, hogy a lerántott HQ albumot átkonv. wavvá, megállapítom valamilyen sikerrel, hogy valódi-e, vagy sem és már irhatom is ki?"
Ezt sajnos nem tudom értelmezni, fogalmazd újra légy szives!
Mp3-ról wav-ra konvertálás esetén mindössze egy dolog változik, de az radikálisan - a file mérete. -
#994 Hali!
A hangerő-hangzás probléma leginkább a saját válogatás lemezek készítésekor kardinális kérdés, amikor innen-onnan vanak összeollózva a dalok.
A normalizálás ekkora baromság?
Tehát annak van értelme, hogy a lerántott HQ albumot átkonv. wavvá, megállapítom valamilyen sikerrel, hogy valódi-e, vagy sem és már irhatom is ki?
Igazából nagy kedvem nics is vele genyózni.
Ha meg még rosszabb is lesz akkor meg pláne. -
#993 Szevasztok Tagok!
"ha az MP3-at visszaalkítod wav. formátumba azzal meg adsz a szarnak egy pofont. visszakonvertáláskor ugyanis az elveszett biteket visszapótolja a program (persze csak úgy tudja, hogy tulajdonképpen minden bitet megnégyszerez) tehát semmiképpen sem fog jobban szólni mint az MP3, viszont jó esélyed van rá hogy egy kicsivel még szarbb is lesz."
Hogy mi lesz?
Te meg Tyia felejtsd el a normalizálást ha jót akarsz - ökröknek való művelet -
#992 nincs.
a normalizálással a hangerőt egy szintre hozhatod - de ez csak egy fiktív érték lesz, azt hogy milyen hangosnak érzed a zenét azt nem csak a hangerő hanem a dinamika is nagyban befolyásolja.
a hangzáson EQval (hangszínszabályzó) tudsz változtatni - jobbára negatív irányban. mivel egy mixelt zenét már nem tudsz sávonként (hangszerenként) keverni, ezért az egész egyszerre fog változni.
mondjuk beállítod a basszust olyanra amilyent szeretnél, de mire jó lesz addigra elkúrtad a dobot, vagy a gitárt. -
#991 Sajnos van még mit tanulni... -
#990 Szia!
Hogy te már miket tudsz ezzel a Cool Edit Pro 2.1-vel!!!
Én még át sem néztem hogy miket tud! -
musichunter #989 B-Machine
Mostan kaptam....
B! Machine - A Certain Sadness -Ltd.Ed. CDM- (c) 2009 Self Released
Artist....: B! Machine
Album.....: A Certain Sadness
Type......: Maxi
Source....: CDDA
Tracks....: 06
Genre.....: Synthpop
Label.....: Self Released
Encoder...: LAME 3.97
Quality...: VBR kbps / 44.1KHz / Joint-Stereo
Tracklist:
----------
01 A Certain Sadness 04:25
02 Perfect Solution 03:27
03 Morning Girl (Demo) 03:06
04 My Beautiful Friend (Video Mix) 04:24
05 A Certain Sadness (Original) 05:07
06 Consequence (Alternate) 03:43
szerintem 1-nek elmegy első hallásra!
-
#988 "Arra még nem jöttem rá, hogy X és Y wav formátumú albumot hogyan tudok közös nevezőre hozni, hangzásilag..."
nem hangzásilag..........Hangerőileg...
-
#987 Oké ez világos, és tulajdonképpen logikus is, csak nekem nem volt egyértelmű!
(az "egyformán szólást" természetesen a hangerőre értettem....de ezen már túl vagyunk)
----------------------
A normalizálás felől érdeklődnék még.
Probálgattam a Cool Edit Pro 2.1-et e célból.
Arra még nem jöttem rá, hogy X és Y wav formátumú albumot hogyan tudok közös nevezőre hozni, hangzásilag...
Azt láttam (és csináltam), hogy adott lemezt önmagához képest javítható %-osan, vagy dB-esen is.
Azonban ez nem feltétlenül egyforma egy másik album önmagához képesti javításával. Vagyis igy nincs közös nevező, vagy van? -
#986 miért kellene 3 különböző albumnak (még ha egy zenekaré is) egyformán szólnia?
sőt, kissé tovább menve: eléggé csodálnám
Modern Talking/Dupla kávé viszonylatban még csak-csak érthető lenne, de mondjuk kissé összetettebb zenék esetében már kisebb (de inkább nagyobb) hangmérnöki csodának tartanám.
a kiadóknak nincs "hangnormája". az meg hogy az EMI a kiadó semmit sem jelent. lehet hogy 3 különböző stúdióban készült a felvétel, három különböző hangmókussal, három eltérő mikrofon és hangrendszerrel, tán még a zenészek sem ugyanazon a hangszeren játszottak.
az hogy hogy szól a lemez kizárólag a hangmérnökön ill. a zenekaron múlik (+ még azon a néhány emberen aki belepofázhat a dologba) -
#985 Akkor én benéztem a wav kontra mp3 hangosságot...
Ezt nem értem: A Pirate Bay-ről levett 3 Kaja' album egy csomagban volt. A zenekar a kiadója nem sokat változott (EMI), mégis a 3 album 3 féleképpen szól.
(A Cool Edit Pro szerint jó a cucc, és Musachy sem dobált meg kaviccsal)
Ha az albumok 1:1 ben vannak feltéve (CD-ről vagy vinylről)akkor nem egyformán kellene szólniuk, főleg ha a kiadó "hangnormája" nem változik?
Ha változik akkor miért?
Nem vagyok otthon a témában...viszont szeretném tudni az összefüggéseket.
Nem akarok "betanított zenevadász" lenni... -
#984 az MP3 mindig túlhajtja kissé a hangerőt. a megoldás az, hogy konvertálás előtt az eredeti hangot kisé meghúzod 2-3 DBvel.
az meg hogy máshogy szól mint egy wav. teljesen természetes.
egy normál CD minőségű (44.1KHz) wav bitsebessége 1411 kbps, a 320as MP3 ennek a negyede. azt a hiányzó háromnegyedet bizony valahonnan el kell vennie a programnak, és nem meglepő módon a zenéből veszi el.
ha az MP3-at visszaalkítod wav. formátumba azzal meg adsz a szarnak egy pofont. visszakonvertáláskor ugyanis az elveszett biteket visszapótolja a program (persze csak úgy tudja, hogy tulajdonképpen minden bitet megnégyszerez) tehát semmiképpen sem fog jobban szólni mint az MP3, viszont jó esélyed van rá hogy egy kicsivel még szarbb is lesz.
mellesleg a 16bit 44.1 KHz hangzás sem valami világmegváltó, hasonlítsd össze mondjuk egy bakelittel: ég és föld.
annak idején a CD szabványosítását rettenetesen elkúrták azzal a 44KHz-el, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a DVDn már 48KHz a szabvány.
a Gyűrűk Ura filmzenét kiadták 48KHz, 24bites formátumban (4DVDn terpeszkedik) hát a CD sem szólt rosszul, de ez egyszerűen szétbassza az agyad olyan gyönyörű. -
#983 Ez az egész iromány abból a feltételezésből indult ki, hogy wav to mp3 konv. során a hangerő nem változik...
Ha nem igy van, akkor löttem egy bakot... -
#982 Egy rövid észrevétel...
A Pirate Bay-ről leszedett 3 Kajagoogoo HQ albumról van szó, ill egy nem torrent letöltő oladlról levadászott Z.Z. Top szintén HQ albumról...
A 3 Kaja' albumot pusztán kiváncsiságból 320-as Mp3-má varázsoltam és egy egyszerű programmal megnéztem, hogy a "hangosságuk" hogy néz ki.(Mp3Gain)
Csalodottságomat kell kifejeznem.
A dalok kb 40%-a volt (a nekem) normális (93 dB körüli), a többi leginkább "nem normális" (90-91 dB), és az eq. pirosba hajlott.
A Z.Z. Top meg túl volt hangosítva...nagyon "vastagon" szólt.
Azt hogy a program mennyire hazudik, nem 'tom, de nem wav-ból csinált mp3 esetén eddig bevált.
Lehet, hogy nem túl szakszerű az irományom, de ezt nézzétek el nekem, pusztán a tapasztalásomat rögzítem......
Arra a következtetésre jutottam, hogy ha tényleg jó minőségű, "stressless" lemezhez akarok jutni, akkor nincs mit tenni, venni kell...első- vagy másodkézből, de mindenképp üzletből...ill. kölcsönözni is lehet....innen-onnan.
(Már csak azért is, mert semmi sem garantálja, hogy legközelebb nem járok igy.)
Kaposi Laci és még néhány Italo-s ajánlott nekem biztonságos HQ oldalakat, de lehet, hogy egy mélyebb analizis ott is felfedne némi hiányosságot, de ne legyen igy...Viszont ott meg nem lelek magamfajtának való zenét.
Arra is jutottam, hogy aki(k) az Mp3-as formátumot kitaláltaák, talán nem azért tették, hogy a Föld népességét az örületbe kergessék...
Viszont akik fura HQ-t terjesztenek, azok lehet, hogy igen...de ez mire jó?
Költői a kérdés.
Letöltök egy 400 Mb-os albumot flac-be, lejön x idő alatt, majd a wav-vá tétel után kiderül, hogy 15 dal 16 féleképpen szól, az több mint dühítő.
Persze semmi okom, hogy ideges legyek, hiszen ingyen jutottam hozzá (a forrás szempontjából), hát olyan is...
Ugyhogy...viva la Mp3 & original Compact Disc
Tudom, hogy többen, több helyen, többször leirták már ugyanezt, vagy valami hasonlót (és valóban nem tőlem származik a spanyol viasz sem) de csak egyet érteni tudok velük.
Dióhéjban... -
#981 Megvizslattam, aztán az albumot is, leledzik rajta pár értékelhető múzik. Köszi! -
#980 Akár. -
#979 Itt is jó helyen van, de a Chillout, ambient, Downtempo totyik is szivesen látná - Szerintem. -
#978 Sziasztok!
Nem igazán tudtam hova is illene ez a zene így ide tettem.
Tihon - Navigator
Itt említeném meg a feltöltő oldalt is ahova regizés után villám gyorsan lehet fel ill. letölteni a zenéket ráadásul bele is lehet hallgatni letöltés előtt!!
300 mb /file a legnagyobb méret! -
#977 A Tilos az Á 1989. szilveszterén nyílt meg, a budapesti Mikszáth téren a volt Bakony étterem helyén.
Az alapítók: Németh Vladimir, Foitl András, Szerdahelyi István és Sári Pál. -
#976 Mivel most is, mint eddig mindig rengeteg válsz jött....
A Fekete Lyuk 1988. február 27-én bírt megnyílni. -
#975 -
#974 Akko' még egy ilyen...
Mikor és hol nyílt meg a Tilos az Á ?
A nagyon tájékozottak talán a négy alapító nevét is tudják... -
#973 Mikor nyílt meg a Fekete Lyuk? -
#972 Már mint a Pardon... -
#971 Zöld -
#970 Na látod. Tehát a helyes válasz, ha nem írunk semmit.
(A te válaszod helytelen: ...kivel nem dolgozott együtt a skac? - Mindegyikkel.) Pardon! -
#969 Mindegyikkel. -
#968 Most ezen mit vigyorogsz, szélesszájú barátom?